Intercontinental Rally Challenge

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Re: Intercontinental Rally Challenge

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 26 lut 2012, 15:47

Dlatego właśnie przyszłości nie ma totalnie, a połączenie z ERC tylko teoretycznie poprawi sprawę. Wątpie żeby wiele się zmieniło, choć na pewno to bardzo dobry krok.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez kremer » niedziela, 26 lut 2012, 15:55

No wlasnie. Chwaliło sie i dupa. Liczę, że po połączeniu z ME będzie lepiej. Muszą zmiejszyc drastycznie ilosc rajdow. Maks 8-9 bo inaczej nie ma sensu to. Moze jak bedzie 208 T R4 to Pug wejdzie z dobrym składem. Tak czy siak bogate rajdy jak Ieper czy Barum zawsze przyciagną duzo nazwisk. Byle do Kanarów :)
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez michalziem » niedziela, 26 lut 2012, 16:53

ciekawe czy wtedy polski się utrzyma w tym kalendarzu ME...
michalziem
N2

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 26 lut 2012, 17:44

Tak, kremer racja. Rajdów musi być mniej i muszą być to rajdy bardziej sensowne. Tutaj już nie trzeba przejmować sie tym, że musi być więcej rajdów poza Europą. Więc niech dadzą Barum, Sanremo, Korsykę, Irlandia moze być, Ypres, może być Janner, Polska, Asturia, du Valais, San Marino ze wzgl na szuter. I jest 10 rajdów, które teoretycznie będą cieszyć się niezłym zainteresowaniem ze strony kierowców. I nie będzie tak dużych pustek.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez jaczylibodzio » poniedziałek, 27 lut 2012, 02:14

Ciekawe jak sytuacja będzie wyglądała jeżeli o Eurosport chodzi. Mają umowę do końca 2012 roku. Fakt, rundy IRC i ERC będą połączone. W tym roku chyba w IRC można już startować samochodem RRC i zostają one klasyfikowane na równi z S2000 (nie mam pewności, ale gdzieś chyba o tym czytałem). Jeżeli tak dalej się wszystko potoczy to prawdopodobnie w łączonej rundzie będą śmigać auta RRC, R4 i R3. W sumie tego bym sobie życzył. Jeżeli Eurosport nie będzie już promotorem to z rajdami w TV będzie można się pożegnać, bo jakoś nie widzę żeby inne stacje się jakoś specjalnie do tego garnęły. Raczej okazjonalnie będą łapać ochłapy materiałów które ktoś będzie realizował.

Co do Bryana. No cóż, konkurencja została mniejsza, ale ja widzę odrobinę nadziei na asfaltach. Może nie na królowanie, ale na lepszą walkę. Szkoda tylko że skoda poszła dalej o krok do przodu, a Bryan zatrzymał się w aucie starej specyfikacji. No cóż, tu nie ma fabryki i z góry człowiek zostaje postawiony w gorszej pozycji. Na szutrach raczej szans nie ma, a to podium to takie z łezką w oku. W ogóle stawka zapierdzielaczy ograniczyła się znacznie. Cieszyło mnie że Magalhaes startował, ale szkoda że odpadł. Mimo że odstawał od Bryana to jednak fajnie było widzieć drugiego puga. Przeżałować nie mogę tego że Campana się przesiadł do WRC. W IRC w ośce był na prawdę niezły, potem przesiadka do S2000 i tu też dobre wyniki miał. A potem już WRC i miewa się różnie. Mógł się dłużej powozić w IRC w S2000, gdyby więcej pokazał to teraz by miał chyba lepszą przyszłość. Za szybko się pchał. Moim zdaniem falstart z jego strony...
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki? oO"
jaczylibodzio
N3

Postprzez kremer » poniedziałek, 27 lut 2012, 14:04

Kanary ciekawsze sie zapowiadaja.

http://rajdy.autoklub.pl/news/bouffier- ... tach,41242

Na asflacie Buffier ma wieksze szanse. Hanninena wymienili na Kopeckiego. Dobry trening przed Valasska, która jest tydzien pozniej. Dojdzie zawsze mocny Basso oraz Hevia, ktory potrafi cisnac.
kremer
S2000

Postprzez kmederski » poniedziałek, 27 lut 2012, 17:26

No, ale jak pojedzie tym samym autem, to niekoniecznie :( . A pewno tym samym, bo kasy brak. Jak widac sytuacja tragiczna, jezeli chodzi o finanse dotyczy nie tylko naszego podworka, ale calego rajdowego swiata.

Dla mnie rewelacyjnym jest zaangazowanie Seppa Wieganda przez Skode Niemcy ( wlasciwie to chyba przez VW) ;-). Widac SPRT bylo prekursorem nowego trendu - "popieramy mlodych" :D . Mam nadzieje, ze za nimi pojda inni. Chlopak ma 21 lat, pierwszy raz siedzial w Super 2000 i z osu na os coraz lepiej sobie poczynal, mimo ze czyscil trase. Roznice w sek/km byly poczatkowo ogromne, ale zmniejszaly sie systematycznie. Chlopak sie uczy najwyrazniej w swiecie dosc szybko. Zostawil za soba Gassnera, ktory 3 rok z rzedu startuje Skoda, widac wiecej genow odziedziczyl po matce niz po ojcu :wink: .
kmederski
N3

Postprzez jaczylibodzio » poniedziałek, 27 lut 2012, 18:22

No fakt, kolejny rajd będzie ciekawszy :) Mam nadzieję że relacja będzie lepszej jakości niż teraz :shock:
jaczylibodzio
N3

Postprzez Matthias Schmidt » środa, 29 lut 2012, 20:03

Wiegand ma moim zdaniem przed sobą dobrą przyszłość i licze na to, że w kolejnych rundach IRC będzie tak samo szybki jak w Azorach. Na kapitalne wyniki Bouffiera cieżko liczyć jeśli będzie jezdzil starszym autem, choc na asfaltach i tak powinien być gdzieś tam bliżej. O ile w ogóle będzie jeszcze startować?
Matthias Schmidt
N4

Postprzez jaczylibodzio » czwartek, 1 mar 2012, 00:17

Ponoć tak, ja właśnie w tym upatruję szansę że błyśnie. Byle by nie chciał za bardzo błysnąć. Ze strony skody już widać grę, Haninen nie jedzie, a w zamian będzie Kopecky. No a jak wiadomo Kopecky na asfalcie to do cienkich nie należy...
jaczylibodzio
N3

Postprzez kremer » czwartek, 1 mar 2012, 10:12

No to Monzon wraca na oesy ;) Ciekawe jak z jego formą. Kiedys był miejscowym "Hołkiem" :)
kremer
S2000

Postprzez kremer » czwartek, 15 mar 2012, 13:44

Już jutro El Crrte Ingles :) Może Honza coś ugra. Chłopak ma pecha i zawsze ktoś jest lepszy od niego na koniec sezonu :) Ingles wygrałw 2010, a w 2011 był drugi. Jest faworytem murowanym dla mnie :)

podsumowania -> http://www.ircseries.com/tv_coverage/country/POL
kremer
S2000

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 15 mar 2012, 14:22

Też nie widzę innego faworyta do zwycięstwa, choć przyznam, że mimo iż Kopeckyemu życzę jak najlepiej, będę trzymał kciuki za Mikkelsena. Tyle, że Andreas jest lepszy na szutrach, więc najważniejsze by było chociaż podium.
Matthias Schmidt
N4

Postprzez jaczylibodzio » czwartek, 15 mar 2012, 19:24

Będzie, nie ma z kim za bardzo walczyć... Ciekawe czy Bryan zaliczy kolejną rundę.
jaczylibodzio
N3

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 15 mar 2012, 21:00

Kolejną czyli Irlandie? W ogóle co on w tym roku robi? Jeździ w Polsce, czy u siebie, czy gdzie?
Matthias Schmidt
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum