(W) Kto i czym w 2006

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez Karol » wtorek, 13 gru 2005, 10:13

Nie znam dawnych osiągnieć Forumuły Super Sport. Nie wiem, ale wydaje mi się, że nie mieliśmy żadnego wybitnego Polaka w Single-Seaterach. Zresztą kiedy mieliśmy wysyp "Formułek" to nie musze dodawać ile było "turystyków". Jeżeli dobrze kojarze czasy to w Pucharze Fiata 126p a w później w Fiatach CC to było po 120 zawodników.
Alfan, ja uważam, że wszystko z odkrytym dachem i kołami to SS. O ile sie nie myle Szuflady też zaliczamy do Single-Seaterów. 8)
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez :alfan: » wtorek, 13 gru 2005, 12:58

To w takim razie ja Cię źle zrozumiałem - myślałem, że chodzi Ci o to, że z frekwencją formuł zawsze było tak marnie jak teraz.

Co do super osiągnięć kierowców to nawet pomijając Kubicę, nie przypominam sobie aby ktokolwiek od nas w blaszakach zaszedł tak daleko jak np. chluba Samoobrony, niejaki Jarosław W.
404 podpis niedostępny
:alfan:
A5

Postprzez rally_fan1 » wtorek, 13 gru 2005, 14:45

W sumie to wyścigami intersuję się bardzo słabo,ale znalazłem coś takiego:

Obrazek Obrazek Obrazek

Mam wrażenie,że ten raport jest dość prawdziwy i dobrze oddaje aktualną sytuację naszych wyścigów...
rally_fan1
N3

Postprzez Kimi » wtorek, 13 gru 2005, 15:10

Czytałem to ostatnio i w pełni się zgadzam z tym tekstem , u nas jest tragedia wyścigowa...
Kimi
N3

Postprzez MSG Racing » wtorek, 13 gru 2005, 15:24

Niestety w wyścigach jesteśmy jakieś 50lat w tyle. :( :( Trageidia :cry: :cry: :cry:
MSG Racing
S2000

Postprzez Krecik » wtorek, 13 gru 2005, 15:42

Wypowiedź pana Leśniaka najlepsza była ;)

ale mamy blisko LAusitzring (ok 130 km od świecka, ale nie dojedzie sie autostradą) , który po prostu wymiata, byłem na kilku znanych torach w Europie, ale największe wrażenie zrobił na mnie Lausitzring.

A co jestem w poznaniu na wyścigach to zawsze jestem upieprzony od piasku i kurzu, co prawda jeździ Ursus z przyczepką i polewa ten piach,
ale to nie wiele daje po prostu Pełen profesjonalizm
Krecik
A5

Postprzez m_a_t » wtorek, 13 gru 2005, 17:31

Krecik, przyjedz do kielc w tym roku, zobaczysz co to znaczy stac w krzakach jak dziecko partyzanta.......jak zachce sie komus przelazic przez siatke bezpieczenstwa (kto to w ogole wymyslil) to normalnie jak Oswiecim '43 (z calym szacunkiem).........a jeszcze jak zaczyna padac to juz w ogole...... szczegolnie od wewnetrznej strony toru przy zatokach naprzeciwko PO10, albo kolo PO15 tez od wew, normalnie odrazu po powrocie mozna wskakiwac w opakowaniu do pralki.............ale powiem szczeze: jak dla mnie to jest caly urok tego calego bajzlu, upieprzysz sie caly, rozerwiesz gatki, albo zatopisz buty, ale robisz to po to, aby cieszyc oko znikajacym za zakretem spojlerem, ucho dziwiekiem, ktory potrafi przysporzyc wiele bolu Twoim mloteczkom i kowadelkom, nozdrza zapachem ktory potrafi wprowadzic w stan extazy i zoladek wibracjami, ktore potrafia wywolac pewien odruch bezwarunkowy (sam odczulem)......
m_a_t
N1

Postprzez Krecik » wtorek, 13 gru 2005, 17:59

Łezka się w oku kręci jak to piszesz, ale masz racje, to jest Oświęcim
Krecik
A5

Postprzez Karol » wtorek, 13 gru 2005, 19:46

:alfan: napisał(a):To w takim razie ja Cię źle zrozumiałem - myślałem, że chodzi Ci o to, że z frekwencją formuł zawsze było tak marnie jak teraz.

Co do super osiągnięć kierowców to nawet pomijając Kubicę, nie przypominam sobie aby ktokolwiek od nas w blaszakach zaszedł tak daleko jak np. chluba Samoobrony, niejaki Jarosław W.

No właśnie Alfan, musiałeś się tak unosić. :lol: Wiedziałem, że dawniej frekwencja Formułek stała na dobrym poziomie. Miałem na myśli przekazanie, że Single-Seatery zawsze były w cieniu Turystyków. Miejmy nadzieje, że to się zmieni :wink:

Niestety ale rzeczywiście artykuł jest zgodny z prawdą. Nie tylko ja się tak uczepiłem tego porównywania Polski do Zachodu :twisted: Jest nas wielu :lol:
Karol
A6

Postprzez Ari_Krakow » wtorek, 13 gru 2005, 23:11

Czasy, w których był wspominany przez Ciebie, Kotarba-fan, wysyp malców, był też czasem ponad trzydziestu fomułek na każdej eliminacji. Chyba nie muszę przypominać, ile klas było rozgrywanych. Poza tym jeśli chodzi o terminologię, to szuflada nie jest single-seaterem, ponieważ (oczywiście czysto teoretycznie) jest samochodem dwuosobowym (dlatego fotel nigdy nie jest w tego typu pojazdach umieszczony centralnie).
www.witekmotorsport.com
Ari_Krakow
N3

Postprzez Krecik » środa, 14 gru 2005, 14:39

Ja pamietam, rok hmm 90-94 lub 95 jak masowo przyjezdzali na tor do poznania NRD - owcy swoimi TRABANTAMI, wspaniale poprzerabianymi.
Potem jeszcze był jakiś Węgier Mercedesem 190 DTM.....

......a strony RAJAN.PL już nie ma.....
Krecik
A5

Postprzez pianka » środa, 14 gru 2005, 17:37

Sorry Conic, ale jak te melepety Nowiccy zbudują coś szybszego od mojej kosiarki, to osobiście wręczę im puchar, oraz w nagrodę bilet wstępu do ustępu
pianka

Postprzez Karol » środa, 14 gru 2005, 19:31

pianka napisał(a):Sorry Conic, ale jak te melepety Nowiccy zbudują coś szybszego od mojej kosiarki, to osobiście wręczę im puchar, oraz w nagrodę bilet wstępu do ustępu

pianka szkoda, że marnujesz swoją nikłą inwencje twórczą. Moim postom zawsze jest coś do zażucenia ale twoje to po prostu poniżej wszystkich granic dolnych schodzi. Skoro jesteś taki kozak i objeżdzasz wszystkich Kierowców równo. Niesłusznie.

A właściwie czy może mi ktoś powiedzieć po co sobie wycieram klawiature na tą szumowinę podpisującą się pianka??
Karol
A6

Postprzez Ari_Krakow » środa, 14 gru 2005, 23:14

Kotarba_fan Chyba nie masz mi za zle że napisałem pare sprostowan co do nomenklatury. Nie mialo to byc zlosliwoscia z mojej strony a jedynie wymiana pogladow. Mam nadzieje ze sie nie gniewasz bo nie bylo moja intencja Cie poprawiac :roll:
www.witekmotorsport.com
Ari_Krakow
N3

Postprzez Karol » sobota, 17 gru 2005, 15:14

Ari_Krakow napisał(a):Kotarba_fan Chyba nie masz mi za zle że napisałem pare sprostowan co do nomenklatury. Nie mialo to byc zlosliwoscia z mojej strony a jedynie wymiana pogladow. Mam nadzieje ze sie nie gniewasz bo nie bylo moja intencja Cie poprawiac :roll:

Spoko. Wybaczam ci :lol:

Ty znasz dawniejsze czasy ja nie :wink:
Karol
A6

Poprzednia strona

Powrót do Archiwum