(M.Ś.) Skoda Fabia WRC

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez alfan » czwartek, 6 mar 2003, 20:24

No zobaczymy jak to sobie poradzi-ale mnie coś sie widzą choroby wieku dzieciecego...

A tak przy okazji-Wilu i inni skodowcy-na Superba Super 2000 tez się napalacie :?: :)
Gdzie dwóch albo trzech spotyka się w imię Alfy Romeo,
tam Cuore Sportivo jest między nimi.
www.pyrateam.cuoresportivo.pl
alfan
N3

Postprzez thompson40 » czwartek, 6 mar 2003, 20:27

alfan napisał(a):No zobaczymy jak to sobie poradzi-ale mnie coś sie widzą choroby wieku dzieciecego...

A tak przy okazji-Wilu i inni skodowcy-na Superba Super 2000 tez się napalacie :?: :)

a po co ??? wystarczy Fabia, jeszcze jak by Skoda miała swoje s1600 ;) to by była jazda ;) no ale Skoda nie ma mniejszego modelu od Fabii. może zrobiliby tak jak Peugeot?? Fabia WRC i Fabia jWRC ;) super by było.
pzdr
thompson40
N3

siły

Postprzez grandmaster » czwartek, 6 mar 2003, 20:39

Wydaje mi się, że narazie ich wszystkie siły skupią się na dopracowanie Fabii WRC, ale jak zaczną osiągać sukcesy w WRC i będzie im mało to zaczną pakować w "Juniorki". Tego im życzę :!:
rally's are not a crime
.............................................
www.extreme.pl - is not a crime
grandmaster
N3

Postprzez Wilu » piątek, 7 mar 2003, 00:08

cóż ja jako miłośnik skody oraz s1600 naprawdę nie mam nic przeciwko aby powstała fabia s1600, gdzieś słyszałem, że takie plany były. ale macie rację, grożą autku choroby wieku dziecięcego, pewnie w testach wszystkich problemów usunąć się nie będzie dało. potrzebne jest doświadczenia, ale przecież skoda posiada doświadczenie i to jak wiemy całkiem spore w budowaniu dobrych aut do rajdów. co więcej zobaczymy jakie czasy będą na oesach. poczytajcie co o fabiówce ma do powiedzenia Auriol, jaki jest podniecony. napewno nie bez podstawnie.

a Alfan słuchaj nie mam nic przeciwko skodzie superb, no może lepiej wersji tudor w wyścigach płaskich w 2 litruweczkach pościgała by się napewno z alfami 156 i 147. :D :D :D bo i kasowała by bmw :twisted:
Wilu
N4

Postprzez jonsi15 » piątek, 7 mar 2003, 12:21

jeżeli będzie tak szybka jak jest piękna to drżyjcie:pugi,cytryny i subarynki.Skoda mistrzem świata-zobaczycie!!!!!!!! :D
jonsi15
N2

Postprzez Truskawa » piątek, 7 mar 2003, 12:39

Nie mam nic przeciwko Szkodzie, ale uwazame ze Auriol pzesadzil z ta wypowiedzia, albo po prostu kazali mui cos powiedziec. Wypowiedzi zawodnikow z teamow fabrycznych zawsze trzeba podzielic na pol i wyluskac pare faktow. A po drugie Didi nie przyszedł do Skody bo dowiedzial sie o planowanej Fabii WRC, tylko jak juz sie tam znalazl to go wtajemniczono i ewentualnie mu sie spodobala. I jeszcze jedno Auriolowi konczy sie kontrakt ze Skoda jesli bedzie mowil ze Fabia jest dobra ale wymaga jeszcze dopracowania to zapewne to bedzie jego ostatni rok ze Skoda, a jak podlize sie szefostwu to kto wie....
.:: Do zobaczenia na oesach ::.
Truskawa
N2

Postprzez Wilu » piątek, 7 mar 2003, 16:29

o ile sobie dobże przypominam to w czasie kiedy ten kontrakt był negocjowany Auriol już wiedział, tak jak my, że skoda wprowadzi na trasy fabię wrc, w zeszłym roku już jej się nie mogłem doczekać, a było to dużo wcześniej niż go zakontraktowali. tak czy owak wejście do zespołu który dysponuje mało rozwojowym samochodem mijało by się z celem. myślę że kusili auriola fabiówką, bardzo tego faceta lubię i zawsze zachwycałem się jego jazdą, a to że odpierdziela teatrzyki to już mało istotne. reprezentuje team i może szeży propagande, ale wiesz były już różne przypadki gdzie kierowcy niezbyt pochlebnie wypowiadali się o swoich samochodach i nawet je krzywdzili. myślę że Auriol ma naprawdę chrapkę na kilka dobrych występów i wie, że w nowym autku, który rokuje spore nadzieje może coś dokonać. projekt wydaje się być realny do zrealizowania, przypominam że zajeli nim się w siedzibie vw a nie tylko sama skoda. to coś innego niż tworzenie 2 wrc w ramach jednego konsorcjum. tu wszyscy chcą aby autko się sprawdziło i aby przyniosło dużo splendoru nie tylko skodzie ale i vw. myślę, że czesi mają realne szanse aby dołączyć do najlepszych, a nawet z nimi wygrywać. kierowców mają całkiem dobrych, może nie najlepszych w owym czasie, ale na wysokim poziomie.
tak więc Truskawa trochę się z tobą niezgadzam, ale zapraszam do dalszej polemiki jeżeli uważasz inaczej.
Wilu
N4

Auriol

Postprzez grandmaster » piątek, 7 mar 2003, 18:49

Fabia WRC Auriol'owi musi sie podobać (chociaż nawet jakby mu się nie podobała). Jakby to wyglądało gdyby kierowca fabryczny źle wyrażał się o swoim nowym samochodzie. Przecież od razu dostałby kopa za drzwi. Skoda wypuściła nowe auto, a zadaniem kierowców jest jej reklamowanie.
Przecież wiadomo, że w promowaniu chodzi o jak najgłośniejszą prezentację i o k.a.s.ę. Także to jest poprostu marketing :!:
Osobiście może mu się podobać albo i nie, ale ma ją reklamować tak żeby przyciągnęła klientów i wypowiadać się tak jakby to było auto gotowe na tytuł mistrzowski...dlatego też w jego wypoweidzi można zauważyć, że jest podjarany na maxa.
rally's are not a crime
.............................................
www.extreme.pl - is not a crime
grandmaster
N3

Postprzez Truskawa » piątek, 7 mar 2003, 20:08

W sumie Wilu przekonałeś mnie - prawdopodobnie (napewno) Auriol wiedział o Fabii - pamiętam jeszcze zdjęcie takiego modelu hehe :)
To co powiedzieli o nowej Skodzie (technicznie) ta sa systemy ktore juz istnieja i wiele rewolucji niewprowadzili. Jedno mi sie w skodzie spodobalo (oprocz malowania) :
Obok dźwigni zmiany biegów jest umieszczony bardzo blisko ręki kierowcy hamulec ręczny. Różnica w faktycznej funkcji hamulca ręcznego jest znacząca. Dodatkowo w hamowaniu kół tylnych, używając hamulca ręcznego aktywizuje się hydrauliczny system w sterowaniu jazdy wszystkimi kołami i rozłącza je między osiami. Prościej mówiąc hamulec ręczny został tak zmodyfikowany aby ładniej robić boki z użyciem ręcznego :)
.:: Do zobaczenia na oesach ::.
Truskawa
N2

Postprzez **FanKuzaja** » niedziela, 9 mar 2003, 00:20

A ja myslę że Fbia WRC coś może namieszać w MŚ.

W końcu długość i szerokość jest wmiare podobna do Peugeota czy Xasry WRC . Fiabia WRC wyglonda taka jak by mała żabawa jeszcze w tych barwach na 17 calowych kółeczakach miodzio wyglonda.

A jak narazie pozostaje nam czekanie na najbliższą premiere w jakimś Rajdzie MŚ .
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez **FanKuzaja** » niedziela, 9 mar 2003, 00:21

A ja myslę że Fabia WRC coś może namieszać w MŚ.

W końcu długość i szerokość jest wmiare podobna do Peugeota czy Xasry WRC . Fiabia WRC wyglonda taka jak by mała żabawa jeszcze w tych barwach na 17 calowych kółeczakach miodzio wyglonda.

A jak narazie pozostaje nam czekanie na najbliższą premiere w jakimś Rajdzie MŚ .
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez marcin » niedziela, 9 mar 2003, 11:11

**FanKuzaja** napisał(a):A ja myslę że Fabia WRC coś może namieszać w MŚ.

Jeżeli Ci chodzi o Peugeota 206 WRC to nie wiem czy już odrazu Fabia nawiąże z nim walke bo doświadczenie będzie dużo mniejsze niż 206. Ale wszystko sie okaże być moze miło nas Fabia zaskoczy :D
marcin
A5

Postprzez Baca » piątek, 14 mar 2003, 14:24

Znalazłem dziś taki news, zatytułowany: "Gardemeister testoval Fabii WRC"

Pilot továrního týmu Škoda Motorsport Toni Gardemeister již zahájil testování speciálu Škoda Fabia WRC na šotolinovém povrchu v Itálii.
Baca
A5

Postprzez Baca » sobota, 15 mar 2003, 17:28

Warto oglądnąć według mnie jeszcze fotki z tej strony:

http://www.foltyn.cz/skoda_uvod.htm

Nie znajdziecie tam co prawda żadnej Fabii WRC, ale myślę, że nie będziecie żałować odwiedzin tej strony. Fajne fotki również Fabii, ale nie WRC ze stronki:

http://www.foltyn.cz/fabia.htm
Baca
A5

Postprzez Wilu » sobota, 15 mar 2003, 18:05

dzięki Baca link jest fantastyczny, nawet niewiedziałem, że takie potworki skodówka wymodziła. polecam :twisted:
Wilu
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum