A wiec kontynuujmy

Moderator: SebaSTI
Banan napisał(a):A wiec kontynuujmyPost Speedy moge skomentowac tylko tak: Smiech na sali
![]()
![]()
speed-x napisał(a):Monitory najnowszej generacji to LCD.Telewizory najnowszje generacji to LCD.Więc jaki z tego wniosek? Technika idzie do przodu ,a nie siedzi w przestarzałych dużych crt.Idz do pierwszego lepszego sklepu i powiedz że LCD to gowno to cie wysmiejąTaka jest prawda i choćbyś dawal sto swoich argumentow [niektorych tak naciaganych ze zal dupe sciska albo w ogole ich nie ma] to posiadaczy LCD nie przekona żaden aby zamienic swojego na crt.Kilka lat temu porownanie wyszloby na niekorzysc lcd poniewaz rozwijaly sie one tak samo jak kiedys rozwijaly sie crt.Teraz sytuacja jest jasna.Lcd sa drozsze jednak warto wlozyc wiecej
speed-x napisał(a):Roznice:
Monitor LCD
* jest zdecydowanie mniejszy gabarytowo niż CRT
* zużywa mniej prądu
* jest wolny od efektu migotania
* nie odkształca obrazu - obraz jest odwzorowywany na niemal płaskiej powierzchni
* optycznie ma większą przekątną niż analogiczne monitory CRT (np LCD 15`` jest w przybliżeniu równy CRT 16,5``), ze względu na to, że nie ma tzw. martwego pola
* generuje słabsze pole magnetyczne i jest mniej szkodliwy dla wzroku. (a trzeba pamietac ze zdrowie jest najwazniejsze)
speed-x napisał(a):Sama mialam kiedys CRT niebylejaki i szybko chcialam go zamienic na lcd.Potem sie poszczescilo i prawde mowiac znajomi zachwycali sie wręcz jakoscia i ogółem.Zapewne widziales najgorszej albo sredniej klasy lcd.Tak wiec nie ma w ogole o czym gadac.Nie interesuje mnie jaki monitor jest najlepszy dla grafikow lub grania [bo nie do tego tylko je stworzono,a zauwazylam ze jedziesz caly czas pod kątem tego ze do grania sa lepsze crt] a ogolnie.
speed-x napisał(a):Chociaz przydaloby sie juz troche więcej cali.Kolejna sprawa to że nie nalezy ukrywac ze lcd prezentuja sie zgrabniej na biurkach
speed-x napisał(a):Koniec tematu...
ja zaczelam ten temat i ja go skoncze (no jeszcze admin i moderator )
Cobra napisał(a):Banan napisał(a):PS. Ale profesjonalnie wyglada ten moj post, prawie jak posty Zoltodzioba
posty Banana prawie jak Żółtodzioba??? Prawie robi wielką różnicę
P.I.M.P. napisał(a):Na dzien dzisiejszy wiem tyle tylko, ze jak LCD to LG i Samsung.I tylko 17 cali
Banan napisał(a):No tutaj Ci musze przyznac racje, jest to jedyny plus LCD - Ladnie sie prezentuja na biurku (chociaz CRT Iiyama 22" - Mmm, miodzio) i zajmuja malo miejsca.
A mnie nie interesuje jaki monitor jest najlepszy ogolnie, tylko jaki monitor jets najlepszy do tych celow, do ktorego go uzywam.
speed-x napisał(a):P.I.M.P. napisał(a):Na dzien dzisiejszy wiem tyle tylko, ze jak LCD to LG i Samsung.I tylko 17 cali
Zgadzam sie z tym calkowicie.Taka prawda
A mnie nie interesuje jaki monitor jest najlepszy ogolnie, tylko jaki monitor jets najlepszy do tych celow, do ktorego go uzywam.
wiec w ogole po co ta dyskusja skoro ja oceniam na podstawie ogółu wszystkich parametrow a ty konkretnych?? Cala ta gadka w takim razie nie ma najmniejszego sensu.Dla mnie monitor musi byc uniwersalny,nadajacy sie do wszystkiego,a nie np.konkretnie nastawiony na gry albo obrobke grafiki
W przeciwienstwie do ciebie w kazdym poscie na ten temat daje jakies argumenty,tabele,porownania ,a jak narazie to u ciebie same "" albo jakies podteksty w moja strone
Z mojej strony to koniec bo nie lubie dyskutowac (chociaz to byla jednostronna dyskusja) z kims kto nie ma konkretnych argumentow na temat sprzetu ,a nie w strone osoby.Widocznie zasady retoryki sa ci jeszcze obce,no ale to juz nie moj problem
p.s. Widze ze z Rafalem to bardzo sie lubicie bo podejrzanie coraz czesciej wspominasz o nim w postach
bardzo zabawne to twoje stwierdzenie ze to jedyny plus LCD.Poczytasz tekst z linka to wiecej zrozumiesz
źródło tabeli którą wczesniej wklejalam:
http://www.erakomputera.pl/artykuly.php?page=69
No ale Banan powie że CRT i tak i tak najlepsze w światowy,a jedyna zaleta lcd to mniejsze gabaryty
wiec w ogole po co ta dyskusja skoro ja oceniam na podstawie ogółu wszystkich parametrow a ty konkretnych?? Cala ta gadka w takim razie nie ma najmniejszego sensu. Dla mnie monitor musi byc uniwersalny, nadajacy sie do wszystkiego, a nie np. konkretnie nastawiony na gry albo obrobke grafiki
W przeciwienstwie do ciebie w kazdym poscie na ten temat daje jakies argumenty,tabele,porownania ,a jak narazie to u ciebie same " " albo jakies podteksty w moja strone
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości