Intercontinental Rally Challenge

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez Raven » poniedziałek, 26 sty 2009, 10:02

No lepiej żeby IRC miało się z daleka od WRC, bo to pierwsze jeszcze da się oglądać. WRC to ja nawet kijem nie ruszę.
http://www.rallymadness.prv.pl - i wszystko jasne!
Raven
A6

Postprzez Tomek K » poniedziałek, 26 sty 2009, 11:14

Raven napisał(a):No lepiej żeby IRC miało się z daleka od WRC, bo to pierwsze jeszcze da się oglądać. WRC to ja nawet kijem nie ruszę.

Rozumiem, że masz na myśli ogladanie wyników live przed kompem? Bo z tym się jeszcze można zgodzić...
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez Raven » poniedziałek, 26 sty 2009, 11:26

Mam na myśli i jedno i drugie, choć wiem, że niektórym ciężko to pojąć.
Raven
A6

Postprzez beeper_ » poniedziałek, 26 sty 2009, 11:37

Jak znowu drewniany Ogier będzie wszystkich klepał to nie ma co liczyc na dobre widowisko.
beeper_
N4

Postprzez Raven » poniedziałek, 26 sty 2009, 11:39

Zauważ, że klepał, bo inni dzwonili tudzież kapcie łapali.
Raven
A6

Postprzez Sylwek_GSi » poniedziałek, 26 sty 2009, 15:28

przestańcie obwiniac Loeba czy Ogiera za to ze sa tak dobrymi kierowcami, zacznijcie narzekać na reszte, ktora od 5 lat daje sie tak ogrywać! :)
Sylwek_GSi
A5

Postprzez beeper_ » poniedziałek, 26 sty 2009, 15:36

Zeby ruszyć swiatowy serial potrzeba gwiazdora (McRae, Solberg), Ogier jest tak drewniany, ze sie do tego nie nadaje.
beeper_
N4

Postprzez Philippe » poniedziałek, 26 sty 2009, 15:52

Gdyby Ogier był Polakiem już nie byłby taki drewniany haha :-) dobry kierowca nie ma co, wystrzegał się błędów i wygrał, to tyle.
Philippe
A5

Postprzez Jar555 » poniedziałek, 26 sty 2009, 15:55

No właśnie chciałem to napisać - potrzeba gwiazdora. McRae jeździł niesamowicie, Solberg to prawdziwy gwiazdor, Galli showman. Potrzeba kogoś takiego. Loeb skromny i spokojny. W sumie dobrze, ale potrzeba kogoś z "większą ilością energii" ;) .
Jar555
N2

Postprzez Raven » poniedziałek, 26 sty 2009, 15:55

A Loeb to nie jest drewno? Porównaj go sobie z Groszkiem i jego wypowiedziami, z żartownisiem KKK, z napalonym Colinem, z "podwieniętymi rękawami" Deleoura, autorytetem Matadora, szalonym stylem Gallego, czy nawet z ekspresją dawnego Solberga.
Loeb jest rewelacyjnym kierowcą, ale na tym koniec. Gość nie ma osobowości, jak na niego popatrzeć to widać robota.

Ja tak to widzę. Poza tym obecnie w WRC brak właśnie takich bogatych osobowości. Wszyscy są tak strasznie spięci, że mogliby rozłupywać orzechy pośladkami (że tak sparafrazuję cytat z mojego ulubionego filmu). Pewnie też jednym z powodów są te tryliardy $ wpakowanych w samochody.
Raven
A6

Postprzez Philippe » poniedziałek, 26 sty 2009, 16:12

A popatrz na naszego Bouffiera, raczej jest taki jak Loeb i Ogier, w końcu mają wspólną ojczyznę. A jednak "nasz" Francuz zdobył gigantyczną sympatię i jest jednym z najbardziej lubianych zawodników RSMP. Gdyby każdy był taki ekspresywny jak w/w przez Kolegę też byłoby nudno.
Philippe
A5

Postprzez aligator » poniedziałek, 26 sty 2009, 16:26

Raven ma racje

MŚ są nudne jak kupa w przeręblu jeśli nie można na nie jeździć. Mnie fascynowały w pełnym tego słowa znaczeniu do 2003 roku.

Po tym jak odszedł Gronholm po obejrzeniu pierwszej piątki wieje nudą.

Ludzie kochają charyzmatycznych kierowców i tacy osiągają sukces komercyjny. Dlaczego lubimy w Polsce Steca? przecież nie jest najszybszy. Kuchar nie robi żadnych wyników a zawsze jest wokół niego szum, bo marudzi, ale jest medialny. etc etc

Loeb jest betonem w emocjach i nie ma co się oszukiwać. Każdy kto był na mś widział, że jest raczej neutralny wobec kibiców. Ogier jest jego idealną kopią, wygląda jak loeb z 2001 roku. Brakuje im charyzmy, ale za to są najszybsi.

Nie zgodzę się co do Bouffiera, facet jest bardzo energiczny i w relacjach z kibicami nie raz okazywał np. naszej ekipie na rajdach
Poza tym przypomnijmy sobie wytrzeszcza Panizziego i adhd Delecoura
Nie wszyscy francuzi to seby
aligator

Postprzez Tomek K » poniedziałek, 26 sty 2009, 18:02

Raven napisał(a):Mam na myśli i jedno i drugie, choć wiem, że niektórym ciężko to pojąć.

To jeśli już jest grubsza dyskusja to prosze powiedz mi kiedy byłes ostatnio na WRC i na jakim rajdzie. Ewentualnie co Ci sie nie podobało.
Bo wiesz sama krytyka dla krytyki bo tak pisza i w ogole to...wiesz jaka jest. Tak samo moge powiedziec ze w gazecie napisali ze film kiepski, i założyć na 100% ze i mi sie nie spodoba i go zaczne krytykowac.
W WRCu tez redaktor Mełgwa z pasja krytykuje WRC...bo wyniki nudne. I rozwodzi sie jaka to super F1 była w tym sezonie...owszem była bo po pierwsze Kubica, po drugie zbieg okolicznosci sprawił ze finał był mega dramatyczny. Tylko ze przyjscie Kubicy do F1 zbiegło sie odejsciem Schumachera. Jeszcze 3 lata i wczesniej, wszyscy tez ziewali i psioczyli ze F1 nudna bo jeden wygrywa. Federacja nie zrobiła nic z F1, wyprzedzań jest chyba jeszcze mniej. Tylko własnie nie ma takiego Schumachera. W rajdach federacja nic nie zrobiła, (choc tu problem jest bardziej złozony) tylko ze nadal jezdzi Loeb, który wszystko wygrywa. Odejmij Loeba i walka o zwycięstwo znowu bedzie bardzo zacieta. Pytanie tylko czy ktos pojmuje sama ciekawosc serialu od atrakcji online czy atrakcji w postaci stania przy drodze. I akurat to ze Loeb zgarnia wszystko to chyba nie jest wina FIA, chyba ze o czyms nie wiem... Paradoksalnie, gdyby nie az taka siła kryzysu, to wycofanie Subaru moze dodac walce o tyle kolorytu, ze wszyscy beda jezdzic albo Cytryna albo Fordem (przynajmniej scisła czołowka). Tyle na razie z mojej strony.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 26 sty 2009, 22:02 przez Tomek K, łącznie edytowano 1 raz
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez corados » poniedziałek, 26 sty 2009, 19:19

Osobowośc jest ważna ale nie najważniejsza.Dla mnie Ogier jest mega talentem a,że nie jest typem showmena to na pewno mu nie pomaga ale i nie przeszkadza
corados
A6

Postprzez WRX_STI » poniedziałek, 26 sty 2009, 19:29

Pierwsza prywatna relacja z Monte 2009 :

http://videos.1max2rallye.com/download/ ... hp3?id=945
Obrazek
WRX_STI
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum