przez darekH » środa, 17 gru 2003, 09:02
No dobra, napewno Zoltodziob masz racje po czesci sie z toba zgodze,ale:
1. OK za Hirvonenem stoi kasa, i Subaru byloby glupie jej nie przyjmujac, ale z drugiej strony mysle ze najwiecej ludzi na swiecie nie majacych za duzo wspolnego z rajdami, i czesto nie wiedzacych o co w nich chodzi, kojarzy wlasnie Colina McRae jako kierowce rajdowego, to ze jest kaprysny to jedno, to ze ma o sobie wysokie mniemanie, ale ja osobiscie jemu moge to wybaczyc, w przeciwienstwie do niektorych Polskich asow, i to nie zawsze z tych najwyzszych klas, i tak po prawdzie caly ten cyrk WRC jest jednym wielkim marketingiem w celu polepszenia sprzedazy, powiem tylko ze zaryzykuje stwierdzenie ze gdyby Subaru wydalo obecnie np. limitowana serie STI McRae Edition i Solberg Edition , dalbym sobie chyba reke uciac ze colinowa szla by niebo lepiej.
2.Mowisz ze to nie Colin stworzyl legende Subaru, no tu sie nie zgodze, od czasu 555 subaru kojarzylo sie zawsze z Colinem, i nawet to ze zdobyl tytul to jedno, ale to jak on sie na tych trasach tym samochodem poruszal, przeciez nie tylko same crashe colinowe sie pamietalo , po prostu jego agresywny styl jazdy byl tym czego kibice szukali w rajdach, jazdy bezkompromisowej itd, Sainz byl i bedzie bardzo dobrym kierowca, ale czasami brakowalo tej iskry u niego, jako jeszcze przyklad podam ci przejscie Colina do Forda, myslisz ze dobra sprzedaz Focusa, wziela sie tylko z tego ze byl udana konstrukcja, bo ja mysle ze czesc ludzi chcialo miec jakas namiastke tego co ogladali w TV w WRC czy MP.
3.Czy ktos gdzies napisal ze Subaru ma jakis moralny czy prawny przymus zatrudniania Colina, ja chyba tego nigdzie nie przeczytalem, wiadomo ze prawa rynkowe sa nieublagane, ale od czasu odejscia Colina do Forda, to po cichu duza liczba kibicow widziala by Colina w Subaru, bo to jest wlasnie sentyment do tej pary Subaru-Colin, tak jak mysle ze gro z nas ma sentyment do Holka i Subaru, bo Krzystof byl wlasnie takim naszym Colinem, to sa takie sprawy ktore ciezko przestawic na kase, bo chocby to ze jak Holek mial startowac w PWRC to wszyscy chcieli zeby startowal STI bo jakos w podswiadomosci jest to ze Holek to musi w Subaru, i ciezko jest to zmienic, ja tam do konca zycia bede pamietal swoja pierwsza ogladarke na Kormoranie i Hola w Toyocie, ale najbardziej bede pamietal Kormoran 97' i Hola w 555 , ten dzwiek silnika jest dla mnie nie do przebicia przez zaden inny samochod
4. Dobra koncze , bo i tak za dlugo pisze, konkludujac, jeszcze raz powiem ze szkoda Colina, zobaczymy jak sobie ten Hirvonen poradzi, ale nawet miliony dolarow jakiegos tam fina nie zmienia postawy wielu ludzi, dla ktorych jedynym slusznym kandydatem byl i bedzie Colin Mcrae
gg:3048339