(M.Ś.) Nowy Focus

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez TommiCrazy » czwartek, 16 sty 2003, 13:53

Cześć FanQ dawno sie na forum niespotkalismy, nieżebym się wymondrzał ale ta czarna maska jest tylko poto żeby na zdieciach niebył widać dokładnie jak wyglądam auto zeby na oficjalnej premierze dopiero pokazać, aż się zdziwiłem ze tylko maska była czarna, bo jak pokazali kiedyś pierwszą odmiane Focusa z zdiec szpiegów to był prawie cały czarny.
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez Piccolo_Jr » czwartek, 16 sty 2003, 15:43

No cóż tylny spojler może się komuś poodobać lub nie ale takie są wymogi aerodynamiczne i widocznie taki najlepiej działa. Na pewno lepiej niż ta delikatna lotka w zeszłym roku.
How do they do it, why do they do it, riding and crushing, and riding and winning, and always faster and faster and faster....
Piccolo_Jr
N3

Postprzez maciekd » czwartek, 16 sty 2003, 19:32

No nie wiem, chyba nie dozwolone jest, żeby spojler zasłaniał tylne światła?! Tu się musi coś zmienić. I ten przedni zderzak jakiś młotkiem klepany, tu też chyba nie wszystko gotowe. No ale w akcji nowy Focusik prezentuje się doskonale. Ja bym swoim autem nie odważył się wjechać na te testowe wertepy, a Markko pocina bez przerwy 160km/h i jeszcze jakie ma odejście... polecam filmik, do którego link pojawił się w topicu o filmach rajdowych.
maciekd
A6

Postprzez Wilu » czwartek, 16 sty 2003, 22:29

Po oglądnięciu filmiku z testów myślę że niewiele się już zmnieni. Przecież wersja 99 też miała sporawy tylny spoiler, może mniej smukły ale jednak, dużawy, a ten mimo że nie grzeszy czystośćią formy chyba taki pozostanie, a świateł chyba nie zasłania bo nawet na tym filmiku z testów widać światełka i to dość wyraźnie.
A na marginesie to Marko nieźle nim powozi, całkiem nieźle.
Wilu
N4

Postprzez Piccolo_Jr » czwartek, 16 sty 2003, 23:24

No jasne że nie wszystko do końca gotowe :wink: Przecie to testy. Co do przedniego zderzaka to pewnie coś się jeszcze zmieni bo z czymś takim na pewno nie pojadą.
How do they do it, why do they do it, riding and crushing, and riding and winning, and always faster and faster and faster....
Piccolo_Jr
N3

Postprzez **FanKuzaja** » piątek, 17 sty 2003, 12:31

A wienc tak po dziśejszym ściągięciu i oglądnięnciu filmiku z Testów Forda ja myśle że może ten spojler zmienie kształt w koncu to są testy i tutaj może się jeszcze wszystko zmienić co do zderzaków to nie mam nic do nich tylko jakiś z tyłu jest ciut iny na samym dole ma jakomś kratke i obudowany układ wydechowy . A co do świateł to widać było je i to dość dobrze . Ale Markko Martin ładnie sobie tam pomykał to tych odcinkach. Ale widać że Markko nie oszczendzał samochodu widać nawet na 2 lub 3 ujeciach jak lecom tylko odłmaki ze zderzaków. Ja bym się bał przetrenować ojca samochód bałbym sie że zgubie zawieszenie :wink:
**FanKuzaja**
A6

Postprzez **FanKuzaja** » piątek, 17 sty 2003, 12:35

A wienc tak po dziśejszym ściągięciu i oglądnięnciu filmiku z Testów Forda ja myśle że może ten spojler zmienie kształt w koncu to są testy i tutaj może się jeszcze wszystko zmienić co do zderzaków to nie mam nic do nich tylko jakiś z tyłu jest ciut iny na samym dole ma jakomś kratke i obudowany układ wydechowy . A co do świateł to widać było je i to dość dobrze . Ale Markko Martin ładnie sobie tam pomykał to tych odcinkach. Ale widać że Markko nie oszczendzał samochodu widać nawet na 2 lub 3 ujeciach jak lecom tylko odłmaki ze zderzaków. Ja bym się bał przetrenować ojca samochód bałbym sie że zgubie zawieszenie :wink:
**FanKuzaja**
A6

Postprzez kocie_ruchy » piątek, 17 sty 2003, 13:00

ja się jednak podpisze pod paroma przedmówcami.Spoiler to podpucha i dowiemy się prawdziwego wyglądu na pokazie, przed Monte.Z drugiej strony nie zastanawia Was jak pomalowane będą auta? Przecież tylko Peug i Subaru się ujawniło.Zresztą Imprezy od zawsze pomalowane są tak samo
...Drive the Revolution....
kocie_ruchy
N2

Postprzez TommiCrazy » piątek, 17 sty 2003, 13:06

To prawda te spoilery to mogą być atrapy bo oni tam testują trakcje a nie aerodynamike, podejżewam że zamiast robić przedniego zdeżaka czarnego, zrobili taki kawał klocka coby nic niebiło widać po nim jak to ogólnie ma wyglądać
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez Tomisny » piątek, 17 sty 2003, 13:08

A ja sie z kolei podpisuje pod kocie_ruchy i maciekd...
To faktycznie jakas podpucha i co najwyzej luzne testy. Mechanike moga miec gotowa, ale co do stylistyki to jeszcze pewnie duzo zrobia. To nie jest jakas tam garazowa firma. Tu tak samo wazny jest wizerunek i marketing. Oni tez maja sztab ludzi odpowiedzialnych za design, a oni jeszcze nie pokazali efektow swojej pracy...
Tomisny
N3

Postprzez Tomisny » piątek, 17 sty 2003, 13:09

A ja sie z kolei podpisuje pod kocie_ruchy i maciekd...
To faktycznie jakas podpucha i co najwyzej luzne testy. Mechanike moga miec gotowa, ale co do stylistyki to jeszcze pewnie duzo zrobia. To nie jest jakas tam garazowa firma. Tu tak samo wazny jest wizerunek i marketing. Oni tez maja sztab ludzi odpowiedzialnych za design, a oni jeszcze nie pokazali efektow swojej pracy...
Tomisny
N3

Postprzez kocie_ruchy » piątek, 17 sty 2003, 13:10

no właśnie, na filmie wygląda, jakby był z tektury zrobiony.Jest to chyba normalny zabieg w przemyśle samochdowym.Przecież co jakiś czas do prasy dostają się zdjęcia nowych zamaskowanych samochodów.One awet mają deski rozdzielcze pomalowane na czarno,więc Focus 206 nikogo niepowinien dziwić, a raczej ciekawić jak będzie wyglądał i JEŹDZIŁ?
...Drive the Revolution....
kocie_ruchy
N2

Postprzez Piccolo_Jr » piątek, 17 sty 2003, 15:17

A ja jednak myślę że taki spojler z tyłu zostanie bo po co niby męczyć się z konstruowaniem takiego czegoś a potem tego nie używać. że niby podpucha. Byłyby łatwiejsze sposoby. No ale pożyjemy zobaczymy :?
Piccolo_Jr
N3

Poprzednia strona

Powrót do Archiwum