przez matik » niedziela, 21 lis 2004, 17:54
przepis to przepis niby i trzeba go przestrzegac, ale skoro organizuje sie radj o tej porze roku i tak sie sklada ze na podbeskidziu to moze warto by pomyslec o tym ze snieg moze koncem listopada juz byc, jezeli chodzi o pierwszy odcinek to mieszkam niedaleko i pojechalem sie przejechac kolo godziny 23 w piatek, miejscami sam lod, miejscami zamarzniete bloto z lodem co przy poprzedzajacych opadach deszczu juz po zapoznaniu w niektorych miejscach asfaltu juz nie bylo, wszystko to zamarzlo, rano bylo w -, dodam ze gdyby rajd jechal dzisiaj, albo podoga przyszla by dzisiejsza wczoraj to rano jechali by norlamnie po sniegu, czy rozjezdzonym sniegu,
jedna sprawa ze kolce niszcza drogi, ale ciecia zakratow tez niszcza drogi i pobocza, nieraz komus trawnik, nieraz plot, wypadki zdarzaja sie czesto na takich rajdach, takie mam na mysli urwania kola czy taranowanie plotu, jakies rowy itp, radj to dyscyplina wymagajaca, ale i wymagajaca pelnego profesjonalizmu, nie mowcie tutaj ze Solek, Bebenki i Gabrys chcieli nielegalnie objechac konkurencje, zadnej presji punktowej nikt tu nie mial przeciez, przyjechali zrobic widowisko, dla tych tutaj czolowych kierowcow to przeciez wiarze sie z niemalymi kosztami.
Skoro u nas w kraju zmienia sie rady nadzorcze w jedno posiedzenie:) to mozna by jednak w sutuacji takiej jak byla w sobote rano w trosce o bezpieczenstwo nie tylko zawodnikow ale i kibicow i obslugi przeciez zrobic jakis kompromis, bo za przeproszeniem wiekszosc tutaj komentarzy to : moim zdaniem, ja sadze ze to sluszne a drugi ze niesluszne i ze dobrze Gabrysiowi, i ze to przekret juz ktos tu wolal> LUDZIE!!! bo wiecej szkoda gadac
Goscie typu Sololow jezdza po europie i swiecie, ich przygoda z rajdami to nie start w barborce i kilku KJS'ah i beda lamac sobie kark na takich trasach, wezcie niech ktos zalatwi onbord z pierwszego osu, ale znow nie kogos z numerem poza 50 bo wtedy to lodu juz nie bylo!!! i ludzie nie moga uwierzyc ze koles seiczento tak wysoko, macie wy rozum?
I ja wcale bym sie nie zdziwil ze ktos tutaj od strony rajdu pil alkochol, wiem jak tu sprawa wyglada, moze nie bylo imprezy szweckiego stolu i litrow wodki ale browar z rana to dla wieszkosci rdzennych mieszkancow cieszynskiego slaska to podstawa, a jednak sadze pomimo ze bluznie teraz na okoliczny autoklub ze prestiz rajdu robia to zawodnicy, trasy i termin ktory posrednio wplywa na obsade, debuty po sezonie, pokazanie sie przed sezonem, nowe auto, czesto ma to tutaj miejsce! To nie jest kewstia wkladu pracy organizatorow, popatrzcie na strone rajdu mowi to troche..., na oficjalna bo speedzone to nie strona organizatora, tak mi sie przynajmniej wydaje. A pozatym dyskfalifikacja to tez przedada, mogli dac kary czasowe, na 2 petli juz i tak by nie jechali na kolcach bo nie bylo juz az tak slisko,
Z kolei wielkie brawa dla Zbyszka Staniszwskiego, z tego co mi udalo sie zobaczyc na 1 oscie to jechal o niebo lepiej od reszty bez wyjatku!, z 500 m przed meta pierwszego osu jest takie S ciasne, prawy w lewy idzie przed tym z 50 metrow prostej z szybkiego zakretu prawego, Stanik juz z tamtad bokiem pelnych wychodzil, i sadze ze gdyby Gielata swoja w tym miejscu naprawde mizerna jazda go nie przyblokowal na tym fragmencie to mysle ze Stanik mial by lepszy czas, odhamowc troche musial zeby Gielata odjechal i widacj bylo jak sie sklada, jak panuje nad wozem, z koli na 3 petli w tym miejscu jak poszedl to bez komentarza, widzialem tam jakas ekipe z dobrym aparatem tak wiec myse ze w sieci zdjecia beda:), 200m od tego miejsca tuz przed meta prawy wybijajacy zakret to ludzie mowil ze jedny tak poszedl ze kolo samego pnia ladowal, bo tam faktycznie jest pien scietego drzewa po drugiej stronie drogi. BRAWO!
A z tym alkocholem to ja moge ustalic tylko tyle ze przy starcie 1 osu jest bar, i wiem ze napewno ktos z organizacji w barze byl bo bar jest mojego kolegi rodzicow i on sam mi mowil czemu nie jada Slolek, Beben i Gabrys, i zapytam sie go co panowie z organizacji pili, wiadomo ze nie wszyscy tam byli ale na cos to bedzi rzutowalo.
Troche sie rozpisalem ale no wybaczcie:)
pozdrawiam