(PPZM) RAJD BARBÓRKA CIESZYNSKA

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez Buncol » niedziela, 20 lis 2005, 00:31

Koleszko, widziales okoliczności tego zajścia?

nie Koleszko, nie widzialem.

wiesz dokladnie jak to bylo, że wyrażasz taki osąd, że wypadek na publicznej drodze świadczy o rajdowym nieprofesjonaliźmie?

dokladnie nie wiem, ale ktos tu przytoczyl rozmowe Kalamusa i Frycza, oczywiscie nie sugerowalem sie tym przy moich okrutnych sadach. Zreszta to nie pierwszy dzwon Stanika. Poza tym widzialem jak szalal swoim Golfem na dojazdowkach Rajdu Mazowieckiego.

w takich warunkach pogodowych jazda na publicznej drodze to takie samo ryzyko co jazda rajdowa, biorąc pod uwagę stan naszych dróg.

Doprawdy? Teraz drogi Koleszko napisales tak piekna mysl, ze powinienes ja opatentowac i sprzedac osrodkom prowadzacym kursy na prawo jazdy. Czy slyszales moze o takim pojeciu jak dostosowanie predkosci do warunkow panujacych na drodze? Wydaje mi sie, ze nie, poniewaz kwalifikujesz jazde w trudnych warunkach atmosferycznych do jazdy rajdowej, ktora jak Ci wiadomo (a moze nie?) polega na jak najszybszym przejechaniu odcinka laczacego punkt A i B. Widac dla Ciebie nie ma roznicy miedzy rajdem a jazda po drodze publicznej, nic tylko pogratulowac. Jeszcze zastanow sie Koleszko czemu statystycznie najwiecej wypadkow dochodzi w lecie, na prostej drodze, tam to chyba sie jezdzi tak trudno jak w F1 :lol:

Chetnie poslucham Twoich dalszych filozoficznych wywodow.
Obrazek
Buncol
A6

koledzy.. nie koleszko, lecz koleżko :)

Postprzez luks » niedziela, 20 lis 2005, 00:51

co do stanika.. jestem jego kibicem, jednak ciężko wybronić go z takiego 'zajścia'.. szczęście, że nic się nie stało załodze.
zwalanie winy na drogowców czy inne widzimisia jest niedorzeczne, bo stanik najpewniej tamtędy już jechał, no i nie była to jego pierwsza podróż za kierownicą samochodu osobowego w życiu. przykre to, że taki zawodnik na drodze publicznej dostaje małpiego rozumu i to jeszcze w samochodzie dla emeryta..
po prostu wstyd mi za staniszewskiego, bo narobił sobie obciachu, który mógł kosztować zdrowie jego oraz pilota.
rajdy
rajdy
rajdy
luks
N3

Postprzez Kruk » niedziela, 20 lis 2005, 01:22

sumo napisał(a):Chwała Pelikanowi i Kajtkowi za tak zajebistą jazde!
No i tutaj chciałbym pozdrowic wszystkich którzy naprawde dawali z siebie wszystko na rajdzie, m.in. załoge Favoritki która na przedostatnim oesie poszła w dosyć szybkim łuku takim mega boooookiem że wyrwało w powietrze kawałek betonu który stał przy słupku.. chłopaki jestescie the best.

No i żółty Sej na rej. SCI (nie pamietam zalogi ani nr) ktory tez smigał bokami az miło, jestem od dzis Twoim idolem ;-) ;-)

....

Z opisu wynika , że chodziło Ci o tego seja
Obrazek
Trochę kiepsko zakończyli :roll: .
Foto by el_misios :wink: .
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez WRCfan » niedziela, 20 lis 2005, 01:34

To teraz kilka moich spostrzeżeń zza okien bordowej Imprezy WRX 8) (i nie tylko)

-w miejscach gdzie stałem ->fatalne zabezpieczenie
-Kajtek i Pelikan pokazali kto ma jaja w całej stawce :twisted: (i chwała im za to)
-żółty Małkers - POEZJA :D
-Oleksowicz->zaskoczenie in minus:/ wiadomo że nie jest stricte topowym kierowcą, ale spodziewałem sie czegoś lepszego
-na szczeście w tym roku nie wytoczono pługo-piaskarek na OSy :wink:
-zzzimno jak jasna cholera 8)

Obrazek
-how fast are You in 1/4?
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4 :twisted:
WRCfan
A6

Postprzez Kopernik » niedziela, 20 lis 2005, 01:44

Micz: z takimi wiadomościami powinieneś się jednak powstrzymać - zwłaszcza, że dotyczyły one ludzkiego życia. To jest dziennikarstwo w stylu Faktu czy Super Expressu(a wszyscy wiemy, jaki poziom prezentują te gazety).

Ponadto każdy szanujący się dziennikarz, podając tak sensacyjną wiadomość, powołałby się na konkretne źródło. Pogoń za tanią sensacją nie jest najlepszym rozwiązaniem - zwłaszcza w przypadku, gdy uważasz się za człowieka mediów(czy nim jesteś, whatever).
Kopernik
N2

Postprzez luks » niedziela, 20 lis 2005, 01:49

podpisuję się pod słowami Kopernika..
rajdy
rajdy
rajdy
luks
N3

Postprzez Kimi » niedziela, 20 lis 2005, 06:11

to jest szukanie sensacji
to samo można widzieć na onecie jak jest jakiś wypadek w rajdach .
Kimi
N3

Postprzez czarekusa » niedziela, 20 lis 2005, 06:43

brawo dla pelikana

a Beltowski po raz kolejny pokazal ze ze oprocz pieniedzy do rajdow trzeba miec jeszcze umiejetnosci i moze troche talentu :x
Pozdrawiam wszystkich ktorzy kochaja rajdy.

http://www.mcpimage.com
http://www.amkpwa.com
czarekusa
A5

Postprzez Kimi » niedziela, 20 lis 2005, 08:56

Bo to auto jest dla niego za szybkie .
Pozatym jeździ dla przyjemności .
Kimi
N3

Postprzez sumo » niedziela, 20 lis 2005, 09:57

tak Kruk wlasnie o tego seja mi chodziło :D

A co do Stanika to faktycznie, nie zachowal sie profesjonalnie... jechalem o 6:00 rano na oesy i stan naszych drog byl naprawde fatalny

Edit:
Bardzo proszę o każde materiały jakie posiadacie załogi nr. 49 (Kozielski/Grzenia). Filmy, foty ! : )
sumo
N4

Postprzez Pancin » niedziela, 20 lis 2005, 10:26

Na głównej stronie Onetu się trochę poprawili. Zmienili artykul i teraz wygląda bardziej obiektywnie.
Pancin

http://www.scyzzor.com]www.scyzzor.com
http://www.superoes.pl]www.superoes.pl
Pancin
N3

Postprzez eos » niedziela, 20 lis 2005, 11:03

juz dzis kolejne zdjecia z rajdu na www.ak-cieszynski.ox.pl w tym ,po wypadku herbana i auto od stanika po wypadku.

pozdr
eos

Postprzez nowi » niedziela, 20 lis 2005, 11:32

Photos from 33. Barborka Cieszynska at http://www.czechrallyeweb.net
nowi
N1

Postprzez kirloy » niedziela, 20 lis 2005, 11:37

Swoim postem zaczalem dyskusje o Staniku wiec chcialbym skomentowac wasze wypowiedzie.

Uwazam Staniszewskiego za b dobrego kierowce, szczegolnie na szutrze jest wielki.

Pojecie profesjonalizmu nie ma nic wspolnego z jego umiejetnosciami jako kierowca. Profesjonalizm polega na odpowiednim podejsciu do "zawodu". Moze to nie on powinien prowadzic tego golfa, kiedy juz byl podjarany startem, moze powinien przewidziec ze musi jechac 2 razy ostrozniej niz zwykle bo za chwile "musi" byc na starcie. Gdyby taki przypadek zdarzyl sie kierowcy ktory "pracuje" w jakims teamie - np.: jak Frycze we Fiacie to taki kierowca mial by spore problemy ze swoim pracodawca.
Oczywiscie wypadek mogl byc nieszczesliwym zbiegem okolicznosci..., mimo to moja ocena profesjonalizmu sie nie zmienia.
To ze stwierdzilem ze jest amatorem - chwala mu za to - cieszy sie i bawi tym sportem dla siebie - to mialem na mysli.

Inna kwestia jest stwarzanie przez niego wizerunku rajdowca jako zagrozenia na drodze, stop wariatom drogowym. W tym przypadku rajdowcy sa na cenzurowanym - oni nie powinni sobie pozwalac na popisy w ruchu drogowym, jeszcze bardziej jak cywile. Zeby cwiczyc maja rajdy no i trenini organizowane na zamknietych drogach.
kirloy
N3

Postprzez kermon » niedziela, 20 lis 2005, 12:07

Na www.Qrajdy.prv.pl pojawiła się galeria z rajdu. Zapraszam. Za jakiś czas materiał filmowy.

Autor zdjęć: Lukas
kermon
www.Qrajdy.prv.pl
Citroen - polubisz każdą drogę
kermon
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum