(RSMP) 60 Rajd Polski !!!

Archiwum

Moderator: SebaSTI

relacja w tv PILOT

Postprzez slic_ » wtorek, 20 maja 2003, 13:08

W TV PILOT kilka razy dziennie pokazywana jest kilkunasto minutowa relacja z elmotu, co prawda bez komentarza ale jest. Jak dotąd była to najbardziej "obszerna" relacja z tegorocznego elmotu jaką obejrzałem. :(

Co się dzieje, przecież już się skończyła słynna umowa TVP-PZM a stacje prywatne nadal niepokazóją sensownych relacji? :( nie wliczając krótkiczh wzmianek w dziennikach sportowych.
Ostatnio edytowano środa, 21 maja 2003, 08:58 przez slic_, łącznie edytowano 1 raz
slic_
slic_

Postprzez żółtodziób » wtorek, 20 maja 2003, 15:11

rav: kościół nie ma nic do gadania, zresztą nawet jak by miał to co najwyżej Rydzyk i jego stacja by się pluli. Nie chodze do kościoła, ale nie słyszałem o przypadku żeby ksiądz z ambony karcił jakiekolwiek organizacje sportowe za to ze organizują zawody w niedziele, na prawdę cała masa zawodów sportowych odbywa się w ostatnim dniu tygodnia i nikt włącznie z kościołem nie robi z tego problemu. Myślę że to wewnętrzna sprawa PZMotu że rajdy ruszają w piątki, może sponsoruje ich radio maryja a może wolą sobie zrobić grillla w niedzielę niz organizować rajd...
żółtodziób
A8

Postprzez rav » wtorek, 20 maja 2003, 20:17

Kiedy byłem mały i chodziłem jeszcze do kościoła to ksiądz wmawiał mi herezję że niedziela jest pierwszym dniem tygodnia, ale żółtodziób ma rację. W księdze genezis jest ostatnim. Ale ktoś powinien wytłumaczyć tym z PZM-otu że rajdy to dla większości jest niedzielna rozrywka, a nie piątkowa robota.
rav
A6

Postprzez żółtodziób » wtorek, 20 maja 2003, 22:19

Mnie się zdarzało słuchać księży, ba nawet bywać w kościele i wyciągam z tego takie wnioski że księża to normalni ludzie , tacy jak my, cześć z nich jest na prawdę spoko, czesc z nich taka sobie, częsc z nich to pijacy dziwkarze itd., a częsć to fundamentaliści do których należy strzelać. Nie podoba mi się ta instytucja w takiej formie więc ją ignoruję, nie chodzę tam, nie daję im pieniędzy (chyba że zbierają na określony szczytny cel, mimo wszystko mam większe zaufanie do Caritasu niż do np. owsiakowych rozwydrzonych młodocianych zagniewnych), ale też odróżniam to co jest oficjalnym stanowiskiem tej instytucji a co jest wypowiedzią jakiegoś księdza w typie Jankowskiego czy Rydzyka. Mam pretensje do hierarchów że nie robią z tymi przygłupami porządku, a powinni, ale też nie przekładam tego co wygadują rydzyki i jankowskie na cały kościół.

Dobra, ale to nie forum chrześcijańskie tylko o motorsporcie... Może by jks petycja do PZMotu zeby rozgrywali rajdy jak wszędzie się rozgrywa imprezy sportowe, jeśli dwudniowy to sobota/niedziela, szczerze mówiąc dziwię się że sami kierowcy nie naciskają żeby tak było, przecież zawodowców w naszym kraju jest tyle że na palcach można ich policzyć, reszta to ludzie którzy pracują/uczą się i muszą brać urlopy żeby jechać rajd, powinno im zalezeć żeby rajd nie zaczynał się w czwartek tylko w piątek (wliczając w to legalne zapoznanie). Im by było także na rękę gdyby rozgrywać rajdy normalnie...
żółtodziób
A8

Postprzez LIPciu » wtorek, 20 maja 2003, 22:46

żółtodziób napisał(a):Mnie się zdarzało słuchać księży, ba nawet bywać w kościele i wyciągam z tego takie wnioski że księża to normalni ludzie , tacy jak my, cześć z nich jest na prawdę spoko, czesc z nich taka sobie, częsc z nich to pijacy dziwkarze itd., a częsć to fundamentaliści do których należy strzelać. Nie podoba mi się ta instytucja w takiej formie więc ją ignoruję, nie chodzę tam, nie daję im pieniędzy (chyba że zbierają na określony szczytny cel, mimo wszystko mam większe zaufanie do Caritasu niż do np. owsiakowych rozwydrzonych młodocianych zagniewnych), ale też odróżniam to co jest oficjalnym stanowiskiem tej instytucji a co jest wypowiedzią jakiegoś księdza w typie Jankowskiego czy Rydzyka. Mam pretensje do hierarchów że nie robią z tymi przygłupami porządku, a powinni, ale też nie przekładam tego co wygadują rydzyki i jankowskie na cały kościół.

Dobra, ale to nie forum chrześcijańskie tylko o motorsporcie... Może by jks petycja do PZMotu zeby rozgrywali rajdy jak wszędzie się rozgrywa imprezy sportowe, jeśli dwudniowy to sobota/niedziela, szczerze mówiąc dziwię się że sami kierowcy nie naciskają żeby tak było, przecież zawodowców w naszym kraju jest tyle że na palcach można ich policzyć, reszta to ludzie którzy pracują/uczą się i muszą brać urlopy żeby jechać rajd, powinno im zalezeć żeby rajd nie zaczynał się w czwartek tylko w piątek (wliczając w to legalne zapoznanie). Im by było także na rękę gdyby rozgrywać rajdy normalnie...

ja od siebie moge dodać tylko tyle że: kościól to najlepiej prosperująca firma na świecie
LIPciu
A5

Postprzez Wilu » wtorek, 20 maja 2003, 22:55

dlatego nałożył bym na nich makabryczne podatki, co by im troszki entuzjazmu ubyło, niech się uczą biznesu na równych prawach. bezulgowcy. ale ale coś to hyba nie ten temat.
Wilu
N4

Postprzez żółtodziób » wtorek, 20 maja 2003, 22:58

Określenie firma jest trochę nieścisłe, proponowałbym trzymać się określenia instytucja, ewentualnie pół-przedsiębiorstwo. Z definicji firma to nazwa pod którą działa jednostka gospodarcza. Kościół jednostką gospodarczą sam w sobie nie jest, jest zbiorowością jednostek gospodarczych jakimi są parafie. Trochę to podobne do franchisingu (!) ale też nie do końca...
żółtodziób
A8

Postprzez rav » środa, 21 maja 2003, 09:30

Ja bym to nazwał pralnią mózgów, ale róbcie jak chcecie. Kiedyć na konkurencyjnym portalu była dyskusja na temat formalności rajdów pucharu PZM. Na większość z nich trzeba wyjechać już w środę w południe, żeby przed 18tą odebrać dokumenty. Czasem można się z sekretarką umówić na czwartek rano. W czwartek jest zapoznanie, a w piątek BK (cały dzień na BK). Myślę że organizacyjnie taki rajd możnaby zrobić w 2 dni - sobota (dokumenty, zapoznanie, BK) i niedzielę (rajd)
rav
A6

Postprzez Tomisny » środa, 21 maja 2003, 16:08

Faktycznie... troche zbaczacie z tematu... hehe :D
Ale tak wnoszac cos od siebie to podzielam poglady zoltodzioba... oczywiscie to szeroki temat i moznaby dlugo tak... ale wlasnie dlatego proponuje go nie kontynuowac...

Czyzby Tomek Kuchar planowal start w Rajdzie Polski N-grupowym Lancerem? W nastepny weekend po Polskim jest Akropol wiec Focus nie wchodzi w gre... ale Lancer... czemu nie?

Na targach w Poznaniu stoi taki przygotowany do rajdu z nazwiskami Kuchar/Szczepaniak... a moze jednak?
Tomisny
Tomisny
N3

Postprzez co-driver » środa, 21 maja 2003, 18:33

Na stronie http://www.rallyofpoland.pl jest już lista zgłoszeń
co-driver

Postprzez Psycholog_Rajdowy » środa, 21 maja 2003, 18:40

Aż 8 załóg zagranicznych na liście zgłoszeń :!: :D Załamało mnie natomiast to, że news na temat ogłoszenia listy zgłoszeń zatytułowany jest "Lista STARTOWA dostępna". :lol:
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez marcin » środa, 21 maja 2003, 20:30

- tylko 5 WRC
- Brak Skody WRC
- dużo by jeszcze wymieniać

+ Majcher w evo 5 :D
+ Kuzi 8)
+ 13 "enek"

Zapowiada się ciekawy rajd :)
marcin
A5

Postprzez Wilu » środa, 21 maja 2003, 20:35

ja już taki spragniony jestem, że zadowolę się 5 wrc + 2 miśkami w a8 i tą całą resztą, ale mam pytanko zastanawialiście się czy da się na luzach oglądnąć więcej niż 3 oesiki w danym dniu bo z moich kalkulacji wynika, że jak się coś przyzwoitego chce zobaczyć to da się po 3 pełne w jednym dniu.
Wilu
N4

Postprzez lukas » środa, 21 maja 2003, 20:59

a miało być tak pięknie :( gdzie ta Skoda :!: ehhh ale nie wybrzydzac w koncu mamy 5 WRC :)
lukas
N2

Postprzez rav » środa, 21 maja 2003, 21:13

A gdzie zapowiadający się Tercjak w Corolli WRC?
rav
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum