(PPZM) RAJD BARBÓRKA CIESZYNSKA

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez Szkucik » sobota, 19 lis 2005, 17:23

Pelikan wygrywa w klasyfikacji gości. Grzybek w rowie :( i strata ok 14 minut. Spada na odległą pozycję.
Szkucik
N3

Postprzez Kopernik » sobota, 19 lis 2005, 17:27

Niestety takie to MR Lubiaka. W przyszłym sezonie powinien sobie zafundować zwykłą evo VIII.

Fenomenalnie jedzie Kajtek. To, co on wyczynia tą 206, jest niestamowite. Moim zdaniem pod względem techniki jazdy nikt mu w tym rajdzie nie dorasta do piet. Rewelacja
Kopernik
N2

Postprzez Kimi » sobota, 19 lis 2005, 17:46

Kajtek pojechał super , młody Frycz też bardzo dobrze :)
Brawa też dla Bonderów za wygrany rajd .
Kimi
N3

Postprzez Felix » sobota, 19 lis 2005, 18:36

Wlasnie wrocilem z rajdu no i bardzo mi sie podobal. Panowie jechali przyzwoicie chociaz na poczatku bardzo asekuracyjnie.
Bylem tez na miejscu tego wypadku no i zeby stac w takim miejscu to trzeba miec nasrane w glowie.
Felix
N1

Postprzez micz » sobota, 19 lis 2005, 18:57

Dostałem informację to ją Wam przekazałem. Agencje czasami sie mylą. Sora

Co do wyników rajdu to zwijam się ze smiechu. Kajtek pgiem z RPP masakruje Oleksowicza wświetnym aucie :D
A już mega gwiazdą, jak zwykle, był Marcin "Żenadiusz" Bełtowski. Objechali go wszyscy. Chłopie, zmień zawód :D

1. Mariusz Pelikański/Daniel Dymurski - Mitsubishi Lancer Evo VIII 1:06.34,5
2. Kajetan Katejanowicz/Aleksandra Kajetanowicz - Peugeot 206 XS +3.16,5
3. Maciej Oleksowicz/Andrzej Obrębowski - Subaru Impreza WRX STI spec C +5.02,3
4. Marcin Pasecki/Majka Szpotańska - Peugeot 206 RC +5.13,1
5. Marcin Frycz/Łukasz Godula - Citroen Saxo +5.28,4
6. Łukasz Kalicki/Adam Miron - Nissan Micra +6.41,9
7. Bogdan Choma/Adrian Walasek - Opel Astra GSi +7.16,5
8. Bartłomiej Boruta/Sławomir Grabarkiewicz - Renault Clio RS +7.47,0
9. Juliusz Palonka/Jacek Jaroszyński - Skoda Felicia Kit Car +8.20,3
10. Marcin Bełtowski/Bartosz Siodła - Subaru Impreza WRX STI +8.49,9
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez Buncol » sobota, 19 lis 2005, 19:06

micz napisał(a):A już mega gwiazdą, jak zwykle, był Marcin "Żenadiusz" Bełtowski. Objechali go wszyscy. Chłopie, zmień zawód :D

zawod? raczej hobby. ma facet kase to sie sciga, a ze mu nie wychodzi to juz inna sprawa.
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez Password » sobota, 19 lis 2005, 19:07

poczatek chybie za partią zakrętów na takiej 90-ce kajtek poszedł bajka :lol: potem juz ruznie ale malaczany poleciały tam poezja potem był os 4 ok. 400m nad "medialnym wypadkiem" całkiem całkiem ale mało rajdówek z wiadomego powodu nastepnie os.6 na wyjsciu z szutru (nad strusiami miejsce 22) to chyba dzisaj najgorzej wybrana miejscówka na koniec znowu chybie 90-tka a poniej dluga prosta taksobie było ogólnie rajd ciekawy choc było widac całą game załóg i tych z jajami i bez.

P.S-to gdzie poszkodowani kibice stali to nawet mówic niewarto poprostu ciule ale jeśli chcemy rozreklamować rajd to wystarczy przydzwonic w kibiców szum na całą polske (przykre i żałosne)
Ostatnio edytowano sobota, 19 lis 2005, 20:20 przez Password, łącznie edytowano 1 raz
Password

Postprzez Dj.Dario » sobota, 19 lis 2005, 19:42

No... fajnie było :D:D
Dziś zobaczyłem 4 oesy (3,4 :( ,7 i 9)
Iskrzyczyn -OS 4 i 7 150m nad feralnym domem - 4 łuki do prostowania ostro w dół (lewy,prawy,lewy,prawy)
Szli tam niesamowicie szybko. (Herban za szybko :?)
Kończyce -OS3- miejsce 10 na mapce SUMO - (200m-prawy90-150m), początek słabo - ślisko - Kokoszka poszedł ładnym slajdem :)
OS 9-miejsce 43 -od ul.Zamkowej - (dojazd z górki-prawy90-dalej w dół)
tam spotkałem Grześka Grzyba z Przemkiem Mazurem :D
W sumie Fajnie - Pelikan i Pasek piękny boczek.

Najbardziej gratuluje oczywiście Kajtkowi :D:D:D
To, co on wyczyniał tym Pugiem było po prostu niesamowite !!!!
Za chwilke prześle troche moich:) fotek.

Pozdr

Edit:
Płakać mi się chce jak czytam te komentarze na tym pier**lonym onecie. Za grosz wyobraźni u tych deb*li :twisted:
A spróbowałby tylko ktoś nadać na piłkarzy pod COTYGODNIOWĄ rubryką o O**nge ekstra :?: klasie, to założe sie, że by go ukamieniowali!!
http://www.pixel-art.com.pl

Sołek OGNIA !!!!!
Dj.Dario
N1

Postprzez psz » sobota, 19 lis 2005, 20:25

rav pewnie w to drzewo przodem przywalil, bo to przod mial mocno rozbity, na OS 6 nawet parowalo mu z komory silnika... Ale na OS 7 (natepna petla, juz po serwisie), jechal nadal, ale z "brakami w oswietleniu" (przednich lamp w odole nie mial...) i... otwierajacymi sie lewymi drzwiami, musial je przytrzymywac na prawych zakretach ;-) Ale jechal smialo, nie ma co...

A jazda wiekszosci zawodnikow po sniegu byla iscie zenujaca... Rozumiem, ze twardy zawias sie do tego nie nadaje... ale przeciez oni nie sa jakimis ludzmi z ulicy... A byli przeciez tacy, ktorzy pokazali, jak mozna po tym sniegu/lodzie pociskac, nie tyko Kajtek (chociaz on to wybitnie zapieprzal nieziemsko...), ale tez klku innych... Jestem zawiedziony ;-)
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez MSG Racing » sobota, 19 lis 2005, 20:25

A mojego nadal nie ma (tego krytycznego). moze i my powinniśmy pod komentarzami do piłki coś pisać.

TAK CZY INACZEJ SZKODA GADAĆ.

KAJTO I PELIKAN pięknie no i KOPACZ.
Stałem na Chybiu (OS 3) niedaleko startu z przed roku wypadło tam kilku i w Golfie3 urwało się koło. Tam Kopi pięknie poszedł.
Potem felerny OS4 na który się psuźniłem.
I na koniec ostatni przejezd Chybia. Było Dość tak (staliśmy na pierwszych poważnych zakrętach po starcie) a mieliśmy dotrzeć tam gdzie wcześniej tylko ten cholerny pociąg jechał i byśmy nie zdąrzyli.
Ale takich radjów więcej. Bo po Wiśle obawiałem się, że ta ostatnia pętla to będzie porażka.

Gratulacje dla zwycięzców.
MSG Racing
S2000

Postprzez sumo » sobota, 19 lis 2005, 20:45

Chwała Pelikanowi i Kajtkowi za tak zajebistą jazde!
No i tutaj chciałbym pozdrowic wszystkich którzy naprawde dawali z siebie wszystko na rajdzie, m.in. załoge Favoritki która na przedostatnim oesie poszła w dosyć szybkim łuku takim mega boooookiem że wyrwało w powietrze kawałek betonu który stał przy słupku.. chłopaki jestescie the best.

No i żółty Sej na rej. SCI (nie pamietam zalogi ani nr) ktory tez smigał bokami az miło, jesteś od dzis moim idolem ;-) ;-)

Byłem w okolicach SOS 2 na oesie w Chybiu... działo sie troszke, nie moge narzekac.

a co do dzwona, to ja powiem tyle:
Wojtek może i jechał szybko, wydzwonił, może popełnił błąd (nie byłem i nie moge ocenić sytuacji przed samym uderzeniem w ludzi) ale nie można go obarczać winą za to co się stało z kibicami... tak na przyszłośc

z bdb. źródła wiem, że goscie byli "milion razy" upominani, żeby odejsc z tego niebezpiecznego miejsca... bo coś się może zdarzyć...

Niestety ludzka głupota, jak widać, jest większa od rozumu - całe szczęscie że wszyscy żyją, mam nadzieje że drugi raz tego samego błędu nie popełnią.

Micz: Dziennikarzem jesteś... ale żeby być dobrym dziennikarzem, trzeba mieć wiarygodne źródło informacji

a co do Marcina Frycza:
JAk to możliwe że już ma M?
On przecież w tym roku smigał jescze w KJS'ach o ile dobrze pamiętam, tym swoim saxo.... no ale zwróccie uwage na liste zgloszeń - przynaleźność klubowa to SAMŚ (ś z tym śmiesznym czeskim znaczkiem).
Doszedłem do wniosku, że w Czechach zrobił licencje (bądź na słowacji?), a tam droga do jej zdobycia jest inna niż u nas, o wiele łatwiej jak sie nie myle... dostał licencje i wystartował - sprytne :]
Ostatnio edytowano niedziela, 20 lis 2005, 09:56 przez sumo, łącznie edytowano 1 raz
sumo
N4

Postprzez MSG Racing » sobota, 19 lis 2005, 20:48

Wsumie jest to możliwe. HM
Może i jak tak zrobie. Mam też auto które dopuszczą (przynajmniej tak myśle bo nie znam czeskich przepisów) do startu w Czeskich RAlly Sprintach, ich drugiej lidze.
MSG Racing
S2000

Postprzez MSG Racing » sobota, 19 lis 2005, 21:05

Aha czy Ktoś wie kiedy będzie relacja w TVP?
MSG Racing
S2000

Postprzez MSG Racing » sobota, 19 lis 2005, 21:06

A i to nie jest pytanie retoryczne.
MSG Racing
S2000

Postprzez kirloy » sobota, 19 lis 2005, 21:13

Wrocilem z rajdu - bylo OK.
Barborka to zawsze musza byc jakies skandale i problemy pogodowe - pierwsza petle calkowice zabily opady sniegu.

Tak w zwiazku z wypadkiem Herbana - to musze powiedzec ze w miejscach ktorych bylem rajd byl swietnie zabezpieczony, sluzby porzadkowe stanowcze, i uzywajace gwizdkow;)

Zobaczylem 5OS i servis wiec troche tego bylo.
1.Poczatek - klasycznie - Iskrzyczyn i spoznienie - przyjechalem po Lancerach :(. Slisko nudno, zimno, a dodatkowo jakies leszcze mnie skasowaly 5PLN za parkowanie na poboczu twierdzac ze to gminia debowiec takie cos wymyslila. Na bilecie zreszta uzyta byla nazwa rajdu - nie wiem co o tym myslec i nie wiem czy to bylo za zgoda organizatora.Ktos jeszcze placil?

2.Konczyce - p90, l90 na szuter. Jeszcze cholernie slisko, ale sytuacja sie poprawia. Lubiak i Belt przestrzelili zakret. Pelikan, Kajtek swietnie.

3. OS4 feralny Iskrzyczyn kawalek za nawrotami w iskrzyczynie, prawy na takim niemilym podbiciu. Pelikan i Kajtek bomba i gosciu w Swifcie mial goraco ale sie wybronil.

4.Konczyce - koncowka OSu kolo zamku - jak sie okazalo najlepsza dzisiejsza miejscowka - swietne mijsce, ale sporo ludzi. Tradycyjnie Kajtek(tu naprawde pokzal klase) i Pelikan bomba i Pasek tez.

5. Servis - jakas atmosfera dziwna

6. Znow konczyce wyjscie z szutru jedynie Pelikan ostro reszta zachowawczo sporo aut na kapciu.

Podsumowanie:
Stanik - szczyty nieprofesjonalizmu - no ale to w koncu amator.
Pelikan - dla mnie bomba
Grzybek - nie wiem jakim cudem osiagal czasy jak pelikan, przy tak spokojnej jezdzie
Kajtek - u siebie bardzo sie chcial popisac
Frycz - spokojna jazda dobre czasy
Malinski - fajny reflektor mu zalozyli po dzwonie
Guzek, Duda - wycofali sie przed startem chlopaki nie lubia tej zabawy chyba
Ruta, Meresinski, Oleks, Belt - takie fury zoobowiazuja do lepszych wynikow

ogolnie - jazda po mokrym tylko dla najlepszych, rajdy sprzyjaja powstawaniu plotek.

Sory za dlugiego posta;)
ps: wie ktos jak gosciowi z '0' udalo sie wybic tylna szyba?
kirloy
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum