(M.Ś.) Propecia Rally New Zeland

Archiwum

Moderator: SebaSTI

pol

Postprzez grandmaster » piątek, 21 mar 2003, 10:37

Licze na polskich driver'ów.!!!
rally's are not a crime
.............................................
www.extreme.pl - is not a crime
grandmaster
N3

Postprzez JaCK » piątek, 21 mar 2003, 17:32

thompson40 napisał(a):Łukasz Sztuka jedzie??? jeśli tak to wspaniale. niech chłopak zdobywa doświadczenie, może w przyszłości to zaowocuje dobrymi wynikami na arenie międzynarodowej???

tak startuje
W Nowej Zelandii wystartujemy Mitsubishi Lancerem Evo V, wypożyczonym z miejscowej firmy. Doszliśmy do wniosku, że nie ma sensu transportować tam samochodu z Polski. W znalezieniu i wynajęciu rajdówki bardzo pomógł nam, doskonale znany miejscowy zawodnik, Possum Bourne. Na Antypodach, na prawym fotelu zasiądzie Zbyszek Cieślar. Per Carlsson, z którym współpracuję w tym sezonie, z ważnych powodów zmuszony jest pozostać w Szwecji.
JaCK
N2

Entry list

Postprzez grandmaster » sobota, 22 mar 2003, 00:25

Na oficjalnej stronie *Propecia Rally New Zeland" została opublikowana lista startowa zawodników.
Bezpośredni link do listy startowej: www.rallynz.org.nz/2003_entry.html
rally's are not a crime
grandmaster
N3

Postprzez Max9 » sobota, 22 mar 2003, 01:09

Trzymam kciuki za Hołka.

Co ciekawe to Hołek zmienił Evo 7 na 6, Kulig odwrotnie z Evo 6 na 7. Przynajmniej tak wyniki z listy zgłoszeniowej. Takie zmiany aut pokazują że "nasi" mają kłopoty z przestawieniem się na auta gr. N.
Max9
A5

Postprzez TommiCrazy » sobota, 22 mar 2003, 01:37

KURCZE !!! Niema PAASONENA :O , ale mimo to dlamnie ten rajd i tak byłby szczytem orgazmu, chyba nigdy niewidziałem w swoim życiu tyle A-grupowych Lancerów, nie tylko evo 4- 5 -6 ale i oslawione wersje 6,5 .
Kurcze żebym mógł to widziec na żywo!!
Sądze ze lokalni kierowcy nieźle natrzepią fabrycznym!!
Trzeba zaznaczyć ze POLACY stanowią 5tą pod względem liczebnosci załóg ekipe, startuje 4rech zawodników ( podane na stronie)!! przed nami tylko NowaZ, Finowie,Japonia, Anglia, a znami egzeqwo Włochy i Australia. :)
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez Baca » sobota, 22 mar 2003, 13:36

Nie wiem czy zwróciliście uwagę na taki szczegół na liście startowej. Warmbold jest w grupie zawodników "Driver FIA 1st Priority". Zawodnicy tacy jak Alister McRae, Sohlberg, Stohl i Tomek są już oznaczeni jako Driver FIA 2nd Priority. Przyznam,że mnie taka lista rankingowa troche zdziwiła. Być może jest to jednak błąd. Bo czym Warmbold zasłużył na wyższe sklasyfikowanie niż wymienieni zawodnicy?
Baca
A5

Postprzez Wilu » sobota, 22 mar 2003, 15:00

zauważ, że Warmbold ma status prawie fabrycznego i dlatego zawsze będzie miał najwyższy priorytet, a ponieważ nie ma umiejętności wszystko zapleczem finansowym nadrobił. taki to już gość, chce się uczyć od najlepszych, ma kaskę więc czemu nie. A priorytet Tomka pozwala na korzystanie z szpiegów pogodowych. to wystarczy, jak go zaangażują do jakiegoś teamu to wtesy może dostanie lepszy. Czego oczywiście mu życzę.
Czytałem też aktualny wywiad z Januszem, który stwierdza, że zweryfikował plany i zamierza walczyć o tytóły w PWRC. A bo bym zapomniał w Polsce zobaczymy go na Polskim i Krakowskim.
Wilu
N4

Janusz

Postprzez grandmaster » sobota, 22 mar 2003, 15:11

Do "Wilu":
A orientujesz się jakim samochodem pojedzie Janusz...bo chyba na Rajd Polski i Rajd Krakowski będzie miał WRC???Chciałbym go zobaczyć w Pugu, którym jechał w Rajdzie Antibes.
rally's are not a crime
grandmaster
N3

Postprzez Baca » sobota, 22 mar 2003, 15:30

grandmaster: mam wrażenie,że czytałem ten sam wywiad co Wilu. Został on opublikowany w dzisiejszym "Dzienniku Polskim". Padają tam następujące słowa Janusza:
" W tym roku bardzo chciałbym też wystąpić w Rajdzie Krakowskim i Rajdzie Polskim."
Jednak na temat ewentualnego samochodu nie padły żadne informacje.
Baca
A5

Postprzez Wilu » sobota, 22 mar 2003, 15:59

Fakt, żadnej informacji o samochodzie w tym wywiadzie nie było, można pokusić się o spekulacje. Znając Janusza sentyment, oraz oczywiście zamiłowanie do znanej wszystkim marki, moim zdaniem będzie to specyfikacja 02. Zobaczymy na Polskim.
Wilu
N4

Schwarz

Postprzez grandmaster » niedziela, 23 mar 2003, 20:04

Schwarz: Nowy jednostka napędowa na Rajd Nowej Zelandii.

Kierowca Hyundai'a, Armin Schwarz ujawnił, że w najbliższej eliminacji WRC (Propecia Rally New Zeland), Hyundai wystartuje z nowym silnikiem w swoim Accencie Evo III WRC. Niemiec ma nadzieję, że dzięki temu silnikowi będzie miał szanse na dobry wynik w Nowej Zelandii.

Ja jestem tylko ciekawy czy ten nowy silnik buczy jak ten stary...bo dla mnie on miał najładniejszy dźwięk ze wszystkich aut WRC 8)
rally's are not a crime
grandmaster
N3

Loeb - Nie wiem czego się spodziewać w Nowej Zelandii

Postprzez grandmaster » środa, 26 mar 2003, 19:02

Loeb - Nie wiem czego się spodziewać w Nowej Zelandii

Kierowca Citroena, Sebastien Loeb, twierdzi, że kolejna eliminacja mistrzostw, Rajd Nowej Zelandii, to dla niego wyprawa w nieznane.
Francuz nie startował jeszcze nigdy w Nowej Zelandii, podobnie jak w kolejnej eliminacji, Rajdzie Argentyny. Loeb mówi, ze będzie liczył tu na pomoc starszych kolegów, Carlosa Sainz i Colina McRae.

„Nigdy nie startowałem w Nowej Zelandii i Argentynie, obydwie eliminacje będą dla mnie całkowitą nowością,” mówi Loeb. „Nie mam najmniejszego pojęcia na temat tego, co mnie tam może czekać. Musimy po prostu pracować ciężko na testach i zobaczymy jak samochód będzie się tam spisywał.”
„Doświadczenie Carlosa i Colina jest mi bardzo przydatne w każdym rajdzie. Mogę się wiele od nich nauczyć na temat ustawień samochodu i doboru opon na każdy rajd. Często opieram ustawienia samochodu na ich ustawieniach, a potem dokonuje tylko niewielkich poprawek pod mój styl jazdy.”

Mam nadzieję, że mój idol rajdowy tym razem nie stanie w szczerym polu.
rally's are not a crime
grandmaster
N3

Solberg - Nowa Zelandia z dystansem...

Postprzez grandmaster » środa, 26 mar 2003, 19:08

Solberg - Nowa Zelandia z dystansem...

Jeśli chodzi o start w Nowej Zelandii Solberg nie ocenia swych szans zbyt wysoko. Po nieudanym starcie sezonu Norweg chce w końcu ukończyć rajd.

„Muszę po prostu dojechać do mety. To dla mnie teraz najważniejsza rzecz, za dużo pecha w tym sezonie,” dodał

Kandydat na MŚ w tym roku nie pokazał jeszcze pazurków...oby w Nowej Zelandii... 8)
rally's are not a crime
grandmaster
N3

Bez Whaanga Coast !!!

Postprzez grandmaster » środa, 26 mar 2003, 19:16

Rozgrywany w przyszłym miesiącu Rajd Nowej Zelandii nie ujrzy słynnego oesu Whaanga Coast!!!

...Te rajdy stały się słynne z powodu właśnie tych odcinków i uważam, że powinniśmy być nieco bardziej ostrożni i zdawać sobie sprawę co robimy z tym sportem. Wyrzucając odcinki, które przyczyniły się do sławy rajdu musimy zastanowić się, co się z nami dzieje.” (Phil Mills - pilot Solberga.

Więcej info.: http://info.autorally.pl/?id=349
rally's are not a crime
grandmaster
N3

Postprzez Wilu » czwartek, 27 mar 2003, 23:00

ja jak zwykle liczę na skodzinkę i hultajki z nowymi motorkami. oczywiście na polaków.
zapowiada się prawdziwa walka, bo subarka musi nadgonić punkty, peugotowcy będą chcieli wypaść jak najlepiej. rudy rysiek będzie bardzo chciał powiększyć przewagę. Gronholm gonić musi. cytryny nie odpuszczą i ataki nowego forda, który może być bardzo szybki. te wszystkie czynniki spowodują iż będzie to naprawdę niesamowite widowisko i przewiduję wiele wypadeczków, myślę też, że Tomek powinien wyczuć sytuację i się nie podpalać, bo jeżeli się nie mylę miejsce znajdzie się same. oczywiście powinien prubować ale z rozsądkem.
Janusz full atack - tylko wchodzi w grę.
Holo - taktyka.
Sztuka - nauka.

coś na wzór listy zgłoszeń tu wisi
http://www.rallynz.org.nz/2003_entry.html
Wilu
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum