(RSMP) 31 Rajd Elmot

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez Baca » sobota, 3 maja 2003, 20:21

Leszek Kuzaj: To zwycięstwo zadedykowałem zmarłemu niedawno przyjacielowi - Rocco Theunissenowi. Na mecie zamiast otwierać szampana, poprosiłem o minutę ciszy dla uczczenia jego pamięci. Wszyscy zgromadzeni zachowali się wspaniale - jestem dumny z rajdowych kibiców!"
Baca
A5

Postprzez Max9 » sobota, 3 maja 2003, 20:40

To bardzo miły gest ze strony Kuzaja.

Widze że już mu przeszło po zeszłym sezonie i ponownie "polubił" polskich kibiców.
Max9
A5

Postprzez Max9 » sobota, 3 maja 2003, 20:43

Jeszcze jedno

najpiękniejsze auto tego rajdu i najprowdopodonie całego sezonu :wink: :

Obrazek
Max9
A5

Postprzez żółtodziób » sobota, 3 maja 2003, 21:11

Subaru i Leszek... Premium Sport, hehe... :D
żółtodziób
A8

Postprzez rav » sobota, 3 maja 2003, 21:54

Powiedzcie mi dlaczego przeglądając strony wszystkich rajdów do mistrzostw polski tylko na jednej znajdują się on-boardy i to w dodatku na stronie warszawskiego, a te OS-y znam akurat na pamięć. Tak jest rok rocznie. Poprzednio były wszystkie OS-y z kamery Hołowczyca, ostatnio od Maciejewskiego. Czy można się spodziewać jakichś filmów na stronie elmotu w najbliższym czasie, czy będzie tak jak co roku?
rav
A6

Postprzez pwrc » niedziela, 4 maja 2003, 13:42

byłem, nawet fajny rajd
walki w generalce nie było, ale za to N-ka i S1600 dostarczały emocji
Czopikowe auto rzeczywiscie jest piękne
pwrc
A5

Postprzez theend » niedziela, 4 maja 2003, 19:57

Właśnie skończyłem czytać wiadomości z ELMOTU. Dowiedziałem się już wszystkiego co chciałem (wiedzieć będąc na OSach), więc mogę podzielić się wrażeniami z rajdu.

Najlepiej napiszę chyba po kolei.

A, 000, 00, 0 – na większości rajdów na których byłem, zerówki nie mówiąc już o C, B, A jeździły tak jakby chciały a nie mogły. tym razem było jednak inaczej. A które w drugim dniu stało się 0 jechało chyba najciekawiej z wszystkich otwierających. 000 gdy nie obwoziło wycieczek też nieźle. Inne zera – fajnie tylko że żadnego nie widziałem w jednym dniu 2 razy ;-)

Kuzaj – szybko, ładnie i bokami. chociaż na ostatniej pętli, gdy byłem na szybkim prawym zakręcie, trzymał się z dala od drzew, zero ryzyka (ale co się dziwić)
Czopik – Szkoda mi chłopaka bo ładnie jechał. Gdyby nie ta awaria i kara za spóźnienie, no ale co tam. Rozkręcał się z odcinka na odcinek. Mam nadzieję, że wjeździ się w (najładniejszy w rajdzie) samochód. Również przysparzał niemało emocji. Szczególnie na ostatniej pętli, gdy stałem tuż obok drogi pomiędzy drzewami jechał jak szalony, prawie 0 hamowania, przejechał koło drzewa na milimetry, praktycznie bliżej się nie dało, po prostu ekstra.
Bębenki – piękna i szybka jazda, boków nie zabrakło – moja ulubiona załoga.
Frycz – szybko, ale często mało widowiskowo
Stec – początkowo mało widowiskowo, ale z czasem na szczęście wrócił do starych nawyków – najpiękniejszy przejazd na walimskiej kostce podczas 14 Osu

Grzyb - ładna jazda chociaż bez jakichś specjalnych efektów wizualnych
Adamus - idealnie dokładnie - jak dla mnie, obok Gabrysia (którego nawet nie zobaczyłem), największy pech rajdu
Kościuszko - testował wytrzymałość Opla - gdyby nie pół odcinka na samej feldze to było by lepiej. Ale dobrze, że chłopak jeździ, ma jeszcze czas, trochę się poduczy i będzie się liczył w tym sezonie w S1600
Jurczak – śliczne Punto i całkiem niezłe czasy
Pelikański – brawura, miodzio :D

Ghizzi – największy zawód tego rajdu

Reszta – raz lepiej raz gorzej, ale warto było czekać do samego końca. Trochę się pozmieniało w stosunku do tamtego roku, więc nie wszystkich jeszcze kojarzę i nie wszystkich zapamiętałem.

Podsumowując było Super.

pozdrawiam
theend
theend

Postprzez WAPNO » niedziela, 4 maja 2003, 21:28

Ja u Pelikana zero boków widziałem. Nie wiem jak wy to wszystko widzicie.
WAPNO
A6

Postprzez !ADI! » niedziela, 4 maja 2003, 22:17

A będzie kiedyś relacja z tego rajdu w którejś telewizji? Proszę o odpowiedź!!!!
!ADI!
S1600

Postprzez rav » niedziela, 4 maja 2003, 22:49

Niestety wszyscy mają nas gdzieś. Przychodzimy w liczbie 200 tys. na rajd a oni myślą że nikt się tym nie interesuje. Nie było nigdy w Polsce widowiska sportowego cieszącego się tak ogromną frekwencją. Bądźcie więc na rajdzie polski, ja zasilę Kormorana i zobaczymy czy ktoś nas poważniej potraktuje.
rav
A6

Postprzez Max9 » niedziela, 4 maja 2003, 22:54

o rajdach czasem wspomnom w jakimś dzienniku sportowym po północy, a np. o rallycrossie .... nigdzie. Tak samo wyścigi górskie. Zainteresowanie mediów tego typu sportami jest prawie zerowe (0,0001)
Max9
A5

Postprzez maciekd » niedziela, 4 maja 2003, 23:20

No ja tez bylem i tez widzialem. Dla mnie bezapelacyjnie Imprezka Kuziego to najpiekniejsze auto jakie w zyciu widzialem. Moim zdaniem subaryna Czopika wyglada przy nowym modelu Leszka jak wersja N-grupowa...
Moze ja tez podziele sie spostrzezeniami:
Kuzaj - cos pieknego, ten samochod i ta jazda daja niepowtarzalny efekt...
Czopik - pomimo, ze twierdzi ze walczyl o utrzymanie sie na drodze jego jazda wyglada bardzo plynnie i dosc widowiskowo; mi sie podobalo
Frycz - moim zdaniem ten koles zabija rajdy! Jest do bolu nudny i niewidowiskowy; nie chce takich zwyciezcow :(
Solowow - chyba stara sie isc w slady Frycza...
Bebenek- nie palam do niego sympatia, ale fajnie sie to oglada
Stecu - dokladnie jak mowil przedmowca - z odcinka na odcinek coraz bardziej po staremu :D
Maciejewski - straszna łajza, mam wrazenie ze on nie zawsze panuje nad samochodem
Pelikanski - duzy zawod, zero ciekawych przejazdow
Kosciuszko - strasznie fajnie sie go oglada, bo chlopak ma fantazje
Adamus - nadspodziewanie dobrze
Jurczak - zaczynam go lubic, i chyba po cichu kibicuje mu i jego Punciorowi w trofeum 1600
Grzyb - ten Pug to prawie WRC!!!
Ghizzi - smiech na sali, profanacja sprzetu

Widok auta Leszka Kuzaja i brak konkurentow sprawil, ze dojrzalem do decyzji o wypadzie na MS. Lepiej chyba uzbierac fundusze i zamiast trzech rajdow MP zobaczyc jeden WRC. Stawiam na San Remo! (niestety podczas Deutschlanda nie bedzie mnie na kontynencie)
maciekd
A6

Postprzez Barski Adam » niedziela, 4 maja 2003, 23:43

Maciek! Brawo za podjęcie decyzji!!! Ja co prawda do dzisiaj zasypuję dziurę budżetową po Szwecji 2003 (absencja na Elmocie) ale po stukroć i tysiąckroć WARTO BYŁO!!!! No i prawie 6000 odwiedzin naszej galerii na Autoklubie z rajdu i rywalizacja z Dominikiem Kalamusem o pierwsze miejsce to dodatkowa satysfakcja, że mogliśmy się z innymi (tak wieloma) podzielić wrażeniami. Wyjazd do Sanremo to dobry pomysł. Byłem tam w 1998 roku, wrażenia pozostały do dziś! Ale na luty 2004 szykuj chłopie budżet na Szwecję, do Świnoujścia masz niedaleko, a z Malmo do Karlstad to jak rzut kamieniem! Pozdrawiam.
adam z krakowa
Barski Adam

Postprzez pwrc » poniedziałek, 5 maja 2003, 00:00

!ADI! napisał(a):A będzie kiedyś relacja z tego rajdu w którejś telewizji? Proszę o odpowiedź!!!!

ADI będzie relacja w TV Centrum, pewnie ja nagram i przetworze na postać cyfrową
jeżeli ktoś dysponuje miejscem na serwerze to chętnie udostępnię
mój serwer nie bardzo się do tego nadaje

pozdr
pwrc
A5

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 5 maja 2003, 00:13

Kilka słów o Ghizzim:

No, kolo jeździ dla przyjemności a nie dla wyniku. Moim zdaniem bardzo fajnie że możemy taki sprzęt dzięki niemu zobaczyć na trasie. Aż się łezka w oku kręci, szkoda tylko że na nieoryginalnych felgach jeździ...

Sprzęcik sam w sobie nie modernizowany już chyba 10 lat, trudno wymagać żeby nawiązał jakąkolwiek walkę z jakimikolwiek czteronapędówkami (nawet z Nkami), ale to że od osiek oberwał to fakycznie obciach...

Poza tym nie wiem na jakich zasadach w ogóle go dopuścili do startu tym samochodem. Lancia Delta Integrale utraciła homologację rok albo dwa lata temu. Chyba tylko dla "wrażeń artystycznych" pozwolili mu wystartować...
żółtodziób
A8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum