(M.Ś.) Mistrzostwa świata na żywo!!!

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez TommiCrazy » wtorek, 21 sty 2003, 03:22

Richards już 3ci rok mowi o tych relacjach na żywo i ciagle coś jest nietak , wychochodzą jakieś pruby, tu cos sie nieudaje, to tamto i jest lipa.
moze wkoncu się uda, wkoncu już bardziej chyba nieda się skupić do siebie odcinków specjalnych
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez WAPNO » wtorek, 21 sty 2003, 09:07

No mogliby zrobić np. na ileśtam kanałach onboardy. I jeszcze na kilku kamery z ciekawych miejsc. Aha i z helikoptera widok tesh może byc :)
WAPNO
A6

Postprzez TommiCrazy » wtorek, 21 sty 2003, 10:17

No to fakt, to by było najfajniejsze gdyby było na żywo tak z onboardu i z kamer oesowych oraz z helikoptera, każdy po kazdym , czasem kilku naraz musieli by pokazywać bo przecież oesy są czasem kilka na raz czynne
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez rav » wtorek, 21 sty 2003, 13:35

Od tego jest realizator. Wybiera najfajniejsze ujęcia. Może być jeszcze kanał "kierowcy prywatni", "N4" i "S1600"
rav
A6

Postprzez Tomisny » wtorek, 21 sty 2003, 15:12

W czasie tegorocznego rajdu Finlandii bylem akurat w Londynie. Ogladalem relacje na Channel 4. Wierzcie mi,ze to juz mialo wiele wspolnego z taka relacja "na zywo". Na zywo co prawda nie bylo, ale prawie tak wygladalo. Bylo to kolo 19 kazdego dnia rajdu. Bylo studio, w ktorym siedzial prowadzacy z dwoma goscmi.Jeden z nich byl kierowca a drugi pilotem. Oboje byli jakimis znanymi zawodnikami brytyjskimi, lekko juz emerytowanymi. W kazdym razie ich rola to "specjalisci".
Ze studia przenosili sie na OSy z danego dnia. To byla oficjalna relacja WRC polaczona z ich wlasnym materialem. Na trasie mieli kilku reporterow z kameram i sie miedzy nimi przelaczali. Po kilku OSach powrot do studia, gadka, i wracamy na trase...
Wszystko to zrobione naprawde fajnie. Wsrod reporterow byla kobieta. Super bylo ogladac jak ona stoi na trasie OSu, cos tam opowiada, a nagle mowi: Uwaga, nadjezdza Colin....i tu kamera robi szybki ruch i filmuje przejezdzajacego wlasnie Colina... Super! Mozna poczuc sie jak na rajdzie.
Wszystko to jeszcze przeplatane reportarzami ze spraw okolorajdowych. Pokazywali finlandie, jeziora i miasto Yyvaskyla, baze rajdu. Great!

Codziennie godzinka w prime time 19.00-20.00, analiza jazdy brytyjskich kierowcow...i do zobaczenia jutro.

Wszystko to lekko przypomina relacja z Dakaru w wykonaniu TVP1 (Kamel i Krasko), ktora tez wedlug mnie jest fajnie robiona.

W kazdym razie tamta relacje chetnie by moze ogladnelaby i moja mama, byla ciekawa,dostepna i fachowa jednoczesnie. Wiec mysle,ze to mogloby wlasnie tak wygladac. Tyle,ze zamiast nagrane pare godzin wczesniej reportarze i wyniki lecialyby na zywca...

Ach gdyby takie relacje byly u nas.... :roll:

pozdrawiam
Tomisny
N3

Postprzez adi_A7 » wtorek, 21 sty 2003, 16:09

Tomisny naprawde ci się podobała relacje TVP z Dakaru? Przecież to nie miało nic wspólnego z relacją z rajdu, tylko z przygodą dwóch zniewieściałych reporterków, którzy chcieli zrobić program o sobie w Afryce. Na 10 min relacji 9 to ich popisy, a 1 to właściwa relacja, całe szczęście, że z innym komentarzem. Ich indolencja sięgała zenitu podczas wywiadów z czołowymi kierowcami, którzy nie wiedzieli o co tym pajacom chodzi. Najbardziej mnie dotknął program, w który przedtawiali przejeżdżających koło nich kierowców jak na meczach bokserskich, a Ari Vatanen(misztrz świata i wielokrotny triumfator tej imprezy) został przez nich przedstawiony jako Obi Wan Kenobi. Słabo mi się zrobiło, pewnie te wszystkie nazwiska tyle samo im mówią, co postać z filmu science fiction.
Nie mam nic przeciwko relacjom robionym z jejem, ale błagam niech robią to ludzie znający temat, a nie ładni chłopcy z telewizji, których interesuje tylko to jak wypadną w telewizji.
adi_A7
N1

Postprzez Tomisny » wtorek, 21 sty 2003, 20:21

Nie wiem jak to dokladnie jest z tymi relacjami. Widzialem tylko jeden program. Ale koncepcje mi sie podobala. Nie powiem,zeby faktycznie oni byli jakimis specjalistami w temacie, ale mysle ze wcale nie musza byc. Dzieki temu ktos oprocz pasjonatow te relacje oglada.
Nie chce Cie i innych obrazac, ale wydaje mi sie ze awersja do ladnych chlopcow w telewizji to jakis kompleks. Ja wole osobiscie jak w telewizorze widze ladnego chlopca a nie brzytkiego, tak samo wole zobaczyc ladna kobiete, a nie brzytka choc wielka specjalistke.

Jezeli obecnosc Tomasza Kamela w relacji z rajdu Monte Carlo np. odstraszyla cie od jej ogladania to znaczy,ze wcale cie ten rajd nie interesuje. Ja ogladalbym to z checia bo byloby to zrobione z jakims telewizyjnym profesjonalizmem. Sorry, ale nie bawia mnie suchary tylko dlatego, ze cos wogule pokazuja. Dla mnie moze byc i mniej fachowo, ale jak bedzie dobry show to beda widzowie, beda i sponsorzy... A czy nie o to chodzi?

Bronienie rajdow od telewizyjnej atrakcyjnosci to skazywanie tego sportu na margines, a przeciez tego oficjalnie nie chcemy wszyscy.

Jednak my zachowujemy sie jak LPR. Myslac ze broniac ten sport przed postepem, nowoczesnoscia i komercyjna atrakcyjnoscia zachowujemy jego istote. Tymczasem to prosta droga na dno...

Zapewniem cie, ze dopuki taka relacja nie zainteresuje calej twojej rodziny, doputy nie zainteresuje tez sponsorow.

No a dla mnie nie wazne jest ze beda to ogladac laicy. Ja sie bede cieszyl, ze ja moge to ogladac i sie przy tym dobrze bawic.
Prime Time!!! W UK to dziala!!! O to chodzi teraz w sporcie! Rozrywka!
Tomisny
N3

Postprzez adi_A7 » wtorek, 21 sty 2003, 20:52

Troszeczke się zagalopowałeś, nie bronie rajdów przed atrakcyjnym przekazem, jestem nawet za show na temat rajdów. Denerwuje mnie, że moja rodzina uwieży w przekaz ludzi, którzy nie mają pojęcia o tym sporcie. Boję się, że moje rodzina będzie miała wypaczony obraz. A zresztą tam był tylko mały ułamek rajdu, a reszta to ich kreacja.
Ja osobiście obajzałem kilka relacji, po czym na stałe przełączyłem telewizor na Euro Sport, nie chciałem się denerwować.
Aha, nie mam kompleksu ładnych chłopców, szkoda mi ich, ponieważ coraz mniej przypominają mężczyzn. A co do ładnych dziewczyn, to oczywiście, że wole je od brzydkich, ale jest sporo tematycznych programów, w których można je do woli oglądać (ale ja i tak wole w realu :)), nie brakuje mi ich w rajdach.
Podsumowując: Schow- tak, ciekawy przekaz zrozumiały dla laików i sponsorów- tak, ale najważniejsze niech to będzie robione przez ludzi czujących ten sport. pozdrawiam
adi_A7
N1

Poprzednia strona

Powrót do Archiwum