Petter Solberg odniósł niegroźny wypadek na autostradzie w okolicy odcinka testowego przed Rajdem Szwecji. Subaru norweskiego kierowcy zderzyyło się z innym samochodem. Szczegółowe okoliczności zdarzenia nie są znane, wiadomo jednak, że w wypadku nikt poważnie nie ucierpiał. Impreza WRC Solberga nie uległa mocnym zniszczeniom i serwis Subaru najpewniej zdoła naprawić auto tak, by jutro mogło wystartować w rajdzie.
Mechanicy powinni sie wyrobić z naprawą samochodu do jutrzejszego Rajdu Szwecji.
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców
Po 2 OS chyba zgodnie z przewidywaniami - o sekundy tna sie Gronholm, Martin i 2 Citroeny. Tylko Solberg troche zostal ale strata nie jest jescze wielka, zwlaszcza ze teraz monster-OS 52 km. Mimo wszystko jestem mile zaskoczony postawa Loeba, zwlaszcza ze on jedzie jako pierwszy. Ciekawe czy droga mocno zmrozona i jazda na poczatku stawki nie stanowi az takiego problemu, czy tez na drodze swiezy snieg a Seb dokonuje cudow
JANUSZ KULIG 19.10.1969-13.02.2004
"Znicze się wypalą, kwiaty zwiędną a pamięć o Nim zostanie" Maciej Wisławski
Tak sobie tylko podejrzewam i nie mam na to dowodow ale sledzac miedzyczasy na OS 2 wydaje mi sie ze Solberg mial jakas przygode bo szedl caly czas rowno z czolowka i tylko na jednym fragmencie trasy stracil ponad 10 sek.
miedzyczasy mozesz sledzic na www.wrc.com w splits!!!! solberg sie jeszcze rozkreci a co do Loeba to spodziewalem sie ze bedzie dobrze. w seszlym roku tez sobie calkiem dawal rade w szwecji a w trakcie sezonu sie rozkrecil na luznych! slabiutko jada lancery... a sohlberg to chyba jekies przygody mial bo ma ponad 4 minuty straty! Tomek w pwrc po os1 5 a po os2 spadl na 8!! oby sie trzymal czolowki! Tomek GOOOOOOOOOOOOOO!!!!
Ale sie wszystko poprzeWRaCalo Moim zdaniem Markko uczynil duzy krok na drodze do zwyciestwa, chociaz wiem ze to dopiero poczatek rajdu a do mety jeszcze daleka droga. Citroeny tez sie dobrze maja Co by nie mowic to jednak troche rozczarowuje mnie postawa Duvala, wreszcie chyba przebudzil sie Solberg. A nastepny OS to drugi przejazd Granberget - oj bedzie sie dzialo
No Markko Martin odsnieza sobie droge do zwyciestwa. Po drugim przejezdzie tego najdluzszego odcinka beda karty juz rozdane na pierwszy dzien i kto wie czy nie na caly rajd. Cieszy pozycja Saintz'a Chyba jeszcze nie czas na myslenie o swiadczeniach przedemerytalnych dla tego Pana