(M.Ś.) Rajd Kormoran el.MS???

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez TommiCrazy » piątek, 18 paź 2002, 11:10

Ale co by niejojcyć na ten temat to ja bym jednak bardzo chciał mieć tu u nas MŚ !! :) wreszcie miał bym powód żeby jechać na mazury.
Ps. czy tam w lecie są komary? 8)
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez kewals » piątek, 18 paź 2002, 14:25

ja także bym miał w końcu jednoznaczny powód żeby sie tam wybrać :D a tak wogóle moim zdaniem powinien kandydować rajd Wisy jako najstarszy....tylko szkoda że oni tylko chcą szutrowy
zapraszam do dyskusji na www.dnkforum.prv.pl
kewals
N3

Postprzez pwrc » sobota, 4 sty 2003, 22:19

po przeczytaniu tego newsa nie mam złudzen że Kormoran ma jakies szanse stać sie el MS, troche szkoda, trzeba się uczyc jak to robia inni, nie koniecznie bogatsi
http://www.rally-action.com/news/2003/1/2387.shtml
pwrc
A5

Postprzez żółtodziób » niedziela, 5 sty 2003, 12:03

Hmmm... A jeśli Kewlas ma rację i nasi mają dać kasę tylko na parę niekosztownych dupereli, a całą organizacją zajmą się ci, którzy to potrafią? Teoretycznie kormoran mógłby zostać eliminacją MŚ. MŚ goszczą w swoim cyklu kilka niezaciekawych w gruncie rzeczy rajdów, które mimo wszystko obrosły legendą i ich pozycja jest niepodważalna. Network Q wcale nie jest ciekawszym od Kormorana rajdem, błoto, deszcz, płaski raczej teren, co w tym ciekawego? Ale utarło się że jest trudny, poza tym często rywalizacja była emocjonująca jako że to ostatnia eliminacja i nie rzadko zapadły tam rozstrzygnięcia co do tytułów. Podobnie Nowa Zeladia. W gruncie rzeczy nic szczgólnego, ale kierowcy ją lubią i koniec. A w USA to co takiego ciekawego mają? W Meksyku co? a w przetłoczonej japonii to co? będą sie ścigac jak na KJSach po ulicach Osaki czy Hroszimy? Ale nie mamy się co łudzić. Tu chodzi o to kto ma jak silne lobby. Nie ma co ukrywać że PZMot nie zadbał o to zawczasu. Ba, w ogóle nie zadbał, a nawet przyczynil sie do tego żeby nikt go nie traktował poważnie. Pozycja działaczy PZM w FIA jest żadna i nie ma się co łudzić że będziemy mieli eliminację MŚ w Polsce.
żółtodziób
A8

Postprzez !ADI! » niedziela, 5 sty 2003, 15:37

Polska jest na tyle chorym krajem, że przypuszczalnie zieloni byliby w stanie odwołać ten rajd, a jak nie zieloni to pewnie Andrzej L. by se jakąś blokadkę urządził. A już tak na poważnie, to wydaje mi się, że takiej ilości mocnych samochodów nie "uniosłyby" leśne dukty. One są za miękkie. Widziałem kilka sezonów temu, jak na jednym z zaktętów problem z jazdą miał Baniowski. Jego Impreza nie jechała slajdem, tylko jak po szynach w wykopanych wcześniej koleinach, a drzwiami opierała się o wał zrobiony z ziemi z kolein. Więc zastanawiam się, jak wyglądałyby drugie przejazdy tych samych OESów. A na koniec renowacja tras rajdu. to pochłonęłoby chyba z połowę kosztów organizacji tej imprezy.
!ADI!
S1600

Postprzez rally_fan1 » poniedziałek, 6 sty 2003, 10:06

kewals najstarszym rajdem w Polsce to jest rajd Polski ,a co do eliminacji mś w Polsce to ciekawy wydaje mi sie pomysl Gorskiego,ktory przedstawil w wywiadzie dla WRC-mianowicie,aby byl to rajd powstaly z polaczenia Elmotu,Polskiego,Karkonoskiego...pozdro!
rally_fan1
N3

Postprzez **FanKuzaja** » poniedziałek, 6 sty 2003, 12:00

Przyłanczam sie do wypowiedzi Żólodzioba .

A Kewals najstarszym rajdem w Polsce jest Rajd Polski w zeszłym sezonie był już organizowany jako 59.
**FanKuzaja**
A6

Postprzez rav » środa, 15 sty 2003, 23:57

Moim zdaniem to powinno być 6 rajdów szutrowych, 6 asfaltowych i 2 mieszane. Nie powinno się faworyzować kierowców szutrowych. Mistrz świata powinien zdobywać punkty również na asfalcie. A skoro w tym sezonie było 5 asfaltów to niech będą różnorodne i niech przynajmniej odbywają się dalej od siebi (Monte Carlo i San Remo). Rajd asfaltowy nie musi odbywać się w górach na południu Europy. Widać że organizatorzy MŚ zauważyli to wprowadzająć do kalendarza rajd Niemiec. Dobrym terenem do organizacji różnego od dotychczasowych rajdu jest Belgie (Ypres), Polska lub Czechy.
rav
A6

Postprzez rav » czwartek, 16 sty 2003, 00:10

A jeśli chodzi o opinię że mazurskie szutry nie są tak ciekawe jak meksykańskie to przypomnę że oprócz ciekawości tras liczy się też region, w którym jest rozgrywany rajd. FIA wyraźnie powiedziała że chce zorganizować szutrowy rajd w Europie Środkowo-Wschodniej. Oprócz Polski taką możliwość ma tylko Estonia, ale to jest już prawie Skandynawia. Jeśli ktoś wie o organizowaniu rajdy na szutrze przez Czechó lub Słowaków to proszę o informację.
A jeśli chodzi o organizację o ile pamiętam zajmuje się tym specjalnie do tego założona firma. Pozostaje tylko mogący przerażać każdego organizatora temperament polskiego kibica. Myślę że dlatego dalej sąorganizowane takie rajdy jak Australia, czy Nowa Zelandia. Tam 1 porządkowy wystarcza na 1 kilometr bo wszyscy siędzą w domu przed telewizorem, albo na przygotowanych przez organizatora trybunach. Taki rajd bez atmosfery. Co innego Argentyna, gdzie ludzie gromadzą się przy watersplashu żeby zostać ochlapanym przez WRC
rav
A6

Postprzez TommiCrazy » czwartek, 16 sty 2003, 11:44

Dlamnie całkiem możliwe jest pojawienie się polskiej eliminacji w kalendarzu MŚ.
Jestem jak najbardziej za .
Niewydaje mi się zby rajd Niemiec bardzo odstawał od naszych poza tym że obsada tam jest bogatsza.

MIMO IŻ TAK NARZEKACIE ŻYCZE WAM i SOBIE ELIMINACJI MŚ W POLSCE
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez Piccolo_Jr » czwartek, 16 sty 2003, 15:34

Życzyć to ja bym sobie też życzył. Ale co innego życzenia a co innego realizacja. Z tym ostatnim to w naszym kraju niestety marnie bywa.
How do they do it, why do they do it, riding and crushing, and riding and winning, and always faster and faster and faster....
Piccolo_Jr
N3

Postprzez rav » czwartek, 16 sty 2003, 15:35

Wszystko zależy teżod wynikó polskich zawodników w mistrzostwach świata. To tak jak z małyszem. Po jego sukcesach przebudowano skocznę w zakopanem i zaprojektowano nową w Wiśle. Gdyby Polak został mistrzem świata to nie miałbym wątpliwości czy w Polsce będzie rajd do mistrzostw świata.
rav
A6

Poprzednia strona

Powrót do Archiwum