(R-C) Torun - niedostepny

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez żółtodziób » niedziela, 3 sie 2003, 19:55

spytam się kumpla, miał on kamerę ale nie wiem czy akurat to nakręcił... Ptaszka na pewno nie nagrał bo akurat w tym czasie był poza torem, ale jesli ma Chojnackiego to na pewno udostępni...

No, ale z tym że opierałes nogi o barierkę to... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: musiało boleć...
żółtodziób
A8

Postprzez Max9 » poniedziałek, 4 sie 2003, 13:47

Czy ktoś oglądał relacje w TV Bydgoszcz? Była jeszcze w sobote o 22.00 i podobno była bardzo obszerna.
Max9
A5

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 4 sie 2003, 16:50

no, oglądałem i była żałosna... Owszem dużo czasu zajęła, ale zrobiona była idiotycznie... Mnóstwo paplaniny, do której tłem był losowo wybrany biego kwalifikacyjny klasy 1wszej (żeby chociaż finał), 4rtą grupę pokazywali tyle co Ptaszek wydzwonił i jeszcze kilka migawek, bezsens... od słuchania tego co ma do powiedzenia dyrektor toru i panie zawodniczki (redaktor coś bardzo chyba wspiera równouprawnienie, no cóż, rozumiem gdyby na prawdę te panie nieźle mieszały, ale się tylko woziły), jaki to ten sport bezpieczny (heh, zwłaszcza jak kibicom toyoty nad głowami latają), jak to Torun ma zamiar awansować do rangi rundy ME (ojej, to mnie zaskoczyli, może za 10 lat będą mieli u siebie ME, nie powiem sam bym tak chciał bo mam blisko, ale na razie to pobożne życzenie) i tani (chyba tylko dwie pierwsze klasy, wyżej to już idzie taka kasa że głowa boli) zwolenników Rallycrossu nie przybędzie...
żółtodziób
A8

Postprzez mototom » poniedziałek, 4 sie 2003, 17:09

żółtodziób napisał(a):nie powiem sam bym tak chciał bo mam blisko, ale na razie to pobożne życzenie) i tani (chyba tylko dwie pierwsze klasy, wyżej to już idzie taka kasa że głowa boli) zwolenników Rallycrossu nie przybędzie...

Żołtodziuób zbudowanie konkurencyjnego samochodu w klasie 1 czy 2 jest droższe niż myślisz. A zwolenników Rallycrossu przybędzie, zobaczysz. Przyjedź na ME to sie zdziwisz. Na nie jednym OSie nie takich ttłumów i to na całym OSie.
mototom
A6

Postprzez Max9 » poniedziałek, 4 sie 2003, 17:23

RallCross jak na sporty motorowe jest sportem bezpiecznym. Kibice stoją daleko i wyzej od trasy. A nad głowami to tylko klapa przeleciala, samochod troche nizej :D
Max9
A5

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 4 sie 2003, 23:36

mototom: a skąd wiesz ile myślę ze kostuje budowa ralycrossówki? Przecież chodzi mi o RELATYWNIE niskie koszty, co nie znaczy że stac na to każdego. Poza tym nie trzeba budować auta, można kupić gotowca, choć przechodzonym gotowcem raczej nikogo nie ścigniesz...

Max9: tak, RC jest bezpiecznym sportem jak na sporty motorowe, oczywiście, ale kogo obchodzi takie gadanie, lepiej żeby ludziska zobaczyli jakimi czadowymi bokami chodzą najmocniejsze wózki grupy 4rtej. Co do tego że Celika gościowi nad głową przeleciała to celowo przegiąłem żeby pokazać dramaturgię zdarzenia, ale prawda jest taka że gość w zaistniałej sytuacji miał dużo szczęścia, to się zdarzyło zbyt szybko żebym mógł dokładnie to zaobserwować, ale jak toyota stanęła na sztorc to zakryła mi tamtego gostka, zauważyłem tylko jak gosć się skulił i chował głowę, gdyby oberwał się jakiś element poszycia od samochodu przy takiej prędkości mógłby go zabić, albo nieźle go pokiereszować, nie mówiąc że auto mogło się przewrócić na niego gdyby walnęło w bandę pod ostrzejszym kątem... Sport motorowy nie jest nigdy w 100% bezpieczny...
żółtodziób
A8

Postprzez mototom » wtorek, 5 sie 2003, 00:13

żółtodziób ja niewiem o jakiej kwocie myślisz ale powiem ci, że jest gość co w szayowóz włożył 18 tyś. To teraz pomyśl ile można włożyć w topowego malucha. Co do przechodzonych gotowców to takim właśnie gotowcem jeździ Ślusarczyk, i to jak.
mototom
A6

Postprzez żółtodziób » wtorek, 5 sie 2003, 09:04

widocznie nie taki przechodzony skoro nim wygrywa... Poza tym nawet kwota około 20 - 30 tysięciy PLN to jak na sporty motorowe na prawdę niedużo, taniej można już tylko KJSy uprawiać... Zgodzę się że nie każdego na to stać, jednak jeśli ktoś ma dobrze płatną pracę (przynajmniej półtorej średniej krajowej) to przy odrobinie wyrzeczeń może sobie pozwolić na starty czymś takim, jeśli zdobędzie sponsorów to nawet dobrej pracy nie potrzebuje, no ale to inna bajka... Innymi słowy nie jest to jakiś zaporowy koszt, w gruncie rzeczy sporo ludzi mogłoby sobie na to pozwolić. Zaporowe koszty pojawiają się dopiero w 3 i 4rtej grupie, tu już idziemy w setki tysięcy złotych, tutaj bez sponsora nie damy rady zrobić nic nawet jeśli jesteśmy dobrze sytuowani finansowo, oczywiści tutaj znów koszty są grubo niższe niż w przypadku rajdowek WRC i S 1600, niemniej jednak trudno powiedzieć że to jest tanie...
żółtodziób
A8

KASA

Postprzez AGRUPA » wtorek, 5 sie 2003, 12:18

W AUTA "RC" MOZNA WSADZIĆ TACZKĘ KASY!
WYDAJE MI SIĘ ŻE TRZEBA TAK NAPRAWDĘ ZNAĆ GRANICĘ!!! WIĘKSZOŚCI ZAWODNIKÓW AUTKA PRZYGOTOWUJĄ OBCY LUDZIE WIĘC TRZEBA UMIEĆ WYCHWYCIĆ MOMENT W KTÓRYM KTOŚ ROBI SZYBKI SILNIK A KIEDY PRÓBÓJE WYDUSIĆ KASĘ JAKIMIŚ DZIWNYMI OPOWIEŚCIAMI. W MPRC SĄ MISTRZOWIE I SĄ MISTRZOWIE TOPIENIA POTWORNEJ KASY. WIADOMO ZE SPRZĘT TOPOWY NIE MOŻE BYĆ "DRUTEM".

PS. KASA TO NIE WSZYTKO - BARDZO WAŻNE JEST SZCZĘŚCIE
PRZYKŁADEM MOŻE BYC GROBLEWSKI, SETKI TYSIĘCY ZŁOTYCH WPIERDZIELONE W SPRZĘTA, A NAWET W KRAJOWYM CZEMPIONACIE NIE POWALCZYŁ! JAK PECH TO PECH.
NA VW MOTORSPORT NIE JEST NIEOMYLNY!!!
AGRUPA

Postprzez mototom » wtorek, 5 sie 2003, 17:39

żółtodziób napisał(a):widocznie nie taki przechodzony skoro nim wygrywa... Poza tym nawet kwota około 20 - 30 tysięciy PLN to jak na sporty motorowe na prawdę niedużo, taniej można już tylko KJSy uprawiać... Zgodzę się że nie każdego na to stać, jednak jeśli ktoś ma dobrze płatną pracę (przynajmniej półtorej średniej krajowej) to przy odrobinie wyrzeczeń może sobie pozwolić na starty czymś takim, jeśli zdobędzie sponsorów to nawet dobrej pracy nie potrzebuje, no ale to inna bajka... Innymi słowy nie jest to jakiś zaporowy koszt, w gruncie rzeczy sporo ludzi mogłoby sobie na to pozwolić. Zaporowe koszty pojawiają się dopiero w 3 i 4rtej grupie, tu już idziemy w setki tysięcy złotych, tutaj bez sponsora nie damy rady zrobić nic nawet jeśli jesteśmy dobrze sytuowani finansowo, oczywiści tutaj znów koszty są grubo niższe niż w przypadku rajdowek WRC i S 1600, niemniej jednak trudno powiedzieć że to jest tanie...

żółtodziób wpierw troche pomyśl. Te 20 - 30 PLN to koszt budowy samochodu a gdzie reszta? Starty, wymiany, remonty, wpisowe itp.? O sponsorach piszesz. Sądzisz, że stoją za każdym rogiem?. Jakoś duża część zawodników dokłada lub wyłącznie za swoje jeździ. Co to jest 3 i 4 grupa??? Pewnie chodzi o 3 i 4 klase. Pomyśl zanim znów coś palniesz.
mototom
A6

Postprzez żółtodziób » wtorek, 5 sie 2003, 18:23

mototom:
Co to jest 3 i 4 grupa??? Pewnie chodzi o 3 i 4 klase. Pomyśl zanim znów coś palniesz.

Skoro wiesz o co chodzi to po cholerę się czepiasz, Tobie pewnie nigdy się nie zdarzają drobne pomyłki, prawda? Zwłaszcza te 20 - 30 PLN, gdzieś ci zginęły trzy zera z obu liczb... Wiadomo o co chodzi więc lepiej nie szukaj dziury w całym bo sam idealny też nie jesteś...

nie wiem czy jesteś aż tak słabo zorientowany że uważsasz że o takich rzeczach jak logistyka trzeba mówić, czy po prostu celowo próbujesz wyprowadzić mnie z równowagi... Jak bym k...a nie wiedział że za każdym razem wózek trzeba rozebrać i na nowo złożyć, przynajmniej częściowo... Jak bym się urwął z księżyca i nie wiedział że trzeba zatrudnić serwis i załatwić transport :evil: :!: Przy okazji jednego z wcześniejszych twoich postów już raz Ci mówiełm żebyś nie czepiał się podstaw, bo to NIE JEST MOTORSPORTOWA SZKÓŁKA NIEDZIELNA tylko tutaj rozmawiają ludzi którzy mają o takich rzeczach pojęcie.

Mój drogi, tak się sklada że nawet jak uprawiasz kolarstwo górskie to sprzęt trzeba przygotować. Jeśli nie rozumiesz sensu słowa "relatywnie" to pozwól że Ci wytłumaczę: chodzi o to że taniej niż kaszla do RC nie złożysz nic co by pozwalało uprawiać jakikolwiek sport motorowy rangi mistrzostw kraju, sport motorowy ogólnie jest drogi, ale 1wsza i 2ga klasa RC są jeszcze dostępne dla nieco zamożniejszego zjadacza chleba, WŁAŚNIE O TO CHODZI że jak nie starczy Ci kasy od sponsorów jesteś w stanie wyłożyć brakującą część z własnej kieszeni, w RSMP taki numer by nie przeszedl, a przynajmniej nie pozwolilby rywalizować o puchary...

Przestań mnie traktować jak gówniarza który nic nie wie, bo mnie to wkurza jak cholera, chcesz mi udowodnić że się mylę to POKAŻ mi jakąś tańszą klasę (jak dobrze pójdzie o tańsza klasa Hobby Replica wejdzie od przyszłego sezonu, ale na razie taka nie istnieje), bo kazać się zastanowić zanim cos palnę to każdy głupi może... Wyobraź sobie że akurat się zastanowiłem, lepiej sam się zastanów czy pisząc swoje uściślenia nie jesteś śmieszny... To co piszesz wszyscy zainteresowani dobrze wiedzą, poza tym po raz kolejny schodzisz z tematu, zupełnie nie o tym była mowa więc po co te wywody mówimy o relacji TV a nie o kosztach startów, znów czepiasz się pierdołów, na prawdę, nie zachowuj się jak dziecko, ile ty masz lat? ja Cię proszę, następnym razem nie będę miły...

P.S.

Przyjedź na ME to sie zdziwisz. Na nie jednym OSie nie takich ttłumów i to na całym OSie

Byłeś w ogóle w Toruniu bo po tej wypowiedzi mam wrażenie że chyba tylko nasłuchałeś się opowiadań... No oko był widać że nie było więcej niż 1000 widzów, sorry, ale na prologu do Kormorana było 12 000 ludzi, na Barbórce też tyle ludu jest napakowane zawsze przy barierkach że jak nie wejdziesz na drzewo to nic nie zobaczysz, jak policzyć ludzi na OSie długości 30 km tego nie wiem (może Ty wiesz), no, można przeliczyć sprzedane karnety, ale jak długo żyję tylko jeden raz zabuliłem za wstęp, na zeszłoroczną Karową więc trzebaby jeszcze do tego dodać gapowiczów których nie sposób policzyć... tak czy siak nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz że ME ogląda mniej osób niż rallycross...

Poza tym rajd składa się z kilkunastu lub nawet kilkudziesięciu OSów, liczenie ludzi na jednym OSie jest tak samo sensowne jak liczenie ludzi na pierwszym biegu kwalifikacyjnym rundy RC, oglądając rajd nie da się być na wszystkich OSach...No, na upartego można zdążyć na następny OS, ale na samą końcówkę, a to bez sensu...
żółtodziób
A8

Postprzez mototom » wtorek, 5 sie 2003, 18:44

Wiesz, mnie twoje posty śmieszą nie od dziś. Lat mam więcej od Ciebie. W Toruniu byłem. Czy będziesz miły czy nie to mnie mało interesuje. Jeżeli sądzisz, że na ME będzie tyle ludzi co w Toruniu to jesteś śmieszny. A poniżej kosztów budowy malucha zbudujesz gokarta :D Na rajdach to może i sie znasz ale na rallycrossie widze, że nie tak bardzo więc czasewm nie warto jest się mądrzyć.
mototom
A6

Postprzez senior_edmundo » środa, 6 sie 2003, 00:26

Ludzie, temat waszej dyskusji jest poniekąd banalny :D
senior_edmundo
N2

Postprzez Max9 » środa, 6 sie 2003, 00:59

uuuu to już chyba sprawa osobista się zrobiła :D
Max9
A5

Postprzez Glitol » środa, 6 sie 2003, 07:56

A wg mnie najtańszymi motosportami są wyścigi górskie. Tu jak sam nie wypakujesz to autko masz całe co w RC wcale nie jest pewne, a więc odpada problem "odbudowy" kształtów autka.
Glitol
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum