Ubolewam...

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Ubolewam...

Postprzez J@ckaSS » piątek, 4 sie 2006, 23:28

Dzrodzy przyjaciele z forum!!

od dluzszego czasu zastanawiam sie w jakim kierunku zmierza atmosfera wsrod kibicow. Mam na mysli dwie wazne w rajdowym swiadku postacie. Konkretniej chodzi o Leszka Kuzaja oraz Tomasza Kuchara. A Raczej mur jaki powstaje miedzy nimi, a tym samym ich kibicami. Nie mysle teraz o prywatnych potyczkach obu Panów. Chcialem zapytac wprost... skad w nas tyle zawisci... skad w nas tyle zlosci... skad w nas tyle zazdrosci.?? i pokrewne pytania moglbym mnozyc do kresu mych dni ... ale przejdzmy do sedna sprawy...
Wytlumaczcie mi... po co to wszystko robimy... czy nie moze choc w tej dyscyplinie sportu panowac jednosc??? Ostatnimi czasy zauwazylem ze nasila sie zerowanie na potyczkach obu Panow. Na przyklad dzisiejszy pech Leszka Kuzaja. Odrazu w sieci teksty typu... "dal ognia doslownie"... i towarzyszacy temu smiech, ktory wyraznie ma na celu prowokowanie drugiej strony. To samo odnosnie Tomka... stojąc na Subrau Poland Rally nie raz slyszalem komentarze.. "dobrze mu tak... za Leszka", lecace w strone jego sympatykow...
Zastanawiam sie, ile nam jescze brakuje... aby na OES-ach zapanowała atmosfera rodem z meczów takich zespołów jak Arka Gdynia, Cracovia, Legia WWA... czyli w skrocie parszywe huliganstwo... kiedy zatracona zostanie granica rozsadku...a z tego co obserwowalem duzo juz chyba nie brakuje... wiec prosze wytlumaczcie mi tą kwestie ... albo znajdzcie jakies sensowne rozwiazanie tego sporu... w przeciwnym razie zamilknijce na wieki!! :D

mam nadzieje ze nie pozrecie mnie teraz... :lol:
J@ckaSS
N2

Re: Ubolewam...

Postprzez _misiek055_ » piątek, 4 sie 2006, 23:33

J@ckaSS napisał(a):mam nadzieje ze nie pozrecie mnie teraz... :lol:

Pożarliby cię jakbyś napisał komu kibicujesz :)
http://dziecineo.prv.pl Obrazek
_misiek055_
N3

Postprzez J@ckaSS » piątek, 4 sie 2006, 23:36

_misiek055_ napisał(a):
J@ckaSS napisał(a):mam nadzieje ze nie pozrecie mnie teraz... :lol:

Pożarliby cię jakbyś napisał komu kibicujesz :)

osobiscie jestem całym sercem za obydwiema postaciami... lubie ogladac walke miedzy nimi...

chociaz bardzo lubie Grzesia Grzyba ( za to jak ładnie ustawiał Ignisa przed zakretem... niczym Vatanen :P ) i Szymona Rute, bo zdazylem sie przekonac ze równy z niego gosc.....
J@ckaSS
N2

Postprzez !ADI! » sobota, 5 sie 2006, 00:51

Witam.
Długo nie pisałem, bo mnie nie było... sobie wakacje od naszego kaczego kraju zrobiłęm, który po powrocie jest bardziej skaczały niż przed wyjazdem [może powinienembył zostać :D].

Jaki mur między zawodnikami?[dlaczego tak uważacie?], bo chyba jestem w plecy, proszę o odpowiedź.!!!
!ADI!
S1600

Postprzez Racing18 » sobota, 5 sie 2006, 01:22

aby na OES-ach zapanowała atmosfera rodem z meczów takich zespołów jak Arka Gdynia, Cracovia, Legia WWA... czyli w skrocie parszywe huliganstwo

A byłeś choćby na jednym meczu tych drużyn?

A tak w ogóle to wg mnie jest to problem, którego nie ma. Z tego co wiem to Kuchar i Kuzaj nie są ze sobą na noże. Chyba, że się mylę.
Racing18

Postprzez Raven » sobota, 5 sie 2006, 09:16

Nie da sie ukryc, ze to Kuzaj ma najbardziej "specyficznych" kibicow.
A tak ogolnie to nie ma z czego robic sztucznej afery.
http://www.rallymadness.prv.pl - i wszystko jasne!
Raven
A6

Postprzez Albert(Zambrów) » sobota, 5 sie 2006, 09:49

Kuzaj jest wybuchowy, to trzeba przyznac, Kuchar taki spokojniejszy, to tez trzeba przyznac.

Ja powiem jedno, Kuzaja najzwyczajniej nie lubie, irytuje mnie jego spsoób bycia, podejscie do ludzi, poprostu mnie wnerwia. Ale nie chodze z koszulkami "JE*** KUZAJA!" ani nie pisze tego nigdzie, bo po co psuc atmosfere na rajdzie :?: Szanuje go mimo to, bo jak dla mnie jest najszybszym Polskim kierowcą, jeździ ładnie bo agresywanie, uwazam ze potrafi jechac szybko. Co do umiejetnosci Kuchara. mysle podobnie, jak dla mnie to jeden z najlepszych(ścisła czołowka) kierowców w Polsce. Jednak jego lubie dodatkowo za to, że ma fajny sposób bycia. Np, wtedy kiedy wystapił upaskudzony tortem przed kamerą, pokazal ze sie tym nie przejmuje, że ma gdzies co mowia o nim ludzie, to mi sie u niego podoba.

Może tymi słowami wywołam wileka afere, lub głeboką polemike, jednak wiem jedno, kazdy ma swojego ulubieńca ktoremu kibicuje, i OK. Tylko jest sporo ludzi, niestety, ktorzy są ograniczeni i geneza ścigania juz dawno zostala wyparta przez chory Pseudodoping jakiegos zawodnika.

Nawet na ty forum, była rozmowa forumowiczów porównujaca Kuzaja i Kuchara. NIestety, nie przyniosla zadnego efektu. Jedni ślepo w jednego w drudzy w drugiego. Takie zycie. ALe warto sie otworzyc i dostrzec ze obaj są zajebistymi kierowcami, i napenwo staraja sie zeby polepszyc stan polskich rajdow, a czy nei tego chcemy :?:
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez J@ckaSS » sobota, 5 sie 2006, 09:57

bardzo mnie cieszy wasze podejscie do samych zawodnikow... ale mialem na mysli relacje miedzy kibicami.
J@ckaSS
N2

Postprzez Cogonieznajom » sobota, 5 sie 2006, 10:07

jezu co temat... kolego nie porównuj atmosfery przy odcinkach do atmosfery zadymy na meczu bo to chore :? Ja kocham rajdy miedzy innymi za to, jacy ludzie przychodza oglądać to piękne widowisko. Może zdarzyło Ci się słyszeć jakieś komentarze, ale żeby to porównywać do chuliganów na meczach to jest idiotyzm, sorry :?
Cogonieznajom
A6

Postprzez BartekRally » sobota, 5 sie 2006, 16:54

Poczekaj... Albert... Kuzaja podejscie do Ludzi? Nie wiem ale ile razy z nim rozmawiałem a było tego troche to wiesz..Kuchar jest napewno fajnym gosciem na zapoznianiu przed Wawelskim z nim gadałem był spoko.

Kuzaj tez i przed Galeria i przed Zapoznianiem gadałem z nim i nie wydał mi sie nie miły. Moze dal kogos z koszulką "JE*** KUZAJA" jest nie miły nie dziwie sie jak bys Ty sie wtedy zachowal?

I wogule temat troche taki kontorwersyjny Jackass chce zażeganc wojne a jeszcze bardziej ja moze rozpetać(nie mówie, że On ale fani Lecha i Kuchara).
BartekRally
A5

Postprzez Doktor Lu-Bitch » sobota, 5 sie 2006, 17:31

J@ckaSS napisał(a):Odrazu w sieci teksty typu... "dal ognia doslownie"... i towarzyszacy temu smiech, ktory wyraznie ma na celu prowokowanie drugiej strony.

jaką prowokację :roll: ...według mnie takie teksty należy traktowac żartobliwie.
Doktor Lu-Bitch

Postprzez J@ckaSS » sobota, 5 sie 2006, 21:49

Doktor Lu-Bitch napisał(a):
J@ckaSS napisał(a):Odrazu w sieci teksty typu... "dal ognia doslownie"... i towarzyszacy temu smiech, ktory wyraznie ma na celu prowokowanie drugiej strony.

jaką prowokację :roll: ...według mnie takie teksty należy traktowac żartobliwie.

sorry ale znam kilka osob w moim najblizszym gronie ktore wyraznie stosuja tego typu "ciosy"... i chocby autor chcial wyrazic to w sposob zartobliwy... efekt bedzie zupełnie inny

Cogonieznajom napisał(a):jezu co temat... kolego nie porównuj atmosfery przy odcinkach do atmosfery zadymy na meczu bo to chore Ja kocham rajdy miedzy innymi za to, jacy ludzie przychodza oglądać to piękne widowisko. Może zdarzyło Ci się słyszeć jakieś komentarze, ale żeby to porównywać do chuliganów na meczach to jest idiotyzm, sorry

a to widac ze kolega jescze duuuzo nie wie... pogadaj z Jasonem, on zna kilka ciekawych historii...
J@ckaSS
N2

Postprzez Buncol » sobota, 5 sie 2006, 22:17

Jackass wydaje mi sie, ze troche wyolbrzymiasz sprawe :wink: Nie zauwazylem jakis ostrych potyczek miedzy kibicami obu stron. Kuzaja mozna powiedziec, ze nie lubie najbardziej z calej stawki. Jest to moja prywatna opinia, do ktorej mam pelne prawo. Jednak szanuje kibicow Leszka, nie mam nic przeciwko gdy wywieszaja dla niego transparenty i go dopinguja. Jedynym "zgrzytem" jaki uslyszalem od kibicow Leszka byl skierowany do Lubiaka. Nikon 05, stoje obok licznej ekipy fanow Kuzaja i przejezdza Lubiak "Uwaga Lubiachenko (czy jakos tak) Przejazd godny zerowki ! " Nie bylo to mile i mogli sie powstrzymac od tego komentarzu, poza tym wszystko jest ok.
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez jack_wrc » niedziela, 6 sie 2006, 10:13

A ja mam pytanie: czemu ten "spór" jest akurat między kibicami tych dwóch kierowców :?: (a tak prawdę mówiąc to dowiedziałem się o tym czytając ten temat na forum)

Była kiedyś na Kormoranie bardzo beznadziejna, a wręcz chuligańska sytuacja (nie pamiętam który to był rok), mianowicie: Nie pamiętam kto zaczął, ale udział w tym brał fan club Kuzaja i chyba Hołka. Chodzi o to, że jedni ułożyli jakieś kamyki na trasie specjalnie na jednego kierowcę, a drudzy w odwecie kłodę na trasę wrzucili (nie pamiętam kto zaczął czy ci z kłodą czy ci z kamykami) i była taka sytuacja, że jedno z tych było ustawione na właśnie Kuzaja, a drugie na Hołka, który chyba prowadził, ale jakieś tam problemy były i na trasę pierwszy wyjechał Kuchar (Corollą WRC) i to on wpadł na te kamyki czy kłodę, którą przygotowali na Hołka. I teraz mi powiedzcie czy to od tego rozpoczął się może ten spór, o którym tu piszecie :?:

Ja myślałem, że ten wręcz haniebny czyn obu grup kibiców został zażegnany i że wszystko wróciło do normy - a tu czytam teraz o sporze, o którym sam nie miałem pojęcia.
jack_wrc
N3

Postprzez J@ckaSS » niedziela, 6 sie 2006, 12:42

widzisz jack_wrc... wlasnie o tym hooliganstwie mowilem wczesniej... ale to i tak nie wszystko...

poza tym... nie zalozylem tego tematu aby wywolywac spory ( moze ktos to tak akurat odebral... ale to wylacznie jego punkt widzenia...) chcialem was zapytac... czy cos da sie w tym kierunku zrobic... aby przynajmniej zalagodzic sytuacje... podejmowac jakies kroki... czy olać to sikiem prostym?? :lol:
J@ckaSS
N2

Następna strona

Powrót do Hyde Park