(PPZM) Barbórka Cieszynska 2004

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez qbus » niedziela, 21 lis 2004, 10:32

Rajd bardzo przyjemny, warunki świetne :)
Na mecie Kuchar kręcił bączki 8) ale ochrona szybko przywołała go do porządku.
Z takich lepszych doznań na rajdzie to przejazd po 3 odcinku specjalnym a dokładniej ulicą rajdową przed oesami niewiedząc o tym że to jest odcinek :D to spadanie z nawrotami jest genialne :o
A z takich w sumie dosyć przykrych to urwanie lewego przedniego koła w pewnym czerwonym CC 8) na szczęście skończyło się szczęśliwie.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez Kruk » niedziela, 21 lis 2004, 11:17

Wydaje mi się, że Kajetan Kajetanowicz (nr 22) jechał Pugiem od Adamusa. Mylę się :?:
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez tomi_kl » niedziela, 21 lis 2004, 12:24

Panowie poszli na bezczelnego , a jezeli to co pisza o Gabrysiu to prawda to wstyd mi za Pawła D i jego serwis.

Dalej twierdze , ze bardzo dobrze ze ich wykluczyli. A Gabryś za ten przekret powinien otrzymac dodatkowa kare $ .

Poczytajcie:
http://rajdy.hoga.pl/rajdy_full.asp?strona=1&id=6189

:arrow: "Tak to prawda! Jeżeli chodzi o Sołowowa i Bębenka to Oni wyjechali z serwisu na "kolcach" i postawili się oryganizatorom (jak się wkrótce okazało nie ma wyjątków nawet dla Wicemistrzów Polski, i słusznie zresztą).Natomiast inaczej się ma sprawa Gabrysia, On wyjechał na oponach bez kolcy! Chciał przechytrzyć wszystkich stosując "lewy" serwis. Tak czy inacze na starcie stanął na "kolcach"(zmienił na dojazdówce) ale sędzia to zauważył i odnotował w protokole( robiąc fotkę). Niestety sprawa wyszła na jaw ( dla Niego Niestety). I co Wy na to ?
prokurator [ 21 listopada 2004 00:46 ] "
tomi_kl
A6

Postprzez Robson » niedziela, 21 lis 2004, 12:36

DOKŁADNIE,tez to czytam w tym momencie i zostałem w szoku!Gabryś niedosc ze raz na rok przyjedzie na rajd to jeszcze namiesza :? Z tą wymianą opon przed odcinkiem to niezłego wałka chciał wykręcić,ale dobrze ze zostało to zauważone!
Robson
N2

Postprzez Mroowa » niedziela, 21 lis 2004, 12:50

Ludzie to tylko PZMot. Może chcieli poćwiczyć jazdę na kolcach przed Zimowym :lol: Po mojejmu skoro nie liczą się do generalki, to niech jadą kij tam. Na miejscu Sołka Gabrysia, Bębna już bym sie tam nie pojawił na tym rajdziku.
Panowie frontem do klienta nie mówię że wszyscy ale większośc się skusiłą pomarznąć bo autka RSMP tam jechały (czyt. Lancer, subaru) i nierozumiem z czego tą całą aferę robić :roll:
Mroowa
S2000

Postprzez PawelRally » niedziela, 21 lis 2004, 12:56

MOże SWRT i masz racje. Ja to jestem takiego zdania że taki Bębenek, Kuchar, Sołek to pokazują się na PZMach żeby nie zdobywać jakiś znaczących miejsc tylko udział w Rajdzie to taki poważny trening. Ale z tymi kolcami nie jestem zachwycony ale nie ma co dyskutować bo i tak zostali wykluczeni i tyle.
Rajdy wporzO!
(BRT) - Banasik Rally Team ;)
PawelRally
A6

Postprzez GrYzLy » niedziela, 21 lis 2004, 13:06

Zostali wykluczeni,.. i BARDZO DOBRZE!!! Nareszcie ktos przestal sie przejmowac tym ze jak wyklucza zaloge z czuba to rajd straci na atrakcyjnosci! Gratulacje dla sedziow ktorzy jako jedni z pierwszych odwazyli sie na ten krok! TAK TRZYMAC! A atrakcyjnosc rajdu? Ten rajd byl bardzo atrakcyjny i bez nich...
"Mam nadzieję, że ten francuski wynalazek wytrzyma." L.Kuzaj
GrYzLy
N3

Postprzez Jucek » niedziela, 21 lis 2004, 13:09

ja dojechałem na OS Ochaby i zostałem na 3 przejazdy. ok 3km za startem była fajna szykana, kilka samochodow na wyjsciu wpadlo do rowu ale pojechali dalej. Jaja byly ok 200m za ta szykana, taki prawy zacisk, po wewnetrznej plot a na zewnetrznej pole.Na pierwszym przejezdzie jazde skonczyli tam Marciniak i Rajpold, w pole pojechalo jeszcze ok 20 załóg.Na drugim przejezdzie poszedlem w głąb OSu, widzialem dacha młodego Frycza.Dla mnie głupota, koles zapieprzał jak nawiedzony a jechał jako 00, mało tego, pozniej komentował przejazdy innych i nabijał sie z niektorych kierowcow :? Miejscowka byla kiepska wiec wrocilem na ten zacisk.Juz z daleka widzialem rajdowki orające pole, co ciekawe byly to te same załogi, ktore na pierwszym przejezdzie robiły dokladnie to samo.Na trzecim przejezdzie bylo tak kikla ratowan, wiekszosc załóg odpuszczała.
GG 3389645
Jucek
N3

Postprzez PawelRally » niedziela, 21 lis 2004, 13:28

Jucek napisał(a):.....widziałem dacha młodego Frycza.Dla mnie głupota, koles zapieprzał jak nawiedzony a jechał jako 00, mało tego, pozniej komentował przejazdy innych i nabijał sie z niektorych kierowcow :?

Nie lubie jak kierowca rajdowy obgaduje drugiego kierowce to jest debilne i do tego sam jeszcze wypad z trasy i obgaduje wrr :x No wkońcu co to nie on!! , wkońcu ma brata w RSMP.
Rajdy wporzO!
PawelRally
A6

Postprzez Wilu » niedziela, 21 lis 2004, 14:12

tomi_kl napisał(a):Panowie poszli na bezczelnego , a jezeli to co pisza o Gabrysiu to prawda to wstyd mi za Pawła D i jego serwis.

Dalej twierdze , ze bardzo dobrze ze ich wykluczyli. A Gabryś za ten przekret powinien otrzymac dodatkowa kare $ .

Poczytajcie:
http://rajdy.hoga.pl/rajdy_full.asp?strona=1&id=6189

:arrow: "Tak to prawda! Jeżeli chodzi o Sołowowa i Bębenka to Oni wyjechali z serwisu na "kolcach" i postawili się oryganizatorom (jak się wkrótce okazało nie ma wyjątków nawet dla Wicemistrzów Polski, i słusznie zresztą).Natomiast inaczej się ma sprawa Gabrysia, On wyjechał na oponach bez kolcy! Chciał przechytrzyć wszystkich stosując "lewy" serwis. Tak czy inacze na starcie stanął na "kolcach"(zmienił na dojazdówce) ale sędzia to zauważył i odnotował w protokole( robiąc fotkę). Niestety sprawa wyszła na jaw ( dla Niego Niestety). I co Wy na to ?
prokurator [ 21 listopada 2004 00:46 ] "

yhm wydaje mi się a byłem trzeźwy, że Gabryś wjechał na serwis po 4 oesach na kolcach. nie wiem co się działo wcześniej, bo wjechał ze spóźnieniem ale kolce były na 100%. wiem bo mieliśmy obok Dydków serwis i akurat czekaliśmy na Kazka.

co do wykluczeń to dobre posunięcie. Panowie Bębenek, Sołowow i Gabryś olali nie tylko przepisy ale i kibiców, którzy przyjechali ich oglądać.

Niestety Kaz na 8 oesie na oporze, za szybko doszedł i zawiesił auto na płycie, a mała ilość kobiców uniemozliwiła wypchnięcie auta na drogę. Dotarliśmy tam po jakiś 25 min, wyciągneliśmy auto (zero uszkodzeń) ale sensu podróżować dalej już nie było.
Wilu
N4

Postprzez kosiu » niedziela, 21 lis 2004, 14:14

.... a moim zdaniem wiekszość kibiców przyjechało do Cieszyna właśnie głównie zeby poogladać "4 łapy" a one na lodzie bez kolców to porażka. Co szkodzi organizatorom że goście w 4X4 pojada na kolcach?? byłoby i dużo bezpieczniej i bardziej widowiskowo i szybciej i co najważniejsze byłaby walka o sekundy. Tegoroczna Barbórka zapowiadała sie jako jedna z najciekawszych w swojej historii a wyszło z tego NIC. Znów okazało się że głupie przepisy są ważniejsze od widowiska, od zainteresowania kibiców. Ciekawe czy za rok, jak do Cieszyna przyjedzie jeden góra dwa Lancery organizatorzy też bedą sie tak cieszyć jak przy tych wykluczeniach??!! Bębny, Sołek i Gabi juz pewnie nigdy nie zawitają na Cieszyńskiej Barbórce, i BARDZO DOBRZE!!!!
Obrazek
Mój kanał YouTube http://www.youtube.com/user/kosiu3?feature=mhee
kosiu
N1

Postprzez PawelRally » niedziela, 21 lis 2004, 14:19

Hehe tak goście w kolcach by mogli jechać a inni już nie..., bezsensowne jak dla mnie albo wszyscy albo nikt...
Rajdy wporzO!
PawelRally
A6

Postprzez GrYzLy » niedziela, 21 lis 2004, 14:23

kosi nie straszcie ze bebny czy solek juz nie zawitaja... zreszta... nawet jak nieprzyjada to swiat sie nie zawali... dla mnie moglo ich nie byc na tym rajdzie... :) I tak pojechalem kibicowac ZUPELNIE innym zaloga...
"Mam nadzieję, że ten francuski wynalazek wytrzyma." L.Kuzaj
GrYzLy
N3

Postprzez sir luke » niedziela, 21 lis 2004, 14:44

Dziwie sie, ze nie wiecie ale zadna gmina (jej burmistrz) nie wyda pozwolenia na puszczenie rajdu po swoim terenie gdy zawodnicy pojada na kolcach. Kolce bardzo ryja asfalt a organizator nie ma kasy na naprawe wszystkich ubytkow nawierzchni po rajdzie (wiem to bo widzialem nawierzchnie na Torze Poznan po testach Holka w zeszlym roku). Wiec w pucharze PZM mozna tylko pomarzyc o kolcach !! I to sie w najblizszej przyszlosci na pewno nie zmieni (niestety)
Sędziowanie to moja pasja
sir luke

Postprzez ZOWA » niedziela, 21 lis 2004, 15:26

Jucek napisał(a):ja dojechałem na OS Ochaby i zostałem na 3 przejazdy. ok 3km za startem była fajna szykana, kilka samochodow na wyjsciu wpadlo do rowu ale pojechali dalej. Jaja byly ok 200m za ta szykana, taki prawy zacisk, po wewnetrznej plot a na zewnetrznej pole.Na pierwszym przejezdzie jazde skonczyli tam Marciniak i Rajpold, w pole pojechalo jeszcze ok 20 załóg.Na drugim przejezdzie poszedlem w głąb OSu, widzialem dacha młodego Frycza.Dla mnie głupota, koles zapieprzał jak nawiedzony a jechał jako 00, mało tego, pozniej komentował przejazdy innych i nabijał sie z niektorych kierowcow :? Miejscowka byla kiepska wiec wrocilem na ten zacisk.Juz z daleka widzialem rajdowki orające pole, co ciekawe byly to te same załogi, ktore na pierwszym przejezdzie robiły dokladnie to samo.Na trzecim przejezdzie bylo tak kikla ratowan, wiekszosc załóg odpuszczała.
a co zrobil rajpold????

ps wilu/kris a wlasnie musze kaziowi wyslac ubranie do wyprania.bo przy wypychaniu auta po tym jak kazio dzwonil do was o pomoc ujeb.... :lol: mi cale spodnie i kurtke. :lol: 8) mlodemu qbusiowi tez.a wy cfaniaki(tzn wilu i kris)staneliscie na srodku auta.
ZOWA
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum