(M.Ś.) Rajd Szwecji

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez WRC » poniedziałek, 10 lut 2003, 01:55

bo koło zamachowe nie jest matowe.... PARANOJA!!! To chyba kuligowi nie pomogło w wygranej, co nie? No chyba że oni uważają ze na "macie" szybciej się śmiga... :) :D :)
WRC
N3

Postprzez Tomisny » poniedziałek, 10 lut 2003, 02:04

shit!!! niemozliwe...
Tomisny
N3

Postprzez Tomisny » poniedziałek, 10 lut 2003, 02:09

"Sędziowie przyznali, że to nie może mieć żadnego wpływu na osiągi samochodu, ale poczuli się w obowiązku dać sprawę do wyjaśnienia komisji technicznej FIA. Jestem spokojny. To koło zamachowe kupiłem w Ralliarcie i mam na nie fakturę. Wątpię aby ta firma rozprowadzała części niezgodne z homologacją."

ufff...no skoro Janusz jest spokojny to my chyba tez mozemy byc...he?
Tomisny
N3

Postprzez Lasse » poniedziałek, 10 lut 2003, 02:20

Kurcze, skończyłem oglądać relację on-line i spokojnie zająłem się innymi sprawami. Oczywiście w znakomitym humorze. Po północy włączam Eurosport, a tu Grzegorz Gac informuje, że dzięki uprzejmości portalu www.autoklub.pl otrzymał najświeższą informację o wstrzymaniu wyników Production Car. No to lecę do kompa i czytam. A już miałem spać i to w dobrym nastroju. A tak się jeszcze przed snem napromieniuję monitorkiem i położę się zdenerwowany. Co za życie, muszę się napić...
LASSE
Lasse
N2

Postprzez WAPNO » poniedziałek, 10 lut 2003, 10:09

Nie no ... przesadzili. Może mają ... oczy zniszczone i ich razi jak koło błyszczy to się przyczepią do Janusza. ... ich. I tak 09.02.2003 będzie dla mnie historyczną datą. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Jak Janusza zdyskwalifikują to ja ślę tysiące mejli do tych gdzie trzeba, żeby im się skrzynka zapchała. Przyłączacie się?
WAPNO
A6

Postprzez Kant » poniedziałek, 10 lut 2003, 10:59

Według mnie niepokojący jest fakt podkreślania na każdym kroku jubileuszowego znaczenia ewentualnej wygranej Stiga... 30 lat temu wygrał ten rajd pierwszy raz!!!

To wielki kierowca, ale jubel robić czyimś kosztem???

Janusz był rulezem i basta!!! 8)
Kant
N2

Postprzez kubusss » poniedziałek, 10 lut 2003, 10:59

wapno nie neruj sie to na pieknośc szkodzi.

nie kibicuje jankowi ale wiem ze na pewno bedzie oki.

krzyska ukarali 4 minutami bo tak było można i pal ich licho.
koło janusz też mogli wysłać do komisji technicznej i tez kij im w oko.
bedzie oki.

a moze oni mysleli ze to ze złowta i nie wiedzieli ze nie wszystko złoto co sie swieci

haha
pozdro 4 @ll
kubusss

Postprzez marcin » poniedziałek, 10 lut 2003, 11:00

To jest paranoja!!
Dla mnie bez względu na wynik tej komisji (czy raczej jakiś uczepilwych dupków :evil: ) i tak Janusz będzie zwycięzcą :!: :!: :!: :!: :!: :!:
marcin
A5

Postprzez lukas » poniedziałek, 10 lut 2003, 11:35

Hej Panowie wiecej optymizmu :!: Tomisny podal wam ladny cytat. Część jest nowa wiec nie ma sie co obawiac ze Janusza zdyskwalifikuja.
Ja jestem spokojny 8) i wiem ze 10pkt bedzie jego :D
lukas
N2

Postprzez WAPNO » poniedziałek, 10 lut 2003, 16:14

Niestety ale trudno sie nie denerwować. Co do kary Hołka to mimo iż nie jestem jego fanem to wg mnie kara była bez sensu. Mam nadzieję że z Jankiem sprawa dobrze dla niego się wyjaśni. Nie wiecie kiedy ma paść ostateczna decyzja w tej sprawie?
WAPNO
A6

Postprzez Truskawa » poniedziałek, 10 lut 2003, 16:51

Dla mnie Janusz Kulig jest zwyciezca w rajdzie Szwecji (PC WRC). Podziwiam
go za wspaniala jazde na odcinkach specjalnych, w tak trudnych i
niesprzyjajacych warunkach jakie panuja w Szwecji. Zadna decyzja FIA o
niedozwolonych przerobkach nie pozbawii mnie radosci ze zwyciestwa naszego
wicemistrza Europy. Janusz nie mial wogule pojecia ze jakas czesc w jego
samochodzie moze byc niezgodna z przepisami i jechal na miare swoich
mozliwosci czyli - wygral ! Zadne tak drobne "modyfikacje" czy
niedopatrzenia nie sa w stanie zapewnic zawodnikowi zwyciestwa ktore
odniosl. JA NIE PRZYJMUJE DO WIADOMOSCI DYSKFALIFIKACJI JANUSZA i gdy tylko
bede mial sznse pogratuluje zwyciezcy.
.:: Do zobaczenia na oesach ::.
Truskawa
N2

Postprzez Wilu » poniedziałek, 10 lut 2003, 17:04

takie historie nie wydażyły się przypadkowo, komuś bardzo zależało na tym aby Janusza pozbawić wygranej w tym rajdzie. no cóż na układy nie ma rady, tylko jeśli z autkiem jest wszystko oki, a jak można się dowiedzieć właśnie tak jest, to nie musimy się obawiać, bo czy koło zamachwe błyszczy, czy fosforyzuje, czy też świeci, jest hyba nieistotne a ważne, że jest zbudowane z odpowiednich materiałów i ma dobrą wagę.

wszystko będzie oki
Wilu
N4

Postprzez WAPNO » poniedziałek, 10 lut 2003, 17:14

Wilu no właśnie to koło jest zrobione ze złych materiałów dlarego się błyszczy :(. A jest nawet zaciężkie o pół kilo więc nie polepszy osiągów. A propo tego że ma Janusz fakturę z RallyArtu. To nic chyba nie zmieni. Przecież nie zdyskwalifikują rally artu tylko Janusza :(.
WAPNO
A6

Postprzez Transformer » poniedziałek, 10 lut 2003, 18:22

Z euforii w smutek ... bardzo mnie ucieszyło jak zobaczyłem te 5 sek przewagi Kuliga nad Blomqvistem, ale w tym momencie cos mnie tknelo - to chyba w tym lancerze rok temu sedziowe znalezli nieprawidlowa zwezke na zimowym (u Bebenkow)? a silnik mial podobno jeszcze przeciez plomby z ubieglorocznej szwecji ...
Sedziowie rajdu Mistrzost Swiata nie sa jakimis tam lajkonikami i NAPEWNO nie poddali w wątpliwość tego koła zamachowego bez powodów. Autoklub pisze ze z jednej strony bylo matowe a z drugiej błyszczace... czyli na chlopski rozum bylo tarte ... w czym to moze pomoc ? czy tak wolno ? niestety nie znam sie na mechanice rajdowej ani nie czytalem regulaminu n4, może ktoś kto sie lepiej ode mnie zna, wypowie sie ....
Janusz niestety wystawia nasze zaufanie na ciezka probe i oby sie to okazalo jakas straszna pomylka ...
http://www.alfa156.pl/ Alfa 156 | http://photomotive.net/ że niby blog | http://www.flickr.com/photos/airsiwy/ Zdjęcia
Transformer
N3

Postprzez Max9 » poniedziałek, 10 lut 2003, 19:48

Wilu napisał(a):takie historie nie wydażyły się przypadkowo, komuś bardzo zależało na tym aby Janusza pozbawić wygranej w tym rajdzie.

To nie Polska, takie rzeczy są mało możliwe na RSMŚ.
Max9
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum