(M.E.) Rally of Poland

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez RajducH » sobota, 13 maja 2006, 18:16

rallyholic napisał(a):Napewno będzie wielu pretendentów do zwycięstwa. Co do Kuzaja to jak wiemy różnie może być. Hołek napewno będzie się liczył, bez 2 zdań. Osobiście stawiam na Svedlunda (jak przyjedzie, a tak planuje). Po tym co pokazał rok temu jest moim faworytem. Jak dla mnie rewelacja.

fakt ale pragne zauwazyc ze kuzi ostatnio jezdzi tak czysto jak nikt inny, poza tym ma za soba troche kilometrow po szutrze i to na swiatowym poziomie :) wg mnie w tej sytuacji ma takie same sznase na zwyciestwo jak Holek czy tez Svedlund :) mam tez nadzieje ze bedzie jeszcze ktos kto namiesza w stawce :lol:
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez wiktor_7 » niedziela, 14 maja 2006, 09:43

A ja stawiam ze Kuchar moze nas milo zaskoczyc. Pozatym jestem bardzo ciekawy jak Holek sie zaprezentuje. W sumie tez zrobil "pare" kilometrow na pustyni. Trzymam Kciuki! Nie moge sie juz doczekac rajdu :)
wiktor_7
N2

Postprzez rallyholic » niedziela, 14 maja 2006, 10:44

RajducH napisał(a):
rallyholic napisał(a):Napewno będzie wielu pretendentów do zwycięstwa. Co do Kuzaja to jak wiemy różnie może być. Hołek napewno będzie się liczył, bez 2 zdań. Osobiście stawiam na Svedlunda (jak przyjedzie, a tak planuje). Po tym co pokazał rok temu jest moim faworytem. Jak dla mnie rewelacja.

fakt ale pragne zauwazyc ze kuzi ostatnio jezdzi tak czysto jak nikt inny, poza tym ma za soba troche kilometrow po szutrze i to na swiatowym poziomie :) wg mnie w tej sytuacji ma takie same sznase na zwyciestwo jak Holek czy tez Svedlund :) mam tez nadzieje ze bedzie jeszcze ktos kto namiesza w stawce :lol:

Oczywiście każdy ma takie same szanese na zwycięstwo, Kuzaj też jak najbardziej. Napewno wygra najszybszy. Mam nadzieję, że walka będzie wyrównana i do samego końca ekscytujaca. Pozdry!
"life's hard, rally is harder"
rallyholic
N3

Postprzez Tomi_OL » niedziela, 14 maja 2006, 11:57

No i jak się pokaże S2000, w porównaniu do naszych eNek, Basso jest szybki na asfalcie, na szutsze chyba trochę wolniej jezdzi, no ale zobaczymy :)
Rajdowcy "na dopingu" są tylko mistrzami na swoim podwórku. To zwykli oszuści. Simon Jean-Joseph.
www.sztukakibicowania.pl
Jezek, jezek, jezek SE MA !
Gravel Ruless !
Tomi_OL
N3

Postprzez kicia_pl1 » niedziela, 14 maja 2006, 13:58

Rajd Polski juz za 26 dni :lol:
kicia_pl1
N3

Postprzez rally_fan1 » niedziela, 14 maja 2006, 18:04

Tomi_OL napisał(a):No i jak się pokaże S2000, w porównaniu do naszych eNek, Basso jest szybki na asfalcie, na szutsze chyba trochę wolniej jezdzi, no ale zobaczymy :)

Basso w 2004 zdobyl puchar Wloch na szutrze w klasyfikacji S1600.

http://www.rallybase.nl/index.php?type=standing&standingid=itatd2004s
rally_fan1
N3

Postprzez solota_RallyPL.com » niedziela, 14 maja 2006, 23:04

a mi sie coś wydaje ze niedlugo poznamy trasy rajdu Polski, bo 19 maja będą już w WRC :wink:
JANUSZ KULIG 1969-2004
RICHARD BURNS 1971-2005
MICHAEL PARK 1966-2005
COLIN MCRAE 1968-2007

"Forever in Memory"
solota_RallyPL.com
A5

Postprzez wiktor_7 » niedziela, 14 maja 2006, 23:31

tez mam taka nadzieje ze beda mapki niedlugo bo trza zaplanowac madrze weekend :)
wiktor_7
N2

Postprzez RallyMAN » niedziela, 14 maja 2006, 23:49

Ma ktos jakies namiary na noclegi tanie w okolicach rajdu? Pilnie mi to potrzebne! jak tak to prosilbym na GG (1890544) albo na PW jakies dane konkretne...

