Co oni z tym feelingiem

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Co oni z tym feelingiem

Postprzez Sergiey » niedziela, 9 kwi 2006, 12:51

Wsrod informacji z rajdu korsyki pojawiło się często powtarzane, nowe, trudne słówko "feeling". Rano kierowcy mieli zły feeling potem lepszy. Czy to chodzi moze o to ze oni tez są po imprezie? Bo ja tez z rana miałem zły feeling ale teraz jest coraz lepiej i gdzieś koło wieczora będzie już dobry feeling. A moze chodzi o co innego?
gg://1569993 Gadu-Gadu
---
Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.
Ernest Hemingway
Sergiey
A5

Postprzez +RAFAŁ+ » niedziela, 9 kwi 2006, 13:38

Za Oxford English Dictionary:
• noun 1 an emotional state or reaction. 2 (feelings) emotional responses or tendencies to respond. 3 strong emotion. 4 the capacity to feel. 5 the sensation of touching or being touched. 6 a belief or opinion. 7 (feeling for) a sensitivity to or intuitive understanding of.
• adjective showing emotion or sensitivity.

Teraz jasne? :)
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez Hultay WRC » niedziela, 9 kwi 2006, 13:45

Kuzaj często go używa. Mnie osobiście nieco drażnią nadużycia angielskich słów, nie lepiej powiedzieć "czucie samochodu" czy coś w tym stylu?
Często w mediach(szczególnie TVN 24) używany jest także termin "briefing". Głupio to brzmi moim zdaniem.
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez !ADI! » niedziela, 9 kwi 2006, 15:32

To jest podobna sytuacja jak w wypadku opisu Janusza, np: piano.
Feeling jest krótszy i łatwiejszy do wymówienia niż "czusie samochodu".
!ADI!
S1600

Powrót do Hyde Park