(M.Ś.) Propecia Rally New Zeland

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez alfan » wtorek, 4 mar 2003, 19:20

Grandmaster jesteś w tak zwanym mylnym błędzie.To się nie nazywa Zastawa tylko Yugo Koral Cabrio Super 1600 Evo 16 i 1/3 Brush..Jugosłowiańscy inżynierowie zrewolicjonizowali rajdy na bałkanach przedstawiając ten pierwszy na świecie N-grupowy samochód klasy S1600.Sekretem jego sukcesów w jugosłowiańskich kjs-ach jest wysokoprężny silnik Wankla z intercoolerem,i o dziwo bez turbosprezarki.Podobno moc tej jednostki napędowej-bazującej na silniku 1.1 z Fiata 127-sięga 74,16KM :!: .Fantastycznie spisuje sie tez zawieszenie z amortyzatorami ciernymi,oraz układ kierowniczy zaadaptowany z bryczki jasnie oświeconego księcia Potockiego.Ciekawostka:kierowca siedzi w bagażniku,tyłem do kierunku jazdy :idea: -podobno zapewnia to idealny rozkład mas(50-50).W swiatku rajdowym krąża pogłoski o możliwośći pojawienia się fabrycznej ekipy Yugo w Rajdowych Samochodowych Mistrzostwach Islandii.Wywołało to uzasadniony popłoch wśrod miejscowych kierowców.

Tak gdyby Tommi dorwał sie do takiego samochodu,mogą drżeć przed nim te wszystkie Sitroeny,Peżoty i Hjundaje.

Proponuję aby forumowicze zorganizowali społeczną składkę w celu uzupełnienia budżetu kolegi Tommiego. :idea:

Pomożecie :?: :?: :?: :?: :?:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gdzie dwóch albo trzech spotyka się w imię Alfy Romeo,
tam Cuore Sportivo jest między nimi.
www.pyrateam.cuoresportivo.pl
alfan
N3

Postprzez Zepter » wtorek, 4 mar 2003, 19:44

Ja również zastanawiam się nad startem w NZ. Zamierzam namieszać zarówno w klasyfikacji PC jak i generalce startując fabrycznym gazem 69 :lol:
Zepter
N3

Postprzez rav » środa, 5 mar 2003, 00:11

Ja natomiast na wzór rajdu Dakaru planuję start serwisowym Kamazem.
rav
A6

Postprzez Dobi » środa, 5 mar 2003, 01:01

A Rysiek Plucha startuje?? :lol:
Dobi

Postprzez Tomisny » środa, 5 mar 2003, 01:39

Grandmaster - Tommi tu mowi ze ledwo budzet dopina a ty mu jeszcze Zastave proponujesz... nie dobijajmy chlopaka...

TommiCrazy OGNIA !

( Tylko wiesz co, popracuj troche nad malowaniem twojej rajdowki... bo z marketingowego punktu widzenia......ufff :roll: )
Tomisny
Tomisny
N3

Postprzez Dobi » środa, 5 mar 2003, 20:35

Tomisny napisał(a):( Tylko wiesz co, popracuj troche nad malowaniem twojej rajdowki... bo z marketingowego punktu widzenia......ufff :roll: )

Chyba fuuu.... :wink:
Dobi

Postprzez Baca » piątek, 7 mar 2003, 22:20

Zanim nastąpi Nowa Zelandia odbędzie się wcześniej "Corona Rally Mexico". W rajdzie tym wystartuje m.in Janusz Kulig co już było opisywane na łamach Autoklubu.
Znalazłem właśnie informację dotyczącą startu w Meksyku Sebastiana Loeba!
http://www.rallye-magazin.de/index.php? ... ews_detail
Baca
A5

Postprzez thompson40 » piątek, 7 mar 2003, 22:29

no to super! rajd prawdopodobnie znajdzie się w przyszłym roku w kalendarzu [ciekawe w miejsce którego] i Citroen chce poznać specyfike rajdu. w zeszłym sezonie w tym rajdzie brał udział jeden z kierowców Peugeota. Rovanpera??? w sezonie 2001 chyba każdy pamięta ilu kierowców fabrycznych wystartowało w rajdzie niemiec ;) normalna rzecz że zespoły chcą poznać rajd :D
pzdr
thompson40
N3

Postprzez Truskawa » piątek, 7 mar 2003, 23:24

Tak Rovanpera startowal - a dlaczego Meksyk ma wejsc na miejsce ktorejs eliminacji moze po prostu stanie sie 15 eliminacja, oprocz Loeba strtuje takze Daniel Sola MiskiemVI i paru rajdowcow z USA - jestem ciekaw jak sobie poradza ?
.:: Do zobaczenia na oesach ::.
Truskawa
N2

Postprzez Wilu » sobota, 8 mar 2003, 01:54

o ile dorze wiem to sobie dobże poradzą, a Janusz ma szansę na podium i tak to widzę. a czy pokona lokalnych z usa matadorów czu też Sole, czy Higinsa to napewno, bo jak by Higins w a grupie nie startował w przeszłym roku to by z Januszem o 2 sekundy czy 1 czy 3 nie wygrał na ostatnim oesie co o nim wiel mufi. faworyt, hyba że Loeb, to do drugiego miejca tak to widzę ale wyniki mam zamiar śledzić, bo to o NZ wiem może powiedzieć, ciekawe gdzie Sztuka i Holo trenują ?
Wilu
N4

Postprzez JaCK » sobota, 8 mar 2003, 10:59

Wilu napisał(a):ciekawe gdzie Sztuka i Holo trenują ?

w ramach treningu obaj maja wystartowac w rajdzie moto (moto przeniesiony jest na ostatni weekend marca)
JaCK
N2

Postprzez Rafał » sobota, 8 mar 2003, 16:53

To Kuchar startuje w NZ? Mi obiło się coś o uszy, że nie zrobili na czas FOCUSA i nie zdążyli na prom.
Rafał
N2

Postprzez Wilu » sobota, 8 mar 2003, 17:01

Rafał napisał(a):To Kuchar startuje w NZ? Mi obiło się coś o uszy, że nie zrobili na czas FOCUSA i nie zdążyli na prom.

rzeczywiście tak było ale w przypadku rajdu Turcji

a oto nowe nowinki:

Nie mniej niż 86 zespołów zapisało się na listę startową Rajdu Nowej Zelandii. Nie mniej niż 21 aut WRC pojedzie w czwartym rajdzie mistrzostw świata. Wśród nich jest też Alister McRae w Mitsubishi Lancerze WRC ... Jednym z prywatnych kierowców będzie Manfred Stohl, który planuje start w Peugeotcie 206 WRC. Kolejnym kierowcą prywatnym będzie Fin Jussi Välimäki, który będzie prowadził Hyundaia Accenta WRC.
Brytyjczyk Alister McRae pomknie Mitsubishi WRC, podobnie jak Fin Kristian Sohlberg. Tomasz Kuchar oraz Anthony Warmbold wystartują w Fordach Focusach WRC.

w pwrc wystartują 23 samochody a to spora konkurencja dla naszych orłów. fajnie, może znowu będą punkty.
Wilu
N4

Postprzez TommiCrazy » czwartek, 20 mar 2003, 13:53

No i wspaniały Jani Paasonen też pojedzie w NZ, Kurde namiesza ten chłopak ja to czuje !!!! wkońcu cały swój budget startowy przekazałem dla niego !!! Ja niestartuje teraz w NZ ale moze w RAC narazie próbuje przerobić galanta zeby niemiał 4 whell steriing a chce mu zrobić 6 Whellstering, co o tym sądzicie? sprawdzi się?
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez thompson40 » czwartek, 20 mar 2003, 14:25

TommiCrazy - Ty nawet "a" grupowym malcem dasz sobie radę! ;) trzymam kciuki za polaków. myślę że Tomek ma duże szanse na pokazanie się z bardzo dobrej strony. w pc będzie walka. 23 kierowców to dużo, ale mam nadzieje że Janusz i Krzysiek będą walczyć. obaj mają szanse na podium i tego im życzę. Łukasz Sztuka jedzie??? jeśli tak to wspaniale. niech chłopak zdobywa doświadczenie, może w przyszłości to zaowocuje dobrymi wynikami na arenie międzynarodowej??? a Jani Passonen rzeczywiście może troszke namieszać. pomimo iż nie dysponuje "topowym" samochodem liczę na niespodzianke.
pzdr
thompson40
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum