Ciekawe Filmy lata od 2007 do 2012

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Re: Ciekawe Filmy

Postprzez seal » wtorek, 20 lis 2012, 19:47

Qbek napisał(a):tak wyglądają polskie rajdy. nic tylko kochać!

A jak byś zatem widział organizację rajdów w Polsce.
Ogólno rozumiany temat zabezpieczenia jest co chwilę komentowany na forum.
Polecam wyjazd na rajd Niemiec lub Wielkiej Brytanii !
Nie spotkałem się z dyskutowaniem z osobami funkcyjnymi rajdu.
U nas zawsze problem. Masz dziewczynę z zabezpieczenia która prosi kibiców
o przesunięcie się od drogi to słychać tylko głupie śmiechy i komentarze.
Oczywiście na forum najlepiej krytykować organizację, tylko trzeba mieć świadomość,
że koszty organizacji imprezy są wysokie i ciężko jest klubom zorganizować imprezę
w sposób podręcznikowy. Zamiast narzekać na safeciarza dlaczego nikt mu nie pomoże
z grupą niesfornych kibiców. Lepiej stanąć i się z nim kłucić. Często są to osoby
z OSP albo nastoletni członkowie klubu. Oczywiście na forum każdy wie gdzie ma stać
i safeciarz mógłby się od niego tylko uczyć. Może warto na chwilę się zamienić rolami?
Nie ma sensu dalej wałkować tego tematu, wierzę że kiedyś będzie lepiej (normalnie).
seal
A5

Postprzez Qbek » wtorek, 20 lis 2012, 20:39

Plany zabezpieczenia są bardzo przemyślane, a ludzie którzy je egzekwują zawsze wyszkoleni i logicznie myślący.
Stawajmy 50m od drogi na prostej i będziemy wszyscy zadowoleni...

czekam na kolejne bla bla bla zamieńcie się rolami... Safeciarzem się nie jest z przymusu, a kilku złotych przecież w domu nie wysiedzisz..
Jeśli ktoś nie ma pieniędzy na szkolenia i organizację to chyba trzeba zająć się innym sportem, bo rajdy to ogromne ryzyko i jeżeli robimy coś po kosztach to później mogą być ofiary w ludziach...
Qbek
N3

Postprzez gorki » wtorek, 20 lis 2012, 21:04

Qbek napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=gB4csl18JTY
tak wyglądają polskie rajdy. nic tylko kochać!

To co powiedział Ci safeciarz jest święte. Nie rozumiem po co w ogóle wrzuciłeś ten filmik.

Widocznie w jego ocenie stałeś w miejscu niebezpiecznym, ale NIE TOBIE JEST DECYDOWAĆ O TYM KTÓRE MIEJSCE TAKIM JEST. Od tego są safeciarze (raz gorsi, raz lepsi), którzy mają wytyczne od swoich kierowników/sekcyjnych i to oni decydują o tym jak wygląda rozmieszczenie publiczności na ich odcinku.

To konkretny safeciarz nadstawia skórę (często nie będąc nawet tego świadomym), bo w przypadku śmiertelnego wypadku nie jest wesoło, a TY mu jeszcze z plakietką wyskakujesz i najzwyklej w świecie dyskutujesz kiedy nie powinieneś. Gdybym ja zabezpieczał ten fragment i uznał że stoisz w niebezpiecznym miejscu to po grzecznym zwróceniu uwagi i przy braku reakcji podjąłby zdecydowane działania. Mam na myśli odprowadzenie na komende, mandat, wstrzymanie odcinka.

Wiem, że macie swoją robotę ale zachowujecie się czasem niepoważnie.
gorki
N1

Postprzez tomson » wtorek, 20 lis 2012, 21:23

Nie chcę być chamski, ale ostatnio było w tym dziale, nota bene coś w stylu " moglibyście się od nich uczyć" (albo coś podobne, polecam sprawdzić), tych co grają pierwszą rolę w filmie... No właśnie, czego mamy się uczyć po filmach zamieszczanych na forum? Nie słuchać Safety? Skoro jest 50 metrów to po co naginać wytyczne? Bo taśma? Może lepiej byłoby uświadomić innych, żeby lepiej tu nie stali, tylko bez skrupułów kręcić film "a gdyby coś poszło nie tak...", ludzie! pomyślcie nad tym co robicie. Nie mam złych intencji. Myśl i przewiduj, każdy może pomylić się z taśmą, albo po prostu może mu jej zabraknąć.
tomson
N2

Postprzez Qbek » wtorek, 20 lis 2012, 21:27

nie ja jestem autorem filmu.

...ale na szczęście to nie byłeś Ty tylko jakiś inny z łapanki, który aż na tyle konsekwentny w swojej głupocie nie był...

Koniec tematu. Jeden lubi oglądać taśmy i koperty na wysokości oczu stojąc 50m od drogi, a innemu to będzie przeszkadzać..

...ktoś Ci pluje w twarz, a Ty mówisz, że deszcz pada...

P.S. - zabraknąć taśmy? W Polsce? Nieeee, to nie możliwe :D :D :D :D :D
Qbek
N3

Postprzez Motulski » wtorek, 20 lis 2012, 21:36

Odpowiadam cytując...

gorki napisał(a):
Wiem, że macie swoją robotę ale zachowujecie się czasem niepoważnie.

Sami wiecie, że Safety czasami wyrzucją nas z bezpiecznego miejsca w takie, którym nigdy byś nie stał !!! No, ale też wiadomo jacy ludzie często są safetami...Pan Jóżek spod sklepu w swoich gumofilchach z najczęściej zadawanym pytanie...jak długo jeszcze będą jechać ? Czy taki gościu może mieć pojęcie w tym co robi i jak to robić ? Jestem za zorganizowanymi grupami z automobilklubów, które wpadają co raz częściej obstawiać dane odcinki w danych rajdach...każdy AK ma swój odcinek do obstawy.

Teraz mi powiedźcie jakie mamy wykonać ujęcie/foto z takiego miejsca ? :)

Za granicą jakoś nie ma z tym problemu, a przynajmniej nie tak często...pokazujesz plakietke i stoisz w tym miejscu na własne ryzyko !
Akredytacja jest bez sensu kiedy jesteś traktowany jak zwykły kibic...

Wiem wiem...jesteśmy głupi, nieodpowiedzialni, jesteśmy samobójcami i sami pchamy się pod koła...
Ostatnio edytowano wtorek, 20 lis 2012, 21:43 przez Motulski, łącznie edytowano 1 raz
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez tomson » wtorek, 20 lis 2012, 21:38

Retorycznie, lepiej jakby miał sobie urwać nogę/rękę a następnie owinąć taśmą? Niektórzy na rajd przychodzą się tylko pokłócić, mając taki zoom, że mogliby ocenić czy spawy na klatce puszczają, ale lepiej bliżej drogi. Koniec OT. Pozdrawiam.
tomson
N2

Postprzez Qbek » wtorek, 20 lis 2012, 21:41

..to idź z lornetką na oes i oceniaj spawy w klatkach...
Qbek
N3

Postprzez SkandalRally » wtorek, 20 lis 2012, 21:58

Lamentujesz bo spotkałeś jednego nadgorliwego safety na całym rajdzie,
Biedy nie kochany przez nikogo kamerzysta.

Sraj dalej do własnego gniazda to będziesz wesela kręcił a nie rajdy.
SkandalRally

Postprzez matufa » wtorek, 20 lis 2012, 22:12

Qbek napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=gB4csl18JTY
tak wyglądają polskie rajdy. nic tylko kochać!

Jakubie film jest niepubliczny i nie miał być udostępniany na żadnych forach
Tym bardziej nie pasuje do tego działu
Jest niepubliczny dlatego, aby właśnie przypadkowi ludzie go nie analizowali. Film był dla ludzi z środowiska Media/Safety
Trafił również do organizatora i jeśli organizator poprosił o nr kamizelki safet to chyba znaczy, że jest coś na rzeczy...

Więc komentarze użytkowników forum odnośne nagrania są zbędne. Jeśli ktoś nie jest akredytowana osobą to nie wie jak wygląda sytuacja.
Każdy rajd to walka i spotyka to każdego z fotografów jak i operatorów, tych mniejszych jak i tych z górnej półki i wieloletnim doświadczeniem.
Każdy kto ma doświadczenie i pasjonuje się tym sportem jest w stanie ocenić sam swoje bezpieczeństwo i sam za siebie odpowiadać.
Gdyby sytuacja nie była absurdalna to taki film by nie powstał, ale nie będę tu tłumaczył co jest ukazane na filmie bo i tak większość nie zrozumie, nie będę również przedstawiał jak to wygląda w innych krajach bo tego się nie zmieni bowiem to leży w naszej naturze... i mówienie tu o jakimś wyjątkowym safeciarzu też nie jest na miejscu bo takich wyjątkowych safeciarzy spotyka się na każdym rajdzie, na każdym odcinku...

Prosiłbym o usunięcie tego linka z tego działu jeśli jest taka możliwość

Dla zmiany tematu coś z wczoraj
Kajetan Kajetanowicz - Subaru Impreza R4 [Co-Drive Równica 2012]
http://www.youtube.com/watch?v=VXS9YdaaBYY
matufa
N3

Postprzez majkos » środa, 21 lis 2012, 00:02

"Spotkanie nie tylko mistrzów" czeskich "amatorek". Trochę więcej udanych "akcji" niż na filmach z tego typu polskich imprez czyli w sumie "ciekawy film" :). Do tego "amatorska" impreza, rozegrana mimo ostatnich "restrykcji" FAS :

https://www.youtube.com/watch?v=3W5iYuT ... ature=plcp
Zostań fanem MAJKOS RTP na facebook'u
majkos
A5

Postprzez cruz » środa, 21 lis 2012, 12:20

klip z eventu na lotnisku w Białej Podlaskiej:

Twoja Stara Się o Rekord 3 - clip by RallyAddict
http://www.youtube.com/watch?v=nUENCQ9FL0o
http://www.RallyAddict.pl Obrazek
cruz
N3

Postprzez Honiclbr » czwartek, 22 lis 2012, 11:49

Prezentacja wyścigowych i rajdowych projektów Opla na sezon 2013 http://rallynews.pl/lang.en/no/movie/2475
Honiclbr
A5

Postprzez corados » czwartek, 22 lis 2012, 15:47

corados
A6

Postprzez paproh » czwartek, 22 lis 2012, 21:51

http://www.youtube.com/watch?v=CP7YwxUDxp8
fajna eliminacja mistrzostw francji
free your mind...
paproh