(RSMP) Nadlatuje Kormoran !

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez JaCK » wtorek, 10 cze 2003, 22:39

Wilu napisał(a):no to seat tak o dwie eliminacje za późno odpalony, ale z Holem zwietrzyli szanse na sukces marketingowy. ale Krzysztof H. powinien raczej poszukać jakiegoś wrc konkurencyjnego do S8 bo seat raczej nie nada.

co sie tak tego seata uczepiliscie :lol: 8)
JaCK
N2

Postprzez Fugazi » środa, 11 cze 2003, 15:17

Wiecie co - to wszystko to je do d...... :evil:
siedzę sobie, pracuję ciężko (jak widać :wink: ) i... przeglądam WRC'a.
A tam na chyba trzeciej stronie piszą, że Kormoranek skrócony i czy to możliwe - owszem u nas w Polsce!
A więc WRC poszedł do Druku po weryfikacji trasy.
Na stronie Kormoranka w dziale dla zawodników w oficjalnym programie piszą:
"...Rajd podzielono na dwa etapy /28 – 29 czerwiec 2003 r./ W etapie I dwie sekcje z pięcioma odcinkami specjalnymi w etapie II jedna sekcja z dwoma odcinkami specjalnymi o łącznej długości ponad 150 km. Konfiguracja trasy odcinków specjalnych objęła znane obecnie, jechane kiedyś i całkiem nowe drogi o luźnej nawierzchni, w miarę możliwości, treałej. Kompatybilność w sekcjach wyrażona w procentach wynosi ~40 /procentowy stosunek długości odcinków specjalnych do długości sekcji/. W wymiarze czasowo – przestrzennym, parametry rajdu wynoszą:.."
A na następnej stronie podają czasówki z OŚMIU OS'ów podzielonych 4/4.
(No i mapki z ośmiu os'ów)

I o CO tu Q...a chodzi? :shock: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :shock:
Fugazi

Postprzez Wilu » środa, 11 cze 2003, 20:20

JaCK ja się nie czepiam i cieszę się jak cholera że Holo w wrc będzie i wiem, że on nawet tym sprzętem coś poradzi. pewnie fajnie znowu wyjdzie rywalizacja i oby żadnych nie było problemów jak w tamtym roku.
Wilu
N4

Postprzez rav » środa, 11 cze 2003, 20:44

Trasa Kormoran ciągle jest zmieniana i pewnie poznamy ją dopiero przy zakupie biletu. Mapki w WRC orientacyjnie pokazują gdzie będą odcinki. Mam nadzieję że na stronie www.wrc.net.pl pojawi się suplement do bierzącego numeru z ostateczną wersją rajdu.
rav
A6

Postprzez Psycholog_Rajdowy » czwartek, 12 cze 2003, 11:34

[...] Organizator rajdu - Automobilklub Olsztyński - wyznaczył trzy dni na zapoznanie z trasą, pozwalając na czterokrotne przejechanie każdego z odcinków. Już od kilku dni na całej trasie rajdu znajdują się sędziowie, którzy pilnują (również w nocy), aby uniemożliwić zawodnikom nielegalne zapoznanie z trasą. Organizator niezwykle rygorystycznie postępować będzie z zawodnikami nielegalnie przebywającymi na trasie rajdu i w każdym stwierdzonym przypadku naruszenia tego przepisu wnioskować będzie o wykluczenie załogi z rajdu. [...]

To mi się podoba. :D Brawa dla organizatora :!:
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez qcharz » czwartek, 12 cze 2003, 11:44

Słuchajcie, kupowaliście może w zeszlym roku karnety?
Ze znajomymi zakupilismy jakieś takie po 60 zeta i co się okazało?Przydały się tylko do wejścia na strefę... nikt nigdzie nie sprawdzał i na oesy swobodnie można było dostać się bez nich :(
i w ten sposób wydaliśmy 60 zeta na koszulkę kormorana...

ciekawe jak będzie w tym roku?
qcharz

Postprzez rav » czwartek, 12 cze 2003, 15:20

Organizatorzy założyli że sumienie będzie tak gryzło kibiców że nie będą oni czerpali przyjemności z oglądania rajdu. Niestety niwielu kibiców ma sumienie i wydając często ponad 200 zł na benzynę i drugie tyle na hotel nie kupują biletów za 30 zł. Ale pogadajmy o czym innym : webmaster. Myślę że jest to gówniarz z jakiegoś liceum, który nauczył się flasha i teraz się z tym obnosi i myśli że jest bogiem. Tymczasem brakuje mu kultury zawodowej i nie myśli o internautach posiadających stare komputery, tych którzy nie mają miejsca na dysku, albo czasu na szukanie flasha, albo wreszcie profesjonalistów pracujących na systemie unix. On wychodzi z założenia że jeśli strona na jego komputerze działa to działa też na innych. Webmasterze! Jeśli chcesz zobaczyć coś kolorowego co się rusza to kup sobie kalejdoskop, albo inną zabawkę i nie utrudniaj nam zdobycia informacji. Jeśli chcesz koniecznie pochwalić się że posiadasz bezużyteczną wiedzę to napisz wcześniej stronę na której są 2 linki : "wersja flash" i "wersja html". Pierwszą z nich otworzy twoja mama, tata, babcia, ciocia, dziewczyba, kumpel z klasy..., a drugą otworzą ci, dla których tę stronę tak na prawdę napisałeś.
rav
A6

Postprzez rav » czwartek, 12 cze 2003, 20:39

Mam prośbę. Niech ktoś kto ma flasha poda mi adres webmastera strony kormorana. Wyślę mu ultimatum. Jeśli w ciągu 24 godzin nie napisze wersji html to skontaktuję się z odpowiednią osobą w automobilklubie olsztyńskim i wszystko opowiem jakim kretynem jest ten człowiek.
rav
A6

Postprzez rav » wtorek, 17 cze 2003, 20:21

Czy ktoś zna listę zgłoszeń? Ja słyszałem o Kuzaju w Corolli i Hołku w Focusie z Czech. Mam nadzieję że Kuchar się zjawi.
rav
A6

Postprzez :KuziFanJG: » wtorek, 17 cze 2003, 22:35

Do Psycholog_Rajdowy: Chciałbym aby to była prawda!!, może rzeczywiście sędziowie czają się gdzieś w krzakach koło odcjinków, i nie wątpie w to ze chętnie złożą wniosek o wykluczenie załogi z imprezy, pod warunkiem że bedzie to załoga z numerem np.: 65, bo nie sądze aby mogło dojść do wykluczenia kogoś z ścisłej czołówki!! To się organizatorą zupełnie nie opłaca (rajd straci na widowiskowośći, a kibice będą smutni).

Niestety tu właśnie leży problem :(
:KuziFanJG:
N1

Postprzez rav » wtorek, 17 cze 2003, 22:47

Nie wykluczą zawodnika z pierwszym numerem z jeszcze jednego powodu. Kluby nie mają pieniędzy, a z takim zawodnikiem można się dogadać że zapłaci 4krotne wpisowe i zapłaci kałcję za protesty, których nikt nie będzie rozpatrywał.
rav
A6

Postprzez jonsi15 » środa, 18 cze 2003, 12:25

rav napisał(a):Trasa Kormoran ciągle jest zmieniana i pewnie poznamy ją dopiero przy zakupie biletu. Mapki w WRC orientacyjnie pokazują gdzie będą odcinki. Mam nadzieję że na stronie www.wrc.net.pl pojawi się suplement do bierzącego numeru z ostateczną wersją rajdu.
już jest przyznali się że zostali zrobieni w balona przez automobilklub olsztyński jak zwykle organizacja w olsztynie na wysokim poziomie
!!!!!rajdowcy wszystkich krajów łączcie się!!!!!
gg5227231 e-mail mahomet2@o2.pl
jonsi15
N2

Postprzez TommiCrazy » środa, 18 cze 2003, 12:46

A ja bym chciał kuzaja zobaczyć w jakiejs przyzwoitej A-spec lancerce , wkoncu takich u nas niema zawiele
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez Sergiey » środa, 18 cze 2003, 14:06

Taki A-grupowy Lancer to chyba nie jest najlepszy wybór, ponieważ z tego, co zdążyłem ostatnio zauważyć, rzadko kiedy taki lancer startuje w rajdzie a jeszcze rzadziej go kończy, ponieważ te A-grupy są najczęściej dostrajane z eNki garażowymi sposobami - typu wyciągnięcie zwężki, większe koła itp i są raczej mało solidne - czego nie można powiedzieć o N-grupowym lancerze (generalnie dojeżdżają). A w tym wypadku, jeżeli Kuzaj chce myśleć o obronie tytułu mistrzowskiego, musi zaopatrzyć się w konkurencyjny samochód i obawiam się że na tą konkurencję toyota ze zlina może nie wystarczyć. A swoją drogą - jakoś długo odbudowują tą S8-kę ;-). Nie chce nawet domyślać się co to ma oznacząć hehe
gg://1569993 Gadu-Gadu
---
Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.
Ernest Hemingway
Sergiey
A5

Postprzez Fugazi » środa, 18 cze 2003, 14:09

Coraz bardziej się mi podoba (chyba zapomnę o organizacji tej imprezki)
KUCHAR .... KUZAJ..... CZOPIK.... HOŁOWCZYC..... FOCUS.... COŚ TAM .... SUBRU ..... Chyba FOCUS...... KURZ..... LATO no i PROLOG Będzie... a po wszystkim piweczko.... BĘDZIE ZA......ŚCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Ciekawe ile Lancerków bedzie?

Bo zaczyna być warto odpuiścić z jeden OSik żeby na całą plejadkę popatrzeć :shock:
Fugazi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum