(RSMP) Nadlatuje Kormoran !

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez +RAFAŁ+ » poniedziałek, 23 cze 2003, 13:05

A może Rajd Niemiec? Ale byłoby fajnie :)
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez Baca » poniedziałek, 23 cze 2003, 13:21

+RAFAŁ+ napisał(a):A może Rajd Niemiec? Ale byłoby fajnie :)

Nie wydaje mi się aby to był Rajd Niemiec. Planowany jest on na 24-27 lipiec, prawie miesiąc czasu po Kormoranie. Wiec nie powinno byc klopotów z przestawieniem auta. Dla mnie to trochę podejrzane...Co innego gdyby w dniach 18-19 rozegrano planowany Krakowski...
A moze "wersja asfaltowa" to zapowiedz zmian personalnych w zespole?

Przeglądam listę rajdów:
Czechy: 11 - 13.7. RALLY BOHEMIA Ml.Boleslav ME 5
Słowacja:5 - 6. 7. Rally Vihorlat Snina
Węgry:11.-13. 7. Veszprém Rallye
Baca
A5

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 23 cze 2003, 18:42

Spoko, te Ople nie są własnością EFL Corsa Rally Team, oni je skąś wynajmują, może znalazł się inny chętny na tego Opla kto chce zabulić więcej za jego wynajęcie... Ale nie można wykluczyć że Adamus wystartuje gdzieś za granicą. Tyle że to w jego sytuacji punktowej w RSMP jest bez sensu... Jurczak 10 pkt do przodu, po Kormoranie będzie Adamusowi ciężko odrabiać stratę, Grzyb w zasadzie blisko, 2 pkt do przodu, ale trudno sobie wyobrazić co innego jak jego zwycięstwo w Kormoranie, zostaje tylko Junior, który raczej nie będzie stanowił na razie konkurencji dla wyżej wymienionych... EFL podcina gałąź na której siedzi, jak Jurczak i Grzyb odskoczą to Opelki już ich nie dogonią...
żółtodziób
A8

Postprzez Sergiey » poniedziałek, 23 cze 2003, 22:44

żółtodziób napisał(a):Spoko, te Ople nie są własnością EFL Corsa Rally Team, oni je skąś wynajmują, ...

Wydaje mi się że gdzieś czytałem (chyba w którymś wrc), że zespół EFL Corsa Rally zakupił dwa identyczne egzemplarze i są oba własnością zespołu. Jak przeglądne archiwalne wrc to napisze w którym to było numerze (bo chyba wrc)

A jeżeli chodzi o tą wersję asfaltową to może nie mają kaski żeby wystawić obie rajdówki - toż to trzeba kompletnie zmienic zawieszenie - w przeciez w zeszłym roku tez nie wystartowali w kormoranie i z tego co pamiętam to chodziło własnie o kasę
gg://1569993 Gadu-Gadu
---
Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.
Ernest Hemingway
Sergiey
A5

Postprzez +RAFAŁ+ » poniedziałek, 23 cze 2003, 22:57

Sergiey napisał(a):
żółtodziób napisał(a):Spoko, te Ople nie są własnością EFL Corsa Rally Team, oni je skąś wynajmują, ...

Wydaje mi się że gdzieś czytałem (chyba w którymś wrc), że zespół EFL Corsa Rally zakupił dwa identyczne egzemplarze i są oba własnością zespołu. Jak przeglądne archiwalne wrc to napisze w którym to było numerze (bo chyba wrc)

A jeżeli chodzi o tą wersję asfaltową to może nie mają kaski żeby wystawić obie rajdówki - toż to trzeba kompletnie zmienic zawieszenie - w przeciez w zeszłym roku tez nie wystartowali w kormoranie i z tego co pamiętam to chodziło własnie o kasę

Mi też się tak wydaje. W tamtym roku mogli sobie też pozwolić na odpuszczenie jednego rajdu gdyż nie mieli praktycznie żadnej konkurencji. W tym roku na szczęście jest inaczej :lol:
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez :KuziFanJG: » poniedziałek, 23 cze 2003, 23:40

Corsy raczej napewno naleza do efl
tablice - D1 Corsa i D1 EFL

206 s1600 tez chyba jest wlasnoscia Peugot Sport Polska
Tablice - W0 1894

Impreza WRC S8 prawdopodobnie tez jest wlasnoscią dealera subaru
tablica - K4 6000 (na elmocie byly jeszcze brytyjskie blachy!!)

Chyba to jesnoznacznie wskazuje na to ze wlascicielami samochodow sa Polacy (czyt. polskie firmy) Oświećcie mnie jeśli się mylę!! :)

A tak apropo's to poznaliscie peugota Vasina?? Tak (Blachy: kro 206), to wlasnie ten samochod zdobyl w zeszlym roku Mistrzostwo Polski!!
:KuziFanJG:
N1

Postprzez Baca » wtorek, 24 cze 2003, 11:38

Pojawiła się wreszcie lista zgłoszeń:

http://www.automobilklub.olsztyn.pl/goto.php?po=listazg
Baca
A5

Postprzez Wilu » wtorek, 24 cze 2003, 17:50

Corsy są napewno własnością Kościuszkowców, a jeśli chodzi o Adamusa, to jego absencja jest wielce niezrozumiała, gdyż teoretycznie jest szansa na dobry wynik. ale On zawsze powtażał, że mażą mu się ME i tam chciałby startować, więc może gdzieś planują jakiś zagraniczny starcik, a przez to niestety trzeba odpuścić Kormoranka. choć troszeczku jazdeczki po szuterkach, to by się mu przydało napewno.

właśnie się doczytałem, Adamus/Zacharko zgłoszeni są w Kormoranku w 206 w A6 czyli pucharem.
Wilu
N4

Postprzez rav » wtorek, 24 cze 2003, 18:48

A czy któryś z was słyszał kiedyś że Adamus będzie jeździł Oplem do końca sezonu? Stałym kierowcą Corsy jest Michał i nie zdziwiłbym się gdyby on wystartował niedługo tą Corsą, która zostanie w garażu. Start w rajdzie za granicą to może być ściema. Może po prostu nie mają budżetu na drugi zestaw szutrowy.
rav
A6

Postprzez rally_fan1 » wtorek, 24 cze 2003, 19:06

mam takie dziwne wrażenie,że nawet jeśli będzie jakiś zagraniczny występ corsy to niestety nie z Adamusem/Zacharko na fotelach,tak samo jak wydaje mi się,iż powodem absencji tej załogi za kierownicą corsy na Kormoranie jest to,że po prostu stanowią zbyt dużą konkurencję dla niejakiego"Dżuniora"w naszym żałosnym Trofeum 1600(żałosnym bo co to jest 4 prawdziwe samochody s1600 :?: i to jak wszystkie jadą),a tak"Dżunior"dowlecze się do mety za zwycięzcą pucharu peugeota,ale punkciki do końcowej klasyfikacji MP zgarnie(w końcu jakby to wyglądało,żeby taki wielki talent[podobno]jak"Dżunior"był w końcowej klasyfikacji MP poza podium),szkoda Adamusa-on powinien jeździć tym samochodem co Grzyb(np. o ile mi dobrze wiadomo we Francji zwycięzca pucharu Citroena Saxo[w którejś tam kategorii-bo we Francji są chyba 4 różne puchary Saxo,w tym jeden nawet z Saxo T4,czyli Saxo 4x4]chyba przedostatniego stopnia dostaje duże wsparcie od Citroena na starty Saxo s1600 w mistrzostwach Francji),a u zdobywca pucharu peugeota nie jeździ 206 s1600 bo Peugeot Polska nie ma ochoty dokładać za dużo do startów takiego samochodu...
rally_fan1
N3

Postprzez rav » środa, 25 cze 2003, 00:37

Gdyby Adamus był nieporządaną konkurencją dla Juniora to wogóle by nie jeździł. Zespół nie ma kasy na wystawienie dwóch szutrowych wersji samochodu. Do niedawna nie mieli szutrowych zawiasów, a w tym roku kupili jeden komplet.
rav
A6

Postprzez +RAFAŁ+ » środa, 25 cze 2003, 12:46

Jak można przeczytac w newsach na autoklubie, to skrzynia biegów z Opla Pitera została przełożona do Corsy Juniora. Chyba Naczelnik kieruje bardziej karierą Michała niż zespołu. W mojej ocenie to Adamus ma o wiele większe umiejętności i szanse na rywalizację o dobre miejsce niż Kościuch. Nie podoba mi się ta sytuacja. Wcale się nie ździwię jak Junior będzie dostawał baty od Bełtowskiego.

Kto czytał news to pewnie zauważył, że Kuchar (tak jak Campos i Thiry) nie bierze pod uwagę w walce o zwycięstwo Kuzaja.

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez LIPciu » środa, 25 cze 2003, 13:46

macie racje junior wogóle nie umiejeżdzić autem. wszystko załatwia mu tata i wogóle to oni są śmieszni!!!! tyle że ten chłopak na 18 lat!!! (bełtowski, frycz mają ponad 20) a wy chcecie żeby wszystko wygrywał. dajcie mu troche czasu bo i tak ma wielkie ciśnienie jeśi chodzi o ojca.
każdy zainteresowany wie że michał ma sie uczyć i zbierać doświadczenie a nie próbować kasować samochody. poczekajcie pare lat :)
gwarantuje wam że bedzie on pierwszym fabrycznym w naszym kraju :P:P:P
+RAFAŁ+: mam nadzieje że cała twoja wiedza nie opiera się wyłącznie na newsach autoklubu.
LIPciu
A5

Postprzez żółtodziób » środa, 25 cze 2003, 14:21

Pierwszą niemiłą niespodzianką, zarówno dla kibiców jak i samego Piotra Adamusa, jest konieczność startu w tej imprezie ubiegłorocznym pucharowym Peugeotem 206. Opel Corsa, którym startował w dwóch pierwszych eliminacjach RSMP 2003, został pozbawiony skrzyni biegów. Skrzynia ta została przełożona do drugiej Corsy zespołu EFL Corsa Castrol Rally, którą startuje Michał Kościuszko.

LIPciu: no wiesz, 18 a 20 lat to niewielka różnica. Junior może i umie jeździć, ale na pewno nie tak dobrze jak Adamus. Prawda jest taka że ten jeden start na prawdęgówno mu da, za to zespołowi odbierze możliiwość walki o zwycięstwo w S1600. Ta decyzja jest głupia, nieprzemyślana, poleciał rajd Krakowki, wypadnie prawdopodobnie także Karkonoski i ciekawe jak Adamus ma odrobić stratę do Jurczaka i Grzyba ktora po Kormoranie wzrośnie do ponad 20 punktów (Jurczak) i ponad 10ciu (Grzyb). Trzeba było Juniorowi dać 206stkę, do nauki wystarczyłaby w zupełności a o tytuł i tak chłopak w tym roku nie powalczy (osobiście uważam że żaden z niego wielki talent, ale to tylko moje zdanie) a taka decyzja odbiera możliwość walki o tytuł Adamusowi który umie pogonić za Grzybem, ale nie dwa razy słabszym autem... Rozumiem że Naczelnik chce jak najlepiej dla swojego syna, ale w takim układzie nie powinien być szefem EFL Corsa Rally Teamu tylko managerem Juniora... Dziwię się tylko sposorom że na takie coś pozwalają, ja byz zaraz odciął Naczelnika od kasy jakby w taki głupi sposób przesrywał tytuł w Trofeum 1600...
żółtodziób
A8

Postprzez żółtodziób » środa, 25 cze 2003, 14:29

I jeszcze jedno: profesjonalny zespół rajdowy to nie jest przechowalnia nieodkrytych talentów tylko firma której celem jest uzyskanie jak najlepszego wyniku sportowego. Od tego żeby się uczyć jeździćsą najrózniejsze puchary, Puchar Puga, Puchar PZM, gdzie nie ma takiej presji wyniku, każdy zespół ma tylko jednego kierowce którego celem jest zdobycie doświadczenia, taki zespól jak EFL nie powinien być szkółką niedzielną, to zabija widowisko i rodzi nieporozumienia.
żółtodziób
A8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum