Tor Kartingowy na Śląsku

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Tor Kartingowy na Śląsku

Postprzez Tomaaaa » wtorek, 22 sie 2006, 13:53

Witam

Gdzie na sląsku można pojezdzić gokartami? Jeśli wogóle można :P Jest gdzieś tutaj jakiś tor gdzie można wypożyczyć gokarta z prawdziwego zdarzenia? Nie mówie tutaj o takich pseudo torach i gokartach przed marketami. Szukałem na necie ale nic ciekawego nie znalazłem.

Z góry dzieki za info.

Pozdro!
Piekary moim miastem.. rajdy moim życiem..
QHR Ognia!!
Tomaaaa
N2

Postprzez martin.h » wtorek, 22 sie 2006, 17:31

Na osiedlu Witosa w Katowicach, ale nie wiem czy jeszcze istnieje.
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez kirloy » wtorek, 22 sie 2006, 17:36

Mnie tez interesowalaby odpowiedz na takie pytanie.

W Warszowicach niedaleko trasy Katowice Wisla jest tor - ale nie wiele lepszy niz te pod super marketami - no chyba ze go troche poprzerabiali ostatnio - w tym roku tam nie bylem.

Moze w czechach jest cos ciekawszego. Kiedys szukalem i cos tam kolo ostrawy bylo.
kirloy
N3

Postprzez kolo115 » wtorek, 22 sie 2006, 21:32

O witosa zapomnij... Zamkneli ponad rok temu. A szkoda bo mialem kilka krokow od domku... :cry:
Obrazek
"Nigdy nie bądz pewny siebie i swoich sukcesów, nigdy nie mów, że wygrasz..."
Janusz Kulig
kolo115
N3

Postprzez Tomaaaa » środa, 23 sie 2006, 12:27

Zgadza się Witosa już dawno nie ma :(

Jeżeli chodzi o Czechy to jest taki tor : www.motokary-motobydlo.cz na stronie wygląda bardzo fajnie. Jadąc na Barum mamy zamiar tam podjechać i zobaczyć jak to wygląda.
Ostatnio edytowano czwartek, 24 sie 2006, 10:49 przez Tomaaaa, łącznie edytowano 1 raz
QHR Ognia!!
Tomaaaa
N2

Postprzez psz » środa, 23 sie 2006, 12:40

Podobno w Mysłowicach jacyś dwaj młodzi goście otworzyli tor z własnymi wózkami, ale nie wiem dokładnie gdzie to jest.
Do niedawna działał tor w Siemianowicach (bardzo fajny!), ale nie ma już ani hangaru, ani wózków :( Ale tor jeszcze jest, w Parku Pszczelnik w takim jednym dole, miał jakies 400 m długości...
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez nick555 » środa, 23 sie 2006, 12:58

możesz sprecyzować ten adres Tomaaa?
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez Tomaaaa » czwartek, 24 sie 2006, 10:48

nick555 napisał(a):możesz sprecyzować ten adres Tomaaa?

zapomniałem o polskich znakach :) www.motokary-motobydlo.cz

ten jest prawidłowy
QHR Ognia!!
Tomaaaa
N2

Postprzez RallyMAN » poniedziałek, 28 sie 2006, 21:13

Przy okazji rajdu Barum bylem na motokarach w zlinie... przyznam sie bez bicia, ze mając 19 lat pierwszy raz jechalem gokartem i musze przyznac, ze bylo super... tor zbyt rewelacyjny nie byl... ale jak na mój 'pierwszy raz' akurat... zlokalizowany byl na piętrze pewnego budynku w 2 halach... dlugosci nie znam, ale czasy oscylowały mniej wiecej 30 sek na okrazenie... bawiłem sie super :) jak bede jechal na rajd do czech to musze pojechac znowu na jakis tor sobie pojezdzic bo zabawa przednia...

Udało mi sie nawet zepsuc karta... (koła przestały skrecac) a kumpel 'wydachował' :P tzn przewrocil sie do góry kolkami :P
RallyMAN
A5

Postprzez Tomaaaa » wtorek, 29 sie 2006, 11:02

RallyMAN napisał(a):Przy okazji rajdu Barum bylem na motokarach w zlinie... przyznam sie bez bicia, ze mając 19 lat pierwszy raz jechalem gokartem i musze przyznac, ze bylo super... tor zbyt rewelacyjny nie byl... ale jak na mój 'pierwszy raz' akurat... zlokalizowany byl na piętrze pewnego budynku w 2 halach... dlugosci nie znam, ale czasy oscylowały mniej wiecej 30 sek na okrazenie... bawiłem sie super :) jak bede jechal na rajd do czech to musze pojechac znowu na jakis tor sobie pojezdzic bo zabawa przednia...

Udało mi sie nawet zepsuc karta... (koła przestały skrecac) a kumpel 'wydachował' :P tzn przewrocil sie do góry kolkami :P

a jak cenowo sie tam to przedstawiało? bo my tam nie dojechaliśmy :P :)

Tak wogóle to widziałem Was jak wyjezdzaliście z oesu Halenkovice (czy jak to sie tam pisze)

Pozdro!
QHR Ognia!!
Tomaaaa
N2

Powrót do Hyde Park