(PPZM) Festiwalowy

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez losiu » środa, 6 kwi 2005, 22:15

a mam pytanie czy ktos mowil ze w rajdach bedzie latwo?? moze troche egoistyczne podejscie ale taka jest prawda. ja wychodze z zalozenia ze majac np 10tys zl wole pojechac 2 eliminacje szutrowe niz 3 asfaltowe. Szutry sa kwintesencja rajdow. Wiem ze latwiej jest jechac astra po szutrach niz cc ale wszytkim sie nigdy nie dogodzi...
--------------------------
Sawicki Rally Team
Astra GT
losiu
N2

Postprzez rav » czwartek, 7 kwi 2005, 12:12

Jak komuś brakuje szutrów to jedzie na Lauzits jak kilku kierowców z PPZM zrobiło w zeszłym roku. Tam są równe szutry i nie trzeba po nich odbudowywać samochodu. W Polsce nie ma ani równtch asfaltów ani szutrów. Trasy są jakie są i po takich trzeba jeździć i nie marudzić bo i tak są fajne. Dobrze że mamy wybór, bo finowie mogą se jeździć tylko po równych jak stół szutrach.
rav
A6

Postprzez rav » czwartek, 7 kwi 2005, 12:15

Właśnie dzwoniłem do automobilklubu opolskiego i dostałem informacje, że jeśli rajd się odbędzie to na pewno będzie szutrowy. W ciągu tygodnia zostanie podana informacja czy rajd wogóle się odbędzie, bo nie ma jeszcze porozumienia z władzami. Nie ma takiej opcji żeby festiwalowy poszedł po asfalcie. W zeszłym roku nie było porozumienia z policją i to był powód odwołania.
rav
A6

Postprzez Kamińsky » czwartek, 7 kwi 2005, 17:49

Jak dla mnie bomba, nawet jak nie wystartuję to pojadę popatrzeć bo tak blisko szutrowego rajdu jeszcze nie było :) Bo na Bałtyk i Agapit to całą Polskę muszę objechać. Trzymam kciuki i mam nadzieję że rajd się odbędzie :)
Kamińsky
N3

Postprzez Mariusz Antonow » czwartek, 7 kwi 2005, 20:07

Można powiedzieć w paru słowach, że Cienki na szutrze jedzie jak po szynach:)oczywiście jak 20 lancerów zrobi Ci bardzo przydatne koleiny. Uczysz sie wtedy toru jazdy, jedziesz linią idealną:)hehe.Ale caly czas minie interesuj,co będzie z Festiwalem?
Mariusz Antonow

Postprzez Mariusz Antonow » czwartek, 7 kwi 2005, 20:10

Nie przeczytalem paru listów wcześniej. Czyli będzie szutrowy? Jest ktoś z okolic może, kto wie, czy ten szuter jest twardy, czy to kopny piach?
Mariusz Antonow

Postprzez radwb » czwartek, 7 kwi 2005, 21:44

Ten rajd jak sie odbędzie to będzie pierwszy raz na szutrze i trasy są jeszcze nieznane, ale w Polsce raczej ciężko o równy i twardy szuter.
radwb
N3

Postprzez samer_wrc » sobota, 9 kwi 2005, 12:29

Zimą ciezko bylo powiedziec o nawierzchni ,jak pojedziemy na dniach zobaczyc te OSy, to napiszemy co i jak. Bylem na kilku kormoranch i baltyku ,wiec jakies pojecio o tej nawierzchni sie ma :>

Pozdro
13.02.2004 , dlaczego ten dzien musial byc ? :( Janusz trzymaj sie! Jestes Nadal Mistrzem

Nowe GG - 6195772
samer_wrc
N3

Postprzez tomi_kl » sobota, 9 kwi 2005, 14:54

radwb napisał(a):Ten rajd jak sie odbędzie to będzie pierwszy raz na szutrze i trasy są jeszcze nieznane, ale w Polsce raczej ciężko o równy i twardy szuter.

Mieszkałem w Nysie i kiedyś słyszałem od znajomych że Festiwalow za starych czasów (lata 80-90) jechał już po szuterku.

W czwartek leciałem z Leszna do Konina i powiem Wam że przed samym Koninem jak się leci wzdłuż lasów to widać piękne szerokie drogi szutrowe. Może ktoś wpadnie na eliminacje PZM lub RSMP w Wielkopolsce.
tomi_kl
A6

Postprzez Kaktus » niedziela, 10 kwi 2005, 19:57

Szutry sa TWARDE! Wiec nie powinny sie robic koleiny, sa to lesne dukty itp, nie jest to ani typowy piach ani typowy luzny szuter.

OS'y w wiekszosci jada przez las, malo kiedy z niego wyjezdzaja.

Jutro bede wiedzial cos wiecej.
Kaktus
N2

Postprzez rav » poniedziałek, 11 kwi 2005, 07:02

Oczywiście startujesz jako faworyt miejscowych?
rav
A6

Postprzez Kaktus » poniedziałek, 11 kwi 2005, 16:02

Nie... odpuszczam ten start, bardzo chetnie bym pojechal, ale zwyczajnie mnie nie stac. Przepisy mnie dobily w tym roku :( Musze wymienic fotele, pasy, kombinezon, zalozyc system gasniczy, i to wszystko jeszcze pogodzic z uczelnia na ktorej robi sie goraco.

Mysle ze moze po wakacjach uda sie cos pojechac - niestety :( Nie zamierzam sie po raz kolejny zapozyczac.

Z Miejscowych pojawi sie pewna 206 XS. Bedzie to swego rodzaju Come Back na rajdowe trasy po dlugiej przerwie, ale czy pojada jako faworyci? Chyba nie, bo nigdy na szutrach nie startowali.
Kaktus
N2

Postprzez jalowa » poniedziałek, 11 kwi 2005, 17:56

A jaj mam nadzieje że rajd sie wogole odbedzie, bo mam dziwne przeczucie ze niestety nici z Festiwalu :cry:

Czy ktos wie cos moze w tej sprawie :?:
jalowa
N1

Postprzez mact » sobota, 16 kwi 2005, 09:41

Do rajdu coraz mniej czasu (28 dni) a nadal nic niewiadomo, ani regulaminu, ani żadej stronki, poprostu nic ...

pkt 4 regulaminu RSP PZM 2005
Regulamin uzupełniający musi być zatwierdzony przez Komisję Rajdową w trybie określonym regulaminem RSMP. Opublikowanie regulaminu powinno nastąpić, co najmniej 30 dni przed rundą.

... czyżby jalowa miał rację :?:
mact
N1

Postprzez maciek_nysa » sobota, 16 kwi 2005, 11:57

wedlug tego co powiedzieli w ak opolskim to maja juz wszystkie pozwolenia i rajd napewno sie odbedzie w zaplanowanym terminie, info o rajdzie ma sie ukazac we wtorek na stronie ak opolskiego http://www.automobilklub.opole.pl
maciek_nysa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum