(M.Ś.) Rajd Dakar

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez mototom » piątek, 10 gru 2004, 16:55

Co do prezentacji Komora nic nie wiem... Ale sie dowiem :D Hehe Piękny niech się zaczyna bać :D
A co do wystawy to jest coś w rodzaju dawnego Racing Show.
mototom
A6

Postprzez RaQ » piątek, 10 gru 2004, 17:39

http://www.autoklub.pl/news/shownews.php?id=6719

mało przyjemnie to wygląda....
RaQ
A5

Postprzez beeper_ » piątek, 10 gru 2004, 17:42

nie ma sie czego obawiac. nic sie nie stanie.
beeper_
N4

Postprzez solota » sobota, 11 gru 2004, 14:45

w zeszłym roku odwołali nieoficjalnie jeden etap z powodu terrorki, ale mam nadzieję, że nic sie nei stanie
JANUSZ KULIG 1969-2004

FOREVER IN MEMORY
solota
N3

Postprzez rey1 » sobota, 18 gru 2004, 01:32

co tu duzo gadac, jestem z olsztyna i faktycznie na kazdych imprezach kibicuje holkowi. rowniez teraz- na dakarze. jednak prawda jest taka, ze krzysiu raczej nie ukonczy tego rajdu. wydaje mi sie, ze brakuje mu doswiadcenia w tych sprawach. bedzie jechal szybko i uszkodzi w koncu tego miska. czuje, ze z holkiem bedzie tak samo jak z colinem rok temu. tzn bedzie jechal szybko, moze nawet wygra jakis oes, ale straty spowodowane awariami beda tak czasochlonne (oby tylko), ze nie zajmie ostatecznie rewelacyjnej pozycji, chociaz colin chyba akurat zajal niezla... nie pamietam juz, niewazne. wazne jest to, ze pan krzysiu jest optymista i my tez byc powinnismy. trzymajmy kciuki... HOLO OGNIA!!!!!!!!!
rey1

Postprzez Roxi » sobota, 18 gru 2004, 19:30

Colin był ostatecznie 20sty
co do Hołka to wszytsko okaże się już niebawem
chociaż ta informacja z auoklubu nie jest zbyt optymistyczna...
:arrow: http://www.autoklub.pl/news/shownews.php?id=6768

Nasz samochód będzie do końca budowany w Ralliarcie i zabraknie czasu nawet na wykonanie jakiegoś prawidłowego shakedownu. Liczę, że na długich dojazdówkach wyjdą choroby wieku dziecięcego i że wtedy usuniemy z Jean-Marc'kiem ewentualne awarie. Przeszliśmy kilkudniowe szkolenie.
w każdym razie ja już mocno trzymam kciuki !!
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką".
Roxi
N2

Postprzez solota » sobota, 18 gru 2004, 22:50

mam nadzieję, że Hołek dotrwa do mety, bo byłby to najwiekszy sukces podczas pierwszego startu. Jestem optymistą, ale zobaczymy jak będzie :wink:
JANUSZ KULIG 1969-2004

FOREVER IN MEMORY
solota
N3

Postprzez Łukasz » niedziela, 19 gru 2004, 19:15

Trudno powiedzieć jak poradzi sobie Hołek na pustyni ale bądźmy dobrej myśli. Czy rajdowe doświadczenie mu pomoże :roll: :?: . Trudno powiedzieć ale patrząc na Colina to na pewno nie zaszkodzi a może jedynie pomóc - i tego mu życzę, aby pojechał jak najlepiej, żeby mu szczęście dopisało i aby dojechał do mety na jak najwyższej pozycji.

A tak wogólę to się wam trochę dziwię - to nasz jedyny rodak w samochodzie terenowym na Dakarze więc wydaje mi się że powinniśmy go wspólnie dopingować - przecież to nie RSMP. To tak jak w F1 - jeździ w niej Hiszpan Fernando Alonso. W tej chwili czołowy kierowca. Wiadomo że Katalończycy raczej nie uważają się za Hiszpanów i chcieli by być jakimś krajem suwerennym ale podczas GP Hiszpanii wszyscy poprzychodzili z flagami Hiszpanii i wymalowani w barwy narodowe Hiszpanii zapominając o swoich domowych niesnaskach, stając ponad podziałami tam panującymi - to był ich wspólny idol i bohater - Hiszpan. A u nas :roll: :?: Nie podoba mi się to, no ale cóż poradzę... :roll:
Łukasz
N3

Postprzez Roxi » niedziela, 19 gru 2004, 19:29

Łukasz to nie tak,wspieramy,ale...
to profesjonalny team ,nie pierwszy raz startują w P-D a auto budowane jest na ostatnią chwilę,trochę to mało przemyślane - tym bardziej,że Hołek ma duże ambicje
mimo wszytsko trzymam kciuki i życzę mu (i nam)dojechania do mety bez większych problemów :!:
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką".
Roxi
N2

Postprzez Łukasz » niedziela, 19 gru 2004, 20:02

Czytając niektóre posty mam takie wrażenie :? .
Łukasz
N3

Postprzez kakao » środa, 22 gru 2004, 02:38

a czy ktoś z was wie coś na temat firmy "Power B" Grzegorza Barana, która swego czasu przygotowywała i serwisowała auto orlenteamu,
czy jeszcze istnieje, co robi, może przy okazji dakaru, jakby ktoś miał jakieś info lub adres stronki to będę wdzięczny
kakao
N3

Postprzez mototom » środa, 22 gru 2004, 13:18

Grzegorz miał jechał w Unimogu Orlenu, ale wkońcu będzie szefował jednemu z teamów Ralliartu.
Jego firma istnieje.
mototom
A6

Postprzez Megas WRC » środa, 22 gru 2004, 18:54

Jakos nie lubie Dakaru. Zbytnio mnie nie interesuje ten rajd. Zdecydowanie wole WRC :D
Megas WRC
A5

Postprzez mototom » środa, 22 gru 2004, 19:11

To po co sie udzielasz w tym temacie?
mototom
A6

Postprzez mototom » czwartek, 23 gru 2004, 11:20

Fotki z konferencji przed Dakarem. http://raid.racing-live.com/en/photos/2 ... akar.shtml
A tutaj z testów http://raid.racing-live.com/en/photos/2 ... akar.shtml
Niżej kilka ciekawszych:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nowy Schlesser
Obrazek
mototom
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum