(PPZM) Cieszyńska Barbórka 2003 - kto pojedzie !! NEW

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez andreas » sobota, 22 lis 2003, 17:46

No i udało się :D , jestem naprawde pod wrażeniem, Sołek powinien teraz chodzić ze spuszczoną głową, Pelikan pierwszy raz wsiada na miśka i już go młuci oby tylko ten talent się nie zmarnował a tak poza tym to wydaje mi się że jeśli Pelikanśki wystartuje w przyszłym sezonie w N-ce to może nieźle zamieszać licze że sie uda
pozdrowionka i gratulacje dla Pelikana pewnie będzie dzisiaj ostro świętował :twisted:
>> KUZI GO!! <<
my gg: 1673491
andreas
N3

Postprzez munieck » sobota, 22 lis 2003, 18:00

Mimo tak udanego debiutu, wolalbym gdyby jezdzil w jakims KC albo S1600. Jakos bardziej mi pasuje do oski. Pozatym jak glosi stare indianskie przyslowie, ze droga do serca fabryki prowadzi przez oske :D:D:D
Nie sztuka zabic muche na przedniej szybie. Na bocznej juz tak :-)
munieck
N3

Postprzez Gustaw » sobota, 22 lis 2003, 20:58

Veni, vidi, vici. Bylismy tak naprzemian na 3 i 4 OS bo stojac na jednym bylo widac rajdowki na drugim. Rano bylo mokro, pozniej mocno przeschlo ale i tak powyciagali z ciec mnostwo syfu na droge. Solek z Pelikenm ewidentnie walczyli o zwyciestwo. Kazde mocniejsze przygazowanie lancerami na wyjsciu konczyli sie pieknymi bokami. Jestem przedewszystkim pod wrazeniem jazdy Grudka ktoremu mocno kibicowalem. Machalismy wielu zalogom co bylo nagradzane nieraz ciekawym boczkiem :wink: Serce mi stanelo gdy uslyszalem jadace po 4 OS sluzby ratunkowe. Po krotkim spacerku zobaczylismy strasznie zmasakrowanego puga205 Barana, w dachu byl zrobiony odlew drzewa i caly dach z klatka mocno wgiely sie do srodka tak ze byly na miejcu glow zalogi, bardzo nieciekawie to wygladalo, tyle zawieszenie takze w ilosciach sladowych. KARYGODNE zachowanie ludzi, zbierali co popadnie wlacznie z rozbitymi szybami, lazili po drodze, robili co chcieli, 2 drzewa wczesniej rozbila sie jeszcze Corolla z powodu nieumiejetnego ostrzeznie zalogi o wypadku. Miejmy nadzieje ze karki i kregoslupy zalogi p205 szybko wroca do pierwotnego stanu. Dalej rajd odbywal sie bez przeszkoda, no i jak to barborka- pourywane zderzaki, 4 slady za autem, co druga zaloga na awaryjnych, ladnie uciekajaca dupa na zasyfionych zakretach, swiecace tarcze na nocnych odcinkach.... rajd byl fajny, rajd byl dlugi, a za rok trzydziesty drugi :!: :D :D podrowienia dla Adiego i Sumo ktorych spotkalem na odcinkach, dla Krisa czysciciela Kluczy :wink: , i dzieki Marcin za serwis sms 8)
czekam na info od Krisa i Samera
Colin, simply the best
Gustaw
A5

Postprzez speed555 » sobota, 22 lis 2003, 21:30

A co sie z KOPI-m stało :(
http://www.rallyarena.pl
http://www.studioarte.com.pl
speed555
A5

Postprzez WRCfan » sobota, 22 lis 2003, 22:08

o tak!świecące tarcze hamulcowe=REWELACJA.ja stalem w kilku miejscach ale niesamowite wrażenie zrobił na mnie fragment odcinka Zabłocie-Chybie który do zludzenia przypominał Rajd Wielkiej Brytanii.Był to fragment drogi w kształcie litery "S" mocno zasyfionej czarną mazią i nawet kolor trawy był podobny do tego z Rally GB:)Była to moja pierwsza Barbórka i jestem bardzo zadowolony!!!Gratulacje dla Pelikana!!!Szkoda ze nie spotkalem innych forumowiczów.Byłem z Yaro i jeszcze 2 innymi ziomkami z Kraka.

PS. przejazd Pelikana na 11 OS zrobil na mnie najwieksze wrazenie:po przejezdzie Sołowowa myślałem ze nikt już szybciej nie przejedzie jednego z pierwszych zakretów tego OS-u.No i faktycznie,jedzie Duda...wolniej.Az pojawił się PELIKAN.Pojechał tam na 100%!!!Szybciej juz się w tym miejscu nie dało.Poprostu pełna pyta:)
POZDRO i mysle ze kiedyś spotkam jakichś forumowiczów na OS-ach!!!!Narka
-how fast are You in 1/4?
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4 :twisted:
WRCfan
A6

Postprzez samer_wrc » sobota, 22 lis 2003, 22:29

Na pierwszej petli bylem na os1 gdzies w polowie , takie sobie miejsce , waska droga (strasznie) , nierownosci , dlugi lewy luk , ale wiekszosc zalog przejechalo to bardzo asekuracyjnie. Pelikan naprawde szybko podrozowal :)
Druga petla juz lepsze miejsce , ale tez os1. Byl gril , kielbaski dobre , hehe , byl to taki przejazd przez mostek i prawy2 moze nawet 3. Na mokrym asfalcie pokrytym "syfem" troche nosilo zalogi.
Trzecia petla spedzona na osie 2 , takie dwa zakrety widzielismy , dluga prosta -> L90 krotka P90. Choma poszedl tam ladnie , wiekszosc bez rekawa na okraglo :?

Rajd fajny chodz mysle ze jednak zle OSy wybralismy(czytajac wasze wypowiedzi) , ale coz

Pozdrawiam

PS. Poraz pierwszy nie zmarzlem w na tym rajdzie :wink:
samer_wrc
N3

Postprzez sumo » sobota, 22 lis 2003, 22:37

Nie wiem co pisac bo brakuje mi słow :)
Pozdro dla Adiego,Gustawa którego poznalem przez... przypadek...
Wilu i Qba - obrazilem sie, byliscie blisko mnie z tego co sie dowiedzialem i sie nie spotkalismy buu !! :wink:
No i pozdro dla Krisa

Kurde dzialo sie dzialo !!
Był ktos moze na punkcie łącznosci SOS na OS4,8,12?
Super miejsce!! Nie wazne czy jechal Sej czy Lancer - kazde wyjscie do boooook :)

Aha! No i Pozdro dla Cieślara który zrobił boooooka na prośbe :):):) rewelka !

Pelikan jest the best jechał super, kto nie był na rajdzie niech żałuje !
sumo
N4

Postprzez sumo » sobota, 22 lis 2003, 22:44

AA! Jeszcze jedno !!

Wielkie dzięki dla załóg :

- BABIK/GÓRKA (nr. 65 jesli dobrze pamietam i nazwisk nie pomylilem) którzy powiadomili jako pierwsi punk łacznosci SOS ze jest dzwon, ale nie widzieli czy jest krzyż czy ok, nikogo nie bylo wokoło

- Kaziu CHEŁMECKI i Piotrek WOŚ (nr. 68 ) którzy dali ogólne rozeznanie sytuacji i gdyby nie oni to kto wie co by było z Romkiem Baranem i jego pilotem !! Wielkie dzieki chłopaki, Kris podziekuj im od wszystkich.
Karetka wyjechała na trase po krótkim czasie i było ok

-i dla Marcina MUCHY który też dał znać o dzwonie
sumo
N4

Postprzez lukas » sobota, 22 lis 2003, 23:14

Było rewelacyjnie :!: Pelikan mnie zaskoczył :) Na 1 OS jazda niektórych załóg była nieco asekuracyjna, ale potem chłopaki się rozkręcili :) Ładne boki były na 2 OS.
Teraz czekam na Barborke Warszawska :)
GG: 1012459
lukas
N2

Postprzez psz » sobota, 22 lis 2003, 23:53

A ja ponarzekam... Na autoklubie napisali:
Drugi odcinek specjalny rajdu został odwołany ? na trasie znajdowało się zbyt wielu kibiców.

Jaaaaasne... Oes zostal odwolany dlatego, ze nie byl prawie wcale otasmowany! Jedyne tsmy, jakie na nim byly, to te czerwono-biale od strazy pozarnej... Sam widzialem, jak sedzia dawal strazakom tasme na chwile przed przejazdem zerowerk, oczywiscie nie zdazyli jej rozciagnac. Dopiero potem, miedzy zaologami jadacymi wolny przejazd jechal poldek i i ludzie z niego rozciagali tasmy. Rychlo wczas... Ktos sobie za dlugo pospal czy co? Mnie sie w pale nie miesci, jak mozna po prostu nie zzdazyc rozwinac tasm na oesie... :shock:

Trasy srednio mi sie podobaly, w sumie polowa miejsc, w ktorych stalem byla ciekawa, polowa nudna. Nudny byl m.in. szuter z mostkiem na os 2, a ciekawa np. taka partia z cieciem baaardzo glebokim za szczytem i przejazdem przez maly mostek na poczatku os 4...
Aha, i fajny pomysl z tym zrobieniem os 3 i 4 tak rownolegle i blisko siebie, pewny sposob na ograniczenie ruchu kibicow miedzy oesami (podobnie bylo na elmocie 2001)
Super Struna jechal, szkoda ze w rpp tak nie jezdzil jak tym sejem...
pozdro!
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez szirer205xs » niedziela, 23 lis 2003, 01:09

rajd byl calkiem udany, ale chyba organizatorow troche przerosla liczba ludzi na os-ach (szczerze mowiac to nie pamietam rajdu na ktorym trasa bylaby tak oblepiiona) szkoda ze lista startowa sie rozmijala z tymi ktorzy jechali no ale coz....... a i tak najwiecej emocji dostarczylo mi i kumplowi kiedy wrocilismy do samochodu i okazalo si eze kluczyki leza na siedzeniu....... :shock: no ale jakos sie wlamalismy do srodka :)
szirer205xs
A5

Postprzez Yaro » niedziela, 23 lis 2003, 11:37

Rajd był najogólniej mówiąc za***isty :D Pelikan - GRATULACJE!!! Wreszcie miałem okazję pogadać ze Zbyszkiem Cieślarem - bardzo sympatyczny człowiek. A trasy też bardzo fajne - chociaż przydrozne rowy sprawiły niektorym duze klopoty :wink: Jak WRCfan wrzuci film do sieci to damy znac - bedzie na co popatrzec. Szkoda tylko ze Omlet tak krotko jechal...
JANUSZ KULIG 19.10.1969-13.02.2004

"Znicze się wypalą, kwiaty zwiędną a pamięć o Nim zostanie" Maciej Wisławski
Yaro
N3

Postprzez qbus » niedziela, 23 lis 2003, 11:44

Witam... wczoraj nawet nie miałem siły nic pisać...
od razu chciałbym podziękować Maćkowi ( znanego jak Wilu 8) ) i naszemu drajwerowi "Voytechowi" :wink: ( jak będą zdjęcia to wam podeśle)... po tym jak dotarliśmy do Cieszyna i spotkalśmy Krisa pojechaliśmy na OS'y, OS'2 odwołany, jak nas poinformował pan na starcie kibice pozrywali taśmy zabezpieczające... no to jedziemy na OS'3 i znaleźliśmy całkiem fajne miejsce...długa prosta i prawy opór... to co tam wyprawiali niektórzy to się w głowie nie mieści... super emocje.
Potem poszliśmy wzdłuż OS'u na taki szutrowy łącznik... bardzo fajne miejsce no i poszliśmy zobaczyć rozwalone rajdówki. Na ostatniej pętli staneliśmy w takim fajnym miejscu na OS'ie 3... po czołówce na OS'4 na równie fajne miejsce... potem jeszcze do Cieszyna na mete i do domku.
Mi się podobało... no i sory Sumik... ale mieliśmy fajne miejsca :D
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez sumo » niedziela, 23 lis 2003, 11:59

Qba a zadzownic to nie łaska? Przecież bym do was podszedł 8)
Na OS4 w k tórym miejscu byliscie ?
sumo
N4

Postprzez Kris_WRC » niedziela, 23 lis 2003, 12:35

No na początek skupie sie na rajdzie. Reszta jak złapie mnie wena na opowieści rajdowe :) Na początku był hotel halny i spotkanie wszytskich. rozdałem mapiki i lecimy najpierw zobaczyć pierwszy oes a póxniej byłem Grześkowi Grzybowi na serwisie potrzebny. Więc czekam jeszcze na wila voytecha i qbe (całuski chłopaki) Na marginesie qba był nie przyzwyczajony do mojego i wila kibicowania czyli skakania i darcie sie :) A na prawde było warto bo praktycznie każdy nam odmachał. Najbardziej oczywiście Kazio (Peugeot nr 68) ktoremu juz skakałem na drodze od kilkunastu metrów :) Niestety wtedy musiałem sie juz z nimi pożegnac :cry: Póxniej w serwisie i meta. W hotelu spotkałem Suma (nie poznało mnie bydle) i do domku. Reszta w opowiesciach jak mnie wena złapie. Pod względem klimatu najlepszy rajd w polsce :)
Kris_WRC
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum