(M.Ś.) Skoda Fabia WRC

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez kocie_ruchy » poniedziałek, 13 sty 2003, 11:35

Dzizus!!! Panowie!!! ta otavia to jakis rysunek z gry albo 3Dmaxa.Tak niebedzie wygladala fabia.Raczej bedzie to troszeczke nadmuchana 3-drzwiowa wersja z malutkim spojlerem ala focus.Z marketingowego punktu siedzenia, niema szans na taka hybryde.
...Drive the Revolution....
kocie_ruchy
N2

Postprzez Tomisny » poniedziałek, 13 sty 2003, 14:34

Psycholog rajdowy powinien wytlumaczyc kolegom, ze ten rysunek to nie jest zadna Fabia WRC ale jakis prototym Skody. Uniknelibysmy sytuacji w ktorej wszyscy sie podniecaja, a tak na prawde nie ma czym.
Juz same przepisy WRC nie pozwolilyby na pojawienie sie czegos takiego na trasach. To tak jakby Mitshubishi zapowiedzialo zmiane modelu na Colta i pokazalo Evo VIII WRC...albo cos jeszcze innego na bazie Lancera.

Nie ma co sie emocjonowac, bo to nie jest Fabia WRC. Poczekajmy na jakies bardziej szczegolowe wiesci i pierwsze oficjalne zdjecia...
Tomisny
N3

Postprzez Tomisny » poniedziałek, 13 sty 2003, 15:00

patrzcie chlopaki, najswiezsze zdjecie Fabii WRC!!!
Niezly wypas! :shock:
[img]http://www.skoda.pl/sport/foty/sp25.jpg
Tomisny
N3

Postprzez Tomisny » poniedziałek, 13 sty 2003, 15:03

patrzcie chlopaki, najswiezsze zdjecie Fabii WRC!!!
Niezly wypas! :shock:
Obrazek
Tomisny
N3

Postprzez kocie_ruchy » poniedziałek, 13 sty 2003, 15:04

ale potwor!!! fpia rabid 102
kocie_ruchy
N2

Postprzez Psycholog_Rajdowy » poniedziałek, 13 sty 2003, 15:07

No co ja mogę powiedzieć na temat ilustracji przedstawiającej "Fabię WRC"?? Przednie światła przypominają raczej te z Octavii. Oto link do strony, na której znalazłem tę ilustrację: http://www2.gantep.edu.tr/~cd14240/yenilikler.htm . Jeśli ktoś z Was zna język turecki (nie ma możliwości wyświetlania tekstu na stronie w innym języku), to może uda mu się rozwiązać spór na temat tej "Fabii WRC".
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez Wilu » poniedziałek, 13 sty 2003, 20:02

Co do tego kontrowersyjnego zdjątka to wydaje mi się iż wygląda to na Octawię zrobioną raczej do śmigania po torze. Octavia jest tak szeroka że poszeżenie jej o jakieś kilka centymetrów mijało by się z celę bo homologacji WRC by nie przeszła. Może więc do DTM.

A co do Skodówki Rapid to wózek jest mocno zaj..... i kurcze chyba kiedyś wstawię go do garażu.

Trzeba poczekać na prezentacje niestety ale może jakiś pararazi się tym problemikiem zajmie.
Wilu
N4

Postprzez mototom » poniedziałek, 13 sty 2003, 21:03

Przedstawiona fotka przypomina raczej coś do ścigania sie po lodzie w Andros Trophy. Ale to chyba tylko czyjś wymysł, całkiem efektowny.
mototom
A6

Postprzez kocie_ruchy » sobota, 18 sty 2003, 00:56

Skoda ma nowego sponsora.Podpisali 3-letni kontrakt z Shelem i T-mobile(?).potwierdzili debiut fabi na rajdzie argentyny
kocie_ruchy
N2

Postprzez Wilu » czwartek, 30 sty 2003, 00:13

Oficjalnie podano, że projekt samochodu rajdowego Škoda Fabia WRC wkracza w sferę realizacji. Kierownictwo koncernu Volkswagen zatwierdziło niedawno nowy program rozwoju sportu w Škoda Auto. Obejmuje on trzy lata startów załóg zespołu fabrycznego Škoda Motorsport w RSMŚ, poczynając od 2003 roku. Wiadomo także, że obecna Škoda Octavia WRC EVO3 praktycznie już wyczerpała swoje możliwości. Podjęto zatem decyzję o przygotowaniu nowego samochodu, który może w najbliższej przyszłości przynieść sukces. Octavia WRC EVO3 to obecnie najdłuższy samochód wśród wszystkich aktualnie uczestniczących w programie startów WRC.
Przygotowywana obecnie Škoda Fabia WRC oparta będzie na bazie wersji hatchback. Spełnienie wymagań przepisów o długości całkowitej samochodu WRC (4000 mm) nie wymaga od producenta wielu specjalnych zabiegów. Fabia Sedan przekracza tę normę o 222 milimetry, a hatchback jest krótsza jedynie o 40 mm od dopuszczalnego minimum. Natomiast wymagana szerokość auta WRC – 1770 mm, wymaga poszerzenia Fabii o 124 mm. Pierwszy prototyp Fabii WRC ma już za sobą pierwsze testy na poligonie doświadczalnym producenta, które ze względu na tajność projektu odbywały się głównie w godzinach nocnych. Dalsze testy zrealizowano na torze testowym Volkswagena. Technikom najwięcej problemów sprawiły dyferencjały, z którymi jednak były także problemy również w rajdowych Octaviach. Wygląd zewnętrzny nowej Fabii WRC charakteryzuje się przede wszystkim dużym tylnym spojlerem (podobnym do Peugeota 206 WRC). Nie podjęto jeszcze ostatecznej decyzji o jego ostatecznym kształcie, ale wiadomo, że testowane są trzy rodzaje. Inne kształty otrzymają błotniki, przedni spojler będzie wieloelementowy, a opony Michelin osadzone zostaną na osiemnastocalowe obręcze firmy Speedline. Nie podjęto jeszcze także decyzji o ostatecznych barwach auta. Nie jest jeszcze znana ostateczna data premiery nowego auta. Oczekuje się, że może nastąpić to jeszcze w pierwszej połowie tegorocznego sezonu.
Wilu
N4

Postprzez thompson40 » środa, 12 lut 2003, 18:15

na jakimś forum, nawet nie wiem jakim [trafiłem tam przypadkiem] zauważyłem takiego fajnego arta :D
Obrazek
pzdr
...jk1dL......................................
...cky.pl.2kx.pm..........................
thompson40
N3

Postprzez TommiCrazy » czwartek, 13 lut 2003, 13:57

Ta srebrna Fabia i Oktavia sa zarąbiste, bardzo mi się oba podobaja, tłoczenia nadkoli sa poprostu przekosmiczne :) a co do Rapidki to jedno z najpiękniejszych pojazdów na ziemi!!!
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez maciekd » niedziela, 16 lut 2003, 16:54

Do poczytania:
Obrazek

i do popatrzenia...
Obrazek

wprawdzie to wersja torowa, ale zawsze można sobie popatrzeć na Fabie z poszerzonymi błotnikami i na ogromnych felach... :wink:
maciekd
A6

Postprzez marcin » niedziela, 16 lut 2003, 17:35

No ładnie , ładnie mi już Fabia WRC przypadła do gustu :wink: :D :D :D Oby tylko lała pugi i cytrynki :wink:
marcin
A5

Postprzez TommiCrazy » niedziela, 16 lut 2003, 17:37

Ja chce taki błotnik !!!! ten jest jak w saxo albo w innych starszych francuzach
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum