(M.Ś.) Wywalić Cypr!

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez radwb » niedziela, 15 maja 2005, 17:08

ja uwarzam ze Cypr powinien zostać a jeśli chodzi o dziurawość oesów to cypr to pikuś w porównaniu do kormorana
radwb
N3

Postprzez żółtodziób » niedziela, 15 maja 2005, 17:14

Nie ma łatwych rajdów, wszystkie są trudne, w takiej Finlandii trzeba balansować na krawędzi przyczepnosci jadąc przez 90% czasu pełnym dnem, Monte to trudnosci w doborze opon, Turcja, Argentyna - też rozwałka dla sprzętu, ale Cypr to jest perwersja. Bzdura, że trzeba umieć kontrolować swoje emocje, to jest tak że podcas rekonesansu leżało X kamieni o wielkości Y, le przejechało kilka wozów i wyrwało kołami kilka z ziemi, nie ma się gdzie ratować i dzwon murowany. Ten rajd nie daje równych szans, to jest ruska ruletka. Równie dobrze można urządzić Destruction Derby i powiedzieć ze to możliwość wykazania się w kontroli emocji...
żółtodziób
A8

Postprzez urall » niedziela, 15 maja 2005, 17:59

żółty twoja teoria była by sluszna gdyby nikt nie dojechał bez przygód, nie dośc że paru dojechało to byli wśród nich najszybsi na tym rajdzie, tak więc twoją teorie można o kant .....
urall

Postprzez Cobra » niedziela, 15 maja 2005, 18:52

tez uwazam ze bez sensu ten rajd, jakby nie superrally to rajd skonczyloby pare wurcow to samo z nkami generalnie do mety dojechaloby moze z 20 zalog. co wiecej mysle ze nawet dla sprzetow cross country byly by to cholernie trudne warunki. sa pewne granice ktorych nie powinno sie na sile naciagac. to sa samochody do scigania sie po normlanych drogach nie terenowki. idac za twoja teoria urall mozna by wsadzic w wurce jeszcze wyzsza zawieche i puscic je na pustynie trasa rajdu dakar to bylby dopiero sprawdzian umiejtnosci kierowcy? wurce skaczace po wydmach ale by bylo :wink: albo wziasc wsadzic do nich takie baniaki i wyslac na lodowiec na islandie bo czemu nie? tylko ze to juz nie beda rajdy plaskie. jak chcesz zobaczyc kierowcow w roznych ekstremalnych warunkach to powinni chyba skonstuowac dla ciebie nowy rodzaj pojazdu ktory moglby sie scigac po wszystkim i nowy rodzaj zawodow. albo rajdy plaskie albo terenowe nie moze byc imprez takich jak cypr w rajdach plaskich
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez RaQ » niedziela, 15 maja 2005, 22:36

ekhmm...użytkowniku o nazwie urall...skoro jesteś taki mądry-przedstaw mi proszę jeden konkretnyi niedający się podważyć argument dlaczego ten rajd jest sensowny i dlaczego nie powinien zostać usunięty z kalendarza...
RaQ
A5

Postprzez radwb » niedziela, 15 maja 2005, 22:39

ja ci podam jest jedynym rajdem o takiej charaktertstyce
radwb
N3

Postprzez RaQ » niedziela, 15 maja 2005, 22:46

po pierwsze to nie do ciebie jeśli nie widzisz...
po drugie o jakiej charakterystyce?? określ to...
RaQ
A5

Postprzez PAT » niedziela, 15 maja 2005, 22:55

To ¿e jest to jedyny rajd o takiej charakterystyce to jeszcze nie argument za tym ¿e jest ok i ¿e warto go pozostawiæ w kalendarzu. W ten sposób mo¿na by wyt³umaczyæ ka¿dy dziwny wybryk organizatorów przy ustalaniu tras. Rozumiem trudne trasy, spoko, ale Cypr to ju¿ przegiêcie..
PAT
Site Admin

Postprzez urall » niedziela, 15 maja 2005, 22:58

RaQ napisał(a):ekhmm...użytkowniku o nazwie urall...skoro jesteś taki mądry .....

pisałem gdzieś że jestem mądry? :roll:

panowie sorry, wybaczcie mi moją głupote, przyznaje zbłądziłem, przeciez to jakaś banda debili wsadziła ten rajd do kalendarza MS.
wasze opinie wyrażane w zaciszu kanapy i stolika z kompem jest jak głos wyroczni!! przyzekam że juz nie bede oponował bije się w piers i wale tą durną pałą w mur !!!! wywalic Cypr z MS !!!!
Ostatnio edytowano niedziela, 15 maja 2005, 23:04 przez urall, łącznie edytowano 1 raz
urall

Postprzez Buncol » niedziela, 15 maja 2005, 23:01

a czemu nie odpowiesz na pytanie?
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez RaQ » niedziela, 15 maja 2005, 23:04

heh :lol:
Ostatnio edytowano poniedziałek, 16 maja 2005, 00:23 przez RaQ, łącznie edytowano 1 raz
RaQ
A5

Postprzez urall » niedziela, 15 maja 2005, 23:13

RaQ napisał(a):przedstaw mi proszę jeden konkretnyi niedający się podważyć argument dlaczego ten rajd jest sensowny i dlaczego nie powinien zostać usunięty z kalendarza...

człowieku, tym sposobem to sie nie da obronic zadnego rajdu bo zawsze kazdy argument podwazysz, chocby tylko dla widzimisie.
urall

Postprzez urall » niedziela, 15 maja 2005, 23:21

Rajd to nie praca za biurkiem czy siedzonko w papuciach przed kompem, każdy rajd to wyzwanie zarówno dla kierowców jak i inzynierów. Tylko dzieki różnicowaniu skali trudności rajdów można przekraczac pewne granice, czy to ludzkiej słabości czy to sąłbości sprzetu.

Wiem zaraz napiszesz zeby sobie w innym rajdzie wystartowali, widać sporo ludzi ma odmienne zdanie skoro rajd ten znalazł się w kalendarzu MS.

I jeszcze jedno, chcesz szybko, gładko i bez problemowo to rozmiłuj sie w wyścigach i formule - i choć jest ona wyzwaniem dla kierowców i inzynierów to warunki nie są tak zmienne aby pokazać wszechstronnośc kierowców i maszyn.
urall

Postprzez RaQ » niedziela, 15 maja 2005, 23:44

Mówisz o zróżnicowanej skali trudności rajdów...no dobra nawet to prawda, jeżeli wziąć pod uwagę takie rajdy jak np. Finke, prawdziwy rajd na odwage, jak to było powiedziane pedał cały czas w podłoge, równe dobre szutry. Zestaw to teraz z Monte Carlo czy Korsyką, pokręcone asfalty zakręt w zakręt-techniczna ciasna jazda. To jest PRZYKŁADOWE zróżnicowanie warunków. Ale jak do cholery ma się do tego Cypr!!!?? jak to nazwiesz?rajd na rozpieprzenie?kto pierwszy się rozkraczy, albo ma to szczęście że nie przypieprzy w kamienie na środku drogi, przez która normalny samochód NIE JEST w stanie przejechać, więc o jakiej wszechstonności ty tu mówisz? gdzie zawiasy są katowane na totalne rozpieprzenie, gdzie silniki grzeją się jak głupie? gdzie człowiek fizycznie ledwo wytrzymuje? Wszystko OK, ale to nie ten cykl !!!!

Organizowanie takich rajdów ma sens tylko i wyłącznie w wypadku cyklu imprez przeprawowych i cross country. A to jest jeśli dobrze patrzę rajd samochodów nieterenowych.

Krzyczysz tu na wszystkich, że zza biurka krytykują. Kolego popatrz gdzie się znalazłeś, odpowiem Ci jeśli nie wiesz-na forum gdzie wypowiadają się kibice :D wiec chyba nie ma w tym nic dziwnego, że wymienia się poglądy zza biurka hehe.

A skoro już szukasz tej odmiany różnorodności w rajdach to proszę bardzo interesuj się rajdami cross country. Tam masz pod dostatkiem takich emocji jakich szukasz w przypadku tego rajdu. Bo sory, ale zarówno mi jak i wielu ludziom, którzy się tym sportem interesują ten rajd jest bezcelowy i totalnie nie na miejscu. A napisałeś, że dla wielu ten rajd ma sens-owszem dla genialnych głów FIA rządzących tym sportem, którzy wymyślając kiedyś taki Cypr dali kolejny dowód swojej błyskotliwości w pozytywnym działaniu na rzecz rozwoju tego pięknego sportu :wink:

Abstrachując już ostatecznie wykazałeś swoją wypowiedzią, że nie masz argumentu, który stanwiłby plus tej dla tej imprezy.

PS:jeśli chodzi o wyścigi i F1 to i owszem, interesują mnie i to bardzo. Oglądając je mam obraz ZRÓŻNICOWANIA w sportach motorowych :lol:

pozdro hehe
Ostatnio edytowano poniedziałek, 16 maja 2005, 00:24 przez RaQ, łącznie edytowano 1 raz
RaQ
A5

Postprzez urall » niedziela, 15 maja 2005, 23:56

RaQ napisał(a):
Abstrachując już ostatecznie wykazałeś swoją wypowiedzią, że nie masz argumentu, który stanwiłby plus tej dla tej imprezy.

człowieku ale ja jestem pewien że zadnego argumentu nie przyjmiesz !!

mam sie pocić i pisać elaborat z sensu rozgrywania Rajdu Cypru tylko po to aby cie przekonać ?? nie podejmuje tego wyzwania bo moze ono byc trudniejsze niż ukonczenie bohatera naszych wywodów
:lol:
urall

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum