(R-C) Sezon 2006

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez Marmetal » piątek, 17 lut 2006, 21:46

Całkiem fajnie wygląda ten Focus. Mam nadzieję, że wreszcie jakiś polski kierowca zaistnieje w europejskiej dywizji 1.
Marmetal
S2000

Postprzez pavel_ » środa, 15 mar 2006, 23:01

co taka cisza? przeciez za kilka tygodni zaczyna sie sezon. Nikt nie ma zadnych nowych cynkow o nowych zawodnikach i nowych sprzetach? Mnie interesuje najbardziej klasa 4. ale kazda inna nowina tez mnie ciekawi....

pavel
race&rally
pavel_

Postprzez Marmetal » sobota, 25 mar 2006, 14:56

A to informacja z Europy, z górnej półki. Oj, będzie się działo...

Przed rozpoczęciem rajdowej kariery, Citroen C4 pojawi się na rallycrossowych torach - 30 marca podczas Stockholm Motor Show, na stoisku Citroen Sweden zostanie zaprezentowany nowy samochód 13-krotnego mistrza Europy, 10-krotnego mistrza Szwecji, Kennetha Hansena. Potwór dywizji 1 postoi tam tylko cztery dni, potem rozpoczną się testy przed mistrzostwami Europy. Pierwszy start C4-ki przewidziano w portugalskiej rundzie na Eurocircuito de Lousada (6-7 maja).
- Po trzynastym złocie ERC krążyły plotki, że zakończę karierę, ale muszę zmartwić moich rywali - powiedział 45-latek. - Przez chwilę myślałem o rozstaniu z torem, jednak za bardzo kocham swoją pracę, więc co mam zrobić? Wrzucam wyższy bieg i wciskam gaz do dechy! Przedłużyłem kontrakt z Citroenem. To wspaniałe, że będziemy pierwszym teamem, który przedstawi w międzynarodowych mistrzostwach C4 WRC. Citroen Sport ma do nas zaufanie. Sądzę, że C4 stanie się godnym następcą Xsary, a nawet okaże się lepszy. Być może będzie to najlepszy samochód, jaki zbudowaliśmy!
Budową samochodu zajmuje się Citroen Sport oraz Epsilon - firma Dana Olofssona prowadząca konstultacje inżynierskie, mająca centralę w Malmö. Epsilon pracował już nad nadwoziem Xsary Hansena.

Szkoda, że w tym roku znów nie pojadę do Słomczyna, bo rallycross na najwyższym poziomie jest niesamowity.
Marmetal
S2000

Postprzez Karol » czwartek, 27 kwi 2006, 10:21

Wczoraj byłem przelotem na torze w Słomce, jeździły 4 seje. Chłopaki trenują przed sezonem :D
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez Togliatti » czwartek, 27 kwi 2006, 16:16

Na liście do I rundy jest 5 Focusów w klasie 4 :shock: . A nic nie mówili, że rusza nowy puchar markowy... :)
Togliatti

Poprzednia strona

Powrót do Archiwum