hehm, na necie znalazłem pakiet tuningowy do galanta , wersaja bloku silnika ta co ja mam

,modyfikacje sięgają tylko 440HP

spoko !! moj staruszek mogłby jeszcze nieźle zipnąć !!!
niestety pakiet sprzedawany w USA , CZEREKUSA chyba cos mi przywieziesz albo wyślesz w paczce

_
wkoncu model mojego bloku silnik ato ten sam co dotej pory w evo stosują włacznie evo 8

wystarczy popatrzyć na blaszke z znamionowymi danymi pod maską ale mitsubishi teraz wprowadza nową game silników !!
Dane z Mitsubishi !!
W 2005 roku ruszy produkcja zupełnie nowej rodziny silników Mitsubishi określana jako World Engine (światowy silnik). Rzędowa, czterocylindrowa i wykonana z aluminium jednostka napędowa o pojemnościach 1.8, 2.0 oraz 2.4 litra oraz oznaczona symbolem serii IL4, zapowiada się jako najlepszy silnik w swojej klasie.
Nowy silnik powstaje w wyniku porozumienia zawartego w maju 2002 pomiędzy Mitsubishi Motors, Chrysler Group i Hyundai Motor. Jego efektem jest spółka joint venture o nazwie Global Engine Alliance, która zajmuje się stroną projektową, badawczo-rozwojową oraz inżynieryjną nowego przedsięwzięcia.
Silniki World Engine będą produkowane w zakładach w Dundee, Michigan w Stanach Zjednoczonych oraz w znanej fabryce Mitsubishi Motors w Shiga w Japonii. Zakłady Shiga zostaną w tym celu rozbudowane i zmodernizowane kosztem 10 miliardów jenów. Powierzchnia hal produkcyjnych zostanie zwiększona o 12 tysięcy metrów kwadratowych do poziomu 67 tysięcy metrów kwadratowych. Zakończenie prac przewidziano na lato przyszłego roku. W nowych zakładach znajdzie także zastosowanie wprowadzony właśnie przez Mitsubishi Motors nowy system kontroli jakości - Quality Gate System (wyjściowy system kontroli)
- Inwestycja w Shiga to potwierdzenie naszego uznania dla wysokich kwalifikacji pracowników w Japonii. Pokazuje także nasze zaangażowanie na tutejszym rynku i jest również przykładem naszej polityki dążenia do efektów ekonomicznych na najwyższym poziomie. Całość przyniesie największe korzyści naszym obecnym i przyszłym klientom - powiedział Rolf Eckrodt, prezes i dyrektor generalny Mitsubishi Motors.
Plany produkcyjne nowej rodziny silników zakładają wytwarzanie ponad 1.5 miliona jednostek rocznie.