(F.O.) Podsumowanie sezonu kibiców!

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez mototom » środa, 7 gru 2005, 01:03

A ja w tym roku rajdy płaskie sobie odpuściłem. Byłem na Warszawskim. Gdyby nie towarzystwo z którym byłem uznałbym że zmarnowany weekend. Może miejscówki trafiałem kiepskie. Barbórka Warszawska była już ciekawsza. Bardzo podobał mi sie przejazd Turasa po Karowej. Po cichu myslałem, ze ją wyjmie.

Poza tym pare rallycrossów. Pierwszy Toruń i wszystkie Słomczyny. ogólnie sielanka i dobre widowisko, ale MERC przebił wszystko. Boki, poslizgi mocne auta. To coś co lubie.

W tym roku za to więcej rajdów terenowych zobaczyłem. Zacząłem z grupą kumpli off roadowców od Polskiego Safari. Rajd legenda i debiut Orci Patryka Łoszewskiego. Niesamowita maszyna.

Potem przerwa do września do rundy w Żyrardowie. Przyjechaliśmy dzień wczesniej bo kumpel był przecierakiem. Drugi kumpel w piatek wieczorem złapał fuche i pilotował drugiego przecieraka, którym był sam Mariusz Laskowski. Człowiek który w tym fachu jest jednym z najlepszych w tym kraju. Dzień wcześniej oczywiście mała imprezka przy zupie chmielowej.
rajd świetny, pare załóg sie wyciagnęło z piachu. Fajny OS na terenie piaskarni "Budokrusz". Świetną konstrukcję przedstawił Piotr Domownik.

Następnie pojechalismy pod Łódź na rajd Łaskie Wydmy. Też dzień wcześniej żeby sie zainstalować i zjeść jakąś zupe z chmielu na wieczór, bo od rana rajd :mrgreen:
Świetnie zorganizowana impreza pod kibica. Z jednego miejsca widać zjazdy, podjazdy i szybkie przejazdy.
Przy okazji załapałem się na codrive u Patryka Łoszewskiego po rajdzie. Przeżycie niesamowite.

Potem wybralismy się na ostatnia rundę RMPST na 25 Mercedes-Benz Truck Rally. Dawny Rajd Jelcza, więc impreza owiana legendą. Nasz błąd, ze nie przyjechaliśmy dzien wczesniej i nie objechalismy sobie trasy w celu dobrych miejsc obserwacyjnych znalezienia. Przez to ten rajd był taki sobie. Ale nie żałuje tego wyjazdu pod Wrocław.

Po RMPST pojechałem z kumplem na imprezę amatorską pod nazwą "Mordęga" pod Serockiem. To wyścig długodystansowy. Trwał 7 godzin i wygrywa kto zrobi najwięcej okrążeń po torze terenowym wyznaczonym na terenie jednej ze żwirowni pod Serockiem. Spodobała nam się ta impreza. Następta w kwietniu więc jedziemy.

Na koniec, tydzień temu był 3 Rajd Niepodległości, na który jeździmy od początku. Jest dla nas szczęśliwy. 2 lata temu kumpel zajął 2 miejsce, rok temu inny kumpe wygrał a teraz jeszcze inny kumpel także wygrał.

Priorytet na 2006 rok to pełen sezon RMPST. Zapraszam wszystkich. Bardzo duzo się dzieje, a 2 tony na hopie robi większe wrażenie niż przejazd Lancera na okrągło. Ale to już moja teoria. Poza RMPST oczywiśnie jakieś imprezy amatorskie ale może juz jako uczestnicy a nie obserwatorzy.
mototom
A6

Postprzez Hultay WRC » środa, 7 gru 2005, 23:47

Ja jako że prawka nie mam i nie mam za bardzo możliwości wyjeżdżania na rajdy miałem skromniutki sezon:
WOŚP w Warszawie i spełnione marzenie przejażdżka z Kucharem na prawym, wyczerpujący "wywiad" no i poznałem Szymona Rutę i jechałem z nim 2 razy. To były wspaniałe chwile i liczę że je powtórzę już niebawem. :wink:
Oprócz tego tylko dwie wakacyjne rundy Mistrzostw Polski w Rallycrossie w Slomczynie. Przyjechałem tam skuterem 50cm jedyne 140 kilosów ponad 3 godziny jazdy po drodze którą nazywam schodami do nieba lub highway to heel :) . Na szczęście teraz już nie jest ak tragiczna, bo kręgosłup mocno to odczuwał. Gucio, Mars, szkoda, że wcześniej nie wiedziałem jak wyglądacie, może bym was wyłowił z tłumu. Mioże widzieliście taki skuterek, czerwony metalic, zaparkowany przy wejściu na tyłach trybuny? :wink: To był mój 8)
Warto bylo wracać w nocy w zimną sierpniową noc, mimo że odchorowałem.
Czyli sezonu prawie nie miałem :lol: ale skoro spełniłem swoje marzenie to uznaje go za udany. W przyszłym roku będzie lepiej
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Mars » środa, 7 gru 2005, 23:51

Hultay...nowy sezon przed nami, trza bedzie sie styknąć na jakimś rallycrossiku ;) Ja postaram sie zaliczyć wszystkie słomki w 2006 (o ile sie uda i matura nie przeszkodzi ;) ) wiec napewno bedzie okazja do spotkania. A skuterek...coś tam mi się kołacze ale mgliście ;) Ale skoro stwałeś za trybuną to powinienem go widzieć, też zawsze tam parkujemy ;)
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez PLayer » środa, 7 gru 2005, 23:56

Ja byłem tylko na Wales Rally :( Kiepściutko w tym sezonie...
PLayer
N3

Postprzez Marmetal » czwartek, 8 gru 2005, 19:08

PLayer napisał(a):Ja byłem tylko na Wales Rally :( Kiepściutko w tym sezonie...

Za to na jakim rajdzie byłeś :).
Marmetal
S2000

Postprzez Gucio » piątek, 9 gru 2005, 22:34

Sezon 2005 nie zapowiadał sie dla mnie na taki jakim się okazał urósł powyżej moich oczekiwań, a wszystko zaczęło sie od wizyty na ak.pl/forum... :P
Niedługo potem wypad na elmot i tam krążyłem w okolicach walimia.
Nikon był kolejną wycieczką na MP w których samotnie musiałem brać udział, ale poznałem tam Marcina z forum wielkie pozdro dla niego ;) rajd bardzo udany zaliczonych 5 oesów i tutaj tak naprawde wszystko się zaczeło...
W środku lata wypadzik z Marcinem na GSMP Rościszów kolejna megafrajda rajdowa jak dla mnie :D pozdro dla Canonmana i dla stachniaka 14 który bał się podejść :P
potem dłuższa przerwa i wypadzik na testy Kuchara na Spaloną gdzie poznałem Skatemana (pozdro ziomm) :D o tomku i wapno nie pisze bo ich wcześniej znałem :P ogólnie bardzo fajne takie imprezki są bo można się duzo więcej dowiedzieć o zawodnikch biorących udział w takich imprezach(czekam na info o testach kuziego, sołka, abrama itd)
Na Spalonaj zaczęły się rodzić juz plany związane z wypadem na Lausitz które doszły do skutku, bo wyruszyliśmy razem z Wapno, skatemanem i jego kumplem na ten przezajebisty rajdzik, bo może obsada nie powala na kolana, ale te trasy tereny i organizacja 5+(nie licze opóźnień)
No i tak by wyglądał mój sezon RSMP...
Pozdro dla wszystkich których miałem okazję poznać i którzy poznali mnie.mam nadzieje, że grono będzie się powiększało
ps. A nasz pan moderator (wapno) chyba złapie u mnie minusa za fotki ze spalonej i lausitz :P :wink:
No to do siego sezonu RSMP 2006 do zobaczenia na trasach kotliny kłodzkiej(oby)
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez tomi_kl » sobota, 10 gru 2005, 00:33

:D mój sezon 2005 jest udany :arrow: byłem na:

1.Mogul Šumava Rally Klatovy
2.Valašská rallye
3.Rallye Matador Tatry
4.Impromat Rallysprint Kopná
5.Rajd Elmot-Remy
6.Rajd Polski
7.Rally Bohemia Mladá Boleslav
8.Barum rallye Zlín
9.Rajd Nikon
10.Rajd Warszawski
11.Rajd Wawelski
12.MERC Słomczyn
13.Barbórka Warszawska
14.Rajd Festiwalowy
15.Rajd Strzeliński
16.Wyścig Górski Sienna
17.Elmot testy Juniora i Frycza

Era czeskich WRC pożegnana :?
tomi_kl
A6

Podsumowanie sezonu kibiców!

Postprzez Picias » sobota, 10 gru 2005, 22:20

Sezon zacząłem od elmotu fajnie chociaż ta pogoda. Byliśmy jeden dzień walim oraz nawrót gdzie Bęben strzelił dacha na testowym rok temu, niezłe miejsce asfalt przechodzi w kostkę ijest ciekawie. Widać kto jak panuje nad samochodem, jak hamuje jakim jedzie torem. Generalnie wolę szybsze partie tam widać kto jest 'kozak'. Potem pzm Krakowski druga liga fajnie śmiga, widziałem jak Mancin wypadł, najpierw go podbiło a potem na blokach do fosy. Kalicki micrą tam ładnie pojechał na granicy przyczepności. Byłem też w Szczyrku na wyścigach górskich, lało było zimno ale Dytko to nieźle śmigał, czesi przywieźli jakieś skodziny działo się. Widziałem prolog wawelskigo niezły galimatias. Rzeszów mokry bez większych emocji bo sobota połowa załóg popłynęła. Reszta rajdów była niestety poza moim zasięgiem.
Picias
N2

Postprzez RallyMAN » wtorek, 18 kwi 2006, 22:39

Moze nie jest to o podsumowaniu sezonu, ale nie wiedzialem gdzie to wpisac... Mianowicie moze sie pochwalimy tutaj na jakie rajdy sie wybieracie w tym roku? I dlaczego akurat na te a nie inne?
RallyMAN
A5

Postprzez skateman » wtorek, 18 kwi 2006, 23:02

W tym roku byłem już na ok. 5 testach Kuchara i Kuzaja, Magurskim i Start Auto Rally :)

W kolejności są:

Matador Tatry - Dużo polaków, KUCHAR, no i wypad z fajną ekipą.
Elmot - Wiadomo z jakich pwodów :).
Festiwalowy - fajny rajdzik, blisko mnie.
Polski - wiadomo.
Strzelin - moj pierwszy raz na tym rajdzie, trzeba sprobowac.
Bohemia - nie pewne, ale może się uda.
Wawelski - byłem w zeszły roku - wypas.
Barum - super rajdzik, szkoda nie jechać.
Rzeszowski - nie pewnie - moze sie uda.
Warszawski - j.w.
Nikon - trzeba tam być :).
Lausitz - Super rajdzuk, bylem w zeszylm roku, musze byc i w tym.
No i jeszcze może kilka innych, jeśli się okazaja nadarzy :)

Pozdrawiam
skateman
A6

Postprzez Gucio » wtorek, 18 kwi 2006, 23:42

Skejtmen na Lausitz obowiązkowo !! a jak!! Robimy taki sam skład czy jakies zmiany planujesz? Pomimo to i tak się tam pojawię jak dopisze wszystko :D
Strzelin tez chcę zaliczyć, bo nie byłem :)
Co do resszty to raczej nie, bo na Polskim mi egzaminy wypadają :x
A no i Bohemi jest opcją wiarygodną, ale terminu nie znam i nie wiem czy mi nie koliduje z czymkolwiek :D
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Poprzednia strona

Powrót do Archiwum