(F.O.) Zatrzymanie za slide'y

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez TommiCrazy » środa, 2 lut 2005, 01:57

moj błąd , racja, czyli wychodzi nadal ze polizei francuskie jest da best, przypomnialo mi sie jak jechalismy przez francje wtym roku w wakacje, dwa auta, znajomy w espace , on pierwszy przez bramki na autostradzie ja zanim, zaraz za bramką policjant kazał mu zjechać , wypatrzyli przez kamere przy bramkach ze pasarzer z tylu niema pasow zapiętych ( w moim galancie tył był naszczescie niezajęty) policjanci chcileli dac 50 euro mandatu ( jesli dobrze zrozumielismy każdej osobie w aucie. naszczescie na pokładzie był jeden francuz i powiedział ze my polacy i nieznamy wszystkich zasad francuskiego ruchu bo jestesmy tam pierwszy raz, policjant grzecznie po upomnieniu puscił ich wolno!, my zatrzymalismy sie kawalek dalej czekając na nich, balem sie ze jak zobaczą polskie blachy na moim leciwym miśku to też z jakąs kontorlą się przywalą, podobno na trasie są kamery i rejestrują one wykroczenia, które przy bramkach mogą zostać zfinalizowane. bywało ze na ich asfaltach jechalismy w okolichach 190 ale naszczescnie nic takiego nas niespotkało. swoją drogą miejscami na autostradzie było po 5 pasów
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez :alfan: » środa, 2 lut 2005, 11:35

Whitek napisał(a):Ferrari jechal po szwajcarii a tam strasznie nie lubia anarchii :lol:

Mylisz się, to było ponownie we Francji. Trochę dziwne byłoby, gdyby trafił do Bastylii ze Szwajcarii.
404 podpis niedostępny
:alfan:
A5

Postprzez stein911 » środa, 2 lut 2005, 13:35

Kiedyś w autoświecie był test kilku superwozów, który odbywał się we Włoszech. Raz trafili na partol policji, ale carabinieri pokazywali im tylko, żeby jechali szybciej :) . W innym teście dzienikarze wpadli na pułapce radarowej pod Modeną jadąc ponad 300 kmh ferrari maranello. Policja ich zatrzymała, ale akurat Schumacher wygrał kolej ne GP...
"Skoro Rosjanie robią kulki łożyskowe puste w środku, to wszystko się da zrobić!"
stein911
A6

Postprzez Albert(Zambrów) » środa, 2 lut 2005, 14:07

TommiCrazy napisał(a):fajnych gliniazy to mają w francji, ogladaliscie top gear jak Jeremy jechal astonem wyscig z angli do szwajcarii, na autostradzie dogonili go , on myslal ze bedzie mandat a tu mu pokazali zeby szybciej pojechal bo go poznali,

Jak ja bym miał taką sławną facjatę, to tez by mnie nie zatrzymali :P Ale te Ferrari miało dzwięk, ulala, muzyka dla uszu :P

A wracając do tematu, to policjanci w moim miescie są strasznie tępi. Kumpel mówił ze raz stali sobie na parkingu, gadali itd. przyjechala policja i sie gapi na nich. Łepek miał mercedesa i mówi "Ide ich powkur****" Wsiadł do auta, 1 pisk i bokiem, 2 pisk i bokiem(ślisko było) Policjant wyskoczył i go zatrzymuje. Chłopak sie kłoci z nimi i ostatni tekst:

Policjant- Jechales bokiem, sam widzialem!!
Chłopak - Nie możliwe, ja mam antypoślizg!!

Policjant pokornie wrócił do radiowozu.
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez Whitek » środa, 2 lut 2005, 14:57

:alfan: napisał(a):
Whitek napisał(a):Ferrari jechal po szwajcarii a tam strasznie nie lubia anarchii :lol:

Mylisz się, to było ponownie we Francji. Trochę dziwne byłoby, gdyby trafił do Bastylii ze Szwajcarii.

Faktycznie ! Ja zaczalem ogladac program w momencie jak juz wjechal do szwajcarii. Wiem ze rzucil jakis text o tamtejszej policji. Sorki za pomylke.
Whitek
N3

Postprzez TommiCrazy » środa, 2 lut 2005, 16:42

hm zlezy na jakiego gline trfisz, trudno mi uwierzyć ze tak wsiadł poprostu gliniż pokornie do auta, gdy mnie zatrzymali ostatnio przywalili sie ze zem wysiadł z auta to kłuciłem sie znimi ze prawo takie miałem gliniaż mi na to , jak bym chciał to bym kwdratowe jaja znalazł itp...... dal mi do zrozumienia ze jak niezto to za coś innego spokojnie mi znajdzie powod do mandatu
Obrazek
TommiCrazy
A6

Postprzez +RAFAŁ+ » środa, 2 lut 2005, 16:57

Tommi, wg prawa to chyba musisz siedziec w samochodzie, raczki na kierownicy a wysiasc mozesz dopiero za pozwoleniem pana niebieskiego
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez !ADI! » środa, 2 lut 2005, 19:42

Dokładnie, możesz opóścić pojazd na ich wezwanie lub pozwolenie. To dla ich bezpieczeństwa ponoć. [:D:D:D]

W ogóle szkoda o nich gadać.

A co siądzicie o tym ubezpieczeniu od mandatów?? Próbowął ktoś tego?? Ponoć firma "C&C" się tym zajmuje. A podoba mi się bulwers gliniarzy, gdy o tym słyszą. hahahaha
!ADI!
S1600

Postprzez +RAFAŁ+ » środa, 2 lut 2005, 23:00

!ADI! napisał(a):A co siądzicie o tym ubezpieczeniu od mandatów?? Próbowął ktoś tego?? Ponoć firma "C&C" się tym zajmuje. A podoba mi się bulwers gliniarzy, gdy o tym słyszą. hahahaha

Pierwsze slysze. O co chodzi?
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez !ADI! » czwartek, 3 lut 2005, 00:00

Płacisz, jakby ubezpieczenie. Tzn realizacją niebezpieczeństwa, jest tutaj złapanie przez policję i dostania mandatu. No i C&C przejmuje na siebię Twoje mandaty. Czyli jakby wypłaca odszkodowanie. Natomiast ty płacisz składki 32 zeta na kwartał.
!ADI!
S1600

Postprzez TommiCrazy » czwartek, 3 lut 2005, 00:41

no tak,tylko ze ja jak 5 laat temu zdobylem prawko, to sie z auta wysidalo bez zaproszeniaa niebieskiego, jako ze niemam "udokumentownych" zatrzymań zawsze mowie ze nigdy mnie niezatrzymali jeszcze więc skąd ja mam to wiedziec, ja tv nieoglądam i co mi mogą powiedziec
Obrazek
TommiCrazy
A6

Postprzez !ADI! » czwartek, 3 lut 2005, 00:51

wiesz, nieznajomość prawa nie zwalnia cię od jego przestrzegania
:( a szkoda
!ADI!
S1600

Postprzez Psycholog_Rajdowy » czwartek, 3 lut 2005, 02:52

!ADI! napisał(a):wiesz, nieznajomość prawa nie zwalnia cię od jego przestrzegania
:( a szkoda

Oj, wcale nie szkoda :!: 8)
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez TommiCrazy » czwartek, 3 lut 2005, 03:03

no tak tylko ze wysiadając z auta nikogo niekrzywdze, dzieki temu kamufluje to ze pasow niemam zapiętych ,bo udaje ze odpinam przy wysiadaniu, gdyby widzial ze sie szamotam moglby sie skapnąc wiec wole sie wykluac o pierdołe, szkoda dostac mandat za brak pasow na swoim osiedlu
Obrazek
TommiCrazy
A6

Postprzez mati_WRC » czwartek, 3 lut 2005, 12:17

Tommi nieladnie nieladnie, tak bez pasów jeździc :wink:

Ja bez pasów zapiętych czuje się jak bez ręki.
http://www.cherubicstudio.pl CherubicStudio

..::Uzależniony od zapachu rajdowego paliwa::..
GG: 5422949
mati_WRC
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum