Intercontinental Rally Challenge

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Re: Intercontinental Rally Challenge

Postprzez kremer » sobota, 23 cze 2012, 16:18

Stawka gorsza niż rok temu, ale wtedy Sołowow tez był wysoko. Saliuk jedzie dobre zawody. Startuje tam pierwszy raz. To dobry kierowca w oroznienia do jego kumpla Tamrazova, który jeździ nawet autem WRC.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Matthias Schmidt » środa, 4 lip 2012, 09:49

No i bedziemy mieli za niedługo rajd San Marino. Taka cisza na forum, trzeba sie jakos rozgadac :)
Bez Kopeckyego i Hanninena Mikkelsen jest murowanym faworytem. Tak naprawdę poza nim nie ma żadnego realnego kandydata do zwycięstwa. Basso na szutrze po dwóch latach, więc o nic wiele nie powalczy. Trzymam kciuki za Wieganda, bo gosc jest naprawde dobry, ale o zwycięstwo nie powalczy. Zobaczymy jak pójdzie Jarko Nikkarze.
No i wielką niespodzianką jest ten Germain Bonnefis. Jak mam być szczery nie słyszałem o nim za wiele, ale to ponoć francuska nadzieja rajdów.
Tak czy inaczej - Andreas Mikkelsen jest zdecydowanym faworytem, ale lista startowa nie powala - zaledwie 11 kierowców IRC.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 7 lip 2012, 13:57

Niezła walka. Sądziłem, że Basso bedzie mniej konkurencyjny, a tu prosze. Mikkelsen robi co sie da, ale obawiam sie, że w końcu i tak Basso go dziabnie. Jeszcze teraz ta awaria... Szkoda. Tak czy inaczej mam nadzieje, że Andreas zdoła wygrać.
Wielką sensacją jest moim zdaniem Germain Bonnefis. Wygląda na to, że Francuzi mają nową gwiazde rajdów. Zwycięstwo oesowe, dobre tempo. Debiut w IRC. No ładnie.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez marrcus » sobota, 7 lip 2012, 15:42

też się nie spodziewałem takiego tempa po Basso, znów 0,0
marrcus
N3

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 7 lip 2012, 16:06

Nieprawdopodobne! swietny rajd. Chciałoby sie takich w WRC :(
Matthias Schmidt
N4

Postprzez macneil » niedziela, 2 wrz 2012, 17:27

Barum-jak zwykle świetny...rajd w Czechach-jak zwykle tragiczny:(

Czekalem na relacje na zywo o 13 na eurosporcie z ostatniego odcinka, i tak mnie cos wzielo przed 13 aby sprawdzic na portalach jak wyglada sytuacja przed tym odcinkiem i balem sie ze jak otworze ktoras strone to bedzie jakies info o tragedii (rajdy w czechach niestety tez z tym mi sie kojaza) , ale ucieszylem sie bo nic takiego nie bylo. Zadowolony poszedlem ogladnac relacje, wlaczam eurosport i...niestety...

Powiedzcie, co jest z tymi rajdami w czechach? Tylko w 2012 bylo kilka smiertelnych wypadkow, praktycznie jesli chodzi o tragiczne wypadki to chodzi o chechy...nie potrafie tego pojac, rozumiem zbieg okolicznosci, ale popatrzmy rowniez na lata wczesniejsze...nie wiem...:(
macneil
N3

Postprzez jaczylibodzio » niedziela, 2 wrz 2012, 19:03

Być może to specyficzne warunki rajdów, dziurawy, nierówny asfalt, pełno podbić i jednocześnie bardzo szybkie partie. Widać było dzisiaj wyraźnie jak Hanninen cisnął na odcięciu spory odcinek drogi. Może w głowach kierowców gdzieś świeci się lampka z informacją że to bezpieczny rajd, kibice podporządkowani, a więc w razie wypadku nie powinno być tragedii... Mimo wszystko, to jest po prostu ślepy los i pech.
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki? oO"
jaczylibodzio
N3

Postprzez kremer » piątek, 7 wrz 2012, 18:46

http://rallyonline.pl/mikkelsen-opuszcz ... 37641.html

Zaczyna się :) Tak kończą cykle, które maja 189 rajdów w sezonie :)
Nawet nie ma po co eurosportu oglądać.
kremer
S2000

Postprzez Jarek55511 » piątek, 7 wrz 2012, 19:25

No i zaniedługo organizatorzy tych rajdów IRC się wkurzą i przestaną zgłaszać się do tego cyklu,bo po co? Jak niema czołówki z IRC a zapłacić trzeba i to sporo tylko dla relacji w eurosporcie?
Jarek55511
S1600

Postprzez kremer » czwartek, 27 wrz 2012, 11:52

Jak Eurosport przejmie ERC IRC i WRC to będzie niezły monopol. Jak najprędzej muszą połączyć ERC/IRC bo IRC będzie tworem w który pompuje się 5 razy więcej kasy niż w ERC i będzie taką samą lipą. Zrobić 8 rund to będzie miało sens (tak jak wcześniej mówiłem same klasyki jak San Remo, Mille, Madera, Ypres, Szkocja, Kanary, Barumka i np Du Valais). PCWRC i SWRC są w mś to dwie rundy tych cykli dać w ERC i trochę to rozrusza te mistrzostwa.
kremer
S2000

Postprzez Połas » piątek, 28 wrz 2012, 19:54

No i koniec IRC.
:arrow: http://rajdy.autoklub.pl/news/koniec-ir ... swrc,45073

Eurosport Events Ltd został promotorem Rajdowych Mistrzostw Europy. Kontrakt podpisano na 10 lat. Eurosport poinformował, że w przyszłym roku nie odbędzie się już Intercontinental Rally Challenge.
Połas

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 28 wrz 2012, 20:27

Kolejna swietna informacja w tym tyg. Dokladnie tego oczekiwalem jesli chodzi o polaczenie IRC i ERC.
Matthias Schmidt
N4

Postprzez speedyzxz » sobota, 29 wrz 2012, 22:19

Ciekawe jakie teraz będą kryteria doboru rajdów do cyklu ERC
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez piotrg » niedziela, 30 wrz 2012, 01:48

próbował ktoś obejżeć relacje z bułgarii, jeszcze wczoraj była w programie mega punktualnego jak zawsze... eurosportu na ich stronie...
a dziś dupa blada, może po wynikach posiedzenia światowe rady stwierdzili że już w tym roku nic nie puszczą z irc !
eurosport = banda debili !
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez Piotr » niedziela, 30 wrz 2012, 07:38

Matthias Schmidt napisał(a):Kolejna swietna informacja w tym tyg. Dokladnie tego oczekiwalem jesli chodzi o polaczenie IRC i ERC.

I bardzo dobra informacja, za dużo tego już było. Oglądając ostatnio relacje z Madery to aż sie nóz otwiera w kieszeni jak sobie przypomne MAdere z przed lat.
Kucharz
Piotr
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum