(M.Ś.) Kto był na rajdzie Finlandii?

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez pwrc » wtorek, 6 sty 2004, 00:35

micz - byłem w 2002

jechalismy autem naprostsza droga czyli Suwałki, Litwa, Łotwa, Estonia - Tallin - prom do Helskinek i prosta droga do Jyvasyli
(zakładam, ze bedziesz jechał z Wawy)
nie ma prostszej drogi, wbrew pozorom nagorsza droga jest przez Polskę, wszedzie indziej jedzie sie świetnie
po drodze jest sporo stacji 24h gdzie mozna placic karta
jedyne, co było dokuczliwe to stanie na każdej granicy - srednio ok godziny każda (było goraco, a nie mielismy klimy)

promy kursuja dosc czesto, wieczorne kosztuja 50%
ktos wrzucił adres str Silja-Line - tam znajdziesz wszystko

wiecej pytan, pisz na priv

pozdrawiam
pwrc
A5

Postprzez Oxan » czwartek, 5 lut 2004, 00:43

Też się wybieram w tym roku i mam pytanie - czy trzeba rezerwować miejsca na promie Tallin - Helsinki (z punktu widzenia rozsądku, a nie ogólnych zasad) ?
Oxan

Postprzez WAPNO » czwartek, 5 lut 2004, 15:39

Oho widzę, że ten temat powstał jak miąłem awarię :). Tak więc nie pasuje on nigdzie indziej jak to RSMŚ. Sorry, ale regulamin obowiązuje i jakby każdy pisał "Tu jest większa oglądalność" to byłby trochę zamęt. Przenoszę do RSMŚ i zapraszam tam do dyskusji.
WAPNO
A6

Postprzez snowie » czwartek, 12 lut 2004, 14:38

Hejka,

obliczyłem wszystkie koszty. Zjezdziłem Litwe, Łotwę i Estonię wzdłuż i wszerz i mówię z całą odpowiedzialnością, że drogi tam są o niebo lepsze niż w Polsce. Przez LT LV oraz EST jedzie się jak po stole. Jest mały ruch ale trzeba przestrzegać przepisów bo walą mandaty jak powaleni. Najdalej w amochodzie byłemw Tallinie. Z granicy w Budzisku jazdy do Tallina jest na jakieś 8 godzin. Ja jadę we 3 osoby. Jesli chcesz więcej info to pisz maila.

snowie
snowie

Postprzez RaQ » wtorek, 2 mar 2004, 16:01

Mam takie pytanie czy ktoś zaliczył wyjazd na któryś rajd MŚ organizowany przez mj10wrc(obecnie grupa wrc)?
Ja przymierzam się do wyjazdu właśnie przez nich organizowanego na tegoroczny Rajd Finlandii i chciałbym zasięgnąć opinii ludzi, którzy już jeździli z tą firmą.

Raz, że jest to rajd moich marzeń, także chciałbym aby ten wyjazd był naprawde udany, a dwa to, że w grę wchodzą niemałe pieniądzę więc nie chcę aby były one wywalone w błoto.

Z tego co wiem to dość dużo ludzi jeździło i jeżeli ktoś mógłby mi napisać czy taki zorganizowany wyjazd jest warty tych pieniędzy będę wielce wdzięczny :D
RaQ
A5

Postprzez Jarosz » środa, 10 mar 2004, 13:49

Czesc,

bylem na Neste dwa lata temu. Faktycznie nie ma bezposredniego polaczenia z Helsinkami. Trzeba poplynac promem do Nynashamn (Szwecja), przejechac ladem okolo 60 km do Stockholmu, a tam kolejny prom do Helsinek. Nie pamietam ile kosztowaly bilety. Warto zwrocic uwage na pakiety: samochod + .... os. Na jednym z nich dochodzi jeszcze obowiazek wykupienia kajuty. Z polski do Szwecji przewoznikiem jest Pollferies, a dalej zdaje mi sie Silja Line. Trwa to dosc dlugo, ale mozna niezle sie zabawic, a takze podziwiac niezle widoki z Tarasow na szczycie promu.Jesli chodzi o zakwaterowanie w Finlandii to trzeba zalatwiac je wczesnie. Na oficjalnej stronie rajdu masz namiary na dwie organizacje, ktore moga ci w tym pomoc. Mozesz tez szukac na wlasna reke w sieci np Supertravelnet.com (rewelacyjna strona). Na kazdej stacji Neste kupisz informator i karnet na os (na wszystkie to 45 E). Mozesz tez kupowac bilety na poszczegolne odcinki bezposrednio przed nimi.

pozdrawiam
Jarosz
Jarosz

Postprzez RaQ » środa, 10 mar 2004, 17:26

Jarosz napisał(a):
Na kazdej stacji Neste kupisz informator i karnet na os (na wszystkie to 45 E).

W ramach scisłości, w tym roku karnet na cały rajd ma kosztować 41 Euro.
RaQ
A5

Postprzez Jarosz » środa, 10 mar 2004, 19:54

Do kolegi z okna powyzej

Stary,

ja nie będę się tu z Tobą ścigal o jakieś ścisłości, ale sprawdż prosze oficjalną strone rajdu. Jest tam tzw Rally Guide 1 gdzie w punkcie Spectators, a podpunkcie Tickets jest podana cena za Rally Pass i wynosi ona 45 E. Tyczy się to oczywiście roku bieżącego czyli 2004. Poza tym czy te 4 E w odniesieniu do całościowego kosztu wyjazdu ma jakieś znaczenie? Nie sądze. Mimo wszystko..... :

pozdrawiam
Jarosz
Jarosz

Poprzednia strona

Powrót do Archiwum