(RSMP) No i Adamusa wycyckali...

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez +RAFAŁ+ » czwartek, 7 sie 2003, 07:18

Czyli jego ojciec nie powinien być dyrektorem zespolu gdyz Michal startuje pod ogromna presja co napewno nie pozwala mu sie w 100% skupić na jechaniu.
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez Glitol » czwartek, 7 sie 2003, 07:47

Ktoś napisał, że Grzybek ma objeżdżone trasy. A kto z pozostałych zawodników nie ma :?:
Glitol
A5

Postprzez żółtodziób » czwartek, 7 sie 2003, 09:21

Tak czytam to co pisze LIPciu dochodzę do wniosku że może Adamus faktycznie sam odszedł od zespołu... ale nie dlatego że nie miał sponsorów tylko dlatego że zaczęła się robić niezdrowa atmosfera... Skoro Naczelnik od Juniora wymaga nie wiadomo czego to wolę nie myśleć jakie mógł miec oczekiwania co Adamusa. W dodatku jeszcze ta cała afera na Polaku... Zwłaszcza że Adamus tez nabrał wody w usta, jak coś mówi to same ogólniki... Nie tacy kieowcy rezygnowali ze współpracy nie z takimi zespołami...

altonen: nie trzeba znać szczegółów umowy, wystarczy założyć że podpisywali ją ludzie którzy nie przebywali w tym czasie w penjonacie w Tworkach... Zgodę na team orders podpisuje każdy kto jeździ w profesjonalnym zespole wystawiającym do pełnego cyklu mistrzostw więcej niż 1 samochód. Nawet Marcus Gronholm takie rzeczy podpisuje, to standard, nie ma w tym nic niezwykłego, nie trzeba znac szczegółów takiej umowy żey wiedzieć że takie cośbyło na rzeczy.

Wilu: ten zawias to wyrzucona w błoto kasa, bo skoro w ym roku Naczelnik musi dopłaca żeby Juniorowi wystawić miksera to pewnie w przyszłym roku nie będzie w ogóle nic takiego miało miejsca. Chyba że Junior zacznie RC uprawiać... Ale mogę się założyćże po tym sezonie Naczelnik sprzeda oba te miksery, bo nie dość że drogie to w utrzymaniu a Opel nie daje wcale dużej kasy na ich utrzymanie to jeszcze słaba z tego fura... Wcale się nie zdziwię jak kupią Łajdaczki, sprzęt 3 razy tanszy a nawet jeśli w początkowej fazie będzie mało konkurencyjny to i tak żadna strata, Opel to też wolna taczka...
żółtodziób
A8

Postprzez Michał S. » czwartek, 7 sie 2003, 10:43

Kajo napisał(a):żółtodziób :
jesteś debil jak nie rozrózniasz kto kogo zrobił w konia . Adamus miał przynieść minimalny budżet ( który był pewnie ustalony i obustronnie zaakceptowany ) i to on się z tego nie wywiązał blokując przy tym wejście innym zawodnikom do zespołu .

Bez obrazy, ale osobiste wycieczki są chyba nie na miejscu.
OK, jeśli to Adamus się nie wywiązał z umowy, to dlaczego nie było oficjalnego komunikatu? To rodzi tylko podejrzenia...
Pozdrawiam,
Michał Stoma
Michał S.

Postprzez LIPciu » czwartek, 7 sie 2003, 10:58

+RAFAŁ+ napisał(a):Czyli jego ojciec nie powinien być dyrektorem zespolu gdyz Michal startuje pod ogromna presja co napewno nie pozwala mu sie w 100% skupić na jechaniu.

zostaw chłolpcze swoje chore wywody w domu... jak masz pisać takiego ironiczne posty to lepiej nie pisz ich wogóle. twoja średnia na dzień spadnie ale jakoś to chyba przeżyjesz.
co do naczelnika to zależy mu żeby michał kończył wszystkie rajdy (zdobywał doświadczenie) dlatego tak bardzo sie spina gdy michał jedzie zbyt agresywnie.
LIPciu
A5

Postprzez Kris_WRC » czwartek, 7 sie 2003, 11:21

Panowie do kurwy nędzy co tu się dzieje?? Nie możecie dyskutować normalnie... Wiem przyczepicie sie do początku, ale ja nie mam zamiaru z nikim z was się wdawać w kłótnie.. Wasze kłutnie są jak wrzód na dupie tego forum.. Jest fajna atmosfera i gość, który stwierdza do najaktywniejszego uczestnika tego forum czyli żółtodzioba, że jest debilem jest już dla mnie spalony... Po co od razu panowie takie stwierdzenia między soba?? owszem jest to nieprzyjemny temat ale po co obrzucać się obelgami??
Kris_WRC
A6

Postprzez altonen » czwartek, 7 sie 2003, 11:25

komunikat o Adamusie jest na rallyfoto.pl. Tam wyraźnie piszą, że Adamus nie zebrał kasy i jedzie tańszym pugiem. Ciekawe, że informacje efla są na jednych portalach, a w Autoklubie w tym sezonie nie była żadnej.
Ostatnio edytowano czwartek, 7 sie 2003, 11:29 przez altonen, łącznie edytowano 1 raz
altonen

Postprzez altonen » czwartek, 7 sie 2003, 11:26

przepraszam za literówki, ale się spieszyłem. oczywiście Adamus
altonen

Postprzez altonen » czwartek, 7 sie 2003, 11:28

brawo Kris! Odrobinę kultury i ortografii
altonen

Postprzez Michał S. » czwartek, 7 sie 2003, 11:37

altonen napisał(a):komunikat o Adamusie jest na rallyfoto.pl. Tam wyraźnie piszą, że Adamus nie zebrał kasy i jedzie tańszym pugiem. Ciekawe, że informacje efla są na jednych portalach, a w Autoklubie w tym sezonie nie była żadnej.

Ciekawa polityka informacyjna EFLa... umieszczać informacje na wybranych portalach. Moim zdaniem nie poprawia to wizerunku zespołu.
Pozdrawiam,
Michał Stoma
Michał S.

Postprzez LIPciu » czwartek, 7 sie 2003, 11:50

why??
ja to wszytko doskonale rozumiem...
LIPciu
A5

Postprzez sumo » czwartek, 7 sie 2003, 12:30

LIPciu skoro to wszystko rozumiesz to nam ładnie wyjasnij 8)
sumo
N4

Postprzez kakao » czwartek, 7 sie 2003, 12:48

ta dyskusja zeszła już na tak niski poziom, że długo się zastanawiałem czy cokolwik tu dopisać, ale do rzeczy:
wszyscy biadolicie, że nie ma kasy, relacji w TV , PZM to banda starych kumpli którzy tylko doją kasę i robią przekręty, że atmosfera w rajdach jest kiepska, rajdy umierają i ogólna kaszana
ale zastanówcie co wy robicie, po waszych wypowiedziach można wywniskować tylko jedno - gdybyście mieli tylko kasę i stanowiska czy w teamach czy w PZMocie lub automobilklubach robilibyście to samo bo tych lubicie a tych nie, bo bez podstaw sypiecie oszczerstwami, bo walczycie ze sebą " w imieniu" zawodników, których nie znacie, a którzy wzajemnie mogą dażyć się sympatią, to nie stadion, do niedawna miałem wrażenie że forumowicze nie noszą dresów, teraz wątpię
kakao
N3

Postprzez żółtodziób » czwartek, 7 sie 2003, 13:03

Ciekawa polityka, ciekawa... Rallyfoto to akurat tuba klanu Kościuszków, jak pisał kiedyś LIPciu Marcin Kaliszka to przyrodni brat Michała... i właśnie fakt że informacja taka nie ukazała się a Autoklubie albo podobnym dużym wortalu tylko na rallyfoto każe się zastanowić głęboko nad jej wiarygodnością. Nie twierdzę że to nie prawda, ale wcale się nie zdziwię jeśli ktoś przedstawi inną wiarygodną wersję

Po drugie: skoro Adamus nie zebrał kasy to dlaczego dopiero teraz taka informacja? Przecież już od dłuższego czasu było wiadomo że Adamus nie ma kasy, jeszcze przed ukazaniem się informacji w Autoklubie Adamus zdązył załatwić sobie Puga, i grubo przed tym EFL wiedział że Adamus nie pojedzie Corsą... Ja myślę że już przed Kormoranem bylo wiadomo że z dalszych startów nici (cokolwiek by nie było przyczyną)...

Po trzecie : o ile jak się dobrze orientuję każdy normalny zespól przed podpisanim umowy chce gwarancji że zawodnik będzie miał sponsorów, obecna sytuacja (o ile to prawda co piszą) oznaczać może kilka rzeczy:

- albo EFL zażądał dodatkowej kasy w trakcie sezonu której Adamus nie miał skąd wziąć

- albo nieprawdą jest to co wcześniej podał EFL, że Adamus miał zakontraktowane wszystkie asfalty, ponieważ z tego co się stało wynika że Adamus wnosił kasę w ratach bo na początku sezonu nie miał sponsorów, ale w trakcie sezonu miał nadzieję ich pozyskać, w takiej sytuacji nikt normalny nie kontratuje wszystkich asfaltów z góry, diabli wiedzą czy zawodnik pozyska sposora czy nie, tylko dopiero jak zawodnik ma jakąś kasę podpisuje z nim umowę na konkretny start, a nie na wszystkie naraz!

- albo faktycznie ludzie władający EFL Corsa RT nie mają pojęcia o tym jak prowadzić profesjonalny zespół rajdowy i stąd cała afera...

Po czwarte: z tego co mi wiadomo wypdły w tym roku z kalendarza RSMP dwie rundy, w związku z czym EFL Corsa Rally Team oszczędził trochę szmalcu, nawet więcej niż tylko trochę, w związku z czym:

- albo wystartowali do sezonu mocno niedofinansowani, co dowodzi braku profesjonalizmu

- albo coś kręcą

Jak na razie pozostaje wierzyć ze to co piszą na rallyfoto jest prawdą, ja w to wierzę bo nikt jeszcze nie przedstawił alternatywnych wiarygodnych wyjaśnień, to jak na razie jedyna wersja, ale nie da sie ukryć że to oświadczenie jest dziurawe i stoi w sprzeczności ze wcześniejszym oświadczeniem. Tak czy siak, bez względu na to kto zawinił, EFL Corsa RT pokazał się ze złej strony. Jeśli zespół jest czysty, a Adamus nie wywiązał się ze zobowiązań to albo kłamali że miał kontrakt daleko naprzód, albo podpisali z Adamusem umowę bez weryfikacji jego źródeł finansowania, co dowodzi ich niekompetencji, jeśli zaś to oni zawalili to sprawa jest oczywista...
żółtodziób
A8

Postprzez Kajo » czwartek, 7 sie 2003, 13:14

zapraszam na www.eflcorsa.pl - to jest oficjalna strona EFLa i tam znalazłem ten komunikat...

Ciekawego rajdu całej "loży komentatorów" mimo wszystko życzę

S
Kajo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum