Eurowizja 2006

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Eurowizja 2006

Postprzez JoannaXP » niedziela, 21 maja 2006, 00:02

nie moge sie oprzec zeby skomentowac ta eurowizje i jej "zwyciezce" ...Wygraly potwory.Jak dla mnie kpina i porazka po calosci :evil: Zawsze myslalam ze oceniany jest tu poziom muzyki ale widze ze teraz idzie w strone czegos innego :?

Jak dla mnie wygrala Rosja i to byloby na tyle
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Re: Eurowizja 2006

Postprzez schwepes » niedziela, 21 maja 2006, 00:16

speed-x napisał(a):..Wygraly potwory.

takie komentarze to też kpina :lol:

poziom muzyki był tam kiedyś oceniany? jeśli tak to konkurs, z powodu niskiego poziomu, powinni odwołać po 1. edycji :lol:
schwepes
A6

Postprzez JoannaXP » niedziela, 21 maja 2006, 00:23

schwepes napisał(a):takie komentarze to też kpina :lol:

to byl komentarz idealnie oddający ta piosenke i ten zespol..Zreszta nie moj a samego komentujacego ,jesli w ogole to ogladales
JoannaXP
N4

Postprzez schwepes » niedziela, 21 maja 2006, 00:36

speed-x napisał(a):to byl komentarz idealnie oddający ta piosenke i ten zespol..Zreszta nie moj a samego komentujacego ,jesli w ogole to ogladales

Nie oglądałem eurowizji bo nie jestem w stanie wytrzymać więcej niż 3min przy tego typu "muzyce". Zresztą o poziomie tego konkursu świadczy fakt kto reprezentował Polskę w półfinałach.
schwepes
A6

Postprzez JoannaXP » niedziela, 21 maja 2006, 00:43

schwepes napisał(a):Nie oglądałem eurowizji

no to o czym w ogole w takim razie mowimy? ;) zebys zobaczyl to na wlasne oczy to tez bys tak to skomentowal
JoannaXP
N4

Postprzez _misiek055_ » niedziela, 21 maja 2006, 01:07

Eurowizja to, jak sama nazwa wskazuje, konkurs wizji a nie fonii więc o co chodzi?Wygrywają ci, którzy zrobią najbardziej efektowny trzyminutowy show.
_misiek055_
N3

Postprzez schwepes » niedziela, 21 maja 2006, 01:31

speed-x napisał(a):no to o czym w ogole w takim razie mowimy? ;) zebys zobaczyl to na wlasne oczy to tez bys tak to skomentowal

Wystarczyło mi że przerzucając kanały trafiłem na fragmenty... nie musiałem siedzieć i oglądać. I za żadnym razem nie zainteresowało mnie to na tyle żeby choć pół minuty obejrzeć.
schwepes
A6

Postprzez JoannaXP » niedziela, 21 maja 2006, 01:53

schwepes napisał(a):
speed-x napisał(a):no to o czym w ogole w takim razie mowimy? ;) zebys zobaczyl to na wlasne oczy to tez bys tak to skomentowal

Wystarczyło mi że przerzucając kanały trafiłem na fragmenty... nie musiałem siedzieć i oglądać. I za żadnym razem nie zainteresowało mnie to na tyle żeby choć pół minuty obejrzeć.

chodzilo mi akurat o "zwyciezcow"
JoannaXP
N4

Postprzez Saruto » niedziela, 21 maja 2006, 08:21

speed-x napisał(a):Jak dla mnie wygrala Rosja i to byloby na tyle

akurat Rosja w tym roku była beznadziejna, tak samo w tamtym ;)
a ja się ciesze że wygrali Finowie :)
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Albert(Zambrów) » niedziela, 21 maja 2006, 09:20

Jak dla mnie cala ta eurowizja to kpina :wink: jak napisal Schwepes, Ich Troje nie nadaje sie na towar eksportowy, mimo wszystko.

A tak ogólnie nie itneresuja mnie te bzdetne konkursy. Nie ważne kto wygra, skad pochodzi, ani jaka gra muzyke. Ważne jest przesłanie jakie niesie jego muzyka. Ktos kiedys powiedzial ze wystarczy dobry bit i mozna sie bawic nawet do słów "zaszlachtuje cie przy zabawie". Skomentuje cała ta eurowiezje i te 3 minutowe show słowami z pisenki "Mama Said" Metaliki

"The brightest flame burns quickest"
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez schwepes » niedziela, 21 maja 2006, 11:07

speed-x napisał(a):chodzilo mi akurat o "zwyciezcow"

Przypadkiem mam ich poprzednią płytę (bodajże z 2004r) więc ten zespół nie jest dla mnie żadną nowością. Sama 'wizualizacja' też mnie nie szokuje bo widziałem ich kilka teledysków i na każdym występują w takich strojach.

I uprzedzę twoje ewentualne pytanie - nie jestem ich wielkim fanem. Wolę bardziej klasyczne brzmienia niż coś co nazywam metal-disco, choć muszę przyznać że kilka kawałków mają ciekawych :P, bardziej klasycznych.
schwepes
A6

Postprzez Mars » niedziela, 21 maja 2006, 11:11

Lordi jako jedyny zespół pokazał coś innego niż te cukrowe i słodkie ochydne pioseneczki eurowizyjne. Obejrzałem tylko kawałeczek, bo z taką muzą jak tam byłą to wstyd byłoby pod remize strażacka podjechać. Dobrze, że Lordi wygrał, pokazali coś oryginalnego w stosunku do innych.
A tak na marginesie to zgadzam sie z Albertem, eurowizja to kpina :) I ten nasz reprezentant ...
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez Fryta » niedziela, 21 maja 2006, 11:48

Weźcie poprawkę na to, że jest to impreza masowa i prezentowane tam piosenki muszą być proste, melodyjne, skoczne itp. Kto słucha cięższej muzyki nigdy nie polubi tego konkursu tak samo jak wielbiciele nieskomplikowanych rytmów nie przetrawią czegoś ukierunkowanego na bardziej wąskie grono odbiorców.

Mnie Eurowizja jako szoł się podobało. Było wesoło, kolorowo, głośno, melodyjnie i widowiskowo. A fakt, że wygrał zespół zdecydowanie inny niż wszystkie świadczy tylko o tym, że widzowie cenią sobie indywidualność ;) Jak już ktoś napisał - to jest konkurs Eurowizji i widzowie głosują tam raczej oczami niż uszami. Zresztą mnie na przykład ciężko by było wyłonić najlepiej śpiewającego bo oglądałem to wszystko na moim 14-calowym telewizorku z jednym głośnikiem :) Gdyby miał wygrać najlepiej śpiewający to za wyniki byłaby odpowiedzialna komisja ekspertów od wokalu a nie widzowie przed telwizorami...

PS: A i według mnie najlepiej wystąpił reprezentant Rumunii ;)
Fryta
N3

Postprzez JoannaXP » niedziela, 21 maja 2006, 13:07

Saruto napisał(a):
speed-x napisał(a):Jak dla mnie wygrala Rosja i to byloby na tyle

akurat Rosja w tym roku była beznadziejna, tak samo w tamtym ;)
a ja się ciesze że wygrali Finowie :)

no jest tylko twoje zdanie .Ja napisalam "jak dla mnie" ,wiec wez poprawke na to i nie mow ze byla beznadziejna ,a dla CIEBIE byla beznadziejna

nie wiem czy slyszeliscie ale jest juz afera z glosowaniem przez Skype
JoannaXP
N4

Postprzez Marmetal » niedziela, 21 maja 2006, 13:16

A ja tam się cieszę, że Lordi wygrało. Co roku na Eurowizji śpiewają cukierkowo/popowi wykonawcy, nareszcie w tym roku pojawiła się jakaś odmiana. Jak widać ludziom się Finowie spodobali, utwór także wpada w ucho w przeciwieństwie do pozostałych. "Hard rock hallelujah" :twisted:.

Albert(Zambrów) napisał(a):Skomentuje cała ta eurowiezje i te 3 minutowe show słowami z pisenki "Mama Said" Metaliki

"The brightest flame burns quickest"

Jak najbardziej :).
Marmetal
S2000

Następna strona

Powrót do Hyde Park