(M.Ś.) Rajd Szwecji

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez **FanKuzaja** » piątek, 7 lut 2003, 23:38

Kolejne 3 Os nie przyniosły znacznych zmian w czołówce . Na Os 4 Marcus Gronholm podonżał swoim stałym tempem a zanim Tommi Makinen dotrzymujacy mu kroku a, za Tommim są dwaj kierowcy z Temu Peugeot.

Na Os 5 wybuchł mały incydent z podaniem czasów itd a wszytsko poszło o samochód znajdujacy się na środku drogi wbity w śnieg po wcześniejszym spotkaniu z zaspą ze śniegu i uszkodzonym przodem i zawieszeniem zatarasował drogę a był nim Francoisa Duvala, którego Ford Focus WRC zakończył udział w imprezie klinujac się w sniegu. Wszystko się skonczyło dobrze Pilot i Kierowca przerzyli lecz Os 5 musiał zostac odwołany . Sędziowie uniewarznili ten os i nic w klasyfikacji się nie zmieniło.

Dzięki Władzą którym incydent na Os 5 został rostrzygniety chcieli się odwdzęczyć i kierowcom jak i kibicą małą prubą a raczej 2 km Os-em o nazwie Hagfors. Na tym kruciutkim Os najszybszym kierowcą był Richard Burns a najefektownejszy przejazd nalerzał do Petera Solberga który tym przejazdem chiał podzekować kibicą który zebrali się tak licznie na tym Os .

Tomasz Kuchar nadal bez zmian 20 pozycja w Generalce.

Janusz Kulig po pierwszym dniu zajmuję 4 pozycję w generalce Production Car a zanim zameldował się Krzysztof Hołowczyc. Reszta kierowców notuje również dobre czasy gdzie. Nastepni Polscy kierowcy w klasie Production Car zajmują miejsca Ósme Łukasz Sztuka a, Michał Sołowow dopiero znajduję się na 22 w N grupie a w klasyfikacji jest 51.
**FanKuzaja**
A6

Postprzez Psycholog_Rajdowy » sobota, 8 lut 2003, 01:12

Fanie Kuzaja: Już dawno się tak nie uśmiałem - ten Twój ostatni post to prawdziwy majstersztyk, coś na miarę "humoru z zeszytu" :!: :lol: Czegoś tak wspaniale nieczytelnego i nielogicznego już dawno nie widziałem :!: :lol: Wprawiłeś mnie we wspaniały nastrój :!: Jeśli byś jeszcze teraz napisał, że tego postu nie stworzyłeś, po to by rozweselał innych, tylko starałeś się napisać poważne podsumowanie dzisiejszego etapu, to dostanę chyba napadu śmiechu :!:
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez lukas » sobota, 8 lut 2003, 12:00

hmmmm....... fajny ten post :lol: :lol:
lukas
N2

Postprzez thompson40 » sobota, 8 lut 2003, 12:03

ja tam troszke na inny temat. oglądał ktoś wczoraj relacje na EuroSport??? wedłóg pana Gaca "..... Kulig, Hołowczyc, Sztuka i Sołowow startujący samochodami Mitsubishi Lancer WRC..." nie jest to dosłowny cytat ale coś takiego wczoraj powiedział pan Gac. Śmiać mi się chciło chociaż późno już było.... :D to się nazywa profesjonalizm
pzdr
...jk1dL......................................
...cky.pl.2kx.pm..........................
thompson40
N3

Postprzez lukas » sobota, 8 lut 2003, 13:20

thompson40: ja sie przyzwyczailem do takich perełek, kiedys budzilo we mnie zlosc itd itp a teraz tylko sie z tego smieje. Ostatnio na relacji z Monte Borowczyk strzelil cos o pugu 206 T16 :lol: w niedziele bedzie powtorka to jeszcze raz sie temu przyslucham :D
A tak wracajac do Szwecji to zaskakuje mnie Gardemaister, kurcze Auriol ledwo utrzymuje tempo prywaciarzy a Toni jedzie Octavia jakby to nie byla Skoda :D dla mnie bomba :!: :!: :!:
lukas
N2

Postprzez Psycholog_Rajdowy » sobota, 8 lut 2003, 13:27

Pan Borowczyk ostatnio znowu gadał o Peugeocie 206 T16?? On chyba naprawdę uważa, że takie auto kiedyś istniało, bo z rok temu też o nim mówił. :lol:
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez thompson40 » sobota, 8 lut 2003, 13:44

dokładnie, Toni wymiata Octavią:) ale o ile pamiętam to nigdy nie miał problemów z wejściem do czołówki w szwecji ;) a Auriol krótko mówiąc zawodzi.....
pzdr
thompson40
N3

Postprzez thompson40 » sobota, 8 lut 2003, 13:49

chyba znowu jakieś problemy. Marcus, Tommi, Richard, Sebastian i Roman jakoś podejżanie wysokie starty. może znowu organizatorzy anulują odcinek??? bardzo dobrze ze ani Rovanperze ani Pykalisto nic się nie stało. ale na tym rajdzie są problemy.... :(
pzdr
thompson40
N3

Postprzez adi_A7 » sobota, 8 lut 2003, 14:33

Psycholog
Fan kuzaja na pewno się zgrywa, przecież to nie możliwe, żeby ktoś poważnie pisał takie rzeczy :)
adi_A7
N1

Postprzez Wilu » sobota, 8 lut 2003, 14:34

jeśli mnie oczy nie mylą a kiepsko się dziś czuje to się coś popierdzieliło straszliwie na ósmym, i wyniki jakieś takie poprzestawiane, hyba muszę ochłonąć, bo skoda wygra rajd jak tak dalej toni będzie wymiatał.
ile stracił Gronholm 11 min????/

enki nasze napierdzielają aż miło się robi, extra liga chłopaki

natomiast wydaje mi się, że Tomek jedzie woolniej, niż w tamtym roku, tzn szybciej bo autko szybsze, ale jednak brakuje błysku, co do taktyki to może i słuszna, bo jak takie zmiany będą to zakończy w 6.

mogłem przypuszczać że je anulują
Wilu
N4

Postprzez koval » sobota, 8 lut 2003, 15:18

Wcale nie jedzie szybciej niez w tamtym roku. Ze ma lepsze auto to tego nie potwierdza. Corolla moze miala mniejsza moc ale Tomek jak bylo widac jechal nia duzo plynniej - poprostu wykorzystywal co mial na maxa,
w Szwecji taka jazda daje efekty, a teraz tylko stara sie... i srednio idzie za malo obycia z aftem mysle bo juz jest spora strata, a to dopiero polowa 2. dnia :?

...::: pozdro :::...
http://www.pwr.wroc.pl Obrazek
koval
N2

Postprzez thompson40 » sobota, 8 lut 2003, 15:43

ja wiem? może nie jest rewelacyjnie ale też nie jest źle. Tomek jedzie bardzo przyzwoicie i jeśli troszeczkę przypieszy to wyprzedzi Kolberga. Ja uważam że Tomek jedzie dobrze, w tak specyficznym rajdzie nigdy nie będzie się ścigał na równi z niektórymi kierowcami ze skandynawi.
pZdr
thompson40
N3

Postprzez Truskawa » sobota, 8 lut 2003, 17:07

Ma ktos moze liste zawodnikow startujacych w Production Car - albo jakis
link do tej listy. Kurcze bardzo mi jest potrzebna bo nie wiem na ktorym
miejscu w grupie PC WRC plasuje sie Janusz, a sledze wyniki na WRC.com bo tam sa szybciej :) i nie sledze czesto tego co napisal autoklub.
Szwecja po os9 - Polacy
19 - Tomasz - +4:36.5
32 - Janusz +9:21.8
34 - Krzysiek - +9:46.9
42 - Lukasz + 11:59.5
48 - Michal+ 15:18.6
Ale Kresta(15miejsce) odskoczyl Tomkowi +1,7.5
szkoda mi Jusso Pykalisto na os8 wypadl z drogi - czyzby Marcus dal mu
wskazowke - jedz na max ?
no i Rovanpera po os7 (4miejsce)(wygral 7 os) gonil swojego zespolowego
kolege i os8 - wpadl na Jussohe he nie popisal sie.
Bardzo dobrze Solberg hyba zmotywowali go kibice ktorzy na osach sa podobno
wszedzie i teraz (po os9) jest 5.
Xsara chyba wymaga jeszcze dopracowania bo cos kiepsko idzie Cytrynom -
pierwsza dopiero na 11 miejscu(Carlos:).
Gardemaister bravo bravo 8 miejsce - Szkoda hyba nie jest az tak kiepska jak
ja maluja :)
.:: Do zobaczenia na oesach ::.
Truskawa
N2

Postprzez thompson40 » sobota, 8 lut 2003, 17:10

no i stało się. Kuchar przegonił Kolberga, gratulacje:)
ładnie Colin, jest już 5 i ciągle goni, myślę że jest w stanie wjeśc na podium. Martina przegoni jeszcze dzisiaj a z Burnsem poczekamy do jutra :) - tak będzie wedłóg mnie jeśli Colin bedzie miał troszke szczęścia i nie będzie miał żadnej wpadki, ale fakt ze gdyby wczoraj nie szalał to by dzisiaj był na pudle, no ale "gdybanie" odkładamy na półkę. jest jak jest.
jestem zdziwiony tym że Hołek dostaje baty od Kuliga, no ale poczekamy do końca rajdu w sumie to jeszcze 7 os-ów
pzdr
thompson40
N3

Postprzez Truskawa » sobota, 8 lut 2003, 17:38

Taka mała prośba do was wszystkich (i nie wszystkich) - jakbyscie mogli to piszcie po ktorych (na ktorych) oesach opisujecie wyniki i wydarzeni bo czasami trudno sie polapac, a tak to byloby o wiele prosciej i przyjemniej :)
.:: Do zobaczenia na oesach ::.
Truskawa
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum