(PPZM) Barbórka Cieszynska 2004

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez Gustaw » sobota, 20 lis 2004, 18:34

wedlug mnie bylo mega zajebiscie, warunki byly okropnie trudne, tyle wylotow w pole widzialem ze sie pale nie miesci i jeszcze Marcin Frycz metr obok mnie rolowal, juz zrzucam fotki na kompa, tylko nie wiem czy ladowac na swoj serwer czy na ktorys portal
Colin, simply the best
Gustaw
A5

Postprzez TSRALLY » sobota, 20 lis 2004, 19:00

Dobra to ja opiszę rajd z mojego punktu widzenia. Podróż pociągiem, trochę piechty, oglądałem OES 1,5,9 czyli jeden i ten sam, ale w różnych miejscach. Pogoda na szczęście nie była zła i dla mnie była to ważna informacja, bo niemiałbym gdzie się dogrzać. Na 1 oesie wybrałem lewą 90 za długą prostą, dosyc dużo ludzi tam było, miejsce ciekawe z perspektywy auta klasy N4 i tych którzy rzucali auta bokiem.To co można było zauważyć to strasznie ślisko na hamowaniu i to z dużej prędkośći. Gdy przejechały N4 zrobiło się chyba jescze abrdziej ślisko, a gdy jechaly CC i SC to było sucho i hamowania mogły być znacznie opóźnione, a prędkość w zakręcie o niebo większe. Oes5 (drugi przejazd oes1) ładne miejsce, lewy brudny zakręt po krótkim lewym, prawym bardzo ładny bok Tomak Cecota, 2 ratowania CC, i ładna jezda Oleksowicza.Nie znałem wyników więc bardzo się zdziwiłem brakiem kilku aut N4. Oes9 tu ze względu na zbliżający się odjazd pociągu, zobaczyłem tylko start kilku aut N4 i osiek. Oleksowicz miał bardzo mocny program(tak się domyślam) i bardzo ostro startował, patrząc względem Kuchara i Gielaty. Piękny dźwięk Subaru i cholernie głośne strzały(Subaru Oleksowicza na tym rajdzie nr.1 pod względem doznań dźwiękowych). Rajd strasznie dzinwy pod względem wyników i naprawdę interesujący szkoda tylko że okazał się tak nieprzewidywalny i że nie dane było mi oglądać od 2 pętli więcej aut N4. Ja osobiście cieszę się z wygranej załogi Jarek/ Mazur która została zwycięzcą klasyfikacji generalnej Pucharu PZM na rok 2004 :)

PS. A teraz czekam na zdjęcia panowie!
Ja:Ile kosztuje u Ciebie wypożyczenie Lancera za kilometr??
Janusz Kulig:Przyjedź do Krakowa, na pewno się dogadamy

Tych słów nie zapomnę do końca życia, Janusza także
TSRALLY
N3

Postprzez Sergiey » sobota, 20 lis 2004, 20:45

To ja jeszcze dorzuce pare słów na temat zabezpieczenia. Coś tym powinno się zrobić. Jacys policjanci (chyba ze szkołki) była bardziej przejęta przejazdami załóg niz pilnowaniem ludzi stojących na lądowaniu po hopce.

Sam rajd extra. Oes 1 to po prostu rewelacja (po lodzie).
Ciekawe czy to prawda z tym sypaniem solą po oeasch.

!Adi! - gdzie się straciliście, jak wracaliśmy z oesu 10tego? W każdym razie miło było poznać.
gg://1569993 Gadu-Gadu
---
Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.
Ernest Hemingway
Sergiey
A5

Postprzez WRX_STI » sobota, 20 lis 2004, 21:01

Ktoś się pytał co sie stało pod koniec 2 pętli to był oes nr7 ktoś wywalił konkretnie w drzewo usiłowałem się dowiedzieć kto to ale ułyszałem kilka wersji Osiak albo Olejniczak któras z tych załóg podobno wzieli ich do szpitala. Co do odcinka 4/8/12 rewelka około 300m od dzwona Kościuszki lewy 90 + skarpa= 3 autka w polu.
Obrazek
WRX_STI
A5

Postprzez rajdowa_kobitka » sobota, 20 lis 2004, 21:05

coś pieknego... moja pierwsza cieszynka i miłe wspomnienia- dzieki wszystkim, którzy się do tego przyczynili :D :oops:
póki co po-rajdowa głupawka... jejejeje!
Gratulacje dla Virnik/Mazur- cuś piknego :-)
rajdowa_kobitka
N3

Postprzez matik » sobota, 20 lis 2004, 21:24

Bardzo ladnie jechal Stanik i bardzo sie ciesze ze wygral. Rzeczywiscie subaru Oleksowicza strzelalo bardzo.
A Staniszewski widac ze wjezdzil sie troche w swojego lancera, przepieknie chodzi!
matik
N1

Postprzez kolo115 » sobota, 20 lis 2004, 21:41

WRX_STI napisał(a):Ktoś się pytał co sie stało pod koniec 2 pętli to był oes nr7 ktoś wywalił konkretnie w drzewo usiłowałem się dowiedzieć kto to ale ułyszałem kilka wersji Osiak albo Olejniczak któras z tych załóg podobno wzieli ich do szpitala. Co do odcinka 4/8/12 rewelka około 300m od dzwona Kościuszki lewy 90 + skarpa= 3 autka w polu.
Aha Dzieki.. Juz sie balem ze stalo sie cos bardzo powaznego...
A tak wogle to byl ktos na 2 petli na odcinku Pasieki na tej takiej gorce przed tym stromym zjazdem??? :>
Obrazek
"Nigdy nie bądz pewny siebie i swoich sukcesów, nigdy nie mów, że wygrasz..."
Janusz Kulig
kolo115
N3

Postprzez el_misios » sobota, 20 lis 2004, 21:50

Ja krótko opisze jak wyglądał mój dzień na Cieszynskiej Barbórce. Z Rudy Śląskiej wyjechaliśmy o 7.30. W Drogomyslu meldujemy sie na bazie rajdu 8.20.
Po serwisie jedziemy na 2 oes. Z 300 metrów od startu jest mostek. Kuchar poleciał najdalej. Po tem jedziemy na oes 5. Tam stojimy na esie a potem koło kapliczki organizator postawił na trawie dwa drzewiane kije połaczone taśmą ale już pierwszy jadący zawodnik (Kuchar) je scioł. Na tym odcinku jako obserwator pojawił sie jako obserwato także Michał Sołowow wraz z pilotem i jakimis gosciami. Po tym oesie jedziemy na Hazlach. Odcinek ten był w tamtym roku na rajdzie Śląskim. Po przejechaniu kilku załóg zwijamy sie znowu na bazę rajdu. Tam spotykamy Grzeborza Grzyba , Bełtowskiego i oczywiscie Leszka Kuzaja. Po serwisie jedziemy na oes 11 Pasieki. Tam zostajemy do konca. Pózniej smigamy do Cieszyna na rynek.Gdy wracamy do domu jest niesamowita zawieja. Chyba z 7 aut leży w rowie albo na berierkach. Tuż przy zjezdzie na Mikołów leży w rowie Mondeo którym podrużowali jacys goscie z teamu subaru. Ogólnie rajd był bardzo udany tylko szkoda że Kosciuszko , Sołowow i Bębny niemieli okazji go dokonczyc.
Obrazek
www.rallyfans.republika.pl
el_misios
N3

Postprzez !ADI! » sobota, 20 lis 2004, 21:54

Sergiey napisał(a):To ja jeszcze dorzuce pare słów na temat zabezpieczenia. Coś tym powinno się zrobić. Jacys policjanci (chyba ze szkołki) była bardziej przejęta przejazdami załóg niz pilnowaniem ludzi stojących na lądowaniu po hopce.

Sam rajd extra. Oes 1 to po prostu rewelacja (po lodzie).
Ciekawe czy to prawda z tym sypaniem solą po oeasch.

!Adi! - gdzie się straciliście, jak wracaliśmy z oesu 10tego? W każdym razie miło było poznać.

A wiec popieram, 0 profesjonalizmu u policji. Trzeba im było mówić, żeby dzieci odsuneli od drogi, bo stały troszkę za lądowaniem.

Zaczeliście się oddalać bardzo szybko i nie słyszeliście naszego wołania. My zostaliśmy na tym prawym wybijającem na końcu prostej, w sumie nic się nie działo ale warto było poczekać na "Elektrownię podczas śnieżycy" coś pięknego.

Było mi bardzo miło Cię poznać. Uważam, że dojazd na OS to była fajna współpraca.

Mam nadzieję, że spotkamy się gdzieś na jakimś rajdzie.

Aha i oczywiście pozdr dla Magdy.

PS i zapomniałbym, brawa dla organizatorów DSQ dla 3 topowych załóg. Tak trzymać, wszyscy są równi!!!!! :)

PS2 BRAVO VIRNIK!!
!ADI!
S1600

Postprzez 106xsi » sobota, 20 lis 2004, 22:50

Fantastyczny rajd :) Ja też widziałem auto kościuszki, po dzwonie. Musiał ostro zahamować i auto zjechało z drogi, a akurat w tym miejscu był pokaźnych rozmiarów pień.

Potem chodziłem po całym oesie 8. W miejscu gdzie Bębenki urwały zderzak ( taki nawrót ) dużo aut chodziło bokiem, ale najlepiej pojechała jedna 106, bo na wprost i prawie rozjechała policjantów. A szczerze to należało im się, bo stali w takim miejscu, że aż szok.

Rajd był super, ale zabezpieczenie nie. W jednym miejscu było, aż 4 "safeciarzy" i policjant, a czasami na odcinku nie było nikogo od zabezpieczenia.

Czy może ktoś wie co się stało z Ziarem? Bo jak wychodziłem z 15 oesu to widziałem jego auto jadące w drugą strone.
106xsi
N3

Postprzez *fly* » niedziela, 21 lis 2004, 00:40

Rajd byl super! jedyne co mi sie nie podobalo to to, ze na drugiej petli zabraklo polowy N4! caly dzien spedzilem na oesie Pasieki! tak mniej wiecej od startudo praiwe poczatku ulicy rajdowej sie krecilem! gdzie bym nie poszedl to miejsca ciekawe byly! napstrykalem troche fotek! jak ochlone to je gdzies wrzuce!
*fly*
A5

Postprzez tomi_kl » niedziela, 21 lis 2004, 00:47

by tomi_kl vel KUZIfan

lodowy ss1 :arrow:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Barbórka :arrow:
http://www.zleek.pl/?mod=3&gid=73

pozdrawiam
tomi_kl
A6

Postprzez WRX_STI » niedziela, 21 lis 2004, 01:03

Jak ktoś chce to moge udostępnić filmik z obrony przed skarpą w roli głównej : Astra i Nivette :)
Dajcie tylko namiary gdzie to mogę wrzucić filmik: ma 4MB jest w formacie mov.* nagrany aparatem cyfrowym bez dzwięku ale to co ma byc widać , widać doskonale :)
Obrazek
WRX_STI
A5

Postprzez speed555 » niedziela, 21 lis 2004, 01:41

To byla moja pierwsza Cieszynka - bylo calkiem spoko tylko troche zimno z rana ;) Wlasnie zrzucam fotki na kompa. Narazie wrzuce mala zajawke ;).
Obrazek
http://www.rallyarena.pl
http://www.studioarte.com.pl
speed555
A5

Postprzez szirer205xs » niedziela, 21 lis 2004, 01:55

hehe stalem w tym miejscu na drugim przejezdzie jakies 50 metrow wyzej ;) mam podobna fotke tyle ze od tylu z ta latajaca klapa bagaznika :D
jaskiniatrolla.eu
szirer205xs
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum