(M.Ś.) Foto 307 WRC

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez boczo » piątek, 1 lis 2002, 22:42

nie wspominajac juz o Civiku, ktory zawsze mial zabarwienie sportowe a teraz.............blizej mu do Scenica niz do rasowego GTI.....szkoda.............szkoda ze juz nie projektuje sie aut z charakterem a komputery i ksiegowi gdzies wyplenili pasje projektantow...............
boczo
N2

Postprzez Psycholog_Rajdowy » niedziela, 3 lis 2002, 02:35

Mnie natomiast dopiero tej generacji trzydrzwiowa wersja Civica się naprawdę podoba. P.S. Skoro jesteśmy w temacie aut masowych, to chciałbym stanowczo zaprotestować przeciwko produkcji tych wszystkich "wymysłów" marki Renault!!! PRECZ Z Vel Satisem, Avantimem i nowym Meganem!!!!!!
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez maciekd » poniedziałek, 4 lis 2002, 00:04

Nie zgodze sie... Precz z produkcja takich betonow jak Golf, Astra, Passat itd. Ludzie, troche fantazji :!: :evil:
maciekd
A6

Postprzez Piccolo_Jr » wtorek, 5 lis 2002, 16:37

Masz prawo do własnego zdania. Mi akurat takie samochody jak Astra, Golf, Focus, Corolla, Passat, Octavia się podobają. A nowe samochody Renault uważam za brzydkie (w szczególności Vel Satis i nowy Megane) Jedyny który mi się jeszcze podoba jest Laguna (a po lekkim tuningu wygłada nawet całkiem nieźle).
How do they do it, why do they do it, riding and crushing, and riding and winning, and always faster and faster and faster....
Piccolo_Jr
N3

Postprzez Tomisny » wtorek, 5 lis 2002, 20:14

No a taki golfik po tuningu to wogole wypas...

bo sie shaftuje... :? Jak wam sie podobaja takie betonowate auta i to jeszcze po jakis wiesniackich tuningach, wieszaki na spoilery to ja sie wypisuje...
Nie myslicie, ze ten kto ma odwage pokazac cos nowego i wyznaczac trendy zasluguje na uznanie... A nawet pomijajac to, przeciez to sa auta z finezja. Nie tam jakies kloce...

Focus i nowa Corolla akurat nie sa jeszcze zle...
Tomisny
N3

Postprzez Dobi » wtorek, 5 lis 2002, 20:34

Mi to sie podobają takie sportowe klocki z lat 70 i kilka amerykańskich fur z tamtych lat ... taki mam gust
Dobi

Postprzez Piccolo_Jr » środa, 6 lis 2002, 17:54

Nie twierdzę że podobają mi się wszystkie stuningowane samochody bo jestem pod tym względem bardzo ale to bardzo wybredny. Osobiście lubię samochody upodobnione do rajdowych i wyścigowych wersji. Tomisny co byś powiedział na Golfa III zrobionego tak żeby przypominał byłą rajdówke Kuchara? Albo Peugeota 306 przypominającego tego z rajdów klasy A7? Czy też Corollę (tą starszą) zrobioną na WRC-a? Dlaczego nie lubię niektórych nowych samochodów? Przez ostatnie parę lat panuje taki trend żeby projektować samochody cab forwad. Czyli kabina pasażerska idzie do przodu a maska staje się krótsza. Powoduje to że samochód robi się z wyglądu vanowaty i optycznie traci na dynamice a tego nie lubie. Dlaczego się tak projektuje? Chodzi głównie o ergonomię w ten sposób w środku samochodu jest więcej miejsca. Ale samochód traci moim zdaniem na stylisctyce kosztem funkcjonalności. Jest jeszcze jedna żecz której strasznie nie lubię. Zegary i liczniki na środku zamiast przed kierowcą. Przecież kiedy są przed oczyma kierowcy czas który jest potrzebny żeby na nie spojżeć jest krótszy a tak to trzeba jeszcze spojrzeć w prawo. Nie dośc że to niepraktyczne to jeszcze zmniejsza bezpieczeństwo.
How do they do it, why do they do it, riding and crushing, and riding and winning, and always faster and faster and faster....
Piccolo_Jr
N3

Postprzez Tomisny » środa, 6 lis 2002, 21:44

Na Golfa III nawet zrobionego na golfa Kuchara nie zamienil bym zadnego innego samochodu...No moze Tavrie, Lade i takie tam... Cab forward wcale nie odbiera funkcjonalnosci, a wrecz przeciwnie... Z reszta trzeba tu chyba jednak rozroznic przeznaczenie samochodow. Auta rodzinne nie moga byc jednoczesnie wybitnie sportowe i odwrotnie...musza byc takie i takie... Co do Civika to akurat prawie ta sama plaszczyzna maski i szyby nadaje mu agresywnosci...wyglada jak mala strzala :twisted:

A co do wskaznikow na srodku to uwazam ze w takich np. Vanach to bardzo dobre rozwiazanie. Mialem przyjemnosc jezdzic wielokrotnie takim autem (Xsara Picasso) i musze przyznac ze calkiem to przyjemne...i napewno nie mniej bezpieczne od tradycyjnego rozmieszczenia wskaznikow...

No ale jesli chodzi o taka poprzednia Corollke poszerzona na WRC to bardzo chetnie. Super jest tez Focus RS. Szkoda że Peugeot nie wypusci takiej wesji 206... To by byl wypas...
Tomisny
N3

Postprzez alfan » środa, 6 lis 2002, 22:32

Picollo-mogę cie zapewnic ze zadna alfa romeo nigdy nie bedzie `vanowata`
wytarczy popatrzec na 156 sportwagon i dowolne inne kombi
poza 33 sportwagon :wink:
no ale gdyby jednak dotego doszło(choć to niemozliwe)
to prosze uprzejmie zeby ktos mnie zastrzelił :?
Gdzie dwóch albo trzech spotyka się w imię Alfy Romeo,
tam Cuore Sportivo jest między nimi.
www.pyrateam.cuoresportivo.pl
alfan
N3

Postprzez Piccolo_Jr » czwartek, 7 lis 2002, 18:04

Tomisny ja nie pisałem że cab forwad odbiera funkcjonalność. Przeczytaj dokładnie. Co do nowego Civika to podoba mi się tylko i wyłącznie wersja R-Type bo jest bardziej agresywna z wyglądu a właśnie takie samochody lubię (dlatego nie pałam aż taką miłością do czysto seryjnych bez żadnych przeróbek) Seryjny civik moim zdaniem jest mdły i bez wyrazu właśnie dzięki cab forwad. Poprzednie civiki bardziej mi sie podobały. Alfa Romeo żeczywiście robi fajne samochody o sportowej linii.
Piccolo_Jr
N3

Postprzez żółtodziób » niedziela, 17 lis 2002, 16:33

najsmutniejsze byłoby Mitsubishi Cedia Van Evolution, albo Subaru Impreza V(an)RX... golfy, meganki, 307ki to i tak taczki które w seryjnej werji ze sportem nie mają nic wspólnego....

Swoją drogą nie wiem czy tego fotomontażu nie zrobili plotkarze. którzy rozpwiadają takie rzeczy. Po pierwsze ten spoiler, w ogóle nie przystaje do zasad aerodynamiki, po drugie wprzyszłym roku Peugeot będzie jeździł w barwach marlboro i gdyby chceli wysawić nowy model to już by pewnie był w nowych barwach, po trzecie na pewno zaprezentowaliby go już na wystawie w Wielkiej Brytanii, po czwarte nawet jeśliby się z tym dobrze kryli to na pewno musieliby gdzieś testować swój nowy wynalazek i już by pewnie ktoś trzasnął kilka fotek.
żółtodziób
A8

Postprzez żółtodziób » niedziela, 17 lis 2002, 16:34

najsmutniejsze byłoby Mitsubishi Cedia Van Evolution, albo Subaru Impreza V(an)RX... golfy, meganki, 307ki to i tak taczki które w seryjnej werji ze sportem nie mają nic wspólnego....

Swoją drogą nie wiem czy tego fotomontażu nie zrobili plotkarze. którzy rozpwiadają takie rzeczy. Po pierwsze ten spoiler, w ogóle nie przystaje do zasad aerodynamiki, po drugie wprzyszłym roku Peugeot będzie jeździł w barwach marlboro i gdyby chceli wysawić nowy model to już by pewnie był w nowych barwach, po trzecie na pewno zaprezentowaliby go już na wystawie w Wielkiej Brytanii, po czwarte nawet jeśliby się z tym dobrze kryli to na pewno musieliby gdzieś testować swój nowy wynalazek i już by pewnie ktoś trzasnął kilka fotek.
żółtodziób
A8

Poprzednia strona

Powrót do Archiwum