Z góry dzieki...
RallyMAN
A5

Postprzez budyń » poniedziałek, 15 maja 2006, 11:44

co do spekulacji o zwycięzcę to ja od razu mówię że to nie będzie kuzi. nie wiadomo dlaczego ale mazurskie szutry go nie lubią (nie żebym miał jakąś urazę do niego). wygra hołek jeśli sie nie popsuje.
a zbyszek staniszewski ma jechać i to subaryną chyba n 11 jak gdzieś słyszałem. niedawno na torze we frączkach były już pierwsze testy (ale to chyba była tylko treningówka)zakończone lekkim dachen ale to wróży dobrze :)
co do bazy noclegowej to przy dobrej pogodzie warte jest zastanowienia rozbicie namiotu w okolicach oesu wspólnie z innymi.
wiecie jakie fajne są takie imprezy integracyjne
jeżeli nie będe w obsłudze rajdu to sam zdecyduje sie na takie rozwiązanie.
gsi power
budyń
N1

Postprzez kosiu » poniedziałek, 15 maja 2006, 13:38

Zbyszek Staniszewski najprawdopodobniej Polski ma jechać Evo 6 od Steca.
Narazie rozmowy trwają.
Obrazek
Mój kanał YouTube http://www.youtube.com/user/kosiu3?feature=mhee
kosiu
N1

Postprzez OZ » poniedziałek, 15 maja 2006, 14:23

Wygra naturalnie Pan Hołowczyc
chyba, że zepsuje mu sie samochód (oczywiscie oficjalnie).
Sportowa walka będzie się zatem toczyć o pozostałe pozycje i chyba te warto obstawiać
Pasjonujaca może byc pomiedzy Kuzim a Svedlundem (mam nadzieje)
Super 2000 to zagadka. Jak sie nie popsuje, to moze byc wysoko.
Kuchar???
Solek, Czoper, Lubiak, Bebny(?) i mam nadzieje, ze jeszcze ktos z gosci w N-ce tez pokaza super jazde. Nie wiem na ile wazne beda hamule w IX w porownaniu do STi na szutrach, ale chyba mniej niz na asfaltach. Lokalni matadorzy pewnie beda figurowac w koncowej klasyfikacji, ale jak juz udowodnili w zeszlym sezonie, nie sa warci zadnego zainteresowania, bo to zbyt grubymi nicmi szyty wytrysk formy.
Bedzie fajnie, tylko nie trzeba zwracac uwagi na oszustow.
OZ
N1

Postprzez nielegala » poniedziałek, 15 maja 2006, 14:47

OZ napisał(a):Wygra naturalnie Pan Hołowczyc

Aj obstawiam, że raczej Kuzaj wygra. W tym sezonie jechał juz dwa szutrowe rajdy i to w MŚ, więc jest bardzo rozjeżdżony a trasy też zna nie gorzej niż Hołek, do tego najnowsza specyfikacja subaru... Hołek mimo, że był mistrzem szutrów to w tym roku chyba już nie da rady. Znowu roczna przerwa, starsza specyfikacja auta, a lepsza znajomość trasy to mit... przecież wszyscy już ją objechali :roll: raczej ciężko będzie mu w tym roku powalczyć.
OZ napisał(a):Pasjonujaca może byc pomiedzy Kuzim a Svedlundem

Raczej pomiędzy Hołkiem a Svedlundem i moze Kucharem. Leszek raczej im odjedzie na początku, chyba że ciśnienia nie wytrzyma (czego mu nie życze) i cos zmajstruje.
nielegala
N3

Postprzez Banan » poniedziałek, 15 maja 2006, 15:08

Przeciez Holek nie siedzi w domu przed telewizorem, tylko tez juz pewnie zrobil kilkaset kilometrow tym roku. Ja tam uwazam, ze zawsze i wszedzie Holek mistrzem bedzie ;). A Kuzaj tydzien przed Polskim jedzie jeszcze najpiekniejszy rajd na swiecie - Akropol.

PS. Do kiedy jest termin zglaszania sie ?
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Kisiel » poniedziałek, 15 maja 2006, 15:28

Myślę że ten link http://www.mikolajki.pl/miasto/baza/baza.htm mozę się przydać jest tam tego trochę. Osobiście jeżeli się wybiorę to zamierzam w namiocie nocować :)

A co do obstawiania wyników. To myśle ze nie powinniśmy lekceważyć Skandynawów, już jeden rok temu pokazał jak się jeździ. Tego roku znowu przyjeżdża, ma topowy sprzęt. Osobiście to chciałbym aby on pogodził Hołków, Kuzajów, Kucharów .... :), potem przynajmniej nie będzie Hołek/Kuzaj Mistrz bo sklepał na Polskim Kuzaja/Hołka
zielony listek
Kisiel
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum