(M.Ś.) W oczekiwaniu na ponowny debiut 3 diamentów

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez darekH » czwartek, 1 sty 2004, 12:14

Widze ze od razu zakladacie ze jak sie nie ma aktywnego napedu to samochod tylko bookami da sie prowadzic, a tak dla przypomnienia jaki naped maja prywaciaze w Pugach 206 WRC, hmmm czyzby tam wymieniona byla nazwa 2 pasywne ( przod/tyl ), wiec nie robil bym z tego wielkiej afery, Pugi jezdza jak po sznurku, to wszystko zalezy tak naprawde od kierowcy, a co do Panniziego to z obserwacji relacji TV to smiem twierdzic ze jest on jednym z agresywniej jezdzacych kierowcow na asfalcie, wiec narazie zobaczymy i poczekamy na oceny, wiadomo ze kazdy chcialbym ze boooki wrocily ale realnie patrzac to malo prawdopodobne, dla mnie to co sie dzieje na szutrze to jest przykre, jak widzialem jak jedzie Loeb na RallyUK, to sorki , ja wiem szybko, ale Tomek Kuchar ladniej booki zacinal, to tyle, aha i Szczesliwego 2004 roku :)
gg:3048339
darekH
N2

Postprzez TommiCrazy » poniedziałek, 5 sty 2004, 16:14

Pajero 400 konne ma byc w serii 5000 egzemplarzy i koszt okolo 100k Euro :)
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez Mroowa » czwartek, 22 sty 2004, 13:02

A ciekawe jak tam miśki pojadą w Monte Carlo i jak sie zaprezentują w całym sezonie. Myślę że będzie dobrze może nie od pierwszego rajdu ale napewno będzie dobrze.

Ja tu jeszcze wrócę po Monte Carlo :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Mroowa
S2000

Postprzez żółtodziób » czwartek, 22 sty 2004, 14:18

A ja myślę że nowy lancer nieźle zamiesza. Oczywiście nie od razu, ale cholernie podoba mi się ich podejście do sprawy. Nie budują całej rajdówki na wariata jak Seat czy Skoda tylko skupiaja się na najważniejszych sprawach.

Po samym wyglądzie widać że postanowili wykorzystać do maximum możliwości jakie stwarza WRC a nie przerabiać Evo na A grupę. Zauważcie że nowy lancer WRC wcale nie ma nadwozia od Evo tylko od zwykłego lancera. Widać że kwestii aerodynamiki poświcili wiele czasu. Fakt wygląda to to jak wiejski tuning, ale to ma przede wszystkim jeździć szybko a nie wyglądać. Mocno też przegrzebali nadwozie, stosując lekkie materiały, aluminium, włókna. W ten sposób stworzyli sobie świetną bazę na kolejne lata. A nie wiadomo co kolejne lata przniosą, mówi się o wywaleni turbosprężarek, mówi się o wywaleniu aktywnych dyfrów, w takiej sytuacji faktycznie najmądrzej jest wpompować najwięcej kasy w to co na pewno przyda się w następnych latach.

Nawet jeśli wurce zostaną w niezmienionej formie to przykład Seata pokazuje że samymi aktwnymi dyframi nic się nie zwojuje, jeśli buda będzie źle wyważona. Przykład Skody pokazuje że jeśli całość jest za ciężka to szybko nie pojedzie. Mitsubishi jak widać wiele się nauczyło, na swoich błędach ale i na cudzych. Wcale się nie zdziwiię jesli mimo braku aktywnych dyfrów miśki zlądują wysoko w klasyfikacji. Na pewno nie na asfaltach, tam przeszkodą będą hamulce, które w początkowym okresie nie będą chłodzone cieczą. Ale wcale się nie zdziwię jeśli na szybkich szutrach, takich jak Finladnia i Nowa zelandia będą wysoko. W tych rajdach mniejsze znaczenie maja dyfry a większe ogólne zrównoważenie samochodu, tam lancery mogą być groźne
żółtodziób
A8

Postprzez Mroowa » czwartek, 22 sty 2004, 14:50

Jestem pewien że będą szybkie i groźne dla konkurencji a o szczgółach porozmaweiamy po Monte Carlo :)

POZDROWIENIA!!!!!!!!!!
Mroowa
S2000

Postprzez krzychd » czwartek, 22 sty 2004, 14:50

A jak się obecnie mają przepisy do aktywnych dryfów?
KRzychd
krzychd
N3

Postprzez żółtodziób » czwartek, 22 sty 2004, 23:19

obecnie wszystkie elektroniczne zabawki są dozwolone, od przyszłego sezonu, tj. 2005 ma wylecieć aktywne zawieszenie. Aktywne dyfry na razie oficjalnie nie mają wylecieć, ale przebąkuje się o tym i owym. Na pewno nie będzie ich w rajdówkach RRC, o ile te w ogóle powstaną, bo działania FIA w tej materii przypominają polską reformę służby zdrowia, duużo pomysłów , dużo gadania, każdy wie wszystko najlepiej tylko skutki opłakane.
żółtodziób
A8

Postprzez rally_fan1 » niedziela, 25 sty 2004, 21:49

i po debiucie nowego Lancera WRC,moim zdaniem całkiem udany,szkoda,że Galli wypakował,bo jechał całkiem nieźle,ale cóż za błędy się płaci,mam nadzieję,że na następnych rajdach będzie już dojeżdżał do mety,a co sądzicie o tym: Lancer Evo IX , choc jak pisza na tej stronie,na ktorej to znalazlem,czyli na Lancer Evo Club być może to nie będzie Lancer Evo 9,tylko Lancer Evo 8.5 czy coś w tym stylu...
rally_fan1
N3

Postprzez Mroowa » niedziela, 25 sty 2004, 22:17

No też uważam że całkiem nieźle jak na debiut nowym samochodem bardzo ale to bardzo fajnie o z rajdu na rajd będzie lepiej :D :D :D :D
Mroowa
S2000

Postprzez Kruk » niedziela, 25 sty 2004, 22:47

Zewnętrznie Lancer Evo IX różni się tylko innymi przednimi reflektorami i w związku z tym wykrojem blach przednich nadkoli i pokrywy komory silnika. Inne ma też przetłoczenie na przednim spojlerze.
Forma reflektora przypomina mi ten z Focusa, a jego wypełnienie reflektory Clio.

Mnie się podoba :D
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez *fly* » niedziela, 25 sty 2004, 23:25

jesli chodzi o debiut to strasznie sie balem ze nowy lancer (podobne obawy mialem co do puga) moze okazac sie awaryjny ale naszczescie chyba mozna powiedziec po pierwszym rajdzie ze taki nie jest! uwazam ze pokazali sie z jak najlepszej strony zwazywszy na to ze pudla nikt po nich nie oczekiwal
*fly*
A5

Postprzez *fly* » niedziela, 25 sty 2004, 23:26

jesli chodzi o debiut to strasznie sie balem ze nowy lancer (podobne obawy mialem co do puga) moze okazac sie awaryjny ale naszczescie chyba mozna powiedziec po pierwszym rajdzie ze taki nie jest! uwazam ze pokazali sie z jak najlepszej strony zwazywszy na to ze pudla nikt po nich nie oczekiwal
*fly*
A5

Postprzez *fly* » niedziela, 25 sty 2004, 23:27

*fly*
A5

Postprzez *fly* » niedziela, 25 sty 2004, 23:28

przepraszam ze wyslalem to samo 3 razy ale mi cos net siada :(
*fly*
A5

Postprzez Kuba M. » niedziela, 25 sty 2004, 23:29

Pamiętaj o mozliwości skasowania własnych postów...
Kuba
Kuba M.
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum