(M.Ś.) W oczekiwaniu na ponowny debiut 3 diamentów

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez rally_fan1 » wtorek, 2 wrz 2003, 14:52

a TUTAJ parę fotek Lancera Evo 8 używanego przez Higgins/Barrit i O'Sullivan/Edstrom w USA
rally_fan1
N3

Postprzez RallyDriver » środa, 3 wrz 2003, 00:30

Ładne, ładne, ale auto mało agresywne.. Dla mnie legendą będzie Evo VI ! Evo VII i VIII to podobne auta o nieco innej stylistyce :( przedni zderzak mało agresywny, spoiler z tyłu też nie taki jak kiedyś.. :(
Pozdrowienia, RC
------------------------------
[ TUNIT - make it unique ]
RallyDriver
N2

Postprzez !ADI! » środa, 3 wrz 2003, 13:01

Evo V i Evo VI to są auta. A reszta to takie "cukierki"
!ADI!
S1600

Postprzez +RAFAŁ+ » czwartek, 18 wrz 2003, 18:46

Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez Wilu » niedziela, 21 wrz 2003, 12:16

niech testują, podobno autko jest przebudowane w sposób zasadniczy, kurcze ale jakoś nie mogę odnaleść jego fotek nigdzie.

wypowiem się jeszcze na temat estetyczno guściarski: jeśli chodzi o miśki to wydaje mi się że najlepszym modelem było evo 5 i jest. 6 to niezręczna zamiana spoilerków. evo 5 to brutalność w czystej formie. podobnie z evo 7, gdyż 8 to wizualny szufling nadający się jak by na stronkę o wiejskim tunningu.
Wilu
N4

Postprzez TommiCrazy » czwartek, 9 paź 2003, 02:47

chcesz się zabić? najlepiej tym !!!
http://web.norrisdesigns.com/Feature_Ca ... id=2&cid=0
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez +RAFAŁ+ » czwartek, 9 paź 2003, 16:28

I już wiemy kto wsiądzie do drógiego Miśka. kierowcą jest Sohlberg. Ciekawe jak sobie będzie radził na trasach RSMŚ?
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez TommiCrazy » piątek, 10 paź 2003, 15:46

hehm, na necie znalazłem pakiet tuningowy do galanta , wersaja bloku silnika ta co ja mam :) ,modyfikacje sięgają tylko 440HP :) spoko !! moj staruszek mogłby jeszcze nieźle zipnąć !!!
niestety pakiet sprzedawany w USA , CZEREKUSA chyba cos mi przywieziesz albo wyślesz w paczce ;)_

wkoncu model mojego bloku silnik ato ten sam co dotej pory w evo stosują włacznie evo 8 :) wystarczy popatrzyć na blaszke z znamionowymi danymi pod maską ale mitsubishi teraz wprowadza nową game silników !!

Dane z Mitsubishi !!

W 2005 roku ruszy produkcja zupełnie nowej rodziny silników Mitsubishi określana jako World Engine (światowy silnik). Rzędowa, czterocylindrowa i wykonana z aluminium jednostka napędowa o pojemnościach 1.8, 2.0 oraz 2.4 litra oraz oznaczona symbolem serii IL4, zapowiada się jako najlepszy silnik w swojej klasie.

Nowy silnik powstaje w wyniku porozumienia zawartego w maju 2002 pomiędzy Mitsubishi Motors, Chrysler Group i Hyundai Motor. Jego efektem jest spółka joint venture o nazwie Global Engine Alliance, która zajmuje się stroną projektową, badawczo-rozwojową oraz inżynieryjną nowego przedsięwzięcia.

Silniki World Engine będą produkowane w zakładach w Dundee, Michigan w Stanach Zjednoczonych oraz w znanej fabryce Mitsubishi Motors w Shiga w Japonii. Zakłady Shiga zostaną w tym celu rozbudowane i zmodernizowane kosztem 10 miliardów jenów. Powierzchnia hal produkcyjnych zostanie zwiększona o 12 tysięcy metrów kwadratowych do poziomu 67 tysięcy metrów kwadratowych. Zakończenie prac przewidziano na lato przyszłego roku. W nowych zakładach znajdzie także zastosowanie wprowadzony właśnie przez Mitsubishi Motors nowy system kontroli jakości - Quality Gate System (wyjściowy system kontroli)

- Inwestycja w Shiga to potwierdzenie naszego uznania dla wysokich kwalifikacji pracowników w Japonii. Pokazuje także nasze zaangażowanie na tutejszym rynku i jest również przykładem naszej polityki dążenia do efektów ekonomicznych na najwyższym poziomie. Całość przyniesie największe korzyści naszym obecnym i przyszłym klientom - powiedział Rolf Eckrodt, prezes i dyrektor generalny Mitsubishi Motors.

Plany produkcyjne nowej rodziny silników zakładają wytwarzanie ponad 1.5 miliona jednostek rocznie.
Obrazek
TommiCrazy
A6

Postprzez gms » sobota, 11 paź 2003, 22:38

No, bardzo jestem ciekaw jak Miśki będą jeździć po rocznej przerwie. Mam pytanie. Gdzieś słyszałem, że K. Sohlberg to syn prezesa fińskiej federacji, który kiedyś też był kierowcą rajdowym. Ktoś wie czy to prawda? Jeżeli tak, to układy są wszędzie, jak widać.
gms

Postprzez !ADI! » sobota, 11 paź 2003, 23:54

Jeżeli trochę potestowali, to powinni nawiązać walkę ze Skodą.
!ADI!
S1600

Postprzez TommiCrazy » niedziela, 12 paź 2003, 09:11

tak dla scisłosci, powyższy silnik bedzie baza do aut seryjnych !! a nie rajdowych !! przynajmniej narazie
Obrazek
TommiCrazy
A6

Postprzez +RAFAŁ+ » niedziela, 12 paź 2003, 12:52

gms napisał(a):No, bardzo jestem ciekaw jak Miśki będą jeździć po rocznej przerwie. Mam pytanie. Gdzieś słyszałem, że K. Sohlberg to syn prezesa fińskiej federacji, który kiedyś też był kierowcą rajdowym. Ktoś wie czy to prawda? Jeżeli tak, to układy są wszędzie, jak widać.

Mi też coś takiego obiło się o uszy, ale gdyby to był wolny kierowca to nikt by go nie wybrał. Wydaje mi sie, ze uklady nie mialy tu zadnego znaczenia

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez czarekusa » poniedziałek, 13 paź 2003, 05:55

TommiCrazy napisał(a):hehm, na necie znalazłem pakiet tuningowy do galanta , wersaja bloku silnika ta co ja mam :) ,modyfikacje sięgają tylko 440HP :) spoko !! moj staruszek mogłby jeszcze nieźle zipnąć !!!
niestety pakiet sprzedawany w USA , CZEREKUSA chyba cos mi przywieziesz albo wyślesz w paczce ;)_

HEHE, a zobaczymy. Podoba mi sie ten Street EVO 5.
Byl u nas dzis HOLO, zalatwia sezon w stanach i bylo spotkanie. Jakis koles mu pozyczyl nowe EVO 8 i to co Krzysiu z tym wyrabial to glowa mala :o :o :shock: Jeszcze jestem pod wrazeniem. A potem bylo mnostwo pytan i fajnie sie gadalo.
Pozdrawiam wszystkich ktorzy kochaja rajdy.

http://www.mcpimage.com
http://www.amkpwa.com
czarekusa
A5

Postprzez TommiCrazy » poniedziałek, 13 paź 2003, 06:56

widziałes hołka w USA? :O ten swiat robi się ciasny
Obrazek
TommiCrazy
A6

Postprzez Wilu » poniedziałek, 13 paź 2003, 18:37

tonący brzytwy się chwyta choć oczywiście czemu nie mielibyśmy mieć obstawionych mistrzowstw USA, myślę że dla Hola najważniejsze aby jeździł, a gdzie to już mniej ważne (MŚ odpadają). choć oczywiście najlepiej u nas w kraju, Panie Krzysztofie.

natomiast tu jest pełen tekst ale ja przytoczę kawałek tylko:

"Kristian Sohlberg będzie partnerem Gillesa Panizzi w zespole Mitsubishi w rajdowych mistrzostwach świata w roku 2004. 25-letni Fin zasiądzie za kierownicą jednego z dwóch zupełnie nowych Mitsubishi Lancerów WRC"
Wilu
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum