(M.Ś.) Zmiany w WRC

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez Marmetal » poniedziałek, 7 lis 2005, 19:04

Gucio napisał(a):OT:
Kimi (i nie tylko) >> http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Ja też się przyłanczam do tej akcji :P

Właśnie widać :P. Joke ;).
Marmetal
S2000

Postprzez Gucio » poniedziałek, 7 lis 2005, 19:12

Ha ! I tu sie mylisz marmetal :P
To słowo ostatnio było tematem dyskusji mojej z polonistką i tak się właśnie pisze :P
włanczać, albo włonczać już sam nie pamiętam :P
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez mda » poniedziałek, 7 lis 2005, 19:30

Włączać i wyłączać !!!!
a nie włanczac i wylanczac...co to jest? to nawet po polsku dobrze nie brzmi!
tak samo załączać a nie zalonczać 8)

p.s
nawet na pwn.pl nie ma wlanczac
http://so.pwn.pl/slowo.php?begin=w%B3%B1cza%E6
all we do is kiteboarding...
mda
A6

Postprzez PAT » wtorek, 8 lis 2005, 03:04

Gucio, z czystym sumieniem mo¿esz zaproponowaæ swojej polonistce zmiane zawodu.. :shock:
PAT
Site Admin

Postprzez Cendra » czwartek, 10 lis 2005, 17:55

safari rulezzz :) :twisted:
Cendra
A6

Postprzez Piotr_83 » piątek, 18 lis 2005, 11:22

Kimi napisał(a):Bo jak tak dalej pójdzie to rajd Finlandii będzie się odbywał na śniegu :?

Finlandia na sniegu -Dlaczego nie ?????
Według mnie móglby to byc bardzo ciekawy rajd!!!!!!!!!!
Ide do przodu z podniesioną głową!!!!!!!!
Piotr_83
N1

Postprzez kamil budny » środa, 23 lis 2005, 09:27

jesli moge sie wtracic to uwazam ze w rsms powinny zistac tylko rajdy znajdujace sie w krajach gdzie dochodzi do najwiekszej sprzedazy samochodow i majace duze znaczenie marketingowe bo np. wygrac w finlandii lub niemczech to niezly splendor (wiadomo tam duzo aut sie sprzedaje) natomiast co fabrykom po zwyciestwi w meksyku lub argentynie przecierz to tylko wozenie sie bez sensu konieczne tylko o to aby moc jechac w bardziej wazniejszych rajdach
dlaczego zespolu nie jezdzace w pelnym cyklu wybieraja sobie atrakcyjne rajdy a bie woza sie po jakis zadupiach?
i powinn byc 10-12 rajdow.
kamil budny

Postprzez Marcin 2 » środa, 23 lis 2005, 09:47

Ale te rajdy mają swój charakter-w Afryce też sprzedaz nie jest wysoka a rajd Safari był po prostu super rajdem. Jak szkoda ze go już nie ma...
Marcin 2
N1

Postprzez Matador » środa, 23 lis 2005, 10:15

kamil budny napisał(a):jesli moge sie wtracic to uwazam ze w rsms powinny zistac tylko rajdy znajdujace sie w krajach gdzie dochodzi do najwiekszej sprzedazy samochodow (...)

No to sayonara Rally of Poland :lol:
Matador
A5

Postprzez *fly* » środa, 23 lis 2005, 10:45

kamil budny napisał(a):jesli moge sie wtracic to uwazam ze w rsms powinny zistac tylko rajdy znajdujace sie w krajach gdzie dochodzi do najwiekszej sprzedazy samochodow

a moze w krajach gdzie sprzedaz jeszcze nie jest wysoka ale ktore sie rozwijaja, potencjal maja coraz wiekszy i w ktorych sprzedaz rosnie badz jest szansa ze przy odpowiednich dzialaniach marketingowych bedzie rosla! trzeba sie otwierac na nowe rynki i na nich promowac!
*fly*
A5

Postprzez budiN » piątek, 25 lis 2005, 10:36

witam wszystkich i dodam coś od siebie
jeżeli mielibyście wydać grubszą gotówkę to byście ją wydali na malo znany rajd gdzieś daleko czy na znaną imprezę gdzie są tlumy ludzi i duże zainteresowanie.
a co jak promocja malo znanych miejsc nie wypali.
w niektórych krajach to byly już grożby odwolania imprezy ze względu na malą frekwencję kibiców.
budiN

Postprzez MSG Racing » poniedziałek, 12 gru 2005, 23:30

budiN napisał(a):w niektórych krajach to byly już grożby odwolania imprezy ze względu na malą frekwencję kibiców.

No to mi się wydaje śmieszne ale nie niemożliwe, tylko gdzie bo z tego co wiem wszędzie jest masa kibiców i jedyny powód dla którego mogliby odwołać rajd zbyt duż ilość kibiców.
MSG Racing
S2000

Postprzez kirloy » środa, 14 gru 2005, 19:21

Zdziwilo mnie ifno ze teamy F1 maja wyzsze budzety niz WRC.
Ja napewno nie przerzuce sie na F1 bo dla mnie to kiszka i nuda, niestety jestesm w mniejszosci.

Mysle ze FIA i producenci powinni usiasc i sie dogadac. Zidentyfikowac problemy ktore spowodowaly ze producenci opuszczaja czampionat. Potem pomyslec jak je usunac. To FIA jest dla tego sportu i ona musi zrobic pierwszy krok. Cholernie wazne sa tez stale, stabilne zasady. Ewentualne zmiany w nich omawiane z wyprzedzeniem i wprowadzane z rozsadkiem. Nie tak ze co sezon to nowe rewelacje na temat przyszlego roku. Nam tu chyba trudno ocenic co naprawde powoduje zniechecenie do WRC.
Obawiam sie jednak ze powodem moze byc sama natura rajdow. Trudno je sprzedac. Trudno puscic w TV. Trwaja cale 2-3 dni. To nie jest impreza na ktora decydujemy sie wyskoczyc na wieczor. Trudno polapac sie w przepisach, klasach. To wszystko co nam fanom wydaje sie zaleta, dla inwestorow i przecietnego kibica jest wada. To jes sport dla fanatykow motoryzacji.

Mimo wszystko Pytaniem na ktore nie znajduje odpowiedzi jest popularnosci F1, i chec do inwestowania w nia.

Technologiczny wyscig jest norma w takich sportach, trudno wymyslic przepisy ktore go ogranicza. Jest on tez elementem porzadanym bo poprostu rozwija ten przemysl. Bzdura jest zrzucanie winy na ten czynnik.

Jak idzie o s2000 to obawiam sie ze te auta beda za slabe w porownaniu do WRCy i dlatego fajnie by bylo zeby na poziomie MS WRCe byly. s2000 faktycznie mogloby miec inne mistrzostwa - zlozone z innych rajdow (moze czasem sie pokrywajace), i to samo jak s1600. Te trzy klasy bylyby trzonem sportu motorowego. To co slabsze to arena krajowa - fabryczne puchary i czysta amatorka roznymi wynalazkami 'domowej roboty'

W kazdym razie przyklad idzie z gory. Co stanie sie z rajdami u nas. Co w poslce jest popularniejsze rajdy czy wyscigi. WRC czy F1.
Jak to sie zmieni jesli Kubica wejdzie do F1 (dla mnie chocby i byl ms w F1, rajdy sa wazniejsze!)
kirloy
N3

Poprzednia strona

Powrót do Archiwum