(M.Ś.) Skoda Fabia WRC

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez mototom » piątek, 2 lip 2004, 13:58

Banan napisał(a):Carlos mowil w Angli, ze sezon 2004 bedzie jego ostatnim.

I 2002 miał byc ostatnim i 2003 też. Zobaczymy.
mototom
A6

Postprzez Mars » piątek, 2 lip 2004, 14:23

Ja slyszalem ze wprowadzenie Superally zdecyduje o tym czy Carlos zostanie czy nie (jest wielkim przeciwnikiem tego).
Ale mam nadzieje ze bez wzgledu na to czy to zostanie wprowadzone czy nie to Carlos zostanie i pokaze ze potrafi jeszcze wygrywac ;)
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez GrzesiekWRC » piątek, 2 lip 2004, 14:54

Carlos musi zostać !!! Musi przyciez jeszcze wygrać pare odcinków, a przede wszystkim jeszcze choć jeden rajd :)
GG: 1628155
http://www.rallyfahrer.prv.pl
GrzesiekWRC

Postprzez samurai » piątek, 2 lip 2004, 15:02

No i jedna nie nalezy zapominać ze Mistrzostrwa Swiata to kompletnie cos innego niz inne rajdy. Myśle ze nawet najlepszy zawodnik nie mający styczności z WRC musi co najmniej rok pojexdzić w Mistrozostwch świata poza teamem bo marna jest szansa zeby pierwszy raz jechał rajd w WRC i jecahł dobrze.
.::samurai::.

<*>Janusz Kulig - Galeria<*>
STWÓRZMY WŁASNY ALBUM NASZEGO MISTRZA
samurai
N3

Postprzez Mars » piątek, 2 lip 2004, 15:11

Nie koniecznie poza teamem...ale fakt faktem ze rok to minimum aby sie "wjezdzic" w WRC, poznac wszystko i zaczac walczyc o wyzsze lokaty.

A Carlos...ostatnio mu nie szlo, teraz 4 miejsce...pnie sie do gory, zycze mu aby jeszcze jakis rajd udalo mu sie wygrac.
Mars
A6

Postprzez samurai » piątek, 2 lip 2004, 22:52

Wg mnie Carlos nie jexdzi zbyt spektakularnie, nie wygrywa lae caly czas dojeżdza kolo 4 miejsca, regularnie i punkty zdobywa. Nawet jesli nie myśli o mistrzostwie dal siebie to chyba dal zespolu jest pożyteczny

samurai
N3

Postprzez Mars » piątek, 2 lip 2004, 23:11

To ze jest pozyteczny dla zespolu to oczywiste ;) chociaz na ostatnich 3 rajdach byla widoczna lekka utrata formy, do ktorej mam nadzieje ze Carlos wroci i oprocz stalego punktowania cos jeszcze wygra ;)
Mars
A6

Postprzez samurai » środa, 7 lip 2004, 16:43

szczerze mówiac wątpię ze coś wygra, bo on raczej ma inna taktykę jzady. Nie atakuje, ale czai sie na 3 4 miejscu, i na takim dojeżdża.

samurai
N3

Postprzez lordpix » środa, 14 lip 2004, 23:27

taką samą taktyke miał Richard jak jeżdził w 206. prowadził w mistrzostwach, a ludzie go krytykowali, że sie wozi. wkurza mnie to.
Carlos mógłby wygrać jeszcze 1 rajd, bo nie przepadam za Colinem :lol:
gg: 3984793
https://picasaweb.google.com/lordpix moje zdjęcia
lordpix
N3

Postprzez **FanKuzaja** » niedziela, 8 sie 2004, 22:06

Mam takie pytanko do osób które są na bierząco w sprawie Skody Fabii WRC i działu MotorSport Skoda.

A pytanko brzmi:

Od jakiegoś czasu widnieje napis na Skodach SCANIA jak wiadomo mi to jest potętat w podukcji Szwedzkich Samochodów Ciężarowych. I zastanawia mnie czy SCANIA ma jakiś w kład w rozwój Skody.. i czy to jeden z głownych sponsorów który od czasu doczasu dofinansowywuje Skodę czy interesuje się bardzo rozwojem Skody.. i wkładam nie małe nakłady finansowe w rozwój Fabii WRC. Jadobrze wiem SCANIA jest też połonczona z SAAB-em.

Więc wydaje mi się że Skoda powinna mieć budrzet na star w pełnym cyklu MŚ jak i też na rozwój.. i modernizację Skody na pułap taki jak ma Citroen Czy Peugeot.

Jak toś wie jak to jest z tym to neich mi to wytłumaczy.

Z góry dzięki.
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez Wilu » poniedziałek, 9 sie 2004, 00:23

powiem Ci, że nie wiem.

moja teoria ma związek z produkcją autobusów, możliwe że scania przejeła fabryki tych pojazdów od skody. taki mariażyk. choć to moje domysły tylko.
Wilu
N4

Postprzez mototom » poniedziałek, 9 sie 2004, 11:01

**FanKuzaja** napisał(a): Jadobrze wiem SCANIA jest też połonczona z SAAB-em.

Juz od paru ładnych lat nie. Też nie wiem o co chodzi z tą scanią i skodą.
mototom
A6

Postprzez **FanKuzaja** » poniedziałek, 9 sie 2004, 15:44

SCANIa połończyła się z SAAB-em w tedy gdy weszła 4 generacja Samochodów Ciężarówych i Autobusowych Firmy SACANIA.

Ale jakie ma powiązanie SCANIA z Skodą.. to nie mam zielonego pojęcia. Zastanawia mnie czy SCANIA jakoś dofinansowywuje Dział Sportu Skoda. Czy też nie. W końcu SCANIA to jeden z potentatów producentów Samochdowów Ciężarowych i Autobusów.

Jak toś coś będzie wiedział to niech da znać. Strasznie mnie to interesuje.
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez Alien » poniedziałek, 9 sie 2004, 19:55

Scania to takze potentat w dziedzinie silnikow turbodoladowanych i zwiazanych z tym technologii. Ale nie wiem czy to ma jakis zwiazek z tym sportem :wink: Poza tym ciezarowki skody dymaja z silnikami skanii, ale to chyba tez malo wazne;)
Obrazek
Alien
A5

Postprzez Wilu » wtorek, 10 sie 2004, 09:50

Skoda driver Armin Schwarz is calling for a new Fabia homologation after a strong showing in Finland for the Czech squad.

The German, who finished 12th on last weekend's event, says: "In my view the Fabia is now at its maximum. I have the feeling that if we want a quicker car we have to homologate new components and technical solutions.

With 5 more events planned for this year Armin could be waiting quite some time until his team is reaching higher into the top 6 although there have been some suggestions Skoda will homologate a new car for the final round of the championship in Australia.

Although much detail and set up work has been carried out on the Fabia WRC, the car that guest driver Jani Paasonen brought to sixth place on his home event is still last years original Fabia WRC, indeed showing quite a remarkable turn around in fortunes since new boss Martin Muehlmeier joined from Audi, Didier Auriol left and Schwarz replaced him.

Schwarz continues; "Everything went according to our plans in Finland. Jani Paasonen and Toni were the ones to really go for it. My objective was to bring the car over the distance conservatively and safely. That was okay with me, because in order to be really quick in Finland you’ve got to be a Finn or have a lot of experience on the roller coaster express way through the forests. Jani Paasonen’s sixth place is a fantastic achievement; and it shows the potential of the Skoda Fabia WRC, that our team worked on so intensely over the last months."

With Armin's home event less than two weeks away, he is confident of a continued upturn in fortunes there after a successful "live" test on the Saarland Rally at the end of June: "The Finland result gives me a good and optimistic feeling. And I can’t wait to take the Deutschland Rally under the wheels with the Fabia."
Wilu
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum