(M.Ś.) Propecia Rally New Zeland

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez grandmaster » sobota, 12 kwi 2003, 21:09

rav napisał(a):Gdyby taki wypadek miał miejsce w Polsce skończyłby się minutą straty. Zaraz znalazłoby się 40-tu ochotników, którzy potrafią wziąć taki samochód na plecy i przenieść w dowolne miejsce. Niestety nowozelandczycy przychodzą tylko na SuperStage, a resztę oglądają w telewizji. Co kraj to obyczaj. Ale po co dawać im ten rajd? Lepiej żeby rajdy były tam, gdzie przy trasie stoją tłumy.

I. Tam są też kibice...akurat Kuchar wypadł w takim miejscu gdzie ich nie było.
II. Po co dawać im ten rajd???: Mają duży sponsoring
III. Mają jedne z najlepszych szutrów na świecie
rally's are not a crime
.............................................
www.extreme.pl - is not a crime
grandmaster
N3

Postprzez Psycholog_Rajdowy » sobota, 12 kwi 2003, 21:46

rav ma rację :!: Kormoran zamiast Rajdu Nowej Zelandii :!: :lol:
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez rav » sobota, 12 kwi 2003, 22:32

W polsce nie ma kawałka OS-u gdzie nikt by nie stał. A Sponsorom to ja się dziwię że wkładają kasę na rajd, który nie wzbudza żadnego zainteresowania. Dlaczegoby nie zrobić rajdu na Grenlandii, albo na Antarktydzie. W tym sezonie Kormoran będzie miał 200 km po niepowtarzanych OS-ach. Mogę się założyć że nie znajdzie się miejsce na drodze, z którego nie będzie można zobaczyć tłumu kibiców. Nawet jeśli do najbliższej drogi dojazdowej będzie 5 kilometrów. A ci w Australii i Nowej Zelandii nie chcą się z domu ruszać. Na kormoranie są kibice z całej Polski.
rav
A6

Postprzez rav » sobota, 12 kwi 2003, 22:34

Te rajdy są chętnie rozgrywane bo łatwo je zabezpieczyć. Wystarczy 1 człowiek na 5km. odcinka. A tacy Niemcy mają problemy z FIA. Ciekawe dlaczego w MonteCarlo i w Hiszpani się nie czapiają jak na patelniach parkują samochody, a kibice stoją na krawędzi jezdni i odsuwają się jeśli stoją akurat na cięciu.
rav
A6

Postprzez rav » sobota, 12 kwi 2003, 22:41

Sanz robi chyba Crash testy Citroena. Przyjechał Hirvonen, a jego jeszcze nie ma.
rav
A6

Postprzez rav » sobota, 12 kwi 2003, 22:42

nie. już jest
rav
A6

Postprzez czarekusa » sobota, 12 kwi 2003, 22:44

jak mi sie rajd niemiec nie odbedzie to ja im chyba nogi z du**y powyrywam. :twisted: :twisted: :evil: Juz mam wszystko zapiete na ostatni guzik i tylko czekam na koniec lipca.
Pozdrawiam wszystkich ktorzy kochaja rajdy.

http://www.mcpimage.com
http://www.amkpwa.com
czarekusa
A5

Postprzez rav » sobota, 12 kwi 2003, 22:47

Bo rajdy powiny byś bezpieczne. Więc wszystkie będą szutrowe, a OS-y będą się odbywać bez obecności kibiców.
rav
A6

Postprzez żółtodziób » niedziela, 13 kwi 2003, 11:03

rav: przeczytaj notkę, Kuchar wydzwonił tylnym kołem w pień, a dach był tylko pochodną tego uderzenia. Prawdopodobnie i tak by dalej nie pojechał, bez względu na to czy by go kibole wyciagnęli czy nie.

grandmaster: jak Paasonen to już mi się wszystko zgadza, faktycznie już wcześniej pokazywał na co go stać.
żółtodziób
A8

Postprzez WAPNO » niedziela, 13 kwi 2003, 11:14

Gratulacje dla Groszka :). Pokazał kto jest mistrzem :). Szkoda, że żaden Polak nie ukończył :( no cóż taki to sport.
WAPNO
A6

Postprzez rav » niedziela, 13 kwi 2003, 13:01

Ja się powołuje na wypowiedź Kuchara. On twierdził że mógł jechać dalej.
rav
A6

Postprzez Wilu » niedziela, 13 kwi 2003, 13:26

widziałem wywiad z Kucharem i widać było w tle, że ten Fokusik jeździ spoko, poobijany ale technicznie sprawny. Niestety brak kibiców uniemożliwił dalszą jazdę. Czasy wykręcił obiecujące jechał na dobry wynik.
Wilu
N4

Postprzez żółtodziób » niedziela, 13 kwi 2003, 13:34

hmm... w takim razie nie klepnął kołem w ten pieniek tylko karoserią, żaden zawias by nie wytrzymał takiego dzwonu, koło jak nic by odleciało... Pewnie dla uproszczenia walnęli że uderzył kołem, żeby wiedzieć którą mniej więcej częścią zahaczył, mnie to jednak zmyliło...
żółtodziób
A8

Postprzez rav » niedziela, 13 kwi 2003, 17:39

Wypowiadasz się jakbyś był fizykiem od badania wypadków. Można walnąć w pieniek i nic nie zrobić, a można zrobić to samo i urwać koło. Nie ma dwóch identycznych sytuacji.
rav
A6

Postprzez krzychd » niedziela, 13 kwi 2003, 20:39

może i uszkodził coś w zawieszeniu i/lub koło, ale mógł jechać dalej, gdyby go ktoś wyciągnął. A zresztą co to za rajd bez kibiców, niech zrobią gdzieś gdzie kibice są. Gdybym był milionerem tobym sobie pojechał, ale jedyne na co mnie stać to kryterium asów w Warszawie.
KRzychd
krzychd
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum