Intercontinental Rally Challenge

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Re: Intercontinental Rally Challenge

Postprzez Jarek55511 » środa, 21 gru 2011, 09:20

To jak Peugeo Sport będzie miał tylko jednego kierowcę to nie będzie jak w tym roku wybierał kto ma startować do końca więc stawiam na Bouffiera jak będzie jeździł cały sezon ,że będzie mistrzem IRC 2012 :wink:
Jarek55511
S1600

Postprzez Loeb1987 » środa, 21 gru 2011, 10:25

Loeb1987
A6

Postprzez Jarek55511 » środa, 21 gru 2011, 11:54

Loeb1987 napisał(a):Proton przenosi się do SWRC :)
http://www.rallyonline.pl/index.php?1&m ... s&&s=35344

Coś ten cykl umiera... :(
wszyscy się wycofują i przechodzą do WRC. Może Eurosport będzie relacjonował WRC a IRC upadnie jak teraz ERC.
Jarek55511
S1600

Postprzez Krzysiek_WrC » czwartek, 23 lut 2012, 00:18

Nawet sąsiedzi Ukraińcy są bardziej kreatywni, obrotowi i zdrowo myślący;
http://toprally.pl/index.php?id=18560

Polska, zwłaszcza polski Związek który by mógł sie zaangażować i pomóc jest oczywiscie głęboko w lesie. A tu proszę, Ukraińcy nie dość że poszli w MŚ to teraz w IRC
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 23 lut 2012, 00:22

No, Ukraińcy zaimponowali mi całym tym "programem rajdowym". Najpierw rajd, teraz zespół... no no. Podoba mi się takie coś. Żeby w każdym kraju tak było...

Na kogo stawiacie w tym roku? Będę za Mikkelsenem, ale stawiam na Hanninena. Chyba że nie zaliczy wystarczającej liczby rajdów...
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez kremer » piątek, 24 lut 2012, 12:04

Pewnie Hanninen plus Mikkelsen. Zobaczymy kto wiecej rajdow pojedzie :) Sezon jest mega dlugi.

Azory słabo obsadzone. Dzieki temu Bufier ma szanse na tym rajdzie na pudło. Rok temu kiepsko mu szło.
Swoja droga widac, ze budzetowo kiepsko. Ciekawe iel doolozyl z wlasnej kieszeni.

http://www.ewrc.cz/ewrc/image_browse.php?id=79329

Jedna nedzna reklama plus napis Malkom pewnie z sentymentu :) Wiecej ludzi pewnie pojedzie w Irlandii czy Korscye.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 24 lut 2012, 20:49

Faktycznie, auto Bouffiera wygląda straaasznie nędznie :/
Kiedy rajd się kończy? Jutro czy w niedziele?
Mikkelsen jest szybszy od Hanninena, ładnie nie spodziewałem sie tego. Oby tak dalej, a będzie dobre rozpoczęcie sezonu. Chociaż na razie jest ciasno. Pozytywnie zaskoczył mnie Sepp Wiegand, niezłe tempo.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 25 lut 2012, 15:01

Mikkelsen jedzie po zwycięstwo, czyli bardzo dobrze :D Strasznie szybki jest, a pomaga mu fakt, że chyba Hanninen już troche odpuscil. Tak mi sie wydaje.
Matthias Schmidt
N4

Postprzez kremer » sobota, 25 lut 2012, 15:25

Dzis sie konczy. Jeszcze jedna pętla. Wiegand to jakas nowosc na rynku. Widze, ze spokojnie radzi sobie z Gassnerem, ktory nigdy nie mial u mnie notowań wysokich :) Gassner 4 lata juz jezdzi w miedzynarodowych rajdach. Bardzo duzo starów za granicą. Bywały sezony gdzie startował w 20 i nic z tego nie wychodzi. Taki niemiecki Kosciuszko. Do starego Gassnera to mu wiele brakuje.
Bouffier dobrze rozpczonie sezon jak dojedzie na tym 3 placu. Ogladalem podusmowanie 1 dnia. Mgła jak na ELmocie 2001. Pełno kałuż i błota. Ten rajd rozgrywany w lutym wiele stracił ;/
kremer
S2000

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 25 lut 2012, 15:46

Wiegand mnie też bardzo pozytywnie zaskoczył, liczę na jego rozwój. Z tego co pamiętam to Volkswagen też go obserwował, lub nadal obserwuje :) więc pewnie to nie byle kto.
A Gaßner Jr też jakoś nigdy mnie nie zachwycił
Matthias Schmidt
N4

Postprzez okun911 » sobota, 25 lut 2012, 16:44

Matthias Schmidt napisał(a):Wiegand mnie też bardzo pozytywnie zaskoczył, liczę na jego rozwój. Z tego co pamiętam to Volkswagen też go obserwował, lub nadal obserwuje :) więc pewnie to nie byle kto.

Wiegand jest nadal juniorem VW i dzięki temu w tym roku ma jechać 10 rund IRC, postępy robi spore jak na razie, bo to jego drugi start w 4x4 i już jest lepszy od Gassnera :)

Bouffier wybrał kiepski rajd żeby się pokazać, mógł wybrać asfalt. Niby jest 3 w generalce ale i ostatni z czołówki, z dużą stratą do pierwszych dwóch.
okun911
N2

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 25 lut 2012, 21:16

Gratulacje dla Andreasa! Swietny początek, trzecie z rzędu zwycięstwo w IRC. Przyznam nie spodziewałem sie że będzie w stanie rozgromić tak Hanninena. A tu proszę. Świetna jazda, oby zawiozła go do fabrycznego Volkswagena w WRC.
Bouffier niczym nie zachwycił, stanowił tło i sądzę że raczej ciężko mu będzie zebrać kase na dalsze starty.
Z bardzo dobrej strony pokazał się też Sepp Wiegand.
Matthias Schmidt
N4

Postprzez kremer » niedziela, 26 lut 2012, 14:35

Na EL Corte Ingles pewnie równiez bedzie mało osob. IRC w tym roku bedzie lipne. Walka Mikkelse kontra Hanninen. Bufier nie ma wyjscia. Musi ciulac punkty moze to przekona Peugeota do finansowania jego startow. 3 miejsce na Azorach... jest tak samo punktowane jak 3 na Korsyce :)
kremer
S2000

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 26 lut 2012, 15:21

IRC w tym roku bedzie lipne

Chwaliło się IRC, chwaliło i sie skończyło...

Poza Mikkelsenem i Hanninenem nie ma w tym roku nikogo, kto mógłby nawiązać walkę o tytuł. Nie ma już praktycznie zespołów fabrycznych, sami zupełniutko prywatni kierowcy za wyjątkiem Skody. Tylko Skoda ma takie zespoły jak Skoda UK, Skoda Motorsport (fabryka). Reszta to kompletni prywaciarze. Jak dla mnie IRC nie ma przyszłości.

Bouffier jeśli się utrzyma w IRC, będzie ciułać punkty. W okolicach podium.
Matthias Schmidt
N4

Postprzez MSG Racing » niedziela, 26 lut 2012, 15:39

Nie ma przyszłości bo ma być łączone z ME w 2013. Po za tym ten termin rajdu był tak samo celny jak naszego Lotosu. Dużo zabrał Peugeot wycofując się.
FIA też tworząc klasę SWRC zabrała kilku zawodników.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum