(M.Ś.) Typy 2005

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez draco_sti » wtorek, 14 gru 2004, 13:42

Ja jestem sercem i duchem za Solbergiem. Fajnie by bylo gdyby Romek albo Toni troche pomieszali w klasyfikacji, marzy mi sie znow zobaczyc ostatni rajd w cyklu w ktorym kilku kierowcow walczy o tytul Jak Wielka Brytania 2001. Cos pieknego wszyscy na maxa.
Janusz Kulig na zawsze w mej pamieci!!! Solberg ognia!!!
draco_sti

Postprzez Sergiey » środa, 15 gru 2004, 20:03

Jak patrze na liste zgłoszeń do JWRC to widze to tak:
1. Suzuki - PG Anderson
2. Suzuki - G. Wilks
Albo odwrotnie.
Reszta bez znaczenia. No i ciekawe jak na tle "starych" wyjadaczy pokaża się nasi południowi sąsiedzi: P.Valousek i M.Prokop
gg://1569993 Gadu-Gadu
---
Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.
Ernest Hemingway
Sergiey
A5

Postprzez Banan » środa, 15 gru 2004, 20:23

Eh, z rajdami coraz gorzej 13 juniorow... ciekawe ile bedzie w PCWRC ?
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Wilu » środa, 15 gru 2004, 20:49

pewnikiem było by więcej chętnych, gdyby nie ograniczenia wiekowe, chłopaki się starzeją. sensowniej było by nazwanie tego s1600 i wpuścić wyjadaczy.

w sumie zapraszamy na ME :wink:

aha moim typem w s1600 jest obcisły fiacik Mirco Baldacci'ego, a skoro już się tak zwierzamy to napiszę tylko 1 Skoda 2 Kresta 3 pustka a potem cała ta żenadna reszta waszych idoli (bez obrazy, się tylko zgrywam)

pozdrowiska.
Wilu
N4

Postprzez Buncol » środa, 15 gru 2004, 21:55

Ja licze na to, ze Solberg zdobedzie mistrzostwo, a w konstruktorach obstaiwam cos z PSA.
Buncol
A6

Postprzez qbus » środa, 15 gru 2004, 22:43

Ciekawi mnie postawa debiutantow w JWRC. Wobec nieobecnosci Latvali cichym faworytem dla mnie bedzie Daniel Sordo. Chlopak zadebiutowal w rajdach w roku 2001. w 2002 kilka startow za kierownica Nkowego Lancera na szutrach i Agrupowego na asfalcie. w 2003 roku debiut w mistrzostwach swiata. Ngrupowe Evo VII. w tym roku kilka startow w MS jeden w S1600 reszta w eNce, pelny cykl asfaltowych mistrzostw hiszpani za kierownica C2 S1600, dwie ostatnie rundy wygrane. +kilka tytulow w kartingu, chyba w wyscigach gorskich itp.
No nic czekamy jeszcze na liste PCWRC.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez WRCfan » piątek, 17 gru 2004, 01:46

stawiam na Solberga a producentów to marzy mi sie tytuł dla sześciu gwiazdek :twisted: choć pewnie i tak wyląduje w PSA
myśle ze do walki o zwyciestwo włączy sie na dobre Franek Duval i licze na niespodzianke ze strony Gardemeistera :twisted:
-how fast are You in 1/4?
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4 :twisted:
WRCfan
A6

Postprzez Hultay WRC » piątek, 17 gru 2004, 22:31

WRCfan, z ust mi to wyjąłeś :) też chciałbym Solberga na mistrza Świata, a tytuł dla konstruktorów pewnie przypadnie Peugeotowi: mają młody samochód z potencjałem, dwóch świetnych kierowców (rajd bez punktów dla Puga byłby duuużym zaskoczeniem). Te usterki już na pewno poprawili. (pzry okazji: delikatnie mienił się wygląd: trochę inny krój zderzaka i ciemniejsze reflektory). Choś Citroenm nie b.ędzie siedział z zalożonymi rękoma. Duval na pewno pokaże pazury i dziwne będzie, jeśli nie wygra w tym roku. Jestem bardzo ciekaw jak poradzi sobie Gardemeister. W jakim stopniu jego wyniki zależały od słabej Skody? Mam nadzieję, że będzie lepiej niż to było z Loixem, który pokazał, że nic już nie pokaże(tego pana chętnie zobaczyłbym w mistrzostwach Europy, bo w MŚ już chyba nic nie pokaże). To chyba tyle.
Pozdrawiam WRCfana(za zgodność :D ) i resztę :) .
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez suaveg » wtorek, 21 gru 2004, 19:17

O mistrzostwo kierowców powalczą oczywiście Solberg i Loeb (Osobiście wolałbym, żeby wygrał Solberg), może włączą się do walki Martin i Duval, ale raczej żaden z tych dwóch mistrzostwa nie zdobędzie.
O mistrzostwo producentów będą walczyć Citroen i Subaru ze wskazanmiem na Citroena, chociaż ja wolałbym, żeby wygrało Subaru, w pierwszej trójce będzie pewnie też Peugeot. Pug może nawet wejść na 2 pozycję przed Subaru ale to zależy jak Duval i Martin poradzą sobie ze zmianą samochodu. Dużo też będzie zależeć od tego co w pokażą Sarrazin i Atkinson (choć na tego ostatniego zbytnio bym nie liczył). Podsumowując:

I. Kierowcy:
1) Solberg (mam nadzieję:))
2) Loeb
3) Duval
4) Martin

II. Producenci
1) Citroen
2) Subaru (to chyba jeszcze nie czas na wygraną:()
3) Peugeot
4) Ford
5) Skoda
6) Mitsubishi

ewentualnie Skoda i Mitsubishi zamienią się miejscami.
www.suaveg.flog.pl
suaveg
N1

Postprzez Megas WRC » wtorek, 21 gru 2004, 22:42

Mam wielka nadzieje ze Solberg zdobedzie swoj drugi tytul w tym sezonie i ze nie bedzie mial tak duzego pecha jak w tym ktory minal
Megas WRC
A5

Postprzez LIPciu » środa, 22 gru 2004, 19:36

o jakim pechu mówisz?? chodzi ci o wyniki loeba???
LIPciu
A5

Postprzez Megas WRC » środa, 22 gru 2004, 19:52

Mowie ze Solberg mial pecha w tym seznonie 2004. W Meksyku dostal 5 min. kary. Potem trzech rajdow nie ukonczyl.
Megas WRC
A5

Postprzez wally » środa, 22 gru 2004, 23:16

Solberg :twisted: :wink:
wally
N1

Postprzez Sergiey » środa, 5 sty 2005, 11:05

Ciekawe jakby tak wprowadzić jeszcze jakiś puchar kierowców prywatnych jeżdzących WRC. To szansa na wypromowanie się wielu kierowców/teamów/sponsowrów. Tylko pewnie wtedy straciłoby na znaczeniu JWRC.
gg://1569993 Gadu-Gadu
---
Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.
Ernest Hemingway
Sergiey
A5

Postprzez Łukasz » środa, 5 sty 2005, 11:56

Przecież w 2004 był taki puchar prywaciarzy jeżdżących WRC i do tej ogólnej klasyfikacji liczyło się bodajże 8 wyników. No i co z tego :?: . Dzisiaj ludzie kasy nie mają. Nie mają kasy na WRC na krajowe mistrzostwa a co dopiero na MŚ. W każdym kraju po koleii zakaz startów WRC bo jak ma jeździć jeden lub dwa to lepiej żeby wogólę nie jeździły bo wtedy szanse na tytuł będą dużo większe dla wielu kierowców. To są potężne wydatki. Budżet ma Warmbold i tyle. Moim zdaniem powinni z powrotem dać możliwość wystawiania fabrykom trzech a nawet czterech kierowców, zmniejszyć liczbę rajdów do 14 albo nawet mniej, wszystkie eliminacji PCWRC i JWRC zorganizować na terenie Europy żeby zespoły nie szły w koszty wyjazdu do Argentyny czy na jakiś inny kontynent bo prywaciarzy na to nie stać. No i zredukować technologię w WRC aby auta te stały się tańsze.
Łukasz
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum