(PPZM) Barbórka Cieszynska 2004

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez mati_WRC » piątek, 26 lis 2004, 17:30

"Miało miejsce jeszcze jedno drobne zdarzenie w kawiarni przy biurze rajdu, które nie było związane z historią opisana powyżej i ponieważ wszyscy kochamy rajdy to nie będę go dokumentował i się nad nim rozwodził"...

Nie wie ktoś o jakie zdarzenie chodziło ??
http://www.cherubicstudio.pl CherubicStudio

..::Uzależniony od zapachu rajdowego paliwa::..
GG: 5422949
mati_WRC
A5

Postprzez rubens » sobota, 27 lis 2004, 02:16

jak chodzi o te tajemnicze zajscie to znajac zycie musialo byc pewnie niezle., moze ktorys z PZMotowskich biurokratow zayzyczyl sobie od michala s. lapowy:)

a tak powaznie to stwierdzam ze skoro praktycznie w kategorii gosci prawie wszyscy dysponowali kolacami to czemu by ich nie puscic !!!

teraz znowu ucierpial na tym zimowy - bedzie raczej wiosenny chyba ze znad alp cos zawieje
znowu przed rajdem beda prostesty ze na spalonej w lesie jest lod - i temat powroci i albo kirowcy zbojkotuja rajd albo wszyscy pojada
na kolcu - tym dworzedowym jak w cieszynce

wg mnie takie zalatwienie sprawy to zadne zalatwienie bo sprawa powroci czy to na beskidzkim czy na lubelskim czy na "zimowym"

takze wg mnie kolec w razie tak ciezkich warunkow powinien byc dopuszczony - bo odwolywac OSy to szkoda. tlumaczenie ze kierowcy
np z N0 czy A0 nie maja kolcow to tez dziwne tlumaczenie - Ci kierowcy/zalogi jezdza za psie pieniadze, zazwyczaj swoje i w zasadzie
zadnego z nich nie stac na kolce, a tlumaczenie ze N4 stac wiec bedzie mialo przewage, jest smieszne. N4 zawsze bedzie mialo przewage, a to ze Habaj dawal rade bylo kwestia wzrostu temperatury i rozjezdzenia lodu !!

e 2001 pelikan w N0 tez lancery klepal ale tam byl snieg nie lod i w zasadzie to wygrywala jego psychika niz opony - bo co w sumie mozna
ubrac do cieniasa majac budzet na caly rok zakladajacy 20 opon

takie sa realia i PZM nie moze sie tlumaczyc ze goscie maja handicap - skoro sa goscmi to po to by sciagnac media i zainteresowanie kiboicow, a prawdziwa walka to sie i tak odbywa miedzy jarkiem, marciniakiem czy nivettem
tak to juz jest

a dla sloka wilkie slowa uznania bo uwazam ze gosc ktory pierwszy raz dal cos na serwiscy netowe mial racje - jak ich maja wykluczyc to na koniec, przynajmniej bedzie widowisk

pozdrawiam

PS
bylem i wiem ze kolce byly potrzebne ( na parti zakretow na ktorych bylem, jedynie moze 20-30 aut utrzymalo tor jazdy po czarnym - reszta pakowala po lace, jakby byly kolce to 50% by sie utrzymalo lub wiecej )
rubens
N2

Postprzez !ADI! » sobota, 27 lis 2004, 19:17

TO SĄ RAJDY!!!! SUMA ma 100% racji.

Widzieliście te matreiały nagrane z monte 2003. Były chyba w ciekawych filmach. McRae, WRC, 20km/h. No cóż partia po lodzie na slicku. Na eurosporcie nie pokazują takich ujęć, bo to nie "rajdowe" jak auto 20 jedzie. I chyba w tym rzecz. Czasami rajdy polegają na dostosowaniu prędkości do warunków. A skoro safety i zera, mogły bez kolców przejechać, to czemu nei Lancery. Opanujcie się ludzie.

Było powiedziane NIE i tyle. Bądźcie obiektywni.

OK nie jeździłem na kolcach i co z tego? No i co da mi fakt, tego że jeździłem. I tak by to nei zmieniło mojego zdania.

Ktoś pisał, że byłoby bezpieczniej. Ale je nie sądzę, żeby ktoś jechał na zimie po lodzie jak jakiś "poj..b" pełnym ogniem. Dostosowali by prędkość i OK. A to że lecieli w pole, no cóż... THIS IS RALLY.

To wychodząc z założenia, że można wylecieć z drogi, to niech powycinają drzewa w finlandii.

No i tak samo kibice, na rajd przyjeżdża się na swoją odpowiedzialność. I jeżeli jakić jełop stoi na stycznej do zakrętu albo w innym "bezpiecznym" miejscu, to sam się prosi o jakiś uraz. I tu fakt jazdy z kolcami czy bez chyba nie wprowadza żednych zmian.

Jeszcze raz na koniec. ZASADY SĄ DLA WSZYSTKICH. Sam jestem kibicem ale jeżeli ktoś przyjechał się ścigać, to fajnie. Ale to, że jest gościem i jedzie dla frajdy to nie tłumaczy go, że łamie przepisy.
!ADI!
S1600

Postprzez LIPciu » sobota, 27 lis 2004, 21:47

adi nie zgadzam się z Tobą.
tłumaczysz że przepisy są dla wszystkich ale dlaczego nie powiesz że te przepisy są chore!! że ludzie którzy je tworzą są pomyleni.
goście nie przyjechali ścigać sie w pzmocie. to jest sport dla nas kibiców. a patrząc na to co robią panowie z "władz" to wygląda tak jakby to były ich rajdy. oni nie są bogami.
co takiego by się stało gdyby pozwolono im pojechać caly rajd???
według mnie stracili tylko kibice. Nikt nic ze zyskał.
pozdrawiam
LIPciu
A5

Postprzez Kubus » niedziela, 28 lis 2004, 11:23

Popierwsze nie rozumiem zwrotu: mieliśmy niepisana umowę...

To własnie obrazuje poziom polskich rajdów-układy ukladziki itd.

A pozatym rzecz chyba najważniejsza:

Ta dyskusja schodzi jak zwykle w Polsce na zły tor-Nie chodzi tu o to czy kolce powinny byc dozwolone czy tez nie tylko o to ze byly zabronione a kilka osób miało to w dupie.

Przepisy przepiasami i mało ważne jest w tym momencie wasze zdanie czy są one sluszne czy też nie ,tylko w jaki sposób zawodnicy do nich podchodzą.

Barbórka to przykład arogancji czołówki MP-kolejny po nielegalkach.Ludzie!!Zawodnicy upalają dwa-trzy tygodnie przed rajdem przed waszymi domami,znaja trasy na pamięc a dla was jest to pasjonująca rywalizacja o sekundy na oesie?Porażka.Przyjechala do nas europa (rajd POlski), to nawet Pan Muchomor(niby przeciez takie odkrycie) dostał baty.Ale dobrze.Mają za swoje.
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez qbus » niedziela, 28 lis 2004, 16:36

Popierwsze nie rozumiem zwrotu: mieliśmy niepisana umowę...

To własnie obrazuje poziom polskich rajdów-układy ukladziki itd.

Bzdura :!: na zimowym też była taka niepisana umowa, też były takie układy a jak to się ma w odniesieniu to sytuacji polskich rajdów :?:
Organizator nie mógł wydać pisemnego pozwolenia na używanie kolcy, mogło to być jedynie załatwione po cichu, właśnie takimi "układzikami".
Skoro Sołowow mówi że ktoś się wcześniej na to zgodził widocznie mogło tak być.
I apropo tych nielegalek... to co może my kibice mamy nie jeździć na rajdy i nie ekscytować się tą walką na sekundy ponieważ zawodnicy upalają? każdy wie że problem istnieje jednak my z nim zrobić niewiele możemy, nie do nas to należy.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez !ADI! » niedziela, 28 lis 2004, 17:44

LIPciu napisał(a):adi nie zgadzam się z Tobą.
tłumaczysz że przepisy są dla wszystkich ale dlaczego nie powiesz że te przepisy są chore!! że ludzie którzy je tworzą są pomyleni.
goście nie przyjechali ścigać sie w pzmocie. to jest sport dla nas kibiców. a patrząc na to co robią panowie z "władz" to wygląda tak jakby to były ich rajdy. oni nie są bogami.
pozdrawiam

zgodnie z tym tokiem rozumowania to ściągnijmy zwężki, bo to też w sumie jest chore auta hamować!
!ADI!
S1600

Postprzez qbus » niedziela, 28 lis 2004, 18:15

Beznadziejne porównanie. Nijak to się ma do siebie.
Pościągajmy zwężki i zabrońmy korzystania z profi opon, niech się pozabijają.
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez !ADI! » niedziela, 28 lis 2004, 21:25

A kto się im każe zabijać. Chodzi o to, że skoro jest jakiś zakaz, to się trzeba do niego stosować i tyle i nie ma usprawiedliwień, że się jest gościem.

I wiem, że ze zwężką to marne porównanie ale chodizło mi o sam fakt.
!ADI!
S1600

Postprzez sumo » niedziela, 28 lis 2004, 21:55

Qbus - Adi ma racje. Poza tym - zimowy byl kiedys, czasy sie zmieniaja i ludzie tez.
A co do kolcow - bylo to z Holkiem (chyba) na jakims rajdzie w MS - byl lod, nie mozna bylo stosowac kolcow, a ze Holek byl nauczony jezdzic bez kolcow to objezdzal innych. Jak sie nie myle to o Krzysia tu chodzi, jak coś poknocilem to mnie poprawcie.
sumo
N4

Postprzez qbus » niedziela, 28 lis 2004, 22:03

Tak Sumo wszystko się zgadza.
Zimowy był kiedyś czasy się zmieniają, ludzie też tylko w takim razie dlaczego nasz motorsport nie podąża za tym? jest wręcz odwrotnie. bzdurne przepisy które były tak są nadal.
Nie brne dalej w tą dyskusje, nie mam argumentów, jedyne na czym się opieram to oświadczenie Sołowowa, napewno w jakiś sposób on chce z tego wybrnąć ale jest to w tej chwili jedyna informacja napisana sensownie o całym zajściu.
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez !ADI! » poniedziałek, 29 lis 2004, 00:33

Ja w cale nie uważam, że te przepisy są dobre. One są ciężko głupie i niepotrzebne.
!ADI!
S1600

Postprzez ZOWA » poniedziałek, 29 lis 2004, 12:02

bo pzm wymysla te przepisy;)
ZOWA
A6

Postprzez LIPciu » poniedziałek, 29 lis 2004, 12:27

!ADI! napisał(a):
LIPciu napisał(a):adi nie zgadzam się z Tobą.
pozdrawiam

zgodnie z tym tokiem rozumowania to ściągnijmy zwężki, bo to też w sumie jest chore auta hamować!

a powiedz adi czy ty idziesz tym tokiem czy odrazu lądujesz na drugim biegunie
LIPciu
A5

Postprzez mati_WRC » poniedziałek, 29 lis 2004, 16:53

Wg mnie przyczyna całego nieporozumienia jest brak zorganizowania władz pzmotu i nieumiejętność dochodzenia do porozumienia między sobą oraz między nimi a zawodnikami. Co o w ogóle ma znaczyć jakiś cichy układzik ?? Sprawy mają być jasne, albo jest zgoda na kolce albo nie i wszyscy się stosują do decyzji.

I właśnie takie zdarzenia rujnują wizerunek polskich rajdów. :(

Ja na ich miejscu zrobiłbym tak, że pozwoliłbym gościom stosować kolce a reszta jechała by na zwykłych... i podejrzewam, że rozwiązało by to sprawe. Goście zryli by lód kolcami po ich przejeździe i odsłonili asfalt (przynajmniej w pewnym stopniu). Decyzję swoją uzasadniłbym właśnie widowiskiem oraz tym, że goście i tak nie ścigają sie w ppzm.
http://www.cherubicstudio.pl CherubicStudio

..::Uzależniony od zapachu rajdowego paliwa::..
GG: 5422949
mati_WRC
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